Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwa_ wrote:Super że masz taką możliwość! Idealna opcja.
Ja w teorii niby też mogę pokombinować, ale na pewno sporo się i tak będę musiał pojawiać - przynajmniej dopóki nie powiem w pracy o ciąży.
U mnie niestety, żebym przeszła 100% na zdalną to też muszę powiedzieć o ciąży. Do tego czasu mam pracę hybrydową, 3 dni z biura, 2 z domu.
Nie chciałabym jednak zbyt szybko mówić w pracy o ciąży, więc mam nadzieję, że będę się dobrze czuć.18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -
Przetestowali moją cierpliwość ale w końcu mam wyniki. Jest dobrze, wzrost bety o 163% 🤍 progesteron też ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 09:54
Alicee98, ItsMomi❤️, Beezi, Niecierpliwa_, Niaha lubią tę wiadomość
👩31🧑35+🐈⬛🐈⬛
Marzec 2025, 8/9 tc 💔
20.02 ⏸️🥹 -
Paulina2612 wrote:Przetestowali moją cierpliwość ale w końcu mam wyniki. Jest dobrze, wzrost bety o 163% 🤍 progesteron też ok.
Pięknie 😍🥹♥️ rośnijcie
Paulina2612 lubi tę wiadomość
-
Mi się udało pójść w końcu na drugą betę.
20DPO 1150 ☺️ rośnie więc prawidło, teraz wytrzymać dwa tygodnie do wizyty 🤭
Niecierpliwa_, Beezi, Paulina2612, Niaha lubią tę wiadomość
18.10.2025 ⏸️
26.11.2025 💔 puste jajo
—————
18.02.2026 ⏸️
16 DPO 259 🥹
20DPO 1150 -
Alicee98 wrote:Mi się udało pójść w końcu na drugą betę.
20DPO 1150 ☺️ rośnie więc prawidło, teraz wytrzymać dwa tygodnie do wizyty 🤭
Jezu ja też właśnie chodzę już jak nakręcona nie mogę doczekać się tej wizyty , a tu jeszcze tyle czasu 🤣🤣🫣 powiedzcie że nie jestem w tym sama 🤣
Alicee98 lubi tę wiadomość
-
Dostałam dzisiaj skierowanie na bhcg i progesteron więc jeszcze jednak jutro powtórzę te badania. Poprosiłam o nie, ponieważ mam brązowe plamienia, podobnie było w poprzedniej ciąży więc nie panikuje, ale lepiej dmuchać na zimne.
-
Niaha wrote:Dostałam dzisiaj skierowanie na bhcg i progesteron więc jeszcze jednak jutro powtórzę te badania. Poprosiłam o nie, ponieważ mam brązowe plamienia, podobnie było w poprzedniej ciąży więc nie panikuje, ale lepiej dmuchać na zimne.
Dawaj koniecznie znać jak po wynikach, trzymam kciuki za piękny przyrost, pewnie zawsze lepiej dmuchać na zimne ♥️
Niaha lubi tę wiadomość
-
Niaha, mam nadzieję, że to dobry znak jeśli tak samo było w poprzedniej ciąży 🍀 Kiedy robisz badania? Masz włączone jakieś leki?
Dziewczyny, będziecie ciąże prowadzić prywatnie czy na NFZ?12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -
Mój lekarz, którego chcę się trzymać niestety przyjmuje tylko prywatnie
ale będę chciała wycisnąć ile się da z pakietu w luxmedzie, pod kątem wykonywania badań z krwi. Przynajmniej część kosztów odpadnie.
A Wy?
Beezi - teraz dojrzałam w Twojej stopce info. O Gravesie. Też się z tym zmagam. Od 2 lat jestem w remisji (po lekach). A jak to wygląda u Ciebie?
Ps. Ale mamy piękny, wiosenny weekend w kraju. Aż chce się żyć 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:15
Alicee98 lubi tę wiadomość
👩31🧑35+🐈⬛🐈⬛
Marzec 2025, 8/9 tc 💔
20.02 ⏸️🥹 -
Paulina, Gravesa miałam wykrytego w listopadzie 2024 - 11 miesięcy po pierwszym porodzie, prawdopodobnie ciąża mi wyindukowała autoimmunologię. Byłam leczona przez rok z hakiem, odstawiłam leki, bo nie chciałam czekając kolejnego roku leczenia na ciążę. Jestem dwa miesiące po odstawieniu, więc bardzo świeżo - zobaczymy jak się to potoczy. Liczę się z kolejnym rzutem po ciąży, endokrynolog mi tłumaczył, że im dłużej zażywam leki tym bardziej zmniejszam ryzyko nawrotu, z planowanych 2 lat skróciłam do 13 miesięcy. A u Ciebie jak to wyglądało?
12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedowa
2cs ? -
ItsMomi❤️ wrote:Dawaj koniecznie znać jak po wynikach, trzymam kciuki za piękny przyrost, pewnie zawsze lepiej dmuchać na zimne ♥️
Jest dobrze, progesteron 35 (było 30) i wzrost bety o 120 % ❤️
ItsMomi❤️, Niecierpliwa_, Beezi, Paulina2612 lubią tę wiadomość
-
Beezi wrote:Niaha, mam nadzieję, że to dobry znak jeśli tak samo było w poprzedniej ciąży 🍀 Kiedy robisz badania? Masz włączone jakieś leki?
Dziewczyny, będziecie ciąże prowadzić prywatnie czy na NFZ?
Tym razem z niczym się nie spieszę, biorę puerie uno, acard, zwiększona dawkę letroxu (od razu po pierwszej becie skontaktowałam się z endokrynologiem przez telewizyte).
Do ginekologa idę pierwszy raz dopiero 9.03, skoro beta ładnie rośnie i progesteron jest wysoki to odpuszczę sobie wcześniejsze wizyty (chociażby przez doświadczenie z poprzedniej ciąży gdy lekarka straszyła mnie, że wszystko może jest jeszcze wydarzyć itd. a poszłam gdy beta lekko przekraczała 1000). Niedługo pójdę do diabetologa i pewnie będę miała ponownie włączona insulinę, ponieważ znowu cukry mam niefajne, wychodzi średnio 94 rano, w ciągu dnia po posiłkach jest ok.
A co do prowadzenia ciąży, to rozważałam chodzenie do ginekologa przez NFZ, ale przyjmują sami faceci (a ja chodzę tylko do babeczek 😅), więc jednak znowu będę chodziła prywatnie. Badania będę próbowała zrobić przez pakiet PZU z pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:18
Beezi lubi tę wiadomość
-
ItsMomi❤️ wrote:Ja prywatnie u mnie terminy do gina na NFZ są za pół roku ☹️🫣🫣
Jeśli powiesz w rejestracji że jesteś w ciąży to mają 7 dni na zorganizowanie wizyty 😁 Dotyczy to wizyt i badań (USG itd)Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:21
ItsMomi❤️ lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Jeśli powiesz w rejestracji że jesteś w ciąży to mają 7 dni na zorganizowanie wizyty 😁 Dotyczy to wizyt i badań (USG itd)
O kurcze to nawet nie wiedziałam 😮 ,dzięki za informacje, słyszałam też że I i II prenatalne przysługują nam na NFZ.
Niaha lubi tę wiadomość
-
Witam listopadowe mamusie. Mam nadzieję że za niedługo do was dołączę. Jestem 16 dni po poronieniu ale odziwo w 13 dniu cyklu miałam piękną owulacje. Lekarka była w szoku że tak szybko więc mam nadzieję że się uda.
Cinnamonroll, Niecierpliwa_, Alicee98 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
chciałabym dołączyć do wątku.
I ciąża, po roku starań, udało się po stymulacji owulacji i kilku miesiącach supli na poprawę nasienia.
Termin wg OM na 7.11
Dzisiaj beta 350 🥰🥰🥰
Niaha, Niecierpliwa_, Beezi, Alicee98, Paulina2612 lubią tę wiadomość