X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to możliwe że tydzień po szczepieniu rota dalej kupa sraczka Plus ulewanie x1000? Gastrouss jeszcze nie braliśmy ....

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań
    03.2025 ⏸️ 😮 ja w szoku,udało się 💕🌸
    22.11 - nasz CUD na świecie 🩷

[age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 04:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!! ja mam nadzieję że mój syn ma skok bo inaczej ja skoczę przysięgam ale z okna. 😑 to co Ignaś dzisiaj odwala (nie mogę tego inaczej nazwać )to jest po prostu dziecko nie do poznania, ja mu cyc a On ryk na caaaaaałe osiedle. To zachowanie przypomina mi film furioza.. serio.
    N I E M A M S I Ł Y D Z I Ś !
    Mąż dzwonił na kamerce "co robi synek" to akurat się darł ale coś patrzę że stary ma kocią gębę,,se integrację zrobili..i tak się napie....nigdy taki pijany nie był. Mam nadzieję że dziś rano jak wstanie będzie go BARDZO boleć głowa i całe ciało, żeby nie mógł ugasić pragnienia od kaca. ( TAK WIEM! Jestem idealną żoną)
    Kropka JAK TO NIC NIE DOBUSZ W FONU?! jak możesz robić lelumpolelum ? Do roboty kobieto.. ja nie wiem kiedyś to trzeba było chałupę oporządzić, krowom dać, staremu dać żreć a teraz wygodnictwo.. ( To żart Kropka) weź tego swojego królewicza posłów do pionu bo ja wpadnę do tego Wrocka to opierdole swojego(słusznie) i twojemu się dostanie, Ty mu torty a ten Ci teksty że nic nie robisz, pokaż mi jutro to twoje nic nie robienie i jak wróci to żeby w domu był sajgon to zobaczy czy NIC nie robisz... ooo nie gościu, u mnie po twoich słowach kuchnia zimna. Co z tymi chłopami...🤯
    Kasiek wszystko jest możliwe z tymi maluchami, mój miał długo boleści brzucha.
    Mój też pcha pięści do buziala, również ślini się jak obłąkany, ja jeszcze mu zęby idą to sobie strzelę w łeb albo wyjadę na turnusów wariatkowa!
    Co jest z tymi maluchami, pogoda im nie służy czy jak?!..
    Dobra zasnął.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 04:40

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Bećka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia już nie wchodziłam na forum, mam nadzieję, że dało radę po tych 18 min . Fajnie jakby było to tak łatwe i działało za każdym razem 🙂 .

Wellwellwell podziwiam Cie za wytrwałość 💪

Kropka niestety faceci mało co dostrzegają takie rzeczy , chyba, że palnął dla żartu. Mój to lubi mnie tak delikatnie wkurzać🤦🏼‍♀️.

Zumi trzymam kciuki, żeby to już był koniec historii z takim ulewaniem 🤞

Zumi lubi tę wiadomość

86' 👩🏼
    endometrioza III/IV stopnia, wąskie endometrium, hashimoto, niedoczynność tarczycy

event.png

17.02 FET 🌞
    Beta 26.02-157 03.03-1861 11.03-17053 🥹
    15.10 37+0 Przemek 2730 g 54 cm 🥳🥰💕
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy po szczepieniu Bexsero, za dwa tygodnie Nimenrix. Za te dwa tygodnie będę dużo spokojniejsza, bo Tosia będzie zaszczepiona już na wszystko pierwszą dawką. Póki co, odpukać, wszystko jest dobrze po Bexsero, brak gorączki i odczynu na nóżce. Co 2h mam budzik, żeby mierzyć temperaturę. Przed wyjściem z domu podaliśmy pedicetamol, takie było zalecenie lekarki.
    Dostaliśmy skierowanie do kardiologa, żeby zrobić echo serca. Tosi sinieją rączki. Niby wiem, że sinica obwodowa u niemowląt jest fizjologią, ale ja jestem po zamknięciu PFO i mam zaburzenia rytmu serca i chcę się upewnić, że u Tosi wszystko dobrze z serduszkiem. Do usg brzucha póki co nie mamy wskazań, ale to zrobię sobie prywatnie, już nawet udało się zapisać w jedno miejsce :) na echo serca pewnie też będzie trzeba iść prywatnie, bo na nfz podejrzewam, że termin będzie za rok 😅
    Mamy też skierowanie na program z NFZ, który jest u mnie w pracy, będziemy mieć 2h zajęć w miesiącu. Musimy iść na fizjo, bo mimo tego, że bardzo pilnuję, to Tosia woli układać głowę w jedną stronę. Walczę z nią bardzo, ale zapewne trzeba porozluźniać, a własnemu dziecku to nie taka prosta sprawa, jakoś nie umiem 😅 już wiem czemu wszystkie znajome fizjo, ze swoimi dziećmi wolały chodzić do kogoś 😅
    Tosia wyhamowała z przybieraniem i z jednej strony to dobrze, a z drugiej trochę się zmartwiłam, bo przybierała po 50g na dobę, a w ciągu tych ostatnich dwóch tygodni 26g, ale też tak dziwnie leżała na tej wadze. Z drugiej strony wiem, że bobasy przybierają skokowo no i wydłużyła też sen nocny. Zobaczymy za dwa tygodnie jak pójdziemy na Nimenrix jak waga, póki co Tosia wygląda jak mały pulpecik, więc zapewne nie mam się czym martwić, ale mózg matki tylko wynajduje okazję do zamartwiania się, jakby mało na głowie było 🤪

U mnie jest dramat z cerą. Mam syfa na syfie. Dodatkowo na rękach i tułowiu robią mi się pojedyncze, swędzące bąble. Nie wiem czy to nadal hormony czy odwodnienie, bo zapominam o piciu, a przecież karmię piersią, więc powinnam pić więcej niż normalnie, ale nie wiem czemu, nie odczuwam pragnienia. Z drugiej strony, zanim brałam tabletki anty to miałam problemy hormonalne i moja twarz wtedy też była taka wysypana. Z tym, że nie chcę wracać do antykoncepcji hormonalnej. Ech, kobiety to mają przesrane 😅 jak już rozmnożymy się taką ilością dzieci jaką będziemy chcieli to mąż pójdzie na wazektomię.

Przeszliśmy wczoraj już na Pampersy 3 i mam wzrusz i smuteczek w jednym, że Tosia tak szybko rośnie i ten czas tak szybko mija 🥺 chyba tylko matka może ocierać łzy nad pampersami 😆

Zumi, Asia091, Dahlia, Fabregasowa, Opheliac lubią tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka, ja bym na Twoim miejscu teraz pokazała co to znaczy nic nie robić w domu. Jedynie dzieci bym ogarnęła, a całą resztę olała...

Asia, współczuję bardzo :( mam nadzieję, że Ignaś w końcu da Ci choć trochę luzu 🫂 a za pijanego męża bym się bardzo wkurzyła, ale ja jestem bardzo antyalkoholowa, z racji rodzinnych perypetii

Zumi, u nas przedwczoraj był taki ciężki dzień, ja wyszłam z domu na niecałe 2h i jak wróciłam to mój mąż mówił, że in by tak nie dał rady cały dzień, że masakra, że nianię, by wziął 😅

Kropka89 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • psaj91 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, to moja reż marudniś od dwóch dni i ciągłe wymuszanie na rączki 😂 I też pcha całe piąstki do buzi albo paluchy tak głęboko aż słychać taki charaterystyczny odruch wymiotny 🙃

@Kropka Jak da et na za dobrze i się do dobrego przyzwyczai, to potem klapki na oczach i rzuca takimi tekstami. Dociera dopiero jak go odetniesz od źródełka 🙄

@Nadzieja Ooo tak, mnie to wysypało kosmicznie na plecach... I włosy też zaczęły mecieć - z tym, że nie wiem czy to już jest poporodowe czy od stresu 🤔

U mnie krwawienie w końcu zaczęło zanikać - jestem ciekawa czy ten fragment łożyska się ewakuował czy magicznie przestał przeszkadzać 🙃 Już mam dosyć podpasek, mam wrażenie, że te 8 tygodnk to był okres nagromadzony z całych 9 miesięch 😓

Starania od 04/24

03/25 - II kreski 🥰
    11/25 - witaj na świecie 🩷😍
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też mówił żeby wynająć nianie do pomocy 🤣i to tak seriooo

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

[age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba faktycznie jest ten skok bo już od dawna nie było płaczu na jedzenie z rana. Na spokojnie mu zmieniałam pieluchę, a potem cyc, w międzyczasie sobie słodko ciumkał na jedzdnie, a dziś ryk. Biedny ten mój mąż bo zaraz wstaje do pracy a tu wrzask...

@Asia uśmiałam się z tej zimnej kuchni xDD

@Kropka mój mąż jakby mi tak powiedział to by chyba dostał po dupie ode mnie. Na szczęście ma za uszami ostatnio dużo to siedzi cicho, bo albo fajeczka albo drineczek na uspokojenie albo niezdrowe jedzonko, a zaczyna mu się robić nadciśnienie i go non stop opierdalam za fajki przede wszystkim. Jak to w filmie "Lejdis" powiedziała Anna Dereszowska "jakie te chłopy duuurrrrneee". A odnośnie filmów, to u nas od dwóch dni w tle lecą "Teściowie". U moich teściów obejrzeliśmy najnowszą, trzecią część i to zdecydowanie moja ulubiona. Trochę się stresuje jak jestem sama w domu tyle godzin z marudzącym dzieckiem, a jak leci coś śmiesznego to jakoś raźniej. Jasiu je cyca a ja patrzę na film żeby nie zwariować.

@Anilorak faktycznie macierzyństwo z takimi maluchami to samotność. Trudny jest też ten brak wolności. Wychodzenie do sklepu, na spacer, do znajomych kiedy się chciało było super...W wakacje mąż wracał z pracy, zjedliśmy razem obiad, posiedzieliśmy chwilkę, a potem chodziliśmy na długie spacery, a teraz nawet nie ma czasu pogadać, poprzytulać się, popatrzeć na siebie. Jak mąż na wolne to też jest zawsze coś, jak nie zakupy, sprzątanie to święta, imieniny, dzień babci i dziadka, pomaganie rodzicom i tak w kółko. Mam ochotę po prostu pobyć z mężem. Jeszcze jak Jasiu był nowordkiem to dużo spał i miał drzemkę w południe albo po kąpieli i spał tak do 22, a teraz to za dnia prawie nic nie śpi, dopiero koło 23 zasypia, ale potem chce gnić do 10 rano. Za dnia żeby spał chociaż trochę to musi być na rękach albo na spacerze albo ze mną w łóżku.

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Kasiek7 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi i Anilorak w punkt z tą samotnością . Ja mieszkam na wygwizdowie to nawet do spożywczego nie wyjdę. Od 2 MSC siedzę zamknięta w domu. Wskoczyłam z trzy razy do Lidla jak miałam wizytę u gina ,a takto tak przy okazji jak wracaliśmy od jakiks lekarzy etc. Nie chcę mi się nawet jeździć na te dni babek i dziadków. Świat też mi się nie chciało obchodzić. Chcialam święty spokój.tymbardziej że od 8 tyg nic tylko noszę moja królewnę żeby nie płakała . Dziś wstałam z bólem głowy chyba przez ból w plecach . Mój mi dużo pomaga mimo że pracuje na 3 zm jest świetny robi zakupy obiady i pomaga przy małej, czuje że nie jestem w tym wszystkim sama. Widzę też po nim że on to lubi ,"czuć się potrzebny"

🧒94🧔95
    04.2023 początek starań

[age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie zmieniło od wczoraj u Ignasia ..dalej furioza przy cycku. 🤯 jeszcze tak mnie ściska dziąsłami jak ssie ze matkoooooo kooochano i jak ma jakieś dziwne tańce to wyginając się jeszcze go ściśnie i wyciąga jakby te moje cycki były z gumowe,, 😩

Nadzieja ja mu ta integrację z kolegami będę wypominać dobre miesiące, niech tylko do domu wróci 🙃

Aaa Kropka mąż był w tym sklepie mówi że obkupił się jak durny. 🙈

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Ja mam jeszcze jedno szybkie pytanko. Czy jak wydłużałyście przerwy na karmienia w nocy to robiłyście to jakoś stopniowo co pół h np?
    Zakładając oczywiście, że dziecko samo się nie budziło ?
    Chodzi mi głównie o kp - tak żeby nie zrobił się jakiś zastój?

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • Mamasitta Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja tez tak mam, że jakos mi smutno ze juz czas na pampersy 3, i tak jeszcze przedłużałam otwarcie tej paczki roz.3. Koniec końców okazało sie, że są trochę za duze mimo, że 2 juz przymaławe.
    Pisałyście o wolaniu " nie płacz mamusia juz idzie" też to u mnie stały tekst 🙂 chyba wszystkie mamuśki tak mają

• TBK Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zumi czekam na recenzje psychiatryków, bo razem z Asią będę z okna skakać.

Wiecie dlaczego dzieci kp nie robią codziennie kup? Bo matka je świeży chleb! No cycki opadają.

U nas też ręce w buzi, ale to normalne, dziecko odkrywa, że ma ręce. Młoda waży 5780g, zwolniła z przybieraniem.

Kasiek7 ja od szpitala nigdzie sama nie wyszłam i długo nie wyjdę. KP ma swoje minusy 😔
    Nawet na spacer w tym miesiącu nie chodzę, bo się nie da. Wszystko oblodzone, po -18 w nocy było. Teraz niby ma się ocieplić, to może uda się wyjechać wózkiem gdziekolwiek.

Edka u mnie cała trójca o.7.15 musi być już w aucie. Nie ma, że młoda ryczy, że noc nieprzespana. Także piąteczka 😅 moi w szkole, więc też muszę być punktualnie po lekcjach pod szkołą. Zwariować można.

Nadzieja32 ja chodzę do fizjo 2x w tygodniu i ona nie może mi młodej rozluźnić 😔 szukam osteopaty na moim zadupiu. Zbankrutuję chyba. Chyba bym wolała zwolnienie mieć 80%, a macierzynski i rodzicielski 100% wypłacane.

I też kupujemy juz pampersy 3. Za szybko, zdecydowanie za szybko mi te dzieci dojrzewają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 08:32

• Natha Ekspertka

Wysłany: 23 stycznia, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja mam jeszcze jedno szybkie pytanko. Czy jak wydłużałyście przerwy na karmienia w nocy to robiłyście to jakoś stopniowo co pół h np?
    Zakładając oczywiście, że dziecko samo się nie budziło ?
    Chodzi mi głównie o kp - tak żeby nie zrobił się jakiś zastój?
    My pewnego dnia obudziliśmy się zamiast o 2 to o 5:30 i już tak zostało. Piersi się przyzwyczaiły po jakimś czasie; kilka razy obudziłam się koło 3:30/4 i odciągnęłam trochę laktatorem. Nie chciałam rozregulować maluszka i chyba to był dobry wybór, bo śpi 22-5 bez jedzonka :) za to potem nadrabia w dzień co 2h czasem :|

Wilga27 lubi tę wiadomość

• Domisiek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bećka wrote:
    Czy Wy też tak miewacie, że jak zostawicie dziecko z ojcem to jest więcej płaczu?
    Nawet nie można czasem odetchnąć, bo mi się serce kraje, a tu jakieś inne zasady wkraczają, albo niech leży...

Mnie to w ogóle się nie chce zostawiać dziecka z ojcem bo on twierdzi, że jak dziecko popłacze to nic mu się nie stanie, albo jak Młody wypluje smoczka to jest „wyplułeś to nie będziesz miał” a ten krzyczy na całe Mazowieckie.

Dziś doszłam też do wniosku, że nie dziwię się, że ludzie się rozwodzą po pojawieniu się dziecka. Ja np. teraz mam takie zapalenie piersi, że ledwo rękami ruszam, ale nad ranem nie mogłam odciągnąć, bo mąż nie mógł nakarmić Młodego bo szykował się do pracy więc jak ja karmiłam Małego to on robił sobie pompki 🤡 A ja się myję raz na dwa dni bo jak on wróci to idę spać z Małym bo ledwo żyję 🤡 Także tego…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 09:05

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek moja corka miala przez ponad 2 tygodnie biegunki po rota, lekarze na to oczywiscie, ze niemożliwe, ze to po szczepieniu i ze za duzo czasu juz minelo, ale ja jestem przekonana ze to byla szczepionka. Miala charakterystyczny smrodek i byl on za kazdym razem po szczepieniach.

Becka, nie mam za bardzo wybrou, bo na butelke tez jest ryk. Nie dawalam wczesniej i chyba juz zostanie antybutelkowa. 😅 takze musi sie przeprosic z cyckiem.

Nadzieja wlasnie mialam pytac czy jako fizjo zauwazasz jakies „nieprawidlowosci” u swojego dziecka. U nas tez bylo ukladanie glowy w jedna strone, pytalam fizjo czy cos zle robie, ale mowila, ze 99% przypadkow to porod i ulozenie w brzuchu. Po dwoch wizytach juz ma fajnie rozluznione i obraca na obie strony. I nawet przestala az tak chlustac. 😍
    Ja tez nie pamietam o piciu wody a raczej nie mam na to czasu przy ciagle zajetych rekach. XD do tego chyba hormony przy KP tez dzialaja tak, ze wszystko jest suche, moja skora to dramat.

Ja wyszlam sama 2x raz do fizjo i raz do ginekologa. I to na stresie, zeby wrocic na karmienie. Mysle, ze dopoki karmie piersia to nie mam perspektywy na samotne wyjscia, no chyba ze na spacer z psem kolo domu. :)

TBK moja robi kupy codziennie, ale ja jem chleb z biedronki to moze nie jest za swiezy. 😆

Fabregasowa lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Wilga27 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natha wrote:
    My pewnego dnia obudziliśmy się zamiast o 2 to o 5:30 i już tak zostało. Piersi się przyzwyczaiły po jakimś czasie; kilka razy obudziłam się koło 3:30/4 i odciągnęłam trochę laktatorem. Nie chciałam rozregulować maluszka i chyba to był dobry wybór, bo śpi 22-5 bez jedzonka :) za to potem nadrabia w dzień co 2h czasem :|

Dzięki :) u nas narazie wydłużyła się przerwa z 3 na 3,5 więc nie za dużo ale pytam przyszłościowo i marze o 5 h 😍

👩34 👨42

🌿🏋🏻‍♀️🤸‍♂️🚴‍♂️

Starania naturalne od 2021.
    W klinice od IX.2023

4 nieudane transfery
    3 pierwsze - beta 0
    4 - 9dpt beta 51,5, 11dpt beta 49,5 ❌
    Punkcja nr 2 - 03.2025
    5 transfer 7.04 ❄️zarodek 5AA
    8dpt beta 158
    11dpt beta 635 😍
    15dpt beta 3062 🫣
    5.05 mamy ♥️
    19.05 2cm człowieczka 🌞
    6.06 4,6cm byka
    Panorama ok 🌸
    16.06 prenatalne wszystko dobrze 🥳
    11.08 połówkowe lux 😎

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po szczepieniu na meningokoki, lekarka tak jak pisałyście pytała czy podaliśmy pedicetamol, my nie podawaliśmy bo nie było o tym mowy na wizycie, ale już nadrobiliśmy. Dzis był taki ryk jak nigdy, aż mi łzy w oczach stanęły. Gorszy płacz niż ostatnio po 4 wkłuciach 🥲

Chyba nasza waga jakaś średnia, bo dziś u lekarki 7070g, a u nas wczoraj 6760 😅 więc panika na szczęście była zbędna ❤️‍🩹 powiedziała, że mama ładnie karmi i że średnio w pierwszym półroczu dzieci przybierają 700g na miesiąc a w drugim 500g, ale trzeba mieć poprawkę bo to uśrednione wartości - tak pisze bo może się komuś przyda.

Byliśmy też u fizjo i dostaliśmy ćwiczenia. Mamy popracować nad pozycją spoczynkową języka, ale tu mam sprzeczne info, bo fizjo mówiła, że powinien być na górze, a logopeda że jeszcze może być na dole, bo to niemowlęce. I walczymy z kciukiem w buzi, cała pięść może ssać, ale kciuka mamy mu zabierać. I tu trochę już problem, bo te większe smoczki z mam mu nie przypasowały, chociaż ten noworodkowy jako jedyny zaakceptował. Chyba spróbujemy z tym polecanym przez Was suavinexem, a gryzak grzybek z Mombella już zamówiony, teraz jest na niego promka w Rossmannie i kosztuje 28 złotych 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 10:46

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam że na H&M promocja -15% przy zakupach za min. 120zł!!
    … a ja wczoraj zrobiłam zamówienie 🔫

Anilorak88, Nadzieja32, Asia091, Jjkm97, Domisiek, Klekotka lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek - ja się spotkałam z teoria, że objawy po szczepionce na rotawirusy mogą się utrzymywać nawet 10-14 dni, więc może to to.

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ