Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 👶 Listopad 2025 👶
Odpowiedz

👶 Listopad 2025 👶

Oceń ten wątek:
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszam że na H&M promocja -15% przy zakupach za min. 120zł!!
    … a ja wczoraj zrobiłam zamówienie 🔫

Anilorak88, Nadzieja32, Asia091, Jjkm97, Domisiek lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiek - ja się spotkałam z teoria, że objawy po szczepionce na rotawirusy mogą się utrzymywać nawet 10-14 dni, więc może to to.

Nadzieja32 lubi tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wellwellwell, widzę, widzę, ale z własnym dzieckiem to człowiek nagle nie wie co ma robić i już tak łatwo paluchów nie powbijam w ciałko 😅 na szczęście lekarka bez problemu wypisała mi to skierowanie i będę mieć u mnie w pracy te 2 razy w miesiącu na nfz i koleżanka nas weźmie :)

TBK, a nie macie gdzieś w pobliżu ośrodka, który realizuje wwr albo jakieś programy z nfz?

Ja dziś dzwoniłam umówić Tosię do kardiologa. W GCZD trzeba to zrobić przez IKP i tam system wszystko generuje, bo to jakiś program z rządu, żeby tak zapisywać. Jak wróci mąż to spróbujemy, bo On ubezpiecza Tosię, więc to będzie w Jego IKP. Dzwoniłam też do szpitala dziecięcego w Sosnowcu i uwaga, tu jest cyrk, jakieś ulepszenie systemu zrobili i zmianę w zapisach i tak zrobili, że pierwszorazowych skierowań im w ogóle system nie przyjmuje, więc Pani nie jest w stanie mi powiedzieć nawet jakie są terminy 🤡 mam zadzwonić w lutym to może już to naprawią 🤡🤡🤡 tak więc zapewne skończy się na wydaniu 350-400zł prywatnie na echo serca 🫣 no, ale trudno, na zdrowiu nie będę oszczędzać, a musimy mieć pewność, że Tosinka nic po mnie nie odziedziczyła z sercowych rzeczy.

Domisiek, aż mi się zagotowało jak przeczytałam "wyplułeś smoczek to nie będziesz miał". I też ostatnio miałam rozkminę, że nie dziwię się, że ludzie się nieraz rozstają jak rodzi się dziecko. Mój mąż też mnie ostatnio tak wkurzył...Tosia miała dzień, że ciągle marudziła i nie spała, byłam wykończona, a mąż kupił sobie jakieś urządzenie dodatkowe do tv, żeby była lepsza jakość i dźwięk, ale jakoś bardzo trudno je było zaprogramować i mu nie wychodziło i się o to tak wkurzał i ciągle przy tym siedział. Ja umierałam z głodu, chciałam zjeść i się umyć, była już 22 i jadłam kilka godzin wcześniej, ale najważniejsze było urządzenie do tv 🤡🤡 w ogóle ostatnio jak wraca z pracy to często siedzie w telefonie albo przed laptopem albo tv i już mu powiedziałam czy nie szkoda mu tego czasu z Tosią, bo Ona już więcej 2 miesięcy nie będzie miała. Chyba to do niego trochę trafiło i jest teraz nieco lepiej

U nas z kupami teraz się pozmieniało. Wcześniej było po kilka dziennie, teraz są tak co 2 dni, ale jak robi po takiej przerwie to potem ta kupa jak nie pobiegnę natychmiast do przewijaka to uszami wychodzi 🙈 zawsze wtedy mam stres jak gdzieś wychodzimy, żeby nie zrobiła tej kupy poza domem, bo to się tylko pod kran nadaje. Nie wiem czemu tak nagle się zmienił ten kupkowy rytm

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • Nadzieja32 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wilga27 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Ja mam jeszcze jedno szybkie pytanko. Czy jak wydłużałyście przerwy na karmienia w nocy to robiłyście to jakoś stopniowo co pół h np?
    Zakładając oczywiście, że dziecko samo się nie budziło ?
    Chodzi mi głównie o kp - tak żeby nie zrobił się jakiś zastój?

Ja mniej więcej o godzinę wydłużałam jak zobaczyłam, że Tosia śpi. Miałam budzik i jak spała to szlam spać jeszcze na godzinkę, aż piersi się przyzwyczaiły

Wilga27 lubi tę wiadomość

👩32 🧔‍♂️38
    Starania od 01.2025
    PCOS, IBS, tężyczka utajona, nieregularne cykle, arytmia
    2016 usunięcie potworniaka jajnika, z zachowaniem jajnika
    2024 zabieg zamknięcia PFO

20.03. ⏸️ beta 26,5, progesteron 22,9

8.04 jest zarodek z bijącym ❤️
    27.05 wszystko dobrze, wyniki Sanco - zdrowa dziewczyna 🩷

3.11 3029g bobasa 🥹
    17.11 indukcja z powodu nadciśnienia od 31tc

age.png
  • izzou97 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów muszlowych, to wczoraj trafiłam na taki post: https://www.facebook.com/share/p/17w64mPuvQ/?mibextid=wwXIfr

👩🏼‍🦱 28 🧔🏻‍♂️ 30 🐈
    4 cs -> ⏸️ 24.02.2025 ♥️
    👶🏻 30.10.2025 🩵
    ✨Kto martwi się na zapas, martwi się podwójnie ✨

age.png
  • TBK Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja32 to na bank przez ten świeży chleb 🤣🤣🤣
    Nawet nie wiem czy mamy. Zresztą to trzeba skierowanie, a nie dostanę. Poza tym jak starszego chciałam umówić to na NFZ fizjo termin na za 14 miesięcy i tylko 10 spotkań 🙈 to sobie podaruję. Za ten czas mysle, że ćwiczenia będą tylko wspomnieniem.
    Pediatra, która kwalifikowała do szczepienia o fizjo powiedziała, że "no teraz to większość ma jakieś napięcie".
    Jak pytałam o badania krwi małej, to też nie dała nic. Także znów prywatnie muszę ogarnąć.

• Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze wypowiedzi i powiem wam że jestem po prostu na skraju mojego bankructwa emocjonalnego bo już brakuje mi siły dzisiaj, ręce mi cierpną od trzymania cały czas Ignasia na rękach i to na ramieniu i na leniwca i po prostu chuju miki dzikie węże z Nim robię i nie działa. Napisałam do męża że skoczę z okna bo nie wiem co mam robić, to on "będę dziś wieczorem". Jak przyjedzie to wyjdę z domu bo nie wytrzymam. 😫

Też myślałam ostatnio o tym że ludzie się rozwodzą po narodzinach dzieci i wcale mnie to nie dziwi, wcale! Ja nawet powiedziałam swojemu że jemu dziecka żaden sąd nie da bo go większość roku nie ma w domu.
    I wiecie co? Poradziłabym sobie sama z Ignasiem bo i tak jestem z Nim sama i dziecko uspokaja się u mnie na rękach i mam cycki które terroryzuje szarpiąc nimi w prawo w lewo i to ja mu śpiewam kołysanki i to ja wiem jaki rozmiar ubrań nosi, gdzie leżą pajace/body i że smaruje się mu pupę linomagiem.. i milion innych rzeczy których faceci nie wiedzą a mówimy im i pokazujemy palcem jak krowie na rowie,na prawdę jesteśmy Heroskami.
    Ale potrzebujemy odpoczynku bo musimy naładować baterie i ja chcę iść do spa i wyspać się.. 🥺 w psychiatryku jest jacuzzi?

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.05.2025 I prenatalne - podwyższone ryzyko preeklampsji(ACARD 150)
    24.06.2025 - 230 g zdrowego chłopca👶 💙
    21.07.2025 II prenatalne - 414 g Synka 🥰
    26.08.2025 - 992 g Szczęścia 👶💙
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙
    CC 14.11.2025 22:00/2420g/47,5cm 👶 IGNACY 💓

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Co do laktatorów muszlowych, to wczoraj trafiłam na taki post: https://www.facebook.com/share/p/17w64mPuvQ/?mibextid=wwXIfr
    Komentarze miażdżą ten wpis, większość zachwala muszlowe. Dużo matek korzysta z tego "gadżetu"

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjkm97 wrote:
    Nie widzę dobrze, ale ta węższa uszczelka musi jakby się wpasować w silniczek.. w sensie środek cienkiej uszczelki musi się znajdować u góry na środku muszli.. ciężko mi to wytłumaczyć- ta cienka uszczelka jest jakby wgłębieniem na silniczek… a ze zdjęcia nie widać czy z tyłu jest dobrze założony… no i tak jak dziewczyny mówią wytarty i dociśnięty musi być 😊😊

Wiem o co ci chodzi, uszczelka jest prawidlowo. Polozna mi powiedziala ze to typowe dla muszlowych🙄🙄 świetnie. Chyba bede używać tylko kolektora.

Nadzieja u mnie tez wysyp na twarzy, ciekawe kiedy to minie. Swoja droga, jako fizjo, możesz nam polecić na co tersz najbardziej zwracać uwagę u maluszków albo jakie ćwiczenia sa kluczowe?

Becka, ja również odkładam po 20min, czasem sie pospieszę i kaplica od nowa 😂 a czasami czekając zasne razem z nia i już nie ma sensu odkładać 🫣

Dzięki dziewczyny, zamówiłam mate 4fizjo🙂 bedzie co prawda za duża na nasz 10m2 pokoj ale najwyzej ja złożę

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Kanola Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 łacze się z Tobą... U mnie jest koło życia: cycek ( uśmiałam się z szarpaniem jak z gumy bo u mnie to samo)-> przysypianie-> próba odłożenia do dostawki -> niezwłoczne obudzenie-> "eeee" oznacza cycek -> cycek -> przysypianie-.....
    I tak godzina do godziny... A mi się chce 💩 i nie ma jak...
    Wiadomość od męża: odbierzesz mnie o 15? ..........

Jak byłam w ciąży to mówiłam do brzuszka "zaczynamy wspólna przygodę". Nie wiedziałam że będzie to przygoda wyłącznie w domu 🫣
    Ech, tych pierwszych miesięcy nigdzie nie uczą, nie mówi się o tym, jakie to wyzwanie. Warte wszystkiego, ale... Jednak wyzwanie i gdybym wiedziała inaczej nastawiła bym oczekiwania w głowie i psychika miałaby lżej.

A jak zaśnie przy cycku, ja ubezwłasnowolniona, ale patrzę na nią i kocham tego małego pulastego chomika .. jak śpi 🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:58

age.png
  • Asia091 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Domisiek @Nadzieja .. 🤦‍♀️ mój mąż miał podobne zachowania to tak go opierdolilam( aż kazałam wracać do mamy ) to się ogarną trochę ale widać że wziął sobie moje słowa do głowy.

Ostatnio widziałam jakiś dokument mówiący że mężczyźni są tak zaprogramowani że nie słyszą płaczu dziecka, nie rozumieją dlaczego dziecko płacze i co ono chce tylko mężczyźni mają jakiś hormon coś na w ..czy coś takiego, który odpowiada za opiekę i ochronę rodziny tzn bardziej ich obudzi szelest czy coś za oknem niż płaczące dziecko które leży obok.
    Więc chyba ich "znieczulica i brak empatii " jest naturalna.

09.2024 💔
    15.03.2025 ⏸️
    02.04.2025 0,93 mm + 💓
    09.10.2025 - 1924 g 👶 💙

age.png
  • Anilorak88 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa i laktatory które pani poleca to cena jak dla mnie z kosmosu. Wiadomo, każdemu podpasuje coś innego.
    My trzeci dzień w domu bo powietrze tak śmierdzi, że masakra. Ciężko nawet okno otworzyć żeby przewietrzyć.
    Asia myślę, że jak Zumi Nam wybierze psychiatryk to nie takie atrakcje tam będą 😉
    Nadzieja u Nas rytm kupkowy zmienił sie z dnia na dzień z kilku dziennie do kupy co drugi dzień.

👩🧔‍♂️ 38

8.03.2025 ⏸️ 2cs 🫣🥰
    25.03 ❤️

17.11.2025 Wojtuś ♥️ 3070g, 50cm

event.png
  • Fabregasowa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do grona wkurzonych na meza.

Mam wrażenie ze psychicznie nie dźwiga trudow rodzicielstwa a pierwszym słowem córki bedzie "kurwa" bo to najczęściej słyszy jak ten ja nosi a ona placze..

Rozumiem ze sa trudności w pracy i obecnie ogarnia swoje mieszkanie pod wynajem (mial remont po lokatorach, 30k poszlo 😬 i teraz sprzata) . Codziennie słyszę ze on nie wynajmie tego mieszkania i bedzie pod kreska bo my cos ciągle chcemy.. czaicie to?
    Gdzie ja nawet lepiej sobie z nia radzę sama (no coz jem wtedy ciastka i nie robię kupy ale coś za cos), mam spokojne usypianie na noc a i tak wysłuchuje pretensji.
    Wczoraj wyszedł niby sprzątać i wg mnie wrocil dziabniety, zrobil kolacje, chciał przejąć mala (no way po alko) po czym o 19 poszedł spać. Tak. O 19. Maz matki karmiącej jest tak zmęczony ze o 19 poszedł spac. Gdzie ja od 18.30 próbowałam ja uśpić i finalnie padła o 22.
    Moje dziecko tez chyba bedzie jedynakiem i rozwody wogole mnie nie dziwią. Córka jest zdrowym dzieckiem tylko płaczącym i potrzebującym bliskości, jak on tego nie rozumie bo koledzy mu naopowiadali ze dziecko tylko je i spi to nie moj problem.

Aha i oczywiście na pałe zaklada pampersa, wczoraj dziecko obsrane u lekarza, o kremowaniu nie pamięta, nie wiem gdzie trzymamy zapasy, nie zna jej rozmiaru ubrań, oj długo możnaby wymieniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:08

👩‍🦰1990🧔1986

Ja: niedoczynność tarczycy, po LEEP. PAI homo, MTHFR

10.2024 19t 🩷💔
    01.2025 cb
    12.2025 🩷🌈 41+1

age.png
  • Paulivvv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój mąż jest raczej takim zaangażowanym ojcem, ale czasem rozwala mnie jego myślenie a raczej nie myślenie przy Antośku, albo jakiś taki brak wyczucia wgl co z tym dzieckiem zrobić w danej chwili.

Najbardziej mnie wkurza jak na każde jęknięcie Antosia, on go bierze i usypia XDDDD no ja pierdziele, skoro dziecko się obudziło 5min temu a jadło 3,5h temu to te płacze i marudzenia to na logikę z czym są związane? Z brakiem snu? Czy może z tym że jest głodny… i jeszcze on go zaczyna ODRAZU usypiać bez wgl chwili refleksji i połączenia faktów co to dziecko może teraz potrzebować i zanim ja się pokapuje co on robi to Antosiek już wyje w niebogłosy a mój mąż do mnie „Hmm o co mu chodzi? Nie chce zasnąć a przecież marudzi ze zmęczenia?” - NIE, NIE MARUDZI ZE ZMĘCZENIA.

Albo w momencie jak Antoś dopiero zasypia i trzeba chwilę ciszy, żeby zasnął głęboko to on ma 150 spraw do zrobienia w tej chwili a najlepiej w tym dokładnie miejscu gdzie to dziecko zasypia.
    Dziś rano Antoś zasypiał na drzemkę w salonie, to on jadalni która jest otwarta na salon (jakby połączone ze sobą) postanowił naprawiać swój kluczyk od auta… po czym po 5min tej naprawy wyleciał mu z rąk i ten klucz i śrubokręt i jebło to wszystko o ziemie. Czy muszę mówić jaka awantura wtedy się zaczęła w tym domu…

Dahlia, Fabregasowa lubią tę wiadomość

12.2024 7tc 👼🏼
    10.2025 A 🩵

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia091 wrote:
    @Domisiek @Nadzieja .. 🤦‍♀️ mój mąż miał podobne zachowania to tak go opierdolilam( aż kazałam wracać do mamy ) to się ogarną trochę ale widać że wziął sobie moje słowa do głowy.

Ostatnio widziałam jakiś dokument mówiący że mężczyźni są tak zaprogramowani że nie słyszą płaczu dziecka, nie rozumieją dlaczego dziecko płacze i co ono chce tylko mężczyźni mają jakiś hormon coś na w ..czy coś takiego, który odpowiada za opiekę i ochronę rodziny tzn bardziej ich obudzi szelest czy coś za oknem niż płaczące dziecko które leży obok.
    Więc chyba ich "znieczulica i brak empatii " jest naturalna.

Taaa…. Płaczu dziecka nie usłyszy ale klekotanie w aucie, pomimo radia na full, i którego poza nim nikt nie słyszy to zawsze XD

Fabregasowa, Asia091, AnaPyza lubią tę wiadomość

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • Zumi Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mąż też wkurza chwilami, ale u Was to jest hardcore, co jest nie tak z tymi facetami...Ja wczoraj miałam tak dość, że poprosiłam męża żeby o 22 nalał mi wina i uśpił Jaśka, bo cały dzień nie spał tylko się bawił. Odprężyłam się w sekundę, myślę, że ta lampka wina nie była mi wcale potrzebna, potem Jasia karmiłam dopiero o 5 rano a na noc dostał MM. Ale do 23:30 miałam free time, zjadłam, umyłam się i położyłam się obok Jasia i tak spaliśmy do 5 a potem obudził się koło 8 rano, dałam mu cyca na boku i zasnął w trakcie, a potem gniliśmy razem do 10 rano xD. Dzisiaj prawie nie ulewa. Może faktycznie musi być skończony ten 3 miesiąc żeby było lżej?

👩‍🦱29🧑32
    08.2024 rozpoczęcie starań o pierwszą dzidzię
    30.09.2024 💔 5 tydz. cb
    25.01.2025 💔 6 tydz. był pęcherzyk
    02.03.2025 ⏸️😍
    12.03.2025 🩺⚪0,48 cm pęcherzyk 😍 (5+2)
    21.03 2025 🩺💗jest serduszko, zarodek 0,55 cm (6+2)
    18.04.2025 🩺🐥 3,46 cm człowieczka (10+0)
    08.05.2025 🩺będzie chłopczyk 💙 (13+0)
    12.05.2025 🩺 I prenatalne 7,2 cm zdrowego bobasa 💙 (13+4)
    07.07.2025 🩺 II prenatalne 430 g bobasa 💙 (21+4)
    02.09.2025 🩺 III prenatalne 1568 g kawalera 💙 (29+3)

termin 12.11.2025 🙏🏻
    indukcja 5.11.2025 🏨

narodziny Jasia 6.11.2025

🏥Cukrzyca ciążowa, Hashimoto, MTHFR (C677) i (A1298) ➡️ hetero, Czynnik V R2 (H1299) ➡️ hetero
    💊Clexane 4000 j.m, Sorbifer durules, Letrox 50/75, Prenatal Duo/Pueria Duo active, Aspargin, Sanprobi Superformula, Laktoferyna, Witamina B12

age.png
  • Domisiek Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    Najbardziej mnie wkurza jak na każde jęknięcie Antosia, on go bierze i usypia XDDDD no ja pierdziele, skoro dziecko się obudziło 5min temu a jadło 3,5h temu to te płacze i marudzenia to na logikę z czym są związane? Z brakiem snu? Czy może z tym że jest głodny… i jeszcze on go zaczyna ODRAZU usypiać bez wgl chwili refleksji i połączenia faktów co to dziecko może teraz potrzebować i zanim ja się pokapuje co on robi to Antosiek już wyje w niebogłosy a mój mąż do mnie „Hmm o co mu chodzi? Nie chce zasnąć a przecież marudzi ze zmęczenia?” - NIE, NIE MARUDZI ZE ZMĘCZENIA.

Albo w momencie jak Antoś dopiero zasypia i trzeba chwilę ciszy, żeby zasnął głęboko to on ma 150 spraw do zrobienia w tej chwili a najlepiej w tym dokładnie miejscu gdzie to dziecko zasypia.
    Dziś rano Antoś zasypiał na drzemkę w salonie, to on jadalni która jest otwarta na salon (jakby połączone ze sobą) postanowił naprawiać swój kluczyk od auta… po czym po 5min tej naprawy wyleciał mu z rąk i ten klucz i śrubokręt i jebło to wszystko o ziemie. Czy muszę mówić jaka awantura wtedy się zaczęła w tym domu…

Jezu taaaak, aż się we mnie gotuje.

Każdy płacz „ojoj, ale jesteś nieprzytomny” nawet jak Leoś dopiero co wstał z nocnego snu gdzie serio ciągnie po 4h. 🤡 Albo Leoś ma dwie pobudki w nocy, z czego tak naprawdę to jedną koło 2 i następną koło 6, gdzie on już i tak nie śpi bo się szykuje do pracy, a i tak pretensje, że dziecko się budzi i jest niewyspany. Już mu powiedziałam, że niech dziękuje losowi, że to TYLKO 2 pobudki.

Z tymi hałasami to samo „bo dziecko nie może być przyzwyczajone do zupełnej ciszy bo piernąć nie będzie można”. Zgadzam się z tym, ale jest różnica pomiędzy grającą sobie w tle muzyką, czy normalną rozmową, a napierdalanie wszystkim w około. Tym, że przestraszył dziecko podczas karmienia i jest cyrk z KP to oczywiście nie poczuwa się do jakichkolwiek wyrzutów sumienia.

12.2024 - odstawienie AH po 14 latach.

🍀 12.03.2025 ⏸️
    🍀 01.04 - jest ❤️
    🍀 06.05 - panorama + prenatalne = zdrowy syn! 💙
    🍀 10.06 - 170g szczęścia 💙
    🍀 02.07 - II prenatalne, 300g zdrowego syna 💙
    🍀 12.08 - 780g 💙
    🍀 09.09 - III prenatalne, 1315g kawalera 💙
    🍀 07.10 - 2000g 💙
    🍀 29.10 - 2500g 💙
    🍀 12.11 - 2900g 💙
    🍀 22.11 - 3050g 💙

💙 28.11.2025, 40+6, Leoś, SN, 3020g, 54cm, 10/10💙

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wkurwia brak poszanowania mojej energii i czasu na usypianie dziecka i ze stary nie moze pojac, zeby byc cicho wtedy i mi nie budzic dziecka…
    ostatnio byla moja matka, poprosilam ja o pomoc jak szlam do lekarza i tez pierwsze co „jak sie to tv wlacza” 🙃 na moje niezadowolenie oczywiscie sie nasluchalam „nie mozna tak dziecka w ciszy wychowywac, nie rob z niej dziwaka, a co mam tak siedziec w bezruchu?” tez babcia roku 😍
    A najlepsze jest to, ze ona sobie ten tv wlacza i nawet nie oglada.

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Dahlia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulivvv wrote:
    To mój mąż jest raczej takim zaangażowanym ojcem, ale czasem rozwala mnie jego myślenie a raczej nie myślenie przy Antośku, albo jakiś taki brak wyczucia wgl co z tym dzieckiem zrobić w danej chwili.

Polubiłam bo jakbym czytała o nas… :) tzn nie narzekam bardzo, bo mąż jest zaangażowany i nauczył się już organizacyjnie mniej więcej, co gdzie jak, ale śmiać mi się chce (czasem śmiech przez łzy), jak właśnie nie ma tego poziomu zrozumienia, co ja, ba, daleko do tego… no ale w sumie my jesteśmy z dziećmi cały dzień, oni muszą się nauczyć swoich sposobów i czasem doedukować. Więc podsyłam jakieś profile na insta i chyba zaczął sam też coś obserwować.
    U nas też słuchać w salonie, co w kuchni, więc czasem zaczyna myć garnki albo rozpakowywać zmywarkę tuż po uśnięciu małej 🤦‍♀️ no nie zaprzeczę, doceniam ogarnianie kuchni non stop (nie pamiętam, kiedy ja w ogóle myłam kuchenkę), ale trochę pomyślunku…
    Na pewno ten czas to wielki sprawdzian, duuuużo komunikacji potrzeba, najlepiej nieimpulsywnej, ale łatwo tak mówić, bo mnie też się szybciej lont odpala.

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '90 & '84
    listopad '25 Nasz Cud na świecie 💗

age.png
  • Dahlia Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000. strona tego wątku 🥹🥹🥹🥳🥳🥳
    Zróbmy coś miłego dla siebie dzisiaj, proponuję kakałko z masełkiem, miodem i cynamonem (moje guilty pleasure, mam nadzieję, że w wersji roślinnej/koziej też wjedzie tam, gdzie trzeba).

psaj91, izzou97, Asia091, AnaPyza, Domisiek, Anilorak88, Zumi lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 '90 & '84
    listopad '25 Nasz Cud na świecie 💗

age.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ