X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam, że powinnyśmy dodać jakieś zasady na grupę.
    1. Dodajemy tylko zdjęcia oznaczone datami?
    Macie pomysły? Ja to potem dopiszę na pierwszą stronę.

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka
    Ja sobie jeszcze tak pomyślałam, żeby może dodać do tabelki daty wizyt u gina? Żebyśmy mogły za siebie kciuki trzymać:)

Ana., truskawka_oli lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • panienka.z.okienka Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Umówiłam wizytę na 08.03. Juz nie mogę wytrzymać! Wczoraj beta 1449, w piątek było 214 ale idę jeszcze jutro żeby sprawdzić faktyczny przyrost w 48h.

Dziewczyny myślę że nie ma się co zadręczać brakiem objawów bo jak widać większość z nas ich nie ma :) poza tym każda ciąża jest inna. W pierwszej miałam objawy na kilka dni przed zrobieniem testu, teraz nie mam ich wcale. Moja koleżanka w obu ciążach czuła się nawet lepiej niż jak nie była w ciąży i tez wszystko było dobrze. :)

My planujemy poinformować rodzinę w Święta. Nie wiem czemu, ale zupełnie nie czuję tej ciąży,nawet o niej zapominam, może to dlatego że druga :)

truskawka_oli, Iza_86 lubią tę wiadomość

ckaigov37wqbu68e.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Dziewczyny, kochane jestescie <3

Bede starac sie leczyc naturalnie tak jak piszecie.

Supergirl, mam 37,1 i faktycznie, nie pomyslalam o tym, ze to moze byc normalna temperatura w ciazy :D
    Co do suplementow to oprocz kwasu foliowego na razie nic nie biore... A Wy co bierzecie dziewczyny?

Kurcze, forum to swietny wynalazek, to niesamowite ile wsparcia i pozytywnych fluidow tu sobie przekazujemy <3

Ja biore kwas foiliowy, wit D i Dha ;) ale DHA dlatego ze karmie. Wit D zawsze a kwas to wiadomo

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Truskawka
    Ja sobie jeszcze tak pomyślałam, żeby może dodać do tabelki daty wizyt u gina? Żebyśmy mogły za siebie kciuki trzymać:)
    Mysle ze fajny pomysl! Zwlaszcza na razie poki nas malo ;) bo potem bedzie to juz nie do ogarniecia chyba :D

SuperGirl_83, truskawka_oli lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panienka.z.okienka wrote:
    Hej!
    Umówiłam wizytę na 08.03. Juz nie mogę wytrzymać! Wczoraj beta 1449, w piątek było 214 ale idę jeszcze jutro żeby sprawdzić faktyczny przyrost w 48h.

Dziewczyny myślę że nie ma się co zadręczać brakiem objawów bo jak widać większość z nas ich nie ma :) poza tym każda ciąża jest inna. W pierwszej miałam objawy na kilka dni przed zrobieniem testu, teraz nie mam ich wcale. Moja koleżanka w obu ciążach czuła się nawet lepiej niż jak nie była w ciąży i tez wszystko było dobrze. :)

My planujemy poinformować rodzinę w Święta. Nie wiem czemu, ale zupełnie nie czuję tej ciąży,nawet o niej zapominam, może to dlatego że druga :)
    Chyba mam podobnie jak Ty. Starszak + praca - nie mam nawet kiedy za duzo myslec :D zreszta chyba poki nie zobacze na usg dzidzi to jakos to do mnie nie dociera ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, Panienka z okienka
    Ja też często zapominam o ciąży, szczególnie w pracy. Tym bardziej, że nikt nie wie na razie. Ale cały czas mam tę myśl z tyłu...
    Myślę, że to czy o tym myślimy czy nie nie tylko zależy od czasu, ale np. od tego ile się staraliśmy o to dziecko i jak bardzo jest wyczekane. Np.Littlegirl starała się pięć lat i założę się, że myśli o tym bardzo często i nie może w to uwierzyć :) Ja starałam się z mężem na jesień 2014 roku przez pół roku..i nie zaskoczyło :( W końcu mężowi się odwidziało i przez prawie trzy lata nie chciał, a ja dalej marzyłam o drugim dziecku...I cierpiałam bardzo.Jak przestaliśmy się zabezpieczać byłam taka szczęśliwa! A jak znowu nie chciało zaskoczyć przez te pół roku to oklapłam i byłam mocno zdołowana, prawie pogodziłam się z tym, że już Młody będzie jedynakiem. Byłam smutna i nieszczęśliwa. Więc jak zobaczyłam te II kreski...Boże, jaka radość :) :3
    I do dzisiaj się tak czuję. Bardzo szczęśliwa.
    Po prawie czterech latach czekania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:49

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ana, Panienka z okienka
    Ja też często zapominam o ciąży, szczególnie w pracy. Tym bardziej, że nikt nie wie na razie. Ale cały czas mam tę myśl z tyłu...
    Myślę, że to czy o tym myślimy czy nie nie tylko zależy od czasu, ale np. od tego ile się staraliśmy o to dziecko i jak bardzo jest wyczekane. Np.Littlegirl starała się pięć lat i założę się, że myśli o tym bardzo często i nie może w to uwierzyć :) Ja starałam się z mężem na jesień 2014 roku przez pół roku..i nie zaskoczyło :( W końcu mężowi się odwidziało i przez prawie trzy lata nie chciał, a ja dalej marzyłam o drugim dziecku...I cierpiałam bardzo.Jak przestaliśmy się zabezpieczać byłam taka szczęśliwa! A jak znowu nie chciało zaskoczyć przez te pół roku to oklapłam i byłam mocno zdołowana, prawie pogodziłam się z tym, że już Młody będzie jedynakiem. Byłam smutna i nieszczęśliwa. Więc jak zobaczyłam te II kreski...Boże, jaka radość :) :3

Super, że doczekałaś się, że mąż się zdecydował i będzie drugi dzieciaczek :)

Ja sama jeszcze nie wierzę pomimo badań krwi i pozytywnego testu. Jak zaczynam bardzo się cieszyć to się trochę stopuje, bo jeszcze nikt nie wie i muszę mieć się na wodzy. U nas temat dziecka wyszedł ze strony męża. Ja nie miałam jakiegoś wielkiego ciśnienia, choć to też nie tak, że nie chciałam. Mąż stwierdził, że nigdy nie będzie dobrego momentu, a on czuje że bardziej gotowy już nie będzie i że wie, że po prostu tego chce. Po ślubie trochę podróżowaliśmy i cieszyliśmy się sobą, ale mija nam prawie 2 lata i w sumie to nie miałam już nic do powiedzenia w zakresie ewentualnych zabezpieczeń,a i specjalnie nie protestowałam. :D Stwierdziłam że co ma być to będzie, choć nie ukrywam, że finansowo to nie najlepszy okres, ale wierzę że będzie dobrze :)

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o tych zasadach? Mogą być czy któreś usunąć? I czy coś jeszcze dopisać?

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam tylko zdrowych ciąż i lekkich porodów! :) <3

Listopadówka 2017 (rozpakowana w październiku) :)

SuperGirl_83, Ana. lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z suplementów biorę femibion 1 i magnez, bo właśnie po skurczach 'poznałam' ze coś się zagnieżdża ;-)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa
    04.04.2025 połówkowe

preg.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ana, Panienka z okienka

A pewnie ze tak. Oczekiwanie, rozczarowania.. To baaaardzo robi swoje! Masz stuprocentowa racje!
    Mam ogromna nadzieje ze listopad 2018 bedzie wyjatkowy i wszystkim sie uda!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Czasami myślę, że nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko. Albo bardzo rzadko się rak zdarza. A to studia, a to nowa praca, albo brak pracy, jakaś podróż, czy problemy rodzinne...itd.
    Wierzę, że sobie doskonale poradzicie i dacie radę :)w przypadku pierwszej ciąży miałam podobnie jak ty- to mąż chciał i naciskał , czuł sie gotowy, a ja taka wystraszona byłam jakas Haha I I ta wpadka nasza dobrze mi zrobiła - nie miałam już wyboru ;) :)

.kropka. lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to ujęłaś SuperGirl_83, ja też jestem troszkę przestraszona i przerażona Jesteś bardziej doświadczona, także wierzę i trzymam za wszystkie z nas kciuki! :) <3

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że nie ma dobrego czasu na dziecko. Nawet jak się komuś wydaje, że "to ten czas" i że jest gotowy to dopóki się mały człowiek nie urodzi to nie da się być na to gotowym :D w pierwszej ciąży tak nam się wydawało i co, sytuacja finansowa pogorszyła się przed porodem ale daliśmy radę, przyszły mąż zmienił pracę i teraz znowu jest ok :) my w pierwszej ciąży zaliczyliśmy szkołę rodzenia, dużo poradników, filmów itd a nie zapomnę tej paniki jak córce odpadł pępek po 3 dniach w domu, bo delikatnie podkrwawial i się przykleił do body hehe ;) teraz się z tego śmiejemy. Do drugiego chyba jesteśmy lepiej przygotowani, ale pewnie też nas zaskoczy :D

• Littlegirl Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przed Ovarin przez trzy miesiące i witaminę D3.
    Jak dowiedziałam się o ciąży to kwas foliowy, witaminę D3 - odstawiłam Ovarin.
    Od jutra będę brać pregne plus - poczytajcie ;)
    Dodatkowo jestem na duphastonie dwie tabletki dziennie.
    I euthyrox 35 j. Dziennie.

Rodzicom, siostrom i teściom powiedzieliśmy. Były urodziny akurat i na talerze z deserem położyliśmy smoczki ;)
    Wiadomość zostaje tylko dla najbliższej rodziny.

Dzisiaj beta 17 dpo 950 a beta 15dpi 350 ;)
    Tsh 1.3.

Brzuch boli bardzo, szczególnie w nocy.

Forum jest super <3

*Starania od 2013,
    *Hashimoto,
    *Niepłodność idiopatyczna,
    * I UIU - 11.2017 :(
    * II UIU - 01.2018 - :(
    * III UIU - 10.02.2018 :) beta 9dpo 10,8, 10dpo 25, 12dpo 86, 15dpo 359, 17dpo 950.
    3jgx3e3kn1i4v6fc.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;)

Moge sie dolaczyc?

Termin wypadl mi na 8 listopad
    Pierwszy test wyszedl 24dc czyli jakies 11/12dpo kreska widoczna golym okiem no a potem polecialy nastepne testy bo nie dowierzalam;)
    Ucieszylam sie jak nie wiem bo normalnie czulam ze to musi byc to!
    Mieszkamy w Uk i nie bede robic bety, nie chce sobie stresu dokladac ale mysle kiedy isc do ogolnego.. Juz zapomnialam jak to bylo:/

Mamy syna 11 i córe 8

Najsmieszniejsze tez to ze ost. Bylam w PL. I na zas sprawdzilam wszystkie mozliwe hormony i byly bardzo ladne.. W tym progesteron ktory w 5/6dpo wyszedl mi 16.300ng i to mnie zastanowiło?? trafilam na zaciaOny cykl;) a tsh mialam 1.75

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 18:53

Iza_86, truskawka_oli lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmartwilam soe znowu. 3 dni temu beta moja wynosila 122.10 a dzisiaj po 3 dniach wzrosla do 448.80. Niby w normie ale niestety w dole normy. W 72 godziny powinna wzrosnac o 117% do 386, a wzrosla o 138% do tych 448.
    Dodam ze pierwsza beta miala 36 i w 2 dni wzrosla az do 122...bardzo duzy przyrost a teraz o tyle mniejszy buu

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dziewczyny zmartwilam soe znowu. 3 dni temu beta moja wynosila 122.10 a dzisiaj po 3 dniach wzrosla do 448.80. Niby w normie ale niestety w dole normy. W 72 godziny powinna wzrosnac o 117% do 386, a wzrosla o 138% do tych 448.
    Dodam ze pierwsza beta miala 36 i w 2 dni wzrosla az do 122...bardzo duzy przyrost a teraz o tyle mniejszy buu
    Jak gdzieś czytałam, że z czasem beta wolniej przyrasta.
    Ja miałam iść robić betę, a mi mąż kategorycznie zabronił, żebym się nie stresowała.

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop witaj :) trzecie dziecko wow!

Lolipop lubi tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ