Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina2612 wrote:U mnie w ostatnich dniach też większy apetyt, mogłabym żyć na frytkach ale po którymś razie się opamiętałam 😂 i ciągle chce mi się pić.
Byłam dziś na badaniu krwi, beta i progesteron kontrolnie. Będzie stres do wieczora 🙈
Ja też dziś byłam na becie kontrolnej 18 dpo , po prostu dla spokoju mojej głowy że rośnie 🫢 ,trzymam kciuki za twój piękny wynik🤩 i oczywiście czekam na info♥️
Paulina2612 lubi tę wiadomość
-
ItsMomi❤️ wrote:Ja też dziś byłam na becie kontrolnej 18 dpo , po prostu dla spokoju mojej głowy że rośnie 🫢 ,trzymam kciuki za twój piękny wynik🤩 i oczywiście czekam na info♥️
Też dzisiaj odwiedziłam laboratorium, odświeżam tę stronę i odświeżam i nic 😬
Jak tu się skupić na pracy? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 14:34
-
Niaha wrote:Też dzisiaj byłam odwiedziłam laboratorium, odświeżam tę stronę i odświeżam i nic 😬
Jak tu się skupić na pracy? 😅
Ja też strasznie się niecierpliwie 🤣 i co chwila odświeżam 🤣 w alabie robiłam 🤣 -
Hej Dziewczyny,
po 1,5 roku starań i kilku zakrętach po drodze, w końcu odważam się tu napisać
Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to listopad (albo i październik) będzie naszym miesiącem.
Udało się po drugim IUI (pierwszym ze stymulacją).
Beta 14 dpo ok 370, 16 dpo ponad 900 więc na razie wygląda okej.
Termin wg OM 2.11.
Na ten moment lekkie bóle podbrzusza - coś jak połączenie zakwasów z bólem przed okresem
I zmęczenie, ale nie jest źle. Apetytu większego nie zauważyłam na razie.
Czekam na pierwsze USG - wizytę mam bardzo wcześnie, na początku kolejnego tyg, zobaczymy co dalej.
Mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do końca 🍂🤍
Niaha, ItsMomi❤️, Paulina2612, Beezi lubią tę wiadomość
-
Niecierpliwa_ wrote:Hej Dziewczyny,
po 1,5 roku starań i kilku zakrętach po drodze, w końcu odważam się tu napisać
Jeśli wszystko pójdzie dobrze, to listopad (albo i październik) będzie naszym miesiącem.
Udało się po drugim IUI (pierwszym ze stymulacją).
Beta 14 dpo ok 370, 16 dpo ponad 900 więc na razie wygląda okej.
Termin wg OM 2.11.
Na ten moment lekkie bóle podbrzusza - coś jak połączenie zakwasów z bólem przed okresem
I zmęczenie, ale nie jest źle. Apetytu większego nie zauważyłam na razie.
Czekam na pierwsze USG - wizytę mam bardzo wcześnie, na początku kolejnego tyg, zobaczymy co dalej.
Mam nadzieję, że zostanę tu z Wami do końca 🍂🤍
Zapisuje cię do nas do kalendarza niech to będzie pozytywna afirmacja! ♥️😍 Życzę ci wszystkiego dobrego , spokojnej i nudnej ciąży! 🩷 -
Moja beta z 18 dpo - 708.2 przyrost 200% jest pięknie 🥹😍😍😍🩵🩷 czekam ze spokojem na USG
Niaha, Beezi, Paulina2612 lubią tę wiadomość
-
No w końcu pojawiły się wyniki 😅 przyrost 150% czyli podobnie jak w poprzedniej ciąży 😁
Paulina2612, ItsMomi❤️, Beezi lubią tę wiadomość
-
Niaha wrote:No w końcu pojawiły się wyniki 😅 przyrost 150% czyli podobnie jak w poprzedniej ciąży 😁
Pięknie ! To teraz czekamy na wizyty 😍 czy planujesz iść jeszcze na jedną betę? -
ItsMomi❤️ wrote:Pięknie ! To teraz czekamy na wizyty 😍 czy planujesz iść jeszcze na jedną betę?
Właśnie nie wiem 😅 w poniedziałek mam telewizyte z endokrynologiem (bo mam TSH powyżej 3,6) i jeśli zgodzi się dać skierowanie nie tylko na TSH ale też ponownie na betę to pójdę. A tak dodatkowo to może ewentualnie przed wizytą, ale się jeszcze zastanowię nad tym 🤔
A Ty? -
ItsMomi❤️ wrote:Zapisuje cię do nas do kalendarza niech to będzie pozytywna afirmacja! ♥️😍 Życzę ci wszystkiego dobrego , spokojnej i nudnej ciąży! 🩷
Nie dziękuję! Tobie rowniez i gratuluję ładnego przyrostu bety!
)
Widzę że terminy wg om mamy tego samego dnia
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
-
Alicee98 wrote:Jak tam dziewczyny wasze zmęczenie?
Ja przyznam szczerze, że dzisiaj pierwszy raz w życiu skorzystałam z pokoju do drzemek w pracy.
U mnie na razie ok, w ciągu dnia nie jestem senna ale faktycznie szybciej muszę kłaść się spać. Normalnie do ok północy wytrzymywałam spokojnie, a teraz po 22 już czuję spore zmęczenie.
Mnie w ogóle wysypało mocno na policzkach już, ale to może też od progesteronu, bo biore.
Najbardziej się boję młodości… Zwłaszcza w pracy, zobaczymy jak to będzie
-
Mnie niestety też trochę wysypało.Niecierpliwa_ wrote:U mnie na razie ok, w ciągu dnia nie jestem senna ale faktycznie szybciej muszę kłaść się spać. Normalnie do ok północy wytrzymywałam spokojnie, a teraz po 22 już czuję spore zmęczenie.
Mnie w ogóle wysypało mocno na policzkach już, ale to może też od progesteronu, bo biore.
Najbardziej się boję młodości… Zwłaszcza w pracy, zobaczymy jak to będzie
Oj, mdłości to też się bardzo boję. Zwłaszcza, że ja nawet bez ciąży jestem baaardzo wrażliwa na zapachy 😃 ale myślę, że jeżeli będą męczyć, to przejdę w 100% na pracę zdalną wtedy.18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -
Alicee98 wrote:Mnie niestety też trochę wysypało.
Oj, mdłości to też się bardzo boję. Zwłaszcza, że ja nawet bez ciąży jestem baaardzo wrażliwa na zapachy 😃 ale myślę, że jeżeli będą męczyć, to przejdę w 100% na pracę zdalną wtedy.
Super że masz taką możliwość! Idealna opcja.
Ja w teorii niby też mogę pokombinować, ale na pewno sporo się i tak będę musiał pojawiać - przynajmniej dopóki nie powiem w pracy o ciąży. -
Niaha wrote:Właśnie nie wiem 😅 w poniedziałek mam telewizyte z endokrynologiem (bo mam TSH powyżej 3,6) i jeśli zgodzi się dać skierowanie nie tylko na TSH ale też ponownie na betę to pójdę. A tak dodatkowo to może ewentualnie przed wizytą, ale się jeszcze zastanowię nad tym 🤔
A Ty?
Właśnie się zastanawiam , bo pewnie zaraz przekroczę te magiczne tysiąc i myślę o tym czy iść 03.03 dzień przed wizytą na betę , bo ponoć po osiągnięciu tysiąca ona zwalnia.. także nie wiem czy robić sobie dodatkowy stres , chyba po prostu odpuszczę i poczekam na wizytę
Niaha lubi tę wiadomość
-
Alicee98 wrote:Mnie niestety też trochę wysypało.
Oj, mdłości to też się bardzo boję. Zwłaszcza, że ja nawet bez ciąży jestem baaardzo wrażliwa na zapachy 😃 ale myślę, że jeżeli będą męczyć, to przejdę w 100% na pracę zdalną wtedy.
Ale masz super możliwość pracy zdalnej 🤩 u mnie jedyne co to L4 od razu bo mam pracę ciężka fizyczną 😔
A co do mdłości ... Zaczęło chyba się u mnie... Wszystko dosłownie wszystko śmierdzi mi rybą 🙄🙄 -
Paulina2612 wrote:Cieszę się z Waszych świetnych przyrostów 💪
Moje wyniki nie przyszły, a robiłam w diagnostyce jak zawsze
no nic, czekam do jutra.
Ja też kiedyś robiłam w diagnostyce i u nich zawsze muszę czekać minimum 24 h na wynik , a w tym alabie co robię zawsze są mniej więcej 15/16. -
Dziewczyny, gratuluję pięknych przyrostów ❤️
Niecierpliwa, cześć, trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko było dobrze 🍀
Alicee, zazdroszczę miejsca do drzemek w pracy 😍
U mnie objawy w pełni - tkliwość piersi, bóle okresowe, zadyszka przy wysiłku czy nawet szybszym mówieniu. No i mdłości powoli się zaczynają, ale to mnie nie dziwi - wymiotowałam przez prawie całą pierwszą ciążę 🙈
ItsMomi, ja jak wszystko będzie okej to tym razem zamierzam pracować max. do końca marca. W pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, ale w innym miejscu i tam miałam dostosowane warunki, teraz nie mam takiej opcji.12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -
Beezi wrote:Dziewczyny, gratuluję pięknych przyrostów ❤️
Niecierpliwa, cześć, trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko było dobrze 🍀
Alicee, zazdroszczę miejsca do drzemek w pracy 😍
U mnie objawy w pełni - tkliwość piersi, bóle okresowe, zadyszka przy wysiłku czy nawet szybszym mówieniu. No i mdłości powoli się zaczynają, ale to mnie nie dziwi - wymiotowałam przez prawie całą pierwszą ciążę 🙈
ItsMomi, ja jak wszystko będzie okej to tym razem zamierzam pracować max. do końca marca. W pierwszej ciąży pracowałam do 7 miesiąca, ale w innym miejscu i tam miałam dostosowane warunki, teraz nie mam takiej opcji.
Jeśli czujesz się na siłach i będzie wszystko dobrze to pewnie ♥️ ,ja właśnie niestety nie miałam takiej możliwości bo to market to dźwigam na codzień bardzo dużo.☹️,ale fajnie że są jeszcze firmy, które tak jak miałaś e poprzedniej ciąży dostosowali się pod ciebie , abyś mogła pracować