Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bonjesta bardzo usypia - ja dopiero po odstawieniu tej porannej zaczęłam normalnie funkcjonować w ciagu dnia.Blond27 wrote:Dziewczynki dużo zdrówka ! Ja w pierwszej ciąży dużo chorowałam i od siebie Wam powiem, że produkty pregna na choroby są nic nie warte. Lepiej imbir , czosnek sok malinowy. Moja lekarka mówiła że to kasa w błoto. Można psikać gardło tamtum Verde i robić nebulizacje - mi one pomagały. Ale wiadomo choruje się dłużej 😭😭😭
Piękne macie brzuszki! Ja jestem chudzielec, biegający wcześniej , myślałam że z druga (ba! 3) ciąża będzie szybciej widać ale nie widać nic, spodnie zapinam może czuje lekko mniej miejsca ale wszyscy mówią że nic nie widać jeszcze. Ja też dużo chodzę i biegam przy po 2.5 latku . Ale też jestem trochę wcześniej niż Wy.
Myślałam że już najgorsze samopoczucie przeszło ale niestety wróciły mocne młodości poranne jak zrywam się do pracy, jak na weekendzie poleżę dłużej to jest lepiej. Od jutro wracam na cały etat + przerwa na kp. Dostałam ten lek na B na wymioty ale mam wrażenie że po nim jestem jakaś śnięta.....
Czuje że bedzie dziewczynka 😂 bo dużo gorzej się czuje. A prenatalne mam 16 maja 🩷🩷🩷
Blond27 lubi tę wiadomość
-
@stayaway Dokładnie jak @Kleo mówi ja robię inhalację nebulizatorem solą fizjologiczną i produkt Prenalen na Katar.Kleo10 wrote:Niestety niewiele jest skutecznych opcji teraz na ten zatkany nos 🥲 Ja wspomagam się inhalacjami, dbam żeby w pomieszczeniach była odpowiednia wilgotność, no i śpię z głową wyżej niż reszta ciała, żeby się ten nos tak nie zatykał. Szału nie ma, ale coś tam pomaga
stayaway lubi tę wiadomość
AMH 0,27 🙋🏻♀️34 lata 👦🏻 39 lat
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25
10dpt Beta 0.1 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💙 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💙 130/min
9tc+2 💙179/min 2.59cm
12tc+1 💙 170/min 5.46cm
12tc+4 💙179/ min 6cm
13tc+5 💙 168/min 7.21cm
15tc NIFTY zdrowy chłopiec 💙
21tc 360g 💙 ruchliwy 🕺🏼

-
Blond27 wrote:Dziewczynki dużo zdrówka ! Ja w pierwszej ciąży dużo chorowałam i od siebie Wam powiem, że produkty pregna na choroby są nic nie warte. Lepiej imbir , czosnek sok malinowy. Moja lekarka mówiła że to kasa w błoto. Można psikać gardło tamtum Verde i robić nebulizacje - mi one pomagały. Ale wiadomo choruje się dłużej 😭😭😭
Piękne macie brzuszki! Ja jestem chudzielec, biegający wcześniej , myślałam że z druga (ba! 3) ciąża będzie szybciej widać ale nie widać nic, spodnie zapinam może czuje lekko mniej miejsca ale wszyscy mówią że nic nie widać jeszcze. Ja też dużo chodzę i biegam przy po 2.5 latku . Ale też jestem trochę wcześniej niż Wy.
Myślałam że już najgorsze samopoczucie przeszło ale niestety wróciły mocne młodości poranne jak zrywam się do pracy, jak na weekendzie poleżę dłużej to jest lepiej. Od jutro wracam na cały etat + przerwa na kp. Dostałam ten lek na B na wymioty ale mam wrażenie że po nim jestem jakaś śnięta.....
Czuje że bedzie dziewczynka 😂 bo dużo gorzej się czuje. A prenatalne mam 16 maja 🩷🩷🩷
O tak. Zapomniałam wcześniej dodać do inhalacji też tantum verde. Pomaga.
Trzymam kciuki żebyś się lepiej poczuła
Już chyba wolę moje przeziębienie. Mdłości muszą być bardzo niekomfortowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja, 16:54
AMH 0,27 🙋🏻♀️34 lata 👦🏻 39 lat
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25
10dpt Beta 0.1 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💙 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💙 130/min
9tc+2 💙179/min 2.59cm
12tc+1 💙 170/min 5.46cm
12tc+4 💙179/ min 6cm
13tc+5 💙 168/min 7.21cm
15tc NIFTY zdrowy chłopiec 💙
21tc 360g 💙 ruchliwy 🕺🏼

-
Ja biorę na noc bonjesr a rano xonvea. U mnie w ogóle problem jest z dostępnoscią xonvea 🫣dark wrote:Bonjesta bardzo usypia - ja dopiero po odstawieniu tej porannej zaczęłam normalnie funkcjonować w ciagu dnia.
-
Ja myślałam nad próba odstawienia bonjesty, ale jednak poczekam z tym do powrotu z urlopu 🙈
Jakoś nie uśmiecha mi się spędzić wakacji nad toaletą 😅
-
Cześć dziewczyny! Ostatnio się nie odzywałam, bo wróciłam do i kończę ją tak zmęczona, że nie miałam już siły na nic więcej. Ostatnie dwa tygodnie próbowałam przetrwać. Jeszcze ten tydzień chorowałam razem z synkiem i zamiast do żłobka, musiałam kursować do moich rodziców w dwie strony, a to też zabierało sporo czasu.
Cieszę się, że tu tyle pozytywnych wiadomości! Jeszcze wszystkiego nie nadrobiłam, bo jednak nadrobić dwa tygodnie jest ciężko 😅
A co do brzuszka to u mnie już go widać 🤭 jakoś mi tak dobrze z tym.

📆 Prenatalne mam 11.05, a jutro ide na pobranie krwi do pappy.
Velaria, Rocky, dark, Kleo10, Alicee98, Beezi, stayaway, blueberry3567, yoreva, Blond27, Wyobraźnia87, Kairo, Niaha, Mrowka, Paulina2612 lubią tę wiadomość
-
Piękne brzusie i same dobre wiadomości 💗 trzymam kciuki, żeby tak zostało. U mnie mdłości poranne są ... wieczorem 😅 i to dość mocne. Brzuszek powoli może coś większy, na pewno twardszy przy pępku, biust też już urosl, więc nowy stanik kupiony.
Czy używacie już poduszki ciążowej? Jeśli tak, to jaką polecacie? Myślałam nad taką w literę L, tylko że nie wiem czy przy moim wzroście jest ok (173cm), na razie ratuje się zwykłą poduszka pod plecy.
Powodzenia na nowy tydzień! W pracy, w domu z dzieckiem, żeby siła pomajowkego czillowania była z Wami. 💪💪 -
Hej Kochane, podczytuje sobie Was, ale jakos nie miałam weny sie odzywać bo różne dni miewałam.
Widzę ze wizyty super udane to bardzo dobrze. Ja jutro mam o 19 prenatalne czyli to bedzie 12 plus 2.
W zeszly poniedziałek pobierałam nifty pro i tez w napięciu czekam na wyniki.
I razem z pappa i wolnym hcg doktor doradziła zrobić płatne badanie
PIGF, zrobiłam.
czy któraś z Was je wykonywała?
-
Ja już przeglądałam przez internet ale bez większego skupienia. Obok mnie w Raszynie jest duży sklep z wózkami dla bliźniąt, są nowe i używane. Planujemy się tam przejechać za jakiś miesiącNaadziejaa wrote:Pytanko do dziewczyn które będą mieć bliźniaki.
Czy już rozglądałyście się za wózkiem? Czy macie coś na oku? A może macie coś z polecenia? 🤔
i tak wczesnej niż w sierpniu nie będziemy kupować, bo nie mamy gdzie go trzymać
Starania od sierpnia 2017
07.2019 IUI ☹️
08.2019 IUI ☹️
2020 - 2025 3 protokoły, 5 transferów, 6 zarodków, beta zawsze 0.
19.02.2026 transfer 3BB i 3BC z lekami: hydroxychloroquine, Accofil, Prograf, Encorton, intralipid.
4dpt ⏸️
6dpt beta 65,2 😍
8dpt beta 247,1 😍
11dpt beta 1113,2 😍
12dpt beta 1594,7 😍
15dpt beta 4036,5 😍
20dpt beta 17488,3 😍
25dpt mamy 2 serduszka ❤️❤️
29dpt krwawienie, serduszka biją ❤️❤️
7+3 CRL 1,03 i 1,14 ❤️❤️
8+5 CRL 1,93 i 2,02; 160 bpm i 180 bpm ❤️❤️
10+5 CRL 3,64 i 3,70; 176 bpm i 178 bpm ❤️❤️
12+5 prenatalne, wszystko OK
Panorama - zdrowe dziewczyny 🩷 🩷

-
mAnik wrote:Ja już przeglądałam przez internet ale bez większego skupienia. Obok mnie w Raszynie jest duży sklep z wózkami dla bliźniąt, są nowe i używane. Planujemy się tam przejechać za jakiś miesiąc
i tak wczesnej niż w sierpniu nie będziemy kupować, bo nie mamy gdzie go trzymać 
Masz coś na oku? Bo mi się chyba nic nie podoba 🤦♀️ -
Eurcynia, ja robiłam dodatkowo PlGF, ale jeszcze nie odebrałam papierowych wyników badań z prenatalnych. 😉 Lekarka miała jakieś podejrzenia/wskazania czy tak po prostu zapobiegawczo?
Doriibzh, ja jeszcze nie wyciągnęłam, ale mam z Supermami kształt 7, na moje 172cm super się sprawdzała, chociaż teraz chyba bralabym taką wygiętą U (chyba White tutaj pokazywała), żeby można było się odwrócić na drugi bok bez przekładnia całej poduszki.
-
Dziewczyny właśnie przyszły mi wyniki testu nipt - ryzyka bardzo niskie. Ogromnie się cieszę, że te wyniki przyszły jeszcze przed przeliczeniem pappa, bo te jak pisałam spodziewam się, że zawyża ryzyka. Skupię się wtedy bardziej na kwestii łożyska.
No i chromosomów Y nie wykryto, więc dla mnie niespodzianka, bo spodziewałam się podświadomie chłopaka, a jednak dziewczyna. 🩷
Wszystkie ubrania i rzeczy po siostrze zatem zostają. Córka będzie zachwycona na siostrzyczkę, a dziadkowie będą musieli poczekać na 1 wnuka. Ogólnie nie wierzę, że to się dzieje, tyle strachu i niepowodzeń, a już doszłam do tego etapu. 🥹 Bardzo się cieszę, że mogę z Wami się podzielić taką radością. 🥹
White1, blueberry3567, Alicee98, Kleo10, Beezi, yoreva, KASIEEK, Karolka87, Wyobraźnia87, Kairo, Niaha, Biochemiczka, stayaway, ann_ber, Ogoorkowa, Velaria, Odliczam123, Ottioli, Anett9300, Paulina2612 lubią tę wiadomość
-
Eurcynia wrote:Hej Kochane, podczytuje sobie Was, ale jakos nie miałam weny sie odzywać bo różne dni miewałam.
Widzę ze wizyty super udane to bardzo dobrze. Ja jutro mam o 19 prenatalne czyli to bedzie 12 plus 2.
W zeszly poniedziałek pobierałam nifty pro i tez w napięciu czekam na wyniki.
I razem z pappa i wolnym hcg doktor doradziła zrobić płatne badanie
PIGF, zrobiłam.
czy któraś z Was je wykonywała?
Robiłam PIGF, ale czekam na wyniki. Ponoć warto na wszelki wypadek zrobić, bo szacuje ryzyko problemów z łożyskiem, Stanów przedrzucawkowych, czy zahamowania wzrostu plodu. I jak wyjdzie coś źle to profilaktycznie dostaje się po prostu aspirynę. Badanie kosztowało dodatkowo chyba z 300 zł, ale wydaje mi się, że warto je zrobić, żeby ograniczyć ryzyko 🌸 -
Cudowne wiadomości! 😍 gratulacje! Dobrze sie czyta takie rzeczy z rana 😊dark wrote:Dziewczyny właśnie przyszły mi wyniki testu nipt - ryzyka bardzo niskie. Ogromnie się cieszę, że te wyniki przyszły jeszcze przed przeliczeniem pappa, bo te jak pisałam spodziewam się, że zawyża ryzyka. Skupię się wtedy bardziej na kwestii łożyska.
No i chromosomów Y nie wykryto, więc dla mnie niespodzianka, bo spodziewałam się podświadomie chłopaka, a jednak dziewczyna. 🩷
Wszystkie ubrania i rzeczy po siostrze zatem zostają. Córka będzie zachwycona na siostrzyczkę, a dziadkowie będą musieli poczekać na 1 wnuka. Ogólnie nie wierzę, że to się dzieje, tyle strachu i niepowodzeń, a już doszłam do tego etapu. 🥹 Bardzo się cieszę, że mogę z Wami się podzielić taką radością. 🥹
Ja jutro o 9 mam prenatalne... troszkę juz stresik wjeżdża 🤨
dark lubi tę wiadomość
-
Dostałam z Felia część wyników, narazie dotyczące mnie, a nie dziecka (bo robiłam z badaniem na trombofilie, bo było w gratisie). Wyszła mi łagodna trombofilia: F5 HR2 i MTHFR A1298C w heterozygocie, reszta (Leiden, protrombina) ok. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Co to oznacza w praktyce?
-
dark wrote:Dziewczyny właśnie przyszły mi wyniki testu nipt - ryzyka bardzo niskie. Ogromnie się cieszę, że te wyniki przyszły jeszcze przed przeliczeniem pappa, bo te jak pisałam spodziewam się, że zawyża ryzyka. Skupię się wtedy bardziej na kwestii łożyska.
Super wieści dark! Dokładnie tak, takie wiadomości z rana miło czytać
i gratulacje dziewczynki!
Naadziejaa wrote:Pytanko do dziewczyn które będą mieć bliźniaki.
Czy już rozglądałyście się za wózkiem? Czy macie coś na oku? A może macie coś z polecenia? 🤔
Ja przeglądałam, ale też bez większych planów zakupowych. Mnie się akurat większość podoba tych obok siebie, ale muszę jeszcze poczytać czy warto 2w1 czy 3w1 (z fotelikami samochodowymi), bo nic kompletnie nie wiem na ten temat. Ja mam znowu stres, niby wizyta miała być kolejna 18 czerwca, ale wpisałam się dzisiaj na 20.45, żeby sprawdzić jak się mają dzieciaki po koncercie i jeździe samochodem. Bo ja prawie bezobjawowa była w I trymestrze od początku, a teraz nawet tkliwość piersi zmalała, więc oczywiście panika
. Już sama siebie śmieszę, ale nic nie zrobię.
Mięta, trzymam kciuki za prenatalne dzisiaj!
dark lubi tę wiadomość
R-IVF;
ER w wieku 32 lat - 7 zarodków (6 z piątej doby, jeden z szóstej)
02.2025 transfer 5AA - brak implantacji
03.2025 transfer 5AB - biochem
-8dpt - 10,77
-10dpt - 8,74
05.2025 transfer 5AC - poronienie po serduszku 7w5d
8dpt - 28,94 (prog 20,30)
10dpt - 104,64 (prog 18,70)
13dpt - 645,14 (prog 115,50)
01.2026 transfer 3BB - brak implantacji
23 luty 2026 transfer 2x3BB
6dpt - dwie kreski
7dpt - 100,24; prog 29,7
9dpt - 317,10; prog 29,2
11dpt - 736,95; prog 23,8
14dpt - 2922,61; prog 26,6
21dpt - 31872,32; prog 16,2
25dpt - 68296,92; prog 23,5
28dpt (6t5d) - ❤️❤️ biją dwa
7t5d - 1,48 i 1,52 🥲
9t0d - 2,12 i 2,39
9t5d - 2,93 i 3,27
10t5d - 3,95 i 4,12
11t5d - 5,36 i 5,62
14t5d - 9,19 i 9,50
17t5d - 229g i 237g

-
Może ktoś kojarzy czym jest F5 HR2 - czy to trombofilia, jakie są ryzyka lub skonsultuj ten wynik.Kleo10 wrote:Dostałam z Felia część wyników, narazie dotyczące mnie, a nie dziecka (bo robiłam z badaniem na trombofilie, bo było w gratisie). Wyszła mi łagodna trombofilia: F5 HR2 i MTHFR A1298C w heterozygocie, reszta (Leiden, protrombina) ok. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie? Co to oznacza w praktyce?
Natomiast MTHFR to zaburzenia metylacji witamin z grupy B, trzeba pobić prostu pilnować, żeby suplementować formy metylowane witamin na przykład kwasu foliowego. Forma heterozygota jest łagodniejsza od homozygotycznej. Ta mutacja nie świadczy o trombofilii i ma ją większość społeczeństwa👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
White1 wrote:Może ktoś kojarzy czym jest F5 HR2 - czy to trombofilia, jakie są ryzyka lub skonsultuj ten wynik.
Natomiast MTHFR to zaburzenia metylacji witamin z grupy B, trzeba pobić prostu pilnować, żeby suplementować formy metylowane witamin na przykład kwasu foliowego. Forma heterozygota jest łagodniejsza od homozygotycznej. Ta mutacja nie świadczy o trombofilii i ma ją większość społeczeństwa
Dzięki ❤️ Mutację MTHFR kojarzyłam właśnie z zaburzenia metylacji, głównie kwasu foliowego. Co do tego F5 HR2, to chat mówi, że to łagodna trombofilia. Czekam na resztę wyników i będę się konsultować na pewno -
Nie wiem czy ten F5 HR2 to nie jest to co w innych wynikach jest oznaczane jako V2 (?) - ma znaczenie tylko jeśli masz mutację czynnika V Leiden, jeśli nie ma mutacji w Leiden to osobno o niczym nie świadczy.
Edit, tak to V R2 - nie ma znaczenia klinicznego jeśli nie ma mutacji Leiden. Sama mam heterozygotę w tym wyniku i zupełnie nic się z tym nie robi. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja, 12:23
Kleo10 lubi tę wiadomość