X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Rudka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziś mój bejbis zaczął ulewac, jak uleje i domaga się dalej jedzenia to karmicie dalej?

Daje cyca tyle ile mała chce

Kasiek7 lubi tę wiadomość

🧞‍♀️33l 🧞‍♂️36l
    💙K 11l
    🩷A
    age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Ignaś dziś zjadł ( 2razy )sobie ładnie lewą pierś, przy prawej MAAARUUUUDZIŁ 🙈 zaczął sobie robić dłuższe przerwy od spania i teraz leży sobie w kokonie i grymasi, pcha ręce do buzi to dałam MM to nie chce, daje smoczka nie chce, daje cyca nie chce (tu akurat mnie to nie dziwi) pielucha sprawdzona czysta. On to ma charakter ten mój skorpionik 🙄

Kropka przykro się czyta twoje wiadomości ale niestety faceci są delikatnie mówiąc porąbani. 🤡 chociaż skały by srały to nie namówisz męża na terapię, podziwiam Cię za twoją niezłomną wiarę w męża oraz w jego zmianę, może jak piszą dziewczyny kubeł lodowatej wody nie zaszkodzi, myślę też że może więcej asertywnego "nie" ? To trudne a szczególnie do osoby którą się kocha ale warto 🥰

Kasiek7 lubi tę wiadomość

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek moja jak uleje to chwile czekam i próbuje odbić z reguly cos sie odbija po ulaniu. Chyba że sie wydziera to daje cyca, ale w zależności ile zjadla wczesniej to staram sie żeby sie nie przejadła. Daje jej cyca zawsze, ale żeby popiła po ulaniu albo żeby sie wyciszyla. Jak sie przeje to uleje znów. Przy cycu sie uspakaja i zasypia

• Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psaj moja nala tez drży rączkami trzęsie, polozna na pierwszej wuzycie juz na to zwtovila uwagę i ba 3 wizycie powiedziala ze jest lepiej , że już mniej trzęsie choć ja chyba nie zauważyłam że mniej. Tak czy inaczej to jest niedojrzałość układu nerwowego i nie trzeba sie martwic. Chyba że sie nasila lub nie mija po okresie noworodkowym to wtedy trzeba szukac przyczyny.

• Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwestii trądziku powiedziała, że nic nie trzeba z tym robić, że samo minie.

• TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek7 wrote:
    Dziś mój bejbis zaczął ulewac, jak uleje i domaga się dalej jedzenia to karmicie dalej?

Tak. Próbuję ja odbić, rzadko się udaje, ale karmie dalej. Najgorzej jak po jedzeniu pojawia się czkawka, wtedy mam wrażenie, że zwraca wszystko, co zjadła i od nowa maraton jedzenia.

• TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do nadciśnienia, to lekarka przy wypisie mówiła, żeby iść do gina nie po 6 tylko po 4 tygodniach od porodu. Póki co nie wiem, kiedy się zapiszę. Zobaczę jak tam z tym ciśnieniem będzie.

• Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann35 wrote:
    Właśnie nie mam … się przeciąga … mam nadzieje, ze w poniedziałek już będą 😒

Będzie dobrze, jestem o tym przekonana 😺

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb

⏸️ 11dpo, 22.03 🩷

Bąblu, widzimy się w listopadzie!🥹

~neoparin 40, euthyrox 75

preg.png
  • Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek gratuluje! Miałyśmy termin na ten sam dzień 22.11. i nasze dzieci ważyły tyle samo przy urodzeniu 3020g🙂 choć dni porodów totalnie rozjechane 🙂

• Mamasitta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie mi proszę błędy w tekście piszę już taka zaspana i z małą na rękach.
    U nas dzisiaj była pierwsza wizytacja rodziny🙂

• Kasiek7 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Daje cyca tyle ile mała chce

Czyli w sumie praktycznie cały czas ? 🤣

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    Termin 24.11

preg.png
‹‹ 864 865 866 867 868
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ