Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ile wspaniałych wiadomości tutaj po majówce - nie dam rady wszystkich wymienić ale gratuluję i bardzo sie cieszę z każdej pozytywnej informacji ❤️
U nas też było sporo radości, bo powiedzieliśmy córce, że zostanie starszą siostrą.
Jej pierwsza reakcja: „to przecież kłamstwo” (nie dowierzała dokładnie tak jak na początku jej tata 😂)
Druga: „to musimy zrobić przemeblowanie w moim pokoju żeby było też miejsce dla bobasa”
Trzecia, która trwa do teraz: radość, ekscytacja, tulenie, całowanie brzucha i wyznawanie mu miłości no i oczywiście milion pytań.
Obstawiałam, że sie ucieszy, ale ta czułość przerosła moje najśmielsze oczekiwania 🥰
Beezi, yoreva, Ogoorkowa, White1, Ottioli, karczoch321, Naadziejaa, KASIEEK, dark, Powaga, Kleo10, Kairo, blueberry3567, ann_ber, Paulina2612, Niaha lubią tę wiadomość
-
Ja niestety na wynik panoramy jeszcze sobie poczekam. Dzwonili wczoraj z laboratorium, że muszę przyjechać krew pobrać znowu bo za mało dna w krwi bylo i nie mogli zrobić badania. Jadę w piątek rano i później na USG prenatalne . 🤦♀️ załamałam się wczoraj
-
A ja mam wynik AFP 14,0 i nie wiem jak go interpretować? I estriol <0,07. Dziewczyny które miałyście pappa pomożecie? 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 07:45
🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
12.2025 drożność jajowodów
Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
11.03 (16dpo) beta 239,76
13.03 (18dpo) beta 569,37
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Ja co do AFP znalazłam informację, że to się bada w 2 trymestrze, nie mam pojęcia czemu to jest teraz oznaczane 🤷♀️. Nie mogłam niestety znaleźć też żadnych informacji o normach dla 1 trymestru, więc też czekam na przeliczenie ryzyk do prenatalnych i informacje od lekarza.Anett9300 wrote:A ja mam wynik AFP 14,0 i nie wiem jak go interpretować? I estriol <0,07. Dziewczyny które miałyście pappa pomożecie? 😊
-
Niestety panorama potrzebuje więcej frakcji do badania i często trzeba powtarzać jak się robi w 9-10 tyg 🥺zawsze możesz poprosić o zwrot pieniędzy i zrobić któryś z szybszych testów, żeby nie czekać kolejne 2 tygodnie na wynikiNaadziejaa wrote:Ja niestety na wynik panoramy jeszcze sobie poczekam. Dzwonili wczoraj z laboratorium, że muszę przyjechać krew pobrać znowu bo za mało dna w krwi bylo i nie mogli zrobić badania. Jadę w piątek rano i później na USG prenatalne . 🤦♀️ załamałam się wczorajstarania od 2024 r
08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
5dpt II
6dpt beta 21,1
8dpt beta 71,3
11 dpt beta 200,1
18 dpt beta 2646,1
27 dpt beta 25904
7+5 💔
01.2026 kolejna procedura
03.2026 transfer ❄ 4.1.2
5dpt II
8dpt beta 116,7
10 dpt beta 237,8
16 dpt beta 2551.1
27 dpt beta 56747 mamy ♥️
-
dark wrote:Ja co do AFP znalazłam informację, że to się bada w 2 trymestrze, nie mam pojęcia czemu to jest teraz oznaczane 🤷♀️. Nie mogłam niestety znaleźć też żadnych informacji o normach dla 1 trymestru, więc też czekam na przeliczenie ryzyk do prenatalnych i informacje od lekarza.
Tak. Właśnie też to czytałam i nic z tego nie rozumiem. Tyle że się stresuje na maxa🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Ja się trochę wylogowałam na majówkę - wracam a tu tyle fajnych wiadomości, brzuszków i dobrych wyników 💜 ogromne gratulacje dziewczyny! 😍
Ja spędziłam majówkę aktywnie - byliśmy w górach. Łącznie zrobiłam 23 km 😂 ale nic ponad siłę, pilnowałam tętna i wspaniale zrobiło mi to na głowę.
Któraś z Was pytała o ćwiczenia. Ja sobie ściągnęłam i wykupiłam na miesiąc apke Agaty Zając i tam robię ćwiczenia dla ciężarnych wg planu. Jest rozciąganie, gumy i hantelki. Ogólnie jestem zadowolona i chyba przedłużę subskrypcję. Do tego w miarę sił staram się dwa razy w tygodniu coś pobiegać. Chociaż teraz to bardziej marszobiegi i takie tuptanie. Ale biegałam przed ciaza, więc akurat w moim przypadku nie jest to duże obciążenie dla organizmu, a jednocześnie +100 do dobrego samopoczucia, więc póki mogę i mam zgodę lekarza to będę kontynuować.
Ale myślałam żeby poszukać jeszcze dodatkowo ćwiczeń typowo pod kotem porodu - coś z miednica, oddychaniem itd.
Może macie coś fajnego, konkretnego do polecenia?
Dziś do systemu w kooooncu wpadły wyniki Sanco. Ale czekam do 16 żeby sprawdzić je z mężem 💜 ostatnia chwila zeby afirmować zdrową dziewczynkę 😂
Wczoraj oddałam krew na PAPPE i już z niecierpliwością odliczam do czwartkowych prenatalnych 🥺
Wyobraźnia87, dark, Kleo10 lubią tę wiadomość
-
Anett9300 wrote:A ja mam wynik AFP 14,0 i nie wiem jak go interpretować? I estriol <0,07. Dziewczyny które miałyście pappa pomożecie? 😊
Ja mam wynik AFP 17 - skonsultowałam to z czatem oczywiście i napisał, że to ok 👌 u mnie w apce jest podana norma od 14 tygodnia i wynosi 23, więc te 14 czy 17 nie wydaje się niepokojące na tym etapie.
Chociaż wiadomo - lekarz będzie wiedział lepiej jak interpretować ten wynik -
Nie mam pojęcia co to za wyniki, na badaniach podstawowe to białko PAPP-A i wolna podjednostka beta HCG 🤔Anett9300 wrote:A ja mam wynik AFP 14,0 i nie wiem jak go interpretować? I estriol <0,07. Dziewczyny które miałyście pappa pomożecie? 😊👧26 🧑27 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie
01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue
7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
08.06 333g 🩵🧸

-
White1 wrote:Nie mam pojęcia co to za wyniki, na badaniach podstawowe to białko PAPP-A i wolna podjednostka beta HCG 🤔
No i do tego jest estriol wolny i AFP🙍♀️93’ 🙍♂️93’
10.2021 💔👼
10.2022 👧
Starania od 12.2024
08.2025 ⏸️
08.2025 cp 💔
Badania hormonalne 👍
Badanie nasienia 👍
Pozostałe wyniki 👍
🌸03.2026 ⏸️
7.03 (12dpo) beta 31,75
9.03 (14dpo) beta 95,17
Czekamy na synka 🩵 😍😍😍

-
Ja miałam jeszcze AFP - mój wynik 28 i chat mi tez napisał, że to ok dla 12 tygodnia 🤷♀️ estriolu nie miałam… widać do kraj to obyczaj 🤷♀️Anett9300 wrote:No i do tego jest estriol wolny i AFP
-
To czekamy na wieści po południu!karczoch321 wrote:Ja się trochę wylogowałam na majówkę - wracam a tu tyle fajnych wiadomości, brzuszków i dobrych wyników 💜 ogromne gratulacje dziewczyny! 😍
Ja spędziłam majówkę aktywnie - byliśmy w górach. Łącznie zrobiłam 23 km 😂 ale nic ponad siłę, pilnowałam tętna i wspaniale zrobiło mi to na głowę.
Któraś z Was pytała o ćwiczenia. Ja sobie ściągnęłam i wykupiłam na miesiąc apke Agaty Zając i tam robię ćwiczenia dla ciężarnych wg planu. Jest rozciąganie, gumy i hantelki. Ogólnie jestem zadowolona i chyba przedłużę subskrypcję. Do tego w miarę sił staram się dwa razy w tygodniu coś pobiegać. Chociaż teraz to bardziej marszobiegi i takie tuptanie. Ale biegałam przed ciaza, więc akurat w moim przypadku nie jest to duże obciążenie dla organizmu, a jednocześnie +100 do dobrego samopoczucia, więc póki mogę i mam zgodę lekarza to będę kontynuować.
Ale myślałam żeby poszukać jeszcze dodatkowo ćwiczeń typowo pod kotem porodu - coś z miednica, oddychaniem itd.
Dziś do systemu w kooooncu wpadły wyniki Sanco. Ale czekam do 16 żeby sprawdzić je z mężem 💜 ostatnia chwila zeby afirmować zdrową dziewczynkę 😂
Wczoraj oddałam krew na PAPPE i już z niecierpliwością odliczam do czwartkowych prenatalnych 🥺
karczoch321 lubi tę wiadomość
-
Ja juz po prenatalnych 😊 wszystko ryzyka bardzo niskie! Niższe niż rok temu nawet :o parametry wszystkiego idealne i tak jak od początku tp później o tydzień czyli 15.11
na 100% nie podał płci bo mówił lekarz, ze za maly dzidzi ale raczej chłopczyk 😍 i tak tez czuje. Szykuje mi sie w domu męska drużyna 😅
I dostałam takie piękne zdjęcie 😍
https://zapodaj.net/plik-oTOWds0QmU
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 10:15
karczoch321, Beezi, White1, Kleo10, Anett9300, Mrowka, Karolka87, dark, blueberry3567, Wyobraźnia87, ann_ber, Niaha, yoreva, Powaga, KlaudiaŁ, Ottioli lubią tę wiadomość
-
Kasiek, super, kolejne dobre wieści!
Świetne zdjęcie, pieknie widac buźkę 🥹😍 -
karczoch321 wrote:Ja się trochę wylogowałam na majówkę - wracam a tu tyle fajnych wiadomości, brzuszków i dobrych wyników 💜 ogromne gratulacje dziewczyny! 😍
Ja też ćwiczę z Agatą Zając. Ćwiczyłam z nią już około rok przed ciążą, a teraz robię właśnie ten ciążowy plan treningowy. Dodatkowo ćwiczę z Kasią Kilar w Klubie Silnych Matek i tam jest super rozpisany trening siłowy i mobility na 9 miesięcy ciąży (można sobie dostosować trening do tego, jak się czujesz danego dnia) + są ćwiczenia przygotowujące do porodu. No i sam klub to platforma gdzie jest dużo cennej wiedzy, webinary ze specjalistami itd. więc bardzo polecam!
Jogę w ciąży ostatnio ćwiczyłam z Asikson na yt i też fajna
Karczoch, czekam na wieści po południu!
I gratuluję wszystkim dobrych wyników ❤️ piękny czas ostatnio na wątku, tyle dobrych wieści 🥹 A nawet jak są jakieś niepokoje, to razem jakoś łatwiej przez to przejść
dark lubi tę wiadomość
-
Kleo10 wrote:Dodatkowo ćwiczę z Kasią Kilar w Klubie Silnych Matek i tam jest super rozpisany trening siłowy i mobility na 9 miesięcy ciąży (można sobie dostosować trening do tego, jak się czujesz danego dnia) + są ćwiczenia przygotowujące do porodu. No i sam klub to platforma gdzie jest dużo cennej wiedzy, webinary ze specjalistami itd. więc bardzo polecam!
Jogę w ciąży ostatnio ćwiczyłam z Asikson na yt i też fajna
Ooo. I jesteś zadowolona z klubu? Faktycznie warto? Też myślałam o wykupieniu dostępu tam albo w Woman Care Concept.
Ja chciałam chodzić na pilates i reformery, ale cena ponad 100 zł za zajęcia mnie skutecznie zniechęciła niestety:( -
karczoch321 wrote:Ooo. I jesteś zadowolona z klubu? Faktycznie warto? Też myślałam o wykupieniu dostępu tam albo w Woman Care Concept.
Ja chciałam chodzić na pilates i reformery, ale cena ponad 100 zł za zajęcia mnie skutecznie zniechęciła niestety:(
Ja jestem zadowolona, ale wiadomo, każdy oczekuje czegoś innego, więc warto sobie miesiąc przetestować. Mi się podobają treningi. Kupiłam nawet taką dużą piłkę i już na niej też ćwiczę. Kasia fajnie wszystko tłumaczy i są też konsultacje 1:1, są te webinary ze specjalistami (ostatnio np. słuchałam o śnie maluszka), jest grupa gdzie mamy dzielą się doświadczeniem i polecajkami. Bardzo fajna przestrzeń moim zdaniem.
Ja chodziłam trzy miesiące na reformery przed ciążą, bo koło mnie otworzyło się studio i były promki na start. Teraz już są ceny regularne i poza moim budżetem, ale żałuję bo zajęcia świetne i bardzo dobrze się czułam po nich 🥲
karczoch321 lubi tę wiadomość
-
@Kasieek piękne zdjęcie ❤️ cudo
Ja dziewczyny miałam ostra biegunke i już wiem, że się od psa zaraziłam. Nie wiemy co to jest. Płakałam jak się załatwiałam. Miałam takie skurcze, że znów plamiłam- ale na brązowo. Dziś umówiłam się na USG żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Zapytałam czy lekarz może zobaczyć tego krwiaka. Mega niemiły. Mówi, że żaden lekarz nie mierzy krwiaków, może gdzieś prywatnie bo chcą ściągać kasę. Dziwny tekst. Dziwne podejście. Ale dzidzia ładnie rośnie ma 7.21cm i serduszko w normie. Nie rozumiem lekarzy, którzy widzą zestresowane ciężarne i jeszcze je dodatkowo stresują…AMH 0,27 🙋🏻♀️34 lata 👦🏻 39 lat
I IVF 💉
I Transfer 22.11.25
10dpt Beta 0.1 💔
II Transfer 22.12.25 💔
II IVF 💉
I transfer 18.02.26 4.1.1 i 4.1.2
7dpt beta 54 ⏸️🙏🏻
8dpt 102
10dpt 346
17dpt 5272 USG dwa pecherzyki
24dpt 27836 USG jeden zarodek się wchłonął 💔
28dpt USG 💙 drugi uchowany zarodek z serduszkiem
29dpt 58348 💙 130/min
9tc+2 💙179/min 2.59cm
12tc+1 💙 170/min 5.46cm
12tc+4 💙179/ min 6cm
13tc+5 💙 168/min 7.21cm
15tc NIFTY zdrowy chłopiec 💙
21tc 360g 💙 ruchliwy 🕺🏼

-
Mrowka wrote:@Kasieek piękne zdjęcie ❤️ cudo
Ja dziewczyny miałam ostra biegunke i już wiem, że się od psa zaraziłam. Nie wiemy co to jest. Płakałam jak się załatwiałam. Miałam takie skurcze, że znów plamiłam- ale na brązowo. Dziś umówiłam się na USG żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Zapytałam czy lekarz może zobaczyć tego krwiaka. Mega niemiły. Mówi, że żaden lekarz nie mierzy krwiaków, może gdzieś prywatnie bo chcą ściągać kasę. Dziwny tekst. Dziwne podejście. Ale dzidzia ładnie rośnie ma 7.21cm i serduszko w normie. Nie rozumiem lekarzy, którzy widzą zestresowane ciężarne i jeszcze je dodatkowo stresują…
Naprawdę, niektórym lekarzom wyjątkowo brakuje empatii. Współczuję, wiem jaki to jest stres. Też miałam jedną taką wizytę na wyjeździe i nigdy więcej... w ogóle ostatni rok miałam pecha do lekarzy-mężczyzn i unikam już celowo, a wcześniej było mi trochę obojętnie.
Najważniejsze, że z maluchem wszystko dobrze
KASIEEK - ale słodziak! 😍😍
Mrowka lubi tę wiadomość
R-IVF;
ER w wieku 32 lat - 7 zarodków (6 z piątej doby, jeden z szóstej)
02.2025 transfer 5AA - brak implantacji
03.2025 transfer 5AB - biochem
-8dpt - 10,77
-10dpt - 8,74
05.2025 transfer 5AC - poronienie po serduszku 7w5d
8dpt - 28,94 (prog 20,30)
10dpt - 104,64 (prog 18,70)
13dpt - 645,14 (prog 115,50)
01.2026 transfer 3BB - brak implantacji
23 luty 2026 transfer 2x3BB
6dpt - dwie kreski
7dpt - 100,24; prog 29,7
9dpt - 317,10; prog 29,2
11dpt - 736,95; prog 23,8
14dpt - 2922,61; prog 26,6
21dpt - 31872,32; prog 16,2
25dpt - 68296,92; prog 23,5
28dpt (6t5d) - ❤️❤️ biją dwa
7t5d - 1,48 i 1,52 🥲
9t0d - 2,12 i 2,39
9t5d - 2,93 i 3,27
10t5d - 3,95 i 4,12
11t5d - 5,36 i 5,62
14t5d - 9,19 i 9,50
17t5d - 229g i 237g

-
Mrowka wrote:@Kasieek piękne zdjęcie ❤️ cudo
Ja dziewczyny miałam ostra biegunke i już wiem, że się od psa zaraziłam. Nie wiemy co to jest. Płakałam jak się załatwiałam. Miałam takie skurcze, że znów plamiłam- ale na brązowo. Dziś umówiłam się na USG żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Zapytałam czy lekarz może zobaczyć tego krwiaka. Mega niemiły. Mówi, że żaden lekarz nie mierzy krwiaków, może gdzieś prywatnie bo chcą ściągać kasę. Dziwny tekst. Dziwne podejście. Ale dzidzia ładnie rośnie ma 7.21cm i serduszko w normie. Nie rozumiem lekarzy, którzy widzą zestresowane ciężarne i jeszcze je dodatkowo stresują…
Ale niemiło Cię potraktował
Bardzo mi przykro 🫂
Najważniejsze, że dzidzia zdrowa!