Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Bonjesta bardzo usypia - ja dopiero po odstawieniu tej porannej zaczęłam normalnie funkcjonować w ciagu dnia.Blond27 wrote:Dziewczynki dużo zdrówka ! Ja w pierwszej ciąży dużo chorowałam i od siebie Wam powiem, że produkty pregna na choroby są nic nie warte. Lepiej imbir , czosnek sok malinowy. Moja lekarka mówiła że to kasa w błoto. Można psikać gardło tamtum Verde i robić nebulizacje - mi one pomagały. Ale wiadomo choruje się dłużej 😭😭😭
Piękne macie brzuszki! Ja jestem chudzielec, biegający wcześniej , myślałam że z druga (ba! 3) ciąża będzie szybciej widać ale nie widać nic, spodnie zapinam może czuje lekko mniej miejsca ale wszyscy mówią że nic nie widać jeszcze. Ja też dużo chodzę i biegam przy po 2.5 latku . Ale też jestem trochę wcześniej niż Wy.
Myślałam że już najgorsze samopoczucie przeszło ale niestety wróciły mocne młodości poranne jak zrywam się do pracy, jak na weekendzie poleżę dłużej to jest lepiej. Od jutro wracam na cały etat + przerwa na kp. Dostałam ten lek na B na wymioty ale mam wrażenie że po nim jestem jakaś śnięta.....
Czuje że bedzie dziewczynka 😂 bo dużo gorzej się czuje. A prenatalne mam 16 maja 🩷🩷🩷
Blond27 lubi tę wiadomość
-
@stayaway Dokładnie jak @Kleo mówi ja robię inhalację nebulizatorem solą fizjologiczną i produkt Prenalen na Katar.Kleo10 wrote:Niestety niewiele jest skutecznych opcji teraz na ten zatkany nos 🥲 Ja wspomagam się inhalacjami, dbam żeby w pomieszczeniach była odpowiednia wilgotność, no i śpię z głową wyżej niż reszta ciała, żeby się ten nos tak nie zatykał. Szału nie ma, ale coś tam pomaga
stayaway lubi tę wiadomość
AMH 0,27 🙋🏻♀️34 lata 👦🏻 39 lat
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25
10dpt Beta 0.1 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💓 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💓 130/min
9tc+2 💓179/min 2.59cm
12tc+1 💓 170/min 5.46cm
12tc+4 💓 179/ min 6cm

-
Blond27 wrote:Dziewczynki dużo zdrówka ! Ja w pierwszej ciąży dużo chorowałam i od siebie Wam powiem, że produkty pregna na choroby są nic nie warte. Lepiej imbir , czosnek sok malinowy. Moja lekarka mówiła że to kasa w błoto. Można psikać gardło tamtum Verde i robić nebulizacje - mi one pomagały. Ale wiadomo choruje się dłużej 😭😭😭
Piękne macie brzuszki! Ja jestem chudzielec, biegający wcześniej , myślałam że z druga (ba! 3) ciąża będzie szybciej widać ale nie widać nic, spodnie zapinam może czuje lekko mniej miejsca ale wszyscy mówią że nic nie widać jeszcze. Ja też dużo chodzę i biegam przy po 2.5 latku . Ale też jestem trochę wcześniej niż Wy.
Myślałam że już najgorsze samopoczucie przeszło ale niestety wróciły mocne młodości poranne jak zrywam się do pracy, jak na weekendzie poleżę dłużej to jest lepiej. Od jutro wracam na cały etat + przerwa na kp. Dostałam ten lek na B na wymioty ale mam wrażenie że po nim jestem jakaś śnięta.....
Czuje że bedzie dziewczynka 😂 bo dużo gorzej się czuje. A prenatalne mam 16 maja 🩷🩷🩷
O tak. Zapomniałam wcześniej dodać do inhalacji też tantum verde. Pomaga.
Trzymam kciuki żebyś się lepiej poczuła
Już chyba wolę moje przeziębienie. Mdłości muszą być bardzo niekomfortowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:54
Blond27 lubi tę wiadomość
AMH 0,27 🙋🏻♀️34 lata 👦🏻 39 lat
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25
10dpt Beta 0.1 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💓 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💓 130/min
9tc+2 💓179/min 2.59cm
12tc+1 💓 170/min 5.46cm
12tc+4 💓 179/ min 6cm

-
Ja biorę na noc bonjesr a rano xonvea. U mnie w ogóle problem jest z dostępnoscią xonvea 🫣dark wrote:Bonjesta bardzo usypia - ja dopiero po odstawieniu tej porannej zaczęłam normalnie funkcjonować w ciagu dnia.
-