SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Ilka96 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, ja znowu po przejrzeniu iluś stron pobieżnie, bo nadrabiam 🙈
    Chciałam zapytać Kasiek jak tam karmienie, widziałam że Kaja załapała bez nakładek, super! Myślałam dużo o was i fajnie że się udało, czy to koniec problemów z karmieniem u was? 😀

Wgl miałam śmieszny sen, że rozmawiam z taką sympatyczną, wysoką blondynką i nagle ona patrzy coś w telefonie i widzę kątem oka że wchodzi na forum na wątek listopadowy. No i od słowa do słowa, przedstawia mi się Nadzieja32 xd
    Także przyśniłaś mi się, choć cię kompletnie nie znam, nawet nie wiem czy ten opis pasuje do ciebie.

Swoją drogą jak czytam forum to zawsze mam takie wyobrażenie że siedzimy gdzieś w kawiarni i są takie osoby które są tam zawsze np Asia, Zumi, Nadzieja itd, te osoby które często się wypowiadają, a z doskoku wpadają dziewczyny takie jak ja na szybką kawę i wychodzą xd ja nie wiem co ja mam z głową że mi się to wyobraża jak was czytam 😂
    Ale czasami też myślę sobie że fajnie byłoby pewnie z wami na żywo.

Ps moje ulubione czipsy crunchips chakalaka są wegańskie, więc bez mleka, polecam serdecznie ten smak 😁

Zumi, Anilorak88 lubią tę wiadomość

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Opheliac Nowa

Wysłany: 14 stycznia, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domisiek wrote:
    Natalia jest naprawdę super, dzięki za polecenie. 💕
    U nas generalnie wszystko zapowiada się na sukces. Mały chwyta ładnie, zjada 100ml z obu piersi więc też super. To co u nas jest problemem, to okazuje się, że Leoś ma wysokie podniebienie. Dlatego podrażnia mi sutki i dlatego wyrywa się przy piersi (przy tej prawej dochodzi jego napięcie). U nas żadne chwyty na „kanapkę” nie przejdą. Także pierś musi dostać w pozycji asymetrycznej czyli sutek skierowany do góry i go nakładam jak na haczyk. Plus mamy wprowadzić karmienia nocne i sukcesywnie powoli ograniczać kapturki podczas karmienia. Natalia nauczyła nas też pozycji spod pachy na poduszce i w tej pozycji Młody przestał się wściekać przy prawej piersi, je ładnie 💖

Ma tylko obiekcje co do alergii na BMK, uważa, że w PL jest nadinterpretacja tej alergii i podejrzewa, że to może być coś innego, pokierowała nas do jakiegoś super gastrologa. Konsultuje też online, podobno na całą PL więc jakby, któraś chciała to dajcie znać, podam namiary. My skorzystamy, zobaczymy co powie.

Chętnie przyjmę namiary na tę doradczynię laktacyjną, ona jest może ze Śląska?

👱🏼‍♀️90' 🧔🏼 88'

12/2024 💔

03/2025 ⏸️

14/11/2025 SN (oxy, nacięcie, chwyt Kristellera) 17:23 Franciszek 3350g 52 cm 💙

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Heja, ja znowu po przejrzeniu iluś stron pobieżnie, bo nadrabiam 🙈
    Chciałam zapytać Kasiek jak tam karmienie, widziałam że Kaja załapała bez nakładek, super! Myślałam dużo o was i fajnie że się udało, czy to koniec problemów z karmieniem u was? 😀

Wgl miałam śmieszny sen, że rozmawiam z taką sympatyczną, wysoką blondynką i nagle ona patrzy coś w telefonie i widzę kątem oka że wchodzi na forum na wątek listopadowy. No i od słowa do słowa, przedstawia mi się Nadzieja32 xd
    Także przyśniłaś mi się, choć cię kompletnie nie znam, nawet nie wiem czy ten opis pasuje do ciebie.

Swoją drogą jak czytam forum to zawsze mam takie wyobrażenie że siedzimy gdzieś w kawiarni i są takie osoby które są tam zawsze np Asia, Zumi, Nadzieja itd, te osoby które często się wypowiadają, a z doskoku wpadają dziewczyny takie jak ja na szybką kawę i wychodzą xd ja nie wiem co ja mam z głową że mi się to wyobraża jak was czytam 😂
    Ale czasami też myślę sobie że fajnie byłoby pewnie z wami na żywo.

Ps moje ulubione czipsy crunchips chakalaka są wegańskie, więc bez mleka, polecam serdecznie ten smak 😁

Nie no koniecznie musimy zrobić kiedyś zjazd 🥹. Tyle życzliwości, zrozumienia i cennych rad nie dostałam w "real life" co tutaj. Wasze problemy przeżywam jak własne, bo w sumie mamy podobne, ale czekam na Wasze posty czasami jak na jakąś ważną premierę. Teraz czekam na męża w kuchni i bujam nogą wózek ze śpiącym Jasiem. Zjadłam jedną kanapkę z żywiecką i chyba zjem kolejną, tak mnie ten Jasiu dziś wyssał 😅, ale się cieszę mimo, że jest ciężko, bo o tego małego szkraba rok temu walczyłam ❤️. Jeszcze lekko ponad miesiąc i minie rok od poczęcia, więc w sumie taki pierwszy roczek Jasia 😁. Jeszcze po drodze 25 stycznia, dzień straty drugiej ciąży, na pewno nie jedna łza mi się w oku zakręci, ale będę się cały dzień tulić z Jasiem to jakoś dam radę. Całusy dla Was, dobrej nocy życzę! A teraz idę jeść żywiecką 😎

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilorak88 wrote:
    Asia! Dasz radę. Zawsze możemy się zebrać i wbić Tobie i Ignasiowi na chatę. Zumi pewnie by Ci pranie zrobiła a Kropka coś ugotowała ☺️
    Ja sobie właśnie uswiadomiłam, że dokładnie dzisiaj mija rok odkąd zdecydowaliśmy z mężem, że powiekszamy rodzinę. I teraz ten mój dwumiesięczny cud śpi na moim brzuchu. Piękne to jest ☺️♥️
    Rozbawiło mnie to pranie 🤣 dzięki ♥️

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam te wasze sny, mi się śnił wujek który zmarł 4 lata temu i ja jeszcze do niego z takim tekstem "Marian co tu robisz?, przecież Ty nie żyjesz!? " oj głowa fiksuje 🤪
    Mój los ocupas okupuje cycki już 40 minut................... .
    Idę po butlę.

Co do zjazdu to ja chętnie, serio ! Termin też mi odpowiada, założę szlafrok w którym chodzę o albo lepiej taki stary prawie dziurawy kardigan i zrobię sobie kokon na łbie. 👍

Czytałam/ oglądałam tą polożną co wam wysłałam na insta link że jednak nie odbijać więc no dzisiaj nie odbiłam narazie się nie ulało zobaczymy co będzie później, a wy jak robicie?

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
‹‹ 973 974 975 976 977
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ