Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Powaga Znajoma

Wysłany: 19 maja, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIEEK wrote:
    Tez mam ślub za półtora miesiąca ale na szczescie sukienke mam gorsetową wiec jest jakaś opcja regulacji 😄

Mi właśnie przerabiają cały tył na gorsetowy, żebym się zmieściła :D Damy radę, nie my pierwsze idziemy z brzuchem do ślubu ;)

'92

17.02 - ⏸️
    24.03 - ❤️
    20.04 - 6,5 cm

preg.png
  • Powaga Znajoma

Wysłany: 19 maja, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam właśnie z dodatkowej wizyty. Co za świetny lekarz! Całe usg trwało dobre 20 minut. Płci niestety nie zobaczyliśmy, bo dzieciak miał pępowinę między nogami. Twarz też zakrywał rączką, troll mały :D Waży już 170 gram. Doktor zrobił nam cudowną pamiątkę, nagrał nam całe badanie na pendrive ❤️

ann_ber, Ogoorkowa, Karolka87, Niaha, Odliczam123, karczoch321, stayaway lubią tę wiadomość

'92

17.02 - ⏸️
    24.03 - ❤️
    20.04 - 6,5 cm

preg.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 maja, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, Milena, jak u Was sytuacja? 🫂

Kurczę dziewczyny strasznie wstydliwe te Wasze dzieci, moje zawsze od razu pokazują co mają między nogami i lekarze nie mają wątpliwości 😅
    Ja mam już problem z ubraniami do pracy, coraz mniejszy wybór 😂

Karolka87 lubi tę wiadomość

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • Alicee98 Ekspertka

Wysłany: 19 maja, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rocky wrote:

@Alicee98 - nie wiem na jakiej zasadzie współpracujesz z fundacją, ale na L4 również wolontariat jest zabroniony (jeśli masz przy tym umowę).

Nie, nie mam żadnej umowy. Przywożą mi szczeniaka, który zwykle jest zabrany z jakiejś stodoły, śmierdzący, bojący się człowieka. Ja się nim zajmuje, jadę do weterynarza, odrobaczanie, szczepienie, czipowanie itd, myję, socjalizuje. W zależności jak szybko maluch robi postępy tak jest wystawiane ogłoszenie adopcyjne przez stowarzyszenie. Stowarzyszenie weryfikuje potencjalnych chętnych i wtedy ja umawiam spotkanie zapoznawcze z chętnymi, a potem podpisuje umowę adopcyjną i wydaję malucha ☺️ Nie sądzę, żeby w jakikolwiek sposób to był problem dla zusu.

Ja byłam dzisiaj pierwszy raz u urofizjo i bardzo się cieszę, że poszłam 🙈 będę chodzić regularnie do porodu. Będziemy też wspólnie z partnerem chodzić na zajęcia przygotowujące do porodu z położną i urofizjo w jednej osobie ☺️

18.10.2025 ⏸️
    26.11.2025 💔 puste jajo
    —————
    18.02.2026 ⏸️
    16 DPO 259 🥹
    20DPO 1150
    13.03.2026 zarodek 5mm 🫛 30.03 2,44cm 24.04 6,71cm

preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    Nadzieja, Milena, jak u Was sytuacja? 🫂

Kurczę dziewczyny strasznie wstydliwe te Wasze dzieci, moje zawsze od razu pokazują co mają między nogami i lekarze nie mają wątpliwości 😅
    Ja mam już problem z ubraniami do pracy, coraz mniejszy wybór 😂

Dziękuję że pytasz

Ja odebrałam dzisiaj wynik panoramy.
    Jeśli chodzi o płeć dziewczynka i chłopiec.
    Ale wyszło nam ryzyko trisomia 13. Od razu umówili na jutro wizytę u genetyka. I pewnie zleci amniopunkcję bo tak też miałam
    W panoramie zapisane. A co dalej to się okaże. W czwartek mam wizytę u swojego ginekologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 20:04

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett9300 wrote:
    Jeju dziewczyny czy tylko ja od początku ciąży przytyłam aż 6kg?! Aż się boję co będzie dalej 🤣 brzuch mam już taki jak w poprzedniej ciąży miałam w 6 miesiącu😀 ja chodzę do lekarza na abonament do allmedica i jestem bardzo zadowolona. USG dokładne, lekarz konkretny także wszystko ok. Planuje w czerwcu iść na l4. Chciałam już odpocząć, nacieszyć się córką zanim jeszcze jest więcej czasu bo jak drugie się urodzi to pewnie się wszystko zmieni. Ale widzę że wywołałam oburzenie w pracy. Moja przełożona mi powiedziała że myślały że będę jeszcze przez wakacje. No oszalały kobity 🤣

U mnie 5,5 kg na plusie, ale się tym kompletnie nie przejmuje, zleci szybko przy kp po porodzie.

Ja już jestem na zwolnieniu z tego względu, że nie dawałam rady ogarniać pracy, mojego zmęczenia, bólów głowy, zastrzyków z insuliną i problemów z jedzeniem.

Nie przejmuj się pracą, nikt medalu za poświęcenie nie da.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

👩 35 lat ❤️ 🧔33 lat ❤️ 👦 1,5 lat ❤️ 🐶 13 lat
    🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
    31.10 - Synek jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    💙👦
    2.11 - termin wg OM

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

Czytacie jakieś książki o ciąży, porodzie albo karmieniu lub połogu? Kusi mnie zamówić coś z serii Natuli.
    Wiem, że dużo treści jest w internecie, ale chciałabym coś do poczytania wieczorem w łóżku, żeby nie gapić się tyle w telefon i mieć wszystko w jednym miejscu 🧐

Jak któraś z Was jest chętna to mam na sprzedaż po 1 ciąży
    - mamy dla mamy i taty tom 1
    - cesarskie cięcie M.Hul i K.Osadnik

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    💙👦
    2.11 - termin wg OM

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Kleo, ja też mam w czwartek wizytę 🤭 jutro muszę zrobić jeszcze badania.
    Lekarz w Luxmedzie wystawił mi skierowanie tylko na mocz i morfologię.

Co do truskawek to przechodziłam na nie fazę w kwietniu, jak tylko pojawiły się w Dino. Nie mam pojęcia czy były polskie, ale co drugi dzień byłam w sklepie po świeżą dostawę 😆 a teraz mam smaka na taką kanapkę z twarogiem i truskawkami!
    Od dłuższego czasu hurtowo już kupujemy sok mandarynkowy (jest w Biedronce). Jest mniej słodki niż pomarańcza i super zaspokaja moją potrzebę na „świeże” smaki. Chociaż miewam po nim lekką zgagę, ale nie mogę się powstrzymać.

Yoreva, dokładnie o tej książce myślałam. I kolejnych z tej serii :)

Kleo, 2kg to w sumie nie tak dużo. Za to chyba teraz w drugim trymestrze trzeba się przygotować, że ta waga faktycznie wyskoczy mocniej do góry 🫣

Spróbuję tego domu mandarynkowego. Mam mega ochotę na sok z pomarańczy ale cukier mi leci do 170 po nim 😑

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    💙👦
    2.11 - termin wg OM

preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziękuję że pytasz

Ale wyszło nam ryzyko trisomia 13. Od razu umówili na jutro wizytę u genetyka. I pewnie zleci amniopunkcję bo tak też miałam
    W panoramie zapisane. A co dalej to się okaże. W czwartek mam wizytę u swojego ginekologa

Będę trzymała kciuki 🍀
    Oby lekarz był nie tylko kompetentny ale też empatyczny.
    Ta trisomia dotyczy 1 dziecka tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja, 20:32

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹

age.png

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

3 cs
    💙👦
    2.11 - termin wg OM

preg.png
  • Anett9300 Autorytet

Wysłany: 19 maja, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    U mnie 5,5 kg na plusie, ale się tym kompletnie nie przejmuje, zleci szybko przy kp po porodzie.

Ja już jestem na zwolnieniu z tego względu, że nie dawałam rady ogarniać pracy, mojego zmęczenia, bólów głowy, zastrzyków z insuliną i problemów z jedzeniem.

Nie przejmuj się pracą, nikt medalu za poświęcenie nie da.

No ja się na początku też nie przejmowałam ale jak widzę że ta waga rośnie i rośnie to trochę mnie to przeraża 🫣
    No dokładnie. Święte słowa. Mną się nikt nie będzie przejmował zwłaszcza że pracuję w służbie zdrowia i już w poprzedniej ciąży złapałam ospę w 10 tygodniu dlatego sobie powiedziałam przed zajściem w ciążę że jak się uda to od razu idę na l4 i co? Jestem gdzie jestem. Człowiek to jednak głupi jest nooo. Ogólnie dziewczyny w pracy są spoko i dlatego też nie chce być złośliwa a tak mnie dziś jedna za drugą prosiła żebym jeszcze została że chyba przebiduje do jakiejś połowy czerwca i arrivederci. Muszę być twarda

🙍‍♀️93’ 🙍‍♂️93’

10.2021 💔👼
    10.2022 👧
    Starania od 12.2024
    07.2025 histeroskopia, usunięcie zrostów, zapalnie endometrium
    08.2025 ⏸️
    08.2025 cp 💔
    12.2025 drożność jajowodów

Potwierdzone dodatnie ANA1, mutacja MTHFR, PAI-1
    Badania hormonalne 👍
    Badanie nasienia 👍
    Pozostałe wyniki 👍

🌸03.2026 ⏸️
    7.03 (12dpo) beta 31,75
    9.03 (14dpo) beta 95,17
    11.03 (16dpo) beta 239,76
    13.03 (18dpo) beta 569,37

preg.png
  • Naadziejaa Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Będę trzymała kciuki 🍀
    Oby lekarz był nie tylko kompetentny ale też empatyczny.
    Ta trisomia dotyczy 1 dziecka tak?

Zasięgnę opinii dwóch genetyków. Bo tam gdzie robiłam
    Panoramę właśnie mam jutro. A za tydzień w środę mam u drugiego tam gdzie prenatalne robiłam.
    Tak jednego.

Trzymaj mocno 🍀

preg.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 19 maja, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naadziejaa wrote:
    Dziękuję że pytasz

Przynajmniej wizyty przyspieszyli… amino chyba od 15 tc?

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 19 maja, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, dużo o Was myślę i trzymam bardzo mocno kciuki za malucha 🍀 daj znać jutro co po wizycie u genetyka. A wiadomo czy ryzyko dotyczy dziewczynki czy chłopca?

Ann_ber, współczuję niesamowicie stresu! Doskonale rozumiem, bo z tego co opisujesz to miałam identycznie jeżeli chodzi i krwawienie - gdy siedziałam i leżałam było ok no i praktycznie brak bólu. Drugi incydent z krwawieniem też miałam nie tak dawno, bo właśnie w okolicy 12tc. Trzymam kciuki za jutrzejsze wyjście do domu 🍀 najważniejsze, że wszystko dobrze z maluchem!

preg.png
‹‹ 136 137 138 139 140
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ