X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
Odpowiedz

Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️

Oceń ten wątek:
  • Szop Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado30 wrote:
    Dziewczyny, dzisiaj rano pojawiło się u mnie delikatne plamienie świeżą krwią, bez skrzepów i bez bólu. Trochę się stresuję… 😔

Odpoczywaj. Będzie dobrze, byle się nie stresować.

Awokado30 lubi tę wiadomość

• dark Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado super, że masz opcję kontaktu z lekarzem i z niej skorzystałaś! Trzymam kciuki aby w poniedziałek szybko Cię uspokoił. ❤️

Jeżeli cokolwiek się nasili w każdej chwili możesz jechać na sor - ja tam zrobiłam w chwili stresu i to rozwiało wątpliwości.

A co do leżenia to ja dalej w łóżku też… 🙈 Pogoda mi nie pomaga.

Awokado30 lubi tę wiadomość

2019 ❤️👶
    01.2024 starania
    11.2024 💔👼
    04.2025 💔👼
    9.03.2026 ⏸️
    20.03.2026 💓 0,24 cm
    2.04.2026 1,47 cm
    14.04.2026 2,81 cm 🦶 5mm
    okropne mdłości…
    preg.png
  • Szop Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym chciała urodzić w terminie... To przedłużanie ma tylko jeden plus. Jadę do szpitala na zgłoszenie bez nerwów. Poród zaczyna się dopiero tam. Nie wiem czy jestem sama, czy ktoś też tak ma. Nie cierpię ciąży 🙈 Uwielbiam rodzić i mieć to cudowne maleństwo ale cały okres ciąży jest straszny, taki trochę fuj 😂 Pocę się, chodzę jak kaczka. Zapominam o brzuchu i walę się drzwiami w brzuch 🙈🙈🙈 Wzdęcia, gazy, pryszcze... Włosy wiecznie jakieś takie brzydkie. Pół dnia po myciu klapnięte i jutro rano tłuste. Nie jestem paniusią, nawet rzadko robię makijaż. Ale mam silną potrzebę być pachnąca i energiczna, wesoła. W ciąży mam wrażenie, że inne ciężarne promienieją a ja wyglądam jak żul 🥺 Bardzo mi spada samoocena. Po porodzie zawsze jestem po prostu tak naćpana radością. Nic mnie nie boli. Jest dzieciątko cudowne. Ja wracam do życia i mnie z radości roznosi, chyba dlatego, że po paru dniach dosłownie czuję, że żyję. Karmienie, noszenie, spacery to magia. Tylko na to czekam całą paskudną ciążę. Nawet bliskim tego nie powiem bo mnie od razu wypchną do psychologa. A to nie depresja. Po prostu w ciąży jest ble...

• Hel Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szop, przykro mi, że tak nieprzyjemny jest to dla Ciebie czas. Ja tak się czuję obecnie, ale to dopiero początek, zobaczymy czy się zmieni. W poprzedniej ciąży nie licząc krótkich gorszych momentów w pierwszym trymestrze (mdłości, migreny, gorsza cera) czułam się rewelacyjnie i wyglądałam też bardzo korzystnie. Byłam aktywna, pełna energii. Oj jak mam nadzieję, że u mnie historia jednak się powtórzy...
    Rodzić natomiast raczej nie lubię, a przynajmniej nie w takich warunkach jak ostatnio, mój poród niestety bez wahania można zaliczyć do traumatycznych.
    Podzielisz się, co wpływa na tak pozytywny odbiór Twoich porodów? Może masz jakieś rady :)
    Dobrze, że wraz z momentem pojawienia się dziecka, fala endorfin rozmywa doświadczenie tych trudnych miesięcy w ciąży.

‹‹ 92 93 94 95 96
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ