Listopadowe Mamusie 2026 ♥️⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Awokado super, że masz opcję kontaktu z lekarzem i z niej skorzystałaś! Trzymam kciuki aby w poniedziałek szybko Cię uspokoił. ❤️
Jeżeli cokolwiek się nasili w każdej chwili możesz jechać na sor - ja tam zrobiłam w chwili stresu i to rozwiało wątpliwości.
A co do leżenia to ja dalej w łóżku też… 🙈 Pogoda mi nie pomaga.
Awokado30 lubi tę wiadomość
-
Jakbym chciała urodzić w terminie... To przedłużanie ma tylko jeden plus. Jadę do szpitala na zgłoszenie bez nerwów. Poród zaczyna się dopiero tam. Nie wiem czy jestem sama, czy ktoś też tak ma. Nie cierpię ciąży 🙈 Uwielbiam rodzić i mieć to cudowne maleństwo ale cały okres ciąży jest straszny, taki trochę fuj 😂 Pocę się, chodzę jak kaczka. Zapominam o brzuchu i walę się drzwiami w brzuch 🙈🙈🙈 Wzdęcia, gazy, pryszcze... Włosy wiecznie jakieś takie brzydkie. Pół dnia po myciu klapnięte i jutro rano tłuste. Nie jestem paniusią, nawet rzadko robię makijaż. Ale mam silną potrzebę być pachnąca i energiczna, wesoła. W ciąży mam wrażenie, że inne ciężarne promienieją a ja wyglądam jak żul 🥺 Bardzo mi spada samoocena. Po porodzie zawsze jestem po prostu tak naćpana radością. Nic mnie nie boli. Jest dzieciątko cudowne. Ja wracam do życia i mnie z radości roznosi, chyba dlatego, że po paru dniach dosłownie czuję, że żyję. Karmienie, noszenie, spacery to magia. Tylko na to czekam całą paskudną ciążę. Nawet bliskim tego nie powiem bo mnie od razu wypchną do psychologa. A to nie depresja. Po prostu w ciąży jest ble...
-
Szop, przykro mi, że tak nieprzyjemny jest to dla Ciebie czas. Ja tak się czuję obecnie, ale to dopiero początek, zobaczymy czy się zmieni. W poprzedniej ciąży nie licząc krótkich gorszych momentów w pierwszym trymestrze (mdłości, migreny, gorsza cera) czułam się rewelacyjnie i wyglądałam też bardzo korzystnie. Byłam aktywna, pełna energii. Oj jak mam nadzieję, że u mnie historia jednak się powtórzy...
Rodzić natomiast raczej nie lubię, a przynajmniej nie w takich warunkach jak ostatnio, mój poród niestety bez wahania można zaliczyć do traumatycznych.
Podzielisz się, co wpływa na tak pozytywny odbiór Twoich porodów? Może masz jakieś rady
Dobrze, że wraz z momentem pojawienia się dziecka, fala endorfin rozmywa doświadczenie tych trudnych miesięcy w ciąży. -