SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka też mi się zdarzyło, że źle założyłam laktator i tak siedziałam nieświadoma 15 minut żeby nic nie odciągnąć. Od tamtej pory zawsze po założeniu idę do lusterka i patrze czy mleko leci bo czasem trzeba coś poprawić.
    Współczuję przejść po rota. Nie wiem czy to pocieszenie ale za kilka dni wszystko minie. Zumi dużo wytrwałości, to co piszesz brzmi jak plan (oprócz rzucania się pod towarowy) wiec mam nadzieję, że znajdziesz kogoś kto Wam pomoże.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oficjalnie skończyło się ciążowe włosowe eldorado - znowu głowa mnie niemiłosiernie swędzi i włosy kwalifikują się do codziennego mycia (co na chwilę obecną jest nierealne 🙃), a było tak fajnie myć je co 3 dni 😩

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰 (Aromek)
    5+6 tc - 0,25 cm i mamy ❤️
    12+6 tc - I prenatalne ➡️ brak ryzyk, 70% dziewczynka 🩷
    20+4 tc - połówkowe ➡️ wszystko idealnie, 388g 🩷
    27+6 tc - 1145g 🫣🩷
    30+3 tc - III prenatalne ➡️ wszystko super, 1600g 😱🩷
    33+3 tc - 2240g 🫣 🩷
    37+6 tc - 3120g 👀🩷
    39+6 tc - 3820g 😱🩷
    40+2 tc - ➡️ indukcja
    40+5 tc [11/25] - witaj na świecie 🩷😍
  • Bećka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi współczuję przeżyć, osiwieć można. Walcz o Wasze zdrowie 💪

Kasiek gratuluję 🎉

Do reszty ciężko bezpośrednio się odnieść, napiszę ogólnie co pamiętam.

Kupiliśmy nosiboo, fajnie wyciąga wszystko, z gruszką trzeba się namęczyć, ileś razy wkładać, a tu jest dużo lepiej. To zajęcie mojego męża, ciężko mi patrzeć na to jak czasami mały się wierci i płacze 🙈 ale bywają razy, że czeka grzecznie i widać, że jest lepiej.

Ja wolę odbijać, nawet Przemuś płacze jak go odłożę i coś jeszcze w nim "siedzi", podnoszę bobasa i w moment odbija. Też przy normalnym chodzeniu fajnie odbija.

Mam asymetrię piersi, przy zmianach hormonalnych bardziej widoczną. W lewej piersi mam mniej pokarmu, wróciłam do saszetek ze słodem, moje piersi wyglądały jak przed ciążą.

Macie sesje noworodków? Ja chciałam takie normalne zdjęcia, ale te komplikacje szpitalne zmarnowały mi pierwszy miesiąc, później ciemieniucha. Szkoda mi tego czasu 🙁 teraz jak widzę takie malutkie bobaski, to się rozczulam.

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    17.03 crl 0.84 😊
    31.03 fhr 162 ❤️
    16.04 crl 4,3 fhr 159 😍
    24.04 crl 5,6 fhr 152 nifty, pappa ok, niskie ryzyka 💙
    22.05 fhr 146, 160g mama śpię 🥰
    18.06 20+0 połówkowe 360 g szczęścia ❤️
    16.07 24+0 ~700g 🫣😊
    13.08 28+0 1300g bobasa ❤️
    10.09 32+0 1900g 😍
    06.10 35+5 2500g 💗
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka, u 3 miesięcznego dziecka jak najbardziej mogą już iść zęby :) co do sesji to my jesteśmy zapisani na 30.01. Na noworodkową i tak by nam się nie udało iść, bo mieliśmy wszyscy covida, plus ja fizycznie czułam się bardzo źle przez to skaczące ciśnienie. Zrobimy teraz i też będzie pięknie :)

Psaj u mnie jeszcze włosy są super, oby jak najdłużej. W ogóle się nie przetłuszczają, a w ciąży po jednym dniu już były tłuste.

Asia, moja pierś usłyszała o Twojej i zaczęła boleć i to dość mocno i kłuć, chyba też coś zaczyna się dziać, więc dziś ibum wjedzie. Oby się nam to nie rozwinęło

Tosia przespała noc bez problemu, aż musiałam ją budzić po 7h od karmienia, bo bez przesady, żeby tyle nie jadła 😅 zjadła i od razu zasnęła znowu. Teraz ma dobry humor, ale ulewa, z tym że tak normalnie, bez płaczu i krztuszenia na szczęście

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te szczepienia to są takie stresujące dla mnie 😭
    Mimo że po pierwszym szczepieniu u nas nie było żadnych objawów poza sennością, to jak pomyślę, że w ciągu najbliższego miesiąca będzie kolejne szczepienie to mi się coś robi w głowie 😭

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi zgloscie NOP koniecznie. Nie wiem jak to dokladnie dziala, ale pamietam ze znajoma po rota tez zglaszala nop i juz jej lekarka sama powiedziala, ze w takim razie przerywaja i kolejnej dawki nie dostana.

Becka my mielismy sesje rodzinna w domu przed swietami.

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka - my nie robiliśmy takiej typowo noworodkowej sesji. Robiliśmy świąteczną, to miał wtedy 1,5msc. Mamy wgl jeszcze voucher na sesję, który dostaliśmy w prezencie, więc na wiosnę może go wykorzystamy i zrobimy jakąś rodzinną sesję.

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
‹‹ 976 977 978 979 980
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ