👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja czy ten oczyszczacz zamawiałaś? Spoko?
https://www.amazon.pl/dp/B07JDQNWLG?tag=ceneo0c-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&utm_source=ceneo&utm_feed=amselect&utm_medium=referral&ascSubtag=4ae6e63a-fc87-3b28-fa52-5bc8d1d64ed7Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 grudnia 2025, 08:35
-
Ostatnio pospał 40 min i znowu ryk jak go wzięłam mówię " Gościu dałeś matce dziś po tyłku z tymi pobudkami, to On się zaśmiał " 😎Foxy96 wrote:Asia, często jak pochwalę tutaj Alę to zaczyna mi się ona psuć 😂 Nie wiem, co to za czarownice na forum siedzą 🧙♀️🧿
Nie wolno chwalić dzieci, te kokardki przy wózkach cale g .... dają
Foxy96 lubi tę wiadomość
-
Kasiek7 wrote:Nadzieja czy ten oczyszczacz zamawiałaś? Spoko?
https://www.amazon.pl/dp/B07JDQNWLG?tag=ceneo0c-21&linkCode=ogi&th=1&psc=1&utm_source=ceneo&utm_feed=amselect&utm_medium=referral&ascSubtag=4ae6e63a-fc87-3b28-fa52-5bc8d1d64ed7
Tak, jesteśmy zadowoleni
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Niesamowite dla mnie jest jak działa nasze mleko. Tosia miała taką łuszczącą się skórę na stopach i dłoniach, smarowałam balsamem, ale pomagało na chwilę dosłownie. Dwa razy wykąpaliśmy ją z dodatkiem mojego mleka i po łuszczeniu nie ma śladu, a cała skórka jest gładziutka i nawilżona 😍
Jeszcze przychodzę z polecajką kolektora. Zaczęłam tak zbierać mleko, żeby sobie robić zapasy. Te butelkowe są niewygodne, bo jak dziecko nóżką kopnie czy się mocniej ruszę to się odczepia, do tego mocno zasysa i bolały mnie sutki potem. Kupiłam z babyono i to jest niebo a ziemia. Jest muszlowy, ale też lekko zasysa przez co mleka wpada więcej niż do zwykłych muszli, trzyma go stanik, więc nawet jak się poluzuje czy bobas kopnie nóżką to nie wypadnie i siłę zassania ma niedużą, więc nie bolą sutki, a zbiera ładnie. Wczoraj przy jednym karmieniu zebrał mi 30ml, a przy drugim 50ml
https://babyono.com/1400-kolektor-laktator-milk-me/3-13-437
Ilka96, Domisiek, izzou97, Dahlia lubią tę wiadomość
👩32 🧔♂️38
Starania od 01.2025
PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
2024 zabieg zamknięcia PFO
20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9
8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷
3.11 3029g bobasa 🥹
17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

-
Ja już kiedyś mówiłam, że jak za bardzo chwalisz dziecko, to na pewno ci się popsuje 😛Asia091 wrote:Ostatni raz chwalę syna że ładnie je, śpi, itp dziś w nocy co 2h mój syn mnie budził, najfajniej było id 2:46 do 5 🤡 i teraz 7 i nie ma spania, szkoda czasu na sen, sen jest dla słabych..
To u mojej rano pielucha zawsze obsikana i obsrana 🙄wellwellwell wrote:Co do siku to w sumie nie wiem, ale brudna pieluszke sie uznaje za taka co ma kupe wielkosci 5zl przynajmniej. U nas jest duzo takich kleksow, a bardzo brudne tylko czasami. W nocy robi tylko siku, bez kupy. Jak dzienna ilosc się zgadza i waga ok to bym sie nie martwila.
-
Kasiek7 wrote:Tak CDL na to że przyzwyczaiła się do "plastiku" że mam ją przystawiać parę razy na dzień jak nie jest wkurzona i zmienić butle na Lanshinoh
No to u nas to samo, nie dość że kapturek to jeszcze później wjeżdżała butla z moim mlekiem czyli on znał tylko plastik. I pamiętam że przy pierwszych próbach zdarzało się że on łapał, ale po dwóch zassaniach puszczał cycka.
My też mieliśmy Cdl oprócz naszej położnej i ona też mi pomagała nauczyć się przystawiać, pokazała metodę kanapki, ja głównie zapamiętałam żeby spłaszczyć brodawkę i otoczkę tak żeby podać dziecku zgodnie z poziomem jego ust. Ciężko to wytłumaczyć ale wcześniej podawałam pierś spłaszczona bardziej w pionie, a teraz chwytam tak jakby na godzinie 9 i 3 i układam w linie i podaje dokładnie dopasowane do linii ust, tak jakby ta godzina 9 i 3 miała się spotkać z kącikami. Jak dziecko nie otwiera szeroko to drażni się tę górną wargę.
Ja też próbowałam na spokojnie, ale moim zdaniem wbrew pozorom łatwiej na rozdartym dziecku to otwiera dzioba mega szeroko i da się go nałożyć. Jak już mega nie szło to nakładałam kapturek, zdejmowałam po 5 min i druga próba.
Na zachętę powiem ci, bo nie wiem jakie masz odczucia na piersiach, ale mnie karmienie przestało boleć odkąd nie używam kapturków. Wcześniej w tym silikonie miałam mega pogryzione piersi, chyba to zassanie też brało jakąś skórę dookoła, możliwe że miałam złe kapturki. To i przystawianie dziecka do piersi, a nie pierś do dziecka bo też mi się później parę razy zdarzyło na odwrót i od razu cyce pogryzione. -
Jeju jakie to fajne jest jak ten bobas zaczyna być coraz bardziej kumaty 😍 śmieje się do nas, wydaje z siebie jakieś śmieszne dźwięki, reaguje na niektóre zabawki, wczoraj jak odpaliliśmy choinkę to patrzył na nią jak w hipnozie 😅
Asia091, Ilka96, izzou97, kalinok, Dahlia, Klekotka, Bećka, Kropka89, Zumi, Rudka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a ile najdłużej w nocy spały wasze maluchy? My do tej pory i tak co 2-3 godziny mieliśmy pobudkę na jedzenie.. Dwa dni temu doszły takie nieukojone płacze wieczorami, wiec tez bylo wesolo... Co najlepsze w dzień spał jak zabity 🫠
A tutaj proszę wczoraj w nocy zjadł przed 23, porobił hałasu i usnął dopiero przed 1. Ale na karmienie obudził się przed 4 więc ponad trochę 5 godzin spał. Cieszy mnie to l,ale jednocześnie troszkę martwi, bo chwilę zanim zasnął mąż położył go w dostawce i nie zauważył, że jedna strona jest podniesiona i mały leżał przez jakiś czas głową w dół...
A ja jako matka panikara łącze fakty i martwię się że to przez to i coś mu sie stało... 😟🥺 -
Edka nie będę chwalić. Dzięki 🤞trzymajcie kciuki 🤣
-
Jjkm97 wrote:Dziewczyny, a ile najdłużej w nocy spały wasze maluchy? My do tej pory i tak co 2-3 godziny mieliśmy pobudkę na jedzenie.. Dwa dni temu doszły takie nieukojone płacze wieczorami, wiec tez bylo wesolo... Co najlepsze w dzień spał jak zabity 🫠
A tutaj proszę wczoraj w nocy zjadł przed 23, porobił hałasu i usnął dopiero przed 1. Ale na karmienie obudził się przed 4 więc ponad trochę 5 godzin spał. Cieszy mnie to l,ale jednocześnie troszkę martwi, bo chwilę zanim zasnął mąż położył go w dostawce i nie zauważył, że jedna strona jest podniesiona i mały leżał przez jakiś czas głową w dół...
A ja jako matka panikara łącze fakty i martwię się że to przez to i coś mu sie stało... 😟🥺
Mój od jakiegoś czasu śpi od 20:00/21:00 do 02:00/03:00 - czyli 5/6h ciągiem, budzi się, je (i to zazwyczaj nawet nie do końca dojada bo zasypia w trakcie) i śpi jeszcze kolejne 3/4h czyli tak do +/- 06:00/07:00.
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
U nas podobnie z tym spaniem ostatnio zasypia koło 22 budzi się 3-4 potem 7-8 , ale był czas kilka dni 😅 że zasypiała 22-23 i budziła się o 6-7 , ale już ten czas przeminął 😅😅
Dziewczyny pytanko co prawda miałam ostatnio szczepienie i pytałam o to pedroatry ale wtedy się nic ciekawego nie dowiedziałam . Mała mi robi zielone kupki , przed szczepieniem były dwie i pytałam pediatry ale mówiłam że już w sumie jest ok bo potem zrobiła żółta no i ona zbyt na to nie zareagowała . A teraz znowu zielone , bez śluzu , nie są jakieś pieniste poprostu zamiast żółtej jest zielona i jest taka gładka bo żółta to była trochę jak taki twarożek 🫣
Też tak któraś ma ? Nie wiem czy iść do pediatry czy dać spokój bo w Google w sumie pisze że to normalne . Mała od kilku dni dostaje delicol , bo miałam wrażenie że brzuszek boli . Pozdrawiam 👋🤰34 👨31
👧 10 👦 6
🦮🐈
7.11.24- poronienie samoistne
6.03.25- ||
13.03.25- ciąża potwierdzona
29.04- badania prenatalne
9.11.25- termin -
Nadzieja32 wrote:U nas nie zdarzają się suche pieluszki. Hafija pisze, że siku to 2-4 łyżki stołowe.
U nas zawsze jest siku, kupa nie zawsze, ale ogólnie kupek robi sporo. Od wczoraj wieczora dostałam strzałem z kupy przy przebieraniu 3 razy...dobija mnie to, już Tosię przebieram z podkładem włożonym pod szyją. Czy ktoś jeszcze tak ma? W nocy z podłogi trzeba było zmywać...
U nas sie nie zdarzyły jeszxze kupy po pachy czy kupostrzaly 🫣 ale mloda robi często po 10kup dziennie (kp), wieczorem to nie nadążam zmieniać. Ale kto wie, może za mloda jesscze.
Faktycznie jest tak ze w 3tyg dziecko jest bardziej marudne i wiecej wisi na piersi?
Jjkm97 lubi tę wiadomość
-
Mylove wrote:U nas podobnie z tym spaniem ostatnio zasypia koło 22 budzi się 3-4 potem 7-8 , ale był czas kilka dni 😅 że zasypiała 22-23 i budziła się o 6-7 , ale już ten czas przeminął 😅😅
Dziewczyny pytanko co prawda miałam ostatnio szczepienie i pytałam o to pedroatry ale wtedy się nic ciekawego nie dowiedziałam . Mała mi robi zielone kupki , przed szczepieniem były dwie i pytałam pediatry ale mówiłam że już w sumie jest ok bo potem zrobiła żółta no i ona zbyt na to nie zareagowała . A teraz znowu zielone , bez śluzu , nie są jakieś pieniste poprostu zamiast żółtej jest zielona i jest taka gładka bo żółta to była trochę jak taki twarożek 🫣
Też tak któraś ma ? Nie wiem czy iść do pediatry czy dać spokój bo w Google w sumie pisze że to normalne . Mała od kilku dni dostaje delicol , bo miałam wrażenie że brzuszek boli . Pozdrawiam 👋
Mi sie obilo, ze przy KP zielone kupy moga byc. Niepokojace sa biale, szare lub stolce z krwia.
U nas calkiem zielonych nie ma, ale zdarza sie, ze w zoltej kupie sa zielone grudki. -
U nas pediatra powiedziała, że przy kp zielone są ok. Nawet ostatnio analizowała małej kupke przed szczepieniami (a była zielona i z malutkimi nitkami krwi)
09.2021 Angelius - GM
12.2021 laparoskopia - endometrioza II stopnia
2022 - 3 X IUI - ❌️
1. IVF
04.2023 - punkcja - mamy ❄️❄️❄️❄️❄️
1 transfer - beta 0
2 transfer - coś drgnęło - brak rozwoju...
3 transfer - beta 0
4 transfer - beta 0
5 transfer - 8 tydz. - puste jajo płodowe.
2. IVF
09.2024 - mamy ❄️❄️
6 transfer - beta 0
7 transfer - beta 0
3. IVF - badanie PGT
01.2025 - punkcja - ❄️❄️❄️ zdrowe na zimowisku🥹
Natural 🫣- Cudzie trwaj ❤️❤️❤️
🩷🩷🩷 zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
Termin: 3 listopad 2025 ❤️❤️ jest

-
Mylove wrote:U nas podobnie z tym spaniem ostatnio zasypia koło 22 budzi się 3-4 potem 7-8 , ale był czas kilka dni 😅 że zasypiała 22-23 i budziła się o 6-7 , ale już ten czas przeminął 😅😅
Też tak któraś ma ? Nie wiem czy iść do pediatry czy dać spokój bo w Google w sumie pisze że to normalne . Mała od kilku dni dostaje delicol , bo miałam wrażenie że brzuszek boli . Pozdrawiam 👋
U nas w piątek szczepienie i w piątek + sobotę były te kupki takie zielonkawe.
Natomiast dziś od rana zaliczyliśmy już dwa kupska i wróciły do normalności. Są takie żółte/musztardowe jak wcześniej. -
Mój bobas z noworodka przechodzi w niemowlaka i chyba postanowił testować naszą cierpliwość 😅 to my dzisiaj:
https://www.instagram.com/reel/DQRpPWjDD8D/?igsh=MWtkZzEyNWh2NmNkaw==
Pozostaje mi mieć nadzieję że może niedługo będzie jak u Paulivvv czy MyLove z tym snem 😄
Asia091, Zumi lubią tę wiadomość
-
A co do pieluch to mój syn sika jak szalony i zmieniamy pieluchę około 15 razy na dobę (liczyłam) bo on nie toleruje mokrych gaci, ale kupy robi tylko raz na kilka dni. Trochę mnie te kupy martwią, wolałabym żeby częściej robił bo strasznie stęka cały czas ale położna i pediatra mówią że to fizjologiczne.
Co do koloru to ja mam zapisaną taką poglądową grafikę, może komuś się przyda
https://zapodaj.net/plik-7FhYJg9N7G
Dahlia, Paulivvv, Kropka89 lubią tę wiadomość
-
kalinok wrote:Mój bobas z noworodka przechodzi w niemowlaka i chyba postanowił testować naszą cierpliwość 😅 to my dzisiaj:
https://www.instagram.com/reel/DQRpPWjDD8D/?igsh=MWtkZzEyNWh2NmNkaw==
Pozostaje mi mieć nadzieję że może niedługo będzie jak u Paulivvv czy MyLove z tym snem 😄
Mój tak śpi mniej więcej od skończenia miesiąca, więc Twoja szansa jest już blisko!!
kalinok lubi tę wiadomość
-
Paulinavvv, ty zachwalalas huggies, jak one wypadają rozmiarowo vs inne marki? Skończyły nam sie jedynki, bambiboo 2 dalej za duże a pampers 1 jako jedyny nas uczulil i to turbo szybko. Nie wiem czy moge próbować z huggies 2 juz, mala ma ok 3.7kg