👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem po podaniu Bobotic to poleciła mi pani w aptece, zakupione zapuszczone, czy działa ? Jezu oby działało 🤞 bo przysięgam że oszaleje 🥺
Ignaś był wcześniej takim uroczym małych Bejbisiem i nagle ktoś go zaczarował? Nie wiem. 🤷♀️ z probiotyków zamówiłam i dla siebie i dla niego Omni Biotic Panda. Brałam kiedyś i czułam się świetnie oby Ignaś też się czuł świetnie 🙌.
Dzisiaj mąż pojechał do pracy zawieść dokumenty do macierzyńskiego i wrócił z prezentami dla Ignasia od koleżanek z działu, bardzo miło z ich strony. Dostał kg cukru, reniferka maskotkę i matę edukacyjną 🥰
Fabregasowa lubi tę wiadomość
09.2024 💔
15.03.2025 ⏸️
02.04.2025 0,93 mm + 💓
09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
CC 14.11.2025 22:00/2420g/50cm 👶 IGNACY 💓 -
Dziewczyny, pytanko, kiedy Wy znajdujecie czas na kładzenie maluchów na brzuszku i ile czasu, codziennie? Niby powinno się od pierwszych dni, ale ja kompletnie nie wiem kiedy. Leoś w ciągu dnia wisi mi na cycku, śpi i sra xD Aktywny jest głównie w nocy, ale wtedy niestety jest ciągły krzyk i leżenie na brzuszku nie wchodzi w grę bo drażni go dosłownie wszystko. Jakby to było inne dziecko. 😄
Płakałam mężowi, że mam jałowy pokarm, że chyba musimy kupić MM, że nie umiem karmić cyckiem bo to niemożliwe, żeby dziecko co chwile było tak głodne i ciągle tylko wisiało na cycku. Po wizycie położnej okazało się, że Leoś się utuczył już +230g (w ciągu 3 dni) i przebił swoją wagę przy porodzie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 20:05
edka85, wellwellwell, Fabregasowa, Zumi lubią tę wiadomość
12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.
🍀 12.03.2025 ⏸️
🍀 01.04 - jest ❤️
🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
🍀 12.08 - 780g 💙
🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
🍀 07.10 - 2000g 💙
🍀 29.10 - 2500g 💙
🍀 12.11 - 2900g 💙
🍀 22.11 - 3050g 💙
💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

-
Domisiek, 230g w 3 dni to istny rekord 😁 To moja miała 350g w tydzień i położna mówiła, że to dużo. Ale przy tobie to w zasadzie wymiękam 😄
-
Domisiek wrote:Dziewczyny, pytanko, kiedy Wy znajdujecie czas na kładzenie maluchów na brzuszku i ile czasu, codziennie? Niby powinno się od pierwszych dni, ale ja kompletnie nie wiem kiedy. Leoś w ciągu dnia wisi mi na cycku, śpi i sra xD Aktywny jest głównie w nocy, ale wtedy niestety jest ciągły krzyk i leżenie na brzuszku nie wchodzi w grę bo drażni go dosłownie wszystko. Jakby to było inne dziecko. 😄
Płakałam mężowi, że mam jałowy pokarm, że chyba musimy kupić MM, że nie umiem karmić cyckiem bo to niemożliwe, żeby dziecko co chwile było tak głodne i ciągle tylko wisiało na cycku. Po wizycie położnej okazało się, że Leoś się utuczył już +230g (w ciągu 3 dni) i przebił swoją wagę przy porodzie 🤣
U nas tez jest dalej wiszenie na cycku po 45-60min czyli cale okno aktywnosci, wiec ja nawet jeszcze nie wyciagam maty piankowej. Na brzuchu poki co klade tylko na twardy przewijaku przy przebieraniu pampersa.
W ogole ostatnio juz mi sie zagoily brodawki i myslalam, ze przestalo bolec kp, ale od wczoraj bol wrocil 😵💫
Umowilam nas w koncu do neurologopedy, niech ten koszmar sie juz skonczy.
Paulis u nas tez dalej taka zolta jakby ropna wydzielina zostala po kikucie, polozna kazala dalej to wybierac patyczkiem 3-4 x dziennie. Czasami przetre tez octeniseptem, juz prawie nic nie zostalo z tego.
Plamienie mam nadal, czasami juz jest takie brazowe a czasami jakby dalej krew delikatna. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 21:52
-
Hej dziewczyny nadrabiam tu trochę i widzę że macie problemy z kółkami , syn też miał teraz ma już zaraz 7 lat 😆 ale do rzeczy , on dostał kołki jak miał 2 tyg , lekarz nie mógł się nadziwić i przepisał nam debridat , sporządza się z tego zawiesinę i podaje strzykawką do buzi , jak ręką odjął nie miał kolek wogole , podawałam do 3 miesiąca życia . To jest na receptę jak dobrze kojarzę . Podpytajcie pediatrę a może akurat pomoże .
A u nas Iga ma już 6 tygodni i ma przepuklinę pępkowa , zauważył maz bo jej pępek wystawal , poszłam do pediatry i potwierdził , ma tez asymetrię ulozeniowa głowy bo sobie upodobała prawą stronę . Na brzuszku musi dużo leżeć a nie lubi , ale walczymy . W poniedziałek idziemy do fizjoterapeuty z przepuklina bo może okleja tejpami i z asymetrią. Zobaczymy co tam się dowiem . Syn też miał przepuklinę pępkowa i z czasem się wchłonęło , oby teraz też tak było .
Gratuluję wszystkim rozpakowanym 😍
Trzymajcie się w tym pięknym ale ciężkim czasie . 🥰🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Domisiek, przy takim maluchu wystarczy położyć na brzuszek na 3 minuty, 2-3 razy dziennie i stopniowo ten czas wydłużać. Możecie spróbować przy zmianie pampersa na przewijaku
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
U mnie krwawienia sa do tej pory. Myslalam, ze mi sie konczyly koncem listopada ale nagle dostalam takiego fest nawrotu. Myslalam, ze moze mi zostawili kawalki lozyska bo okropne skrzepy ze mnie lecialy🙈. Teraz juz bardziej plamienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia, 22:21
-
U mnie tez jrwawuenua właściwie nie ma tylko beżowa wydzielina takie plamienia mocniejsze. Ale juz raz tak mialam, ze byla przerwa w krwawieniu na rzecz brązowych plamień, a potem wrpvilo krwawienie ze skrzepami 1-2 dni skrzepy potem samo krwawienie i teraz już bez żywej krwi.
Zastanawiam sie nad piersiami, bo tak mnie bolą sutki, brodawki w głębi tak jakby boleśnie mrowią te przewody mleczne po każdym karmieniu mam wrażenie jakby coś było nie tak -
Mamasita Ja tak miałam jak sutki się mocno zaczęły goić
-
Jeju jak dobrze ze jesteście. Moja macierzynska internetowa wioska.
Chyba powinnam przeczytać 100 stron wstecz by łykać wasza wiedze i doświadczenie 🫠🫠🫠 -