WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Jutro mam wizytę o 10:30zobaczymy co będzie widać
    Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! :)

U mnie dziś 38dc, 8 dni po terminie @ i też nie mam żadnych objawów, ale kobietki nie martwmy się na zapas. Zastanawia mnie tylko to, że bardzo szybko dużo część kobiet idzie do ginekologa, a ja jestem umówiona dopiero za 3 tygodnie (chciałam za dwa, ale nie było miejsc u mojej gin)z nastawieniem, że teraz jakbym poszła to pewnie i tak musiałabym pójść znowu za dwa tygodnie ? Skoro teraz jestem w 5t2d to kiedy najlepszy czas na wizytę i podzielenie się tą informacją? :)
    Życzę Wam pięknego dnia, u mnie mroźnoo i przyznam szczerze, że wyczekuje już wiosny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:19

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Czesc. Ja dzisiaj wstalam z dołem. Martwie sie ze cos jest nie tak z powodu braku objawów. Bylam dzisiaj zbadac Tsh, FT4, Bete i progesteron
    Kochana, spokojnie! Pozytywne nastawienie to podstawa <3 Wszystko będzie dobrze :)

plemniczka lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Po 16
    W takim razie czekamy ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ooooo... ja mam coś w tym stylu :) W pierwszej ciąży bolały przeokrutnie, więc teraz to pikuś. Ogólnie jak przedokresowe są, ale bez szału :)

Martusiaa
    To trzymam kciuki za wizytę, ale na pewno będzie wszystko w porządku:)
    W pierwszej ciąży byłam u lekarza w 38dc, przy cyklach 28dniowych, ale test zrobiłam dopiero w 35dc, bo się nie spodziewałam w ogóle ciąży :) Byliśmy małżeństwem, świeżutkim, ale starania mieliśmy rozpocząć od kwietnia 2012r., a tu test 3.12.11 :) I dwie kreski! W szoku byłam...To była sobota, a we wtorek od razu do gina. I do dzisiaj nie wiem kiedy owulacja była, czy szybciej czy później... W każdym razie pęcherzyk był 11mm, bez serduszka, ale był:)

Plemniczka
    Jak tak się przejmujesz to może wbij się szybciej na jakąś wizytę?
    Może to cię uspokoi...

Littlegirl
    Pięć lat...Naprawdę wyczekana ciąża. Kupa czasu! A jaką radość musiałaś odczuć, jak się o niej dowiedziałaś! <3
    W 30 dc już miałam 3mm pecherzyk zobaczymy jak to się dalej potoczy

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Dziewczyny, a ja sie boje, bo bierze mnie jakas choroba :(
    Na razie mam stan podgoraczkowy, mam nadzieje, ze to nie prawdziwa grypa, bo mam tez straszne dreszcze i bole miesni.
    Oczywiscie naczytalam sie juz, ze grypa na poczatku ciazy moze byc niebezpieczna :(

A duży ten stan podgorączkowy? W ciąży zwykle temperatura jest ciut wyższa niż nasza zwykła temp. i to ponoć jest normalne.
    Może jednak chuchaj na zimne i dbaj mocno o siebie, pij ciepłe herbatki z cytryną i miodem, dobre też jest mleko z czosnkiem i miodem - ale w smaku już mniej dobre :( I łykaj wit.C, dużą dawkę tak z 1000 po dwa razy na dobę...
    Bierzesz jakieś suplementy diety dla kobiet w ciąży?

Martusiaa
    Daj znać po wizycie:) Może będziesz miała fotkę z usg <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:31

Iza_86 lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:

U mnie dziś 38dc, 8 dni po terminie @ i też nie mam żadnych objawów, ale kobietki nie martwmy się na zapas. Zastanawia mnie tylko to, że bardzo szybko dużo część kobiet idzie do ginekologa, a ja jestem umówiona dopiero za 3 tygodnie (chciałam za dwa, ale nie było miejsc u mojej gin)z nastawieniem, że teraz jakbym poszła to pewnie i tak musiałabym pójść znowu za dwa tygodnie ? Skoro teraz jestem w 5t2d to kiedy najlepszy czas na wizytę i podzielenie się tą informacją? :)
    Życzę Wam pięknego dnia, u mnie mroźnoo i przyznam szczerze, że wyczekuje już wiosny <3

Myślę, że kobiety chodzą szybko do gina dlatego, że się martwią czy wszystko jest porządku. Dla spokoju ducha...Myślę, że jak pójdziesz za trzy tygodnie to będzie już serduszko biło:) Kwestia tego czy dasz radę wytrzymać do wizyty... :)

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:

U mnie leci 6 tydzien ale ovu byla pozniej wiec dopiero ok 15 dpo. Do gina nie wczesniej niz za 2 tyg sie wybieram ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślę, że może rodzicom na święta powiemy:) Ogólnie rodzinie... ale tylko najbliższej, w sensie rodzice, rodzeństwo i ewentualnie przyjaciółki. A w pracy nie wiem...Będę musiała szykować zastępstwo. A nauka mojej roboty to lekko dwa, trzy miesiące...więc długo nie mogę trzymać tego dla siebie.

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Myślę, że kobiety chodzą szybko do gina dlatego, że się martwią czy wszystko jest porządku. Dla spokoju ducha...Myślę, że jak pójdziesz za trzy tygodnie to będzie już serduszko biło:) Kwestia tego czy dasz radę wytrzymać do wizyty... :)
    Jutro moja pani ginekolog wraca z urlopu i będę dzwonić z prosbą, czy dałaby radę przyjąć mnie właśnie za te dwa tygodnie, zobaczymy. Do wizyty ciężko wytrzymać, ale jeszcze ciężej wytrzymać ukrywając to przed wszystkimi, bo poza mężem nikt nie wie i już nas skręca. Mąż wczoraj wracał z pracy i zajechał do sklepu dziecięcego, zeby kupić jakiś smoczek czy skarpetki, ale mowie do niego : po co rodzicom bedzie smoczek albo skarpeteczki ? :D Cały czas muszę go studzić, a nie jest mi łatwo..

Iza_86, wygrzewaj się, jedz dużo owoców i tak jak pisze SuperGirl czosnek, miód, mleko. Teraz podwójnie musisz na siebie uważać :*

Ana, czyli tak całkiem normalnie czasowo. :)

SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Tak myślę, że może rodzicom na święta powiemy:) Ogólnie rodzinie... ale tylko najbliższej, w sensie rodzice, rodzeństwo i ewentualnie przyjaciółki. A w pracy nie wiem...Będę musiała szykować zastępstwo. A nauka mojej roboty to lekko dwa, trzy miesiące...więc długo nie mogę trzymać tego dla siebie.
    Święta to wyjątkowe okoliczności i w sumie to super powiedzieć właśnie wtedy, ale my mieszkamy blisko jednych i drugich rodziców, często się widzimy. A to jednak miesiąc czasu - ja się obawiam, a wręcz jestem pewna, że nie wytrzymamy. Poza tym, po części pracuje z moją mamą, więc nie chciałabym, żeby dowiedziała się np. poprzez to, że zauwazy ze wymiotuje. Tym bardziej, że to ich pierwszy wnuk/wnuczka. Choć na razie jakbyśmy mieli mówić to oczywiście tylko rodzicom i teściom, a reszta dopiero później.

Skoro wdrożenie nowego pracownika tyle trwa to pewnie będziesz musiała dać znać wcześniej, choć życzę Ci, żebyś jak najdłużej czuła się super i mogła pracować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:52

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie mysle ze ja przeciez jestem dopiero 3 czy 4 dni po terminie @ to wczesnie bardzo i na objawy pewnie jeszcze czas. Sprobuje juz nie nakrecac sie negatywnie. Wszystko bedzie dobrze i juz!

SuperGirl_83, Iza_86 lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zdrowka. Moze to nie grypa tylko przeziebienie. Wygrzej sie, wylez, duzo wit C i bedzie dobrze

Iza_86 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mysle ze jak juz serduszko bedzie to my powiemy. Czekamy do serduszka bo mamy za sobą puste jajo.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Tak sobie mysle ze ja przeciez jestem dopiero 3 czy 4 dni po terminie @ to wczesnie bardzo i na objawy pewnie jeszcze czas. Sprobuje juz nie nakrecac sie negatywnie. Wszystko bedzie dobrze i juz!
    I takie podejście rozumiem! Super <3

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Supergirl wizyta moja za tydzien, w sumie nic mi nie da ze pojde kilka dni wczesniej bo i tak na serduszko za wczesnie. Ja najchetniej zasnelabym i obudzila za kilka dni ☺

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kochane jestescie <3

Bede starac sie leczyc naturalnie tak jak piszecie.

Supergirl, mam 37,1 i faktycznie, nie pomyslalam o tym, ze to moze byc normalna temperatura w ciazy :D
    Co do suplementow to oprocz kwasu foliowego na razie nic nie biore... A Wy co bierzecie dziewczyny?

Kurcze, forum to swietny wynalazek, to niesamowite ile wsparcia i pozytywnych fluidow tu sobie przekazujemy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:58

SuperGirl_83, plemniczka lubią tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Supergirl wizyta moja za tydzien, w sumie nic mi nie da ze pojde kilka dni wczesniej bo i tak na serduszko za wczesnie. Ja najchetniej zasnelabym i obudzila za kilka dni ☺

:D Ja bym sie mogla obudzic dopiero wiosną :)

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:

Dokładnie! I tak trzymaj! Będzie dobrze! :)

Happywife
    Bo mamy taki skomplikowany program, najpierw trzeba go poznać. Poza tym robię sprawozdania do gusu i intrastatu, i nasze wewnętrzne - oprócz zwykłej pracy. No i moje zwykłe codzienne obowiązki, dla mnie to już pikuś bo prawie 14lat pracuję i się wdrożyłam, ale są takie rzeczy, które nawet moja koleżanka zastępująca mnie nie robi, jak idę na dwa tygodnie urlopu po pierwsze - nie idę w tym terminie, kiedy ta robota jest, a po drugie część rzeczy zostawia...No a rok pracy nie da się mi zostawić na później ;)

Z tymi świętami to sobie tylko tak fajnie wyobrażam, po po prawdzie nie wiem czy wytrzymamy :) Też cała rodzina blisko mieszka...

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tylko kwas foliowy biorę :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza
    A kto nas lepiej nie zrozumie, niż inna kobieta w podobnej sytuacji? :) W kupie siła!:)
    Ja biorę tylko kwas foliowy, ale molestuję męża, żeby mi kupił femibion 1, brałam w pierwszej ciąży i w tej chyba też tak zrobię.

Iza_86, plemniczka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ