👶 Listopad 2025 👶
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:3h po szczepieniu zaczal sie ciezki placz, choc bez goraczki to wjechał paracetamol, niewiele pomogl. Nie wiem czy bolaly nozki czy brzuch, a moze jedno i drugie. Wieczorem juz spoko i dzis poki co tez, ale kupy tez obfite.
Co do kp to u nas podobnie. Tzn. Nie wiem jakie ma podniebienie Ada, ale tez nie chce lapac kanapki. Powiem wam, ze juz mam z tym luz i pozwalam jej lapac jak sobur chce. Póki przybiera to sie nie bede przejmowac a jak przestanie to najwyżej przejdziemy na mm.
Co do jeansow xD kupilam ostatnio takue wsuwane na gumce. Ja jezdze o 15 odebrac druga ze zlobka, wiec uznalam, ze slabo w opierdzianych spodniach. Ale pod kurtka mam nadal mleczne tshirty i bluzy .
Glowe myje raz na 7 dni, dobrze ze jedt zima.
Mój mąż chodził 3 dni do pracy w obrzyganej przez Jasia bluzie (w pracy zdejmuje i ma sam t-shirt) i mówiłam mu, że ma ją zostawić w domu, upiorę, poza tym ma masę inny bluz xD. Jak jechał do dentysty to też ją ubrał mimo że go prosiłam żeby założył inną 🤣. Stwierdziłam, że chyba jest emocjonalnie z nią związany albo chce pokazać jaki z niego zapracowany tata 🤪. Te plamy sobie ręcznie zaprał w zlewie i myślał, że tego nie widać ehhhh👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Zumi rozwaliłas mnie z tą miską z praniem 🤣🤣
U mnie z kolei moja mama i teściowa za każdym razem mówią, ze jak chce gdzieś pójść czy coś to zostaną z Wojtusiem. Jeszcze nie skorzystałam bo boję się, że jak nie będzie mnie i męża to Wojtek będzie płakał a one nie będą potrafiły go uspokoić 🫤 póki co wyskakuje na zakupy lub do lekarza jak mąż wraca z pracy i tyle. I moze to i dobrze bo chodzić nie ma w czym a jak chcialam cos kupic to w brzuchu ciasne a w ramionach lub udach za duże. No i tak. Robiłam badania, wzystko elegancko. Jedynie kwas moczowy wywaliło ponad normę. Jutro idę na wizytę. -
Domisiek wrote:Natalia jest naprawdę super, dzięki za polecenie. 💕
U nas generalnie wszystko zapowiada się na sukces. Mały chwyta ładnie, zjada 100ml z obu piersi więc też super. To co u nas jest problemem, to okazuje się, że Leoś ma wysokie podniebienie. Dlatego podrażnia mi sutki i dlatego wyrywa się przy piersi (przy tej prawej dochodzi jego napięcie). U nas żadne chwyty na „kanapkę” nie przejdą. Także pierś musi dostać w pozycji asymetrycznej czyli sutek skierowany do góry i go nakładam jak na haczyk. Plus mamy wprowadzić karmienia nocne i sukcesywnie powoli ograniczać kapturki podczas karmienia. Natalia nauczyła nas też pozycji spod pachy na poduszce i w tej pozycji Młody przestał się wściekać przy prawej piersi, je ładnie 💖
Ma tylko obiekcje co do alergii na BMK, uważa, że w PL jest nadinterpretacja tej alergii i podejrzewa, że to może być coś innego, pokierowała nas do jakiegoś super gastrologa. Konsultuje też online, podobno na całą PL więc jakby, któraś chciała to dajcie znać, podam namiary. My skorzystamy, zobaczymy co powie.
O to ja bym chętnie skorzystała z namiarów i na Natalię i na gastrologa. Super, że udało się znaleźć odpowiednią pozycję! -
No ciężkie to żyćko 😑
Dzisiaj zostawiłam Ignasia w kokonie spał całe 30 minut potem zaczął marudzić nie podchodziłam do niego kolejne 30 minut i głupia łudzę się że spał 1h.. na cycu to zasypia w ciągu chwili a tak to nie bo po co kto by tracił czas na sen. Jezu jak ja chce żebym On zasnął w domu tak na 3h, raz tak było to inne dziecko słuchajcie, uśmiechnięte wesołe i w ogóle a tu trzeba zasuwać wózkiem po tych wertepach.
A jak go nie wezmę na ręce to wierzga nogami i rękami macha jak szalony, zaczął robić bąbelki śliną i dużo bardziej skupia wzrok na mnie i innych rzeczach i dużo gaworzy. -
Domisiek, mi mowila to samo o tych wszystkich kropelkach i nietolerancjach, ze to guzik daje i trzeba po prostu przetrwać. Tez cxytalam ze alergia bmk to 2% moze a my chcemy pomoc dziecku szukając rozwiązania którego po prostu nie ma 🫣
Sami dzisiaj byliśmy u pediatry w medi, bo poz troche nie ufam. No I on raczej nie widzi wskazan do bmk, żadnych zmian skórnych, zdjęcia kupy nie zrobiky na nim wrażenia, tylo te nitki krwi w kupie.. ale gazuje ja dzisiaj okrutnie.
bardziej mnie martwi kiepski przyrosty bo przybrała tylko 150g przez tydzień a po cdl bylo 50g/dziennie!🙄 on patrzy na przyrosty miesięczne a ja vs wizyta położnej 5.01... ale widzę ze u mnie opcja karm na zadanie nie działa, mloda potrafi wisieć długo i nieefektywnie. Musi byc ostra aktywizacja i chyba pomyślę o neurologopedzie, masz kogoś do polecenia?
Nadzieja, ta sama rolkę miałam wysłać 😍 zrobiłam dzisiaj 2h drzenki z mloda bo noc mnie rozwalila i od razu lepiej 😆
Foxy, a co sie dzieje u ciebie? Partner w delegacji?🙄
Ja na moja mamę nie moge narzekać , zloty czlowiek, chociaż nie raz słyszałam teksty "z wami bylo łatwo, tyle nie plakaliscie, ale jak to nie spi sama"... nie widzę w tym złośliwości ale wiem ze wtedy smoczka sie ladowalo hurtem (nic dziwnego ze mama stracila pokarm w obu ciążach w 4m) i ma bank nie raz leżeliśmy z płaczem bo rak brakowało. I zgadzam sie z Edka ze wielu rzeczy nie pamiętają juz, bo ja pamiętam historoe ze sąsiadki przychodziły za czekoladę nas pilnować 🤠 -
Myślicie, że objawy po szczepionce na rota mogą utrzymywać się do 7 dni? My szczepiliśmy Jasia w zeszłą środę, no to dwa dni były kiepskie a potem było już normalnie. Więcej wisi na cycu bo to było lekarstwo na cierpienie, ale spoko, zawsze to postymulowało laktację. Ale dzis bez przerwy robi kupe, je, robi kupe, je. Wybudzają go bąki, kupa albo głód 😵💫. Może to ten zagęstnik...jutro mu go nie dam bo to może być też to. Ta mączka działa jak błonnik więc może przyspieszył się pasaż w jelitach, ale kurcze z drugiej strony skręca się z bólu brzuszka tak samo jak te 2 dni po szczepieniu 🥺 szkoda mi go, bo jest niewyspany i marudzi bidok.👩🦱29🧑32
08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
30.09.2024 💔 5 tydz. cb
25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
02.03.2025 ⏸️😍
12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)
termin 12.11.2025 🙏🏻
indukcja 5.11.2025 🏨
narodziny Jasia 6.11.2025
🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

-
Zumi, Ignaś miał pojedyncze bóle brzuszka właśnie do tygodnia plus te 4 dni dramatyczne. Jeśli ma dużo błonnika to też może podrażniać jelita.
Doszłam do wniosku że jestem zmęczona i nie radzę sobie z emocjami, i czekam aż sytuacja się ustabilizuje z Ignasiem. Powtarzam sobie dziś jeszcze miesiąc, jeszcze miesiąc. PRZETRWAM TO
Kasiek7 lubi tę wiadomość
-
Odnośnie odbijania...
https://www.instagram.com/p/DTe7m-LjarS/?igsh=MXh1ZGhjbHdvYnA2aQ==
To odbijać czy nie odbijać?! -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH