X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Jutro mam wizytę o 10:30zobaczymy co będzie widać
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! :)

U mnie dziś 38dc, 8 dni po terminie @ i też nie mam żadnych objawów, ale kobietki nie martwmy się na zapas. Zastanawia mnie tylko to, że bardzo szybko dużo część kobiet idzie do ginekologa, a ja jestem umówiona dopiero za 3 tygodnie (chciałam za dwa, ale nie było miejsc u mojej gin)z nastawieniem, że teraz jakbym poszła to pewnie i tak musiałabym pójść znowu za dwa tygodnie ? Skoro teraz jestem w 5t2d to kiedy najlepszy czas na wizytę i podzielenie się tą informacją? :)
    Życzę Wam pięknego dnia, u mnie mroźnoo i przyznam szczerze, że wyczekuje już wiosny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:19

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czesc. Ja dzisiaj wstalam z dołem. Martwie sie ze cos jest nie tak z powodu braku objawów. Bylam dzisiaj zbadac Tsh, FT4, Bete i progesteron
    Kochana, spokojnie! Pozytywne nastawienie to podstawa <3 Wszystko będzie dobrze :)

plemniczka lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Po 16
    W takim razie czekamy ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ooooo... ja mam coś w tym stylu :) W pierwszej ciąży bolały przeokrutnie, więc teraz to pikuś. Ogólnie jak przedokresowe są, ale bez szału :)

Martusiaa
    To trzymam kciuki za wizytę, ale na pewno będzie wszystko w porządku:)
    W pierwszej ciąży byłam u lekarza w 38dc, przy cyklach 28dniowych, ale test zrobiłam dopiero w 35dc, bo się nie spodziewałam w ogóle ciąży :) Byliśmy małżeństwem, świeżutkim, ale starania mieliśmy rozpocząć od kwietnia 2012r., a tu test 3.12.11 :) I dwie kreski! W szoku byłam...To była sobota, a we wtorek od razu do gina. I do dzisiaj nie wiem kiedy owulacja była, czy szybciej czy później... W każdym razie pęcherzyk był 11mm, bez serduszka, ale był:)

Plemniczka
    Jak tak się przejmujesz to może wbij się szybciej na jakąś wizytę?
    Może to cię uspokoi...

Littlegirl
    Pięć lat...Naprawdę wyczekana ciąża. Kupa czasu! A jaką radość musiałaś odczuć, jak się o niej dowiedziałaś! <3
    W 30 dc już miałam 3mm pecherzyk zobaczymy jak to się dalej potoczy

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Dziewczyny, a ja sie boje, bo bierze mnie jakas choroba :(
    Na razie mam stan podgoraczkowy, mam nadzieje, ze to nie prawdziwa grypa, bo mam tez straszne dreszcze i bole miesni.
    Oczywiscie naczytalam sie juz, ze grypa na poczatku ciazy moze byc niebezpieczna :(

A duży ten stan podgorączkowy? W ciąży zwykle temperatura jest ciut wyższa niż nasza zwykła temp. i to ponoć jest normalne.
    Może jednak chuchaj na zimne i dbaj mocno o siebie, pij ciepłe herbatki z cytryną i miodem, dobre też jest mleko z czosnkiem i miodem - ale w smaku już mniej dobre :( I łykaj wit.C, dużą dawkę tak z 1000 po dwa razy na dobę...
    Bierzesz jakieś suplementy diety dla kobiet w ciąży?

Martusiaa
    Daj znać po wizycie:) Może będziesz miała fotkę z usg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:31

Iza_86 lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:

U mnie dziś 38dc, 8 dni po terminie @ i też nie mam żadnych objawów, ale kobietki nie martwmy się na zapas. Zastanawia mnie tylko to, że bardzo szybko dużo część kobiet idzie do ginekologa, a ja jestem umówiona dopiero za 3 tygodnie (chciałam za dwa, ale nie było miejsc u mojej gin)z nastawieniem, że teraz jakbym poszła to pewnie i tak musiałabym pójść znowu za dwa tygodnie ? Skoro teraz jestem w 5t2d to kiedy najlepszy czas na wizytę i podzielenie się tą informacją? :)
    Życzę Wam pięknego dnia, u mnie mroźnoo i przyznam szczerze, że wyczekuje już wiosny <3

Myślę, że kobiety chodzą szybko do gina dlatego, że się martwią czy wszystko jest porządku. Dla spokoju ducha...Myślę, że jak pójdziesz za trzy tygodnie to będzie już serduszko biło:) Kwestia tego czy dasz radę wytrzymać do wizyty... :)

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:

U mnie leci 6 tydzien ale ovu byla pozniej wiec dopiero ok 15 dpo. Do gina nie wczesniej niz za 2 tyg sie wybieram ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, że może rodzicom na święta powiemy:) Ogólnie rodzinie... ale tylko najbliższej, w sensie rodzice, rodzeństwo i ewentualnie przyjaciółki. A w pracy nie wiem...Będę musiała szykować zastępstwo. A nauka mojej roboty to lekko dwa, trzy miesiące...więc długo nie mogę trzymać tego dla siebie.

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Myślę, że kobiety chodzą szybko do gina dlatego, że się martwią czy wszystko jest porządku. Dla spokoju ducha...Myślę, że jak pójdziesz za trzy tygodnie to będzie już serduszko biło:) Kwestia tego czy dasz radę wytrzymać do wizyty... :)
    Jutro moja pani ginekolog wraca z urlopu i będę dzwonić z prosbą, czy dałaby radę przyjąć mnie właśnie za te dwa tygodnie, zobaczymy. Do wizyty ciężko wytrzymać, ale jeszcze ciężej wytrzymać ukrywając to przed wszystkimi, bo poza mężem nikt nie wie i już nas skręca. Mąż wczoraj wracał z pracy i zajechał do sklepu dziecięcego, zeby kupić jakiś smoczek czy skarpetki, ale mowie do niego : po co rodzicom bedzie smoczek albo skarpeteczki ? :D Cały czas muszę go studzić, a nie jest mi łatwo..

Iza_86, wygrzewaj się, jedz dużo owoców i tak jak pisze SuperGirl czosnek, miód, mleko. Teraz podwójnie musisz na siebie uważać :*

Ana, czyli tak całkiem normalnie czasowo. :)

SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Tak myślę, że może rodzicom na święta powiemy:) Ogólnie rodzinie... ale tylko najbliższej, w sensie rodzice, rodzeństwo i ewentualnie przyjaciółki. A w pracy nie wiem...Będę musiała szykować zastępstwo. A nauka mojej roboty to lekko dwa, trzy miesiące...więc długo nie mogę trzymać tego dla siebie.
    Święta to wyjątkowe okoliczności i w sumie to super powiedzieć właśnie wtedy, ale my mieszkamy blisko jednych i drugich rodziców, często się widzimy. A to jednak miesiąc czasu - ja się obawiam, a wręcz jestem pewna, że nie wytrzymamy. Poza tym, po części pracuje z moją mamą, więc nie chciałabym, żeby dowiedziała się np. poprzez to, że zauwazy ze wymiotuje. Tym bardziej, że to ich pierwszy wnuk/wnuczka. Choć na razie jakbyśmy mieli mówić to oczywiście tylko rodzicom i teściom, a reszta dopiero później.

Skoro wdrożenie nowego pracownika tyle trwa to pewnie będziesz musiała dać znać wcześniej, choć życzę Ci, żebyś jak najdłużej czuła się super i mogła pracować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:52

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle ze ja przeciez jestem dopiero 3 czy 4 dni po terminie @ to wczesnie bardzo i na objawy pewnie jeszcze czas. Sprobuje juz nie nakrecac sie negatywnie. Wszystko bedzie dobrze i juz!

SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zdrowka. Moze to nie grypa tylko przeziebienie. Wygrzej sie, wylez, duzo wit C i bedzie dobrze

Iza_86 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze jak juz serduszko bedzie to my powiemy. Czekamy do serduszka bo mamy za sobą puste jajo.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Tak sobie mysle ze ja przeciez jestem dopiero 3 czy 4 dni po terminie @ to wczesnie bardzo i na objawy pewnie jeszcze czas. Sprobuje juz nie nakrecac sie negatywnie. Wszystko bedzie dobrze i juz!
    I takie podejście rozumiem! Super <3

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl wizyta moja za tydzien, w sumie nic mi nie da ze pojde kilka dni wczesniej bo i tak na serduszko za wczesnie. Ja najchetniej zasnelabym i obudzila za kilka dni ☺

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kochane jestescie <3

Bede starac sie leczyc naturalnie tak jak piszecie.

Supergirl, mam 37,1 i faktycznie, nie pomyslalam o tym, ze to moze byc normalna temperatura w ciazy :D
    Co do suplementow to oprocz kwasu foliowego na razie nic nie biore... A Wy co bierzecie dziewczyny?

Kurcze, forum to swietny wynalazek, to niesamowite ile wsparcia i pozytywnych fluidow tu sobie przekazujemy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:58

SuperGirl_83, plemniczka lubią tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Supergirl wizyta moja za tydzien, w sumie nic mi nie da ze pojde kilka dni wczesniej bo i tak na serduszko za wczesnie. Ja najchetniej zasnelabym i obudzila za kilka dni ☺

:D Ja bym sie mogla obudzic dopiero wiosną :)

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

Dokładnie! I tak trzymaj! Będzie dobrze! :)

Happywife
    Bo mamy taki skomplikowany program, najpierw trzeba go poznać. Poza tym robię sprawozdania do gusu i intrastatu, i nasze wewnętrzne - oprócz zwykłej pracy. No i moje zwykłe codzienne obowiązki, dla mnie to już pikuś bo prawie 14lat pracuję i się wdrożyłam, ale są takie rzeczy, które nawet moja koleżanka zastępująca mnie nie robi, jak idę na dwa tygodnie urlopu po pierwsze - nie idę w tym terminie, kiedy ta robota jest, a po drugie część rzeczy zostawia...No a rok pracy nie da się mi zostawić na później ;)

Z tymi świętami to sobie tylko tak fajnie wyobrażam, po po prawdzie nie wiem czy wytrzymamy :) Też cała rodzina blisko mieszka...

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko kwas foliowy biorę :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    A kto nas lepiej nie zrozumie, niż inna kobieta w podobnej sytuacji? :) W kupie siła!:)
    Ja biorę tylko kwas foliowy, ale molestuję męża, żeby mi kupił femibion 1, brałam w pierwszej ciąży i w tej chyba też tak zrobię.

Iza_86, plemniczka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ