X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stwierdziłam, że powinnyśmy dodać jakieś zasady na grupę.
    1. Dodajemy tylko zdjęcia oznaczone datami?
    Macie pomysły? Ja to potem dopiszę na pierwszą stronę.

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka
    Ja sobie jeszcze tak pomyślałam, żeby może dodać do tabelki daty wizyt u gina? Żebyśmy mogły za siebie kciuki trzymać:)

Ana., truskawka_oli lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • panienka.z.okienka Debiutantka

Wysłany: 28 lutego 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Umówiłam wizytę na 08.03. Juz nie mogę wytrzymać! Wczoraj beta 1449, w piątek było 214 ale idę jeszcze jutro żeby sprawdzić faktyczny przyrost w 48h.

Dziewczyny myślę że nie ma się co zadręczać brakiem objawów bo jak widać większość z nas ich nie ma :) poza tym każda ciąża jest inna. W pierwszej miałam objawy na kilka dni przed zrobieniem testu, teraz nie mam ich wcale. Moja koleżanka w obu ciążach czuła się nawet lepiej niż jak nie była w ciąży i tez wszystko było dobrze. :)

My planujemy poinformować rodzinę w Święta. Nie wiem czemu, ale zupełnie nie czuję tej ciąży,nawet o niej zapominam, może to dlatego że druga :)

truskawka_oli, Iza_86 lubią tę wiadomość

ckaigov37wqbu68e.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Dziewczyny, kochane jestescie <3

Bede starac sie leczyc naturalnie tak jak piszecie.

Supergirl, mam 37,1 i faktycznie, nie pomyslalam o tym, ze to moze byc normalna temperatura w ciazy :D
    Co do suplementow to oprocz kwasu foliowego na razie nic nie biore... A Wy co bierzecie dziewczyny?

Kurcze, forum to swietny wynalazek, to niesamowite ile wsparcia i pozytywnych fluidow tu sobie przekazujemy <3

Ja biore kwas foiliowy, wit D i Dha ;) ale DHA dlatego ze karmie. Wit D zawsze a kwas to wiadomo

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Truskawka
    Ja sobie jeszcze tak pomyślałam, żeby może dodać do tabelki daty wizyt u gina? Żebyśmy mogły za siebie kciuki trzymać:)
    Mysle ze fajny pomysl! Zwlaszcza na razie poki nas malo ;) bo potem bedzie to juz nie do ogarniecia chyba :D

SuperGirl_83, truskawka_oli lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panienka.z.okienka wrote:
    Hej!
    Umówiłam wizytę na 08.03. Juz nie mogę wytrzymać! Wczoraj beta 1449, w piątek było 214 ale idę jeszcze jutro żeby sprawdzić faktyczny przyrost w 48h.

Dziewczyny myślę że nie ma się co zadręczać brakiem objawów bo jak widać większość z nas ich nie ma :) poza tym każda ciąża jest inna. W pierwszej miałam objawy na kilka dni przed zrobieniem testu, teraz nie mam ich wcale. Moja koleżanka w obu ciążach czuła się nawet lepiej niż jak nie była w ciąży i tez wszystko było dobrze. :)

My planujemy poinformować rodzinę w Święta. Nie wiem czemu, ale zupełnie nie czuję tej ciąży,nawet o niej zapominam, może to dlatego że druga :)
    Chyba mam podobnie jak Ty. Starszak + praca - nie mam nawet kiedy za duzo myslec :D zreszta chyba poki nie zobacze na usg dzidzi to jakos to do mnie nie dociera ;)

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, Panienka z okienka
    Ja też często zapominam o ciąży, szczególnie w pracy. Tym bardziej, że nikt nie wie na razie. Ale cały czas mam tę myśl z tyłu...
    Myślę, że to czy o tym myślimy czy nie nie tylko zależy od czasu, ale np. od tego ile się staraliśmy o to dziecko i jak bardzo jest wyczekane. Np.Littlegirl starała się pięć lat i założę się, że myśli o tym bardzo często i nie może w to uwierzyć :) Ja starałam się z mężem na jesień 2014 roku przez pół roku..i nie zaskoczyło :( W końcu mężowi się odwidziało i przez prawie trzy lata nie chciał, a ja dalej marzyłam o drugim dziecku...I cierpiałam bardzo.Jak przestaliśmy się zabezpieczać byłam taka szczęśliwa! A jak znowu nie chciało zaskoczyć przez te pół roku to oklapłam i byłam mocno zdołowana, prawie pogodziłam się z tym, że już Młody będzie jedynakiem. Byłam smutna i nieszczęśliwa. Więc jak zobaczyłam te II kreski...Boże, jaka radość :) :3
    I do dzisiaj się tak czuję. Bardzo szczęśliwa.
    Po prawie czterech latach czekania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 14:49

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ana, Panienka z okienka
    Ja też często zapominam o ciąży, szczególnie w pracy. Tym bardziej, że nikt nie wie na razie. Ale cały czas mam tę myśl z tyłu...
    Myślę, że to czy o tym myślimy czy nie nie tylko zależy od czasu, ale np. od tego ile się staraliśmy o to dziecko i jak bardzo jest wyczekane. Np.Littlegirl starała się pięć lat i założę się, że myśli o tym bardzo często i nie może w to uwierzyć :) Ja starałam się z mężem na jesień 2014 roku przez pół roku..i nie zaskoczyło :( W końcu mężowi się odwidziało i przez prawie trzy lata nie chciał, a ja dalej marzyłam o drugim dziecku...I cierpiałam bardzo.Jak przestaliśmy się zabezpieczać byłam taka szczęśliwa! A jak znowu nie chciało zaskoczyć przez te pół roku to oklapłam i byłam mocno zdołowana, prawie pogodziłam się z tym, że już Młody będzie jedynakiem. Byłam smutna i nieszczęśliwa. Więc jak zobaczyłam te II kreski...Boże, jaka radość :) :3

Super, że doczekałaś się, że mąż się zdecydował i będzie drugi dzieciaczek :)

Ja sama jeszcze nie wierzę pomimo badań krwi i pozytywnego testu. Jak zaczynam bardzo się cieszyć to się trochę stopuje, bo jeszcze nikt nie wie i muszę mieć się na wodzy. U nas temat dziecka wyszedł ze strony męża. Ja nie miałam jakiegoś wielkiego ciśnienia, choć to też nie tak, że nie chciałam. Mąż stwierdził, że nigdy nie będzie dobrego momentu, a on czuje że bardziej gotowy już nie będzie i że wie, że po prostu tego chce. Po ślubie trochę podróżowaliśmy i cieszyliśmy się sobą, ale mija nam prawie 2 lata i w sumie to nie miałam już nic do powiedzenia w zakresie ewentualnych zabezpieczeń,a i specjalnie nie protestowałam. :D Stwierdziłam że co ma być to będzie, choć nie ukrywam, że finansowo to nie najlepszy okres, ale wierzę że będzie dobrze :)

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sądzicie o tych zasadach? Mogą być czy któreś usunąć? I czy coś jeszcze dopisać?

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny życzę Wam tylko zdrowych ciąż i lekkich porodów! :) <3

Listopadówka 2017 (rozpakowana w październiku) :)

SuperGirl_83, Ana. lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z suplementów biorę femibion 1 i magnez, bo właśnie po skurczach 'poznałam' ze coś się zagnieżdża ;-)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    04.02.2025 kolejna wizyta
    17.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Ana, Panienka z okienka

A pewnie ze tak. Oczekiwanie, rozczarowania.. To baaaardzo robi swoje! Masz stuprocentowa racje!
    Mam ogromna nadzieje ze listopad 2018 bedzie wyjatkowy i wszystkim sie uda!

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife
    Czasami myślę, że nigdy nie ma odpowiedniego czasu na dziecko. Albo bardzo rzadko się rak zdarza. A to studia, a to nowa praca, albo brak pracy, jakaś podróż, czy problemy rodzinne...itd.
    Wierzę, że sobie doskonale poradzicie i dacie radę :)w przypadku pierwszej ciąży miałam podobnie jak ty- to mąż chciał i naciskał , czuł sie gotowy, a ja taka wystraszona byłam jakas Haha I I ta wpadka nasza dobrze mi zrobiła - nie miałam już wyboru ;) :)

.kropka. lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze to ujęłaś SuperGirl_83, ja też jestem troszkę przestraszona i przerażona Jesteś bardziej doświadczona, także wierzę i trzymam za wszystkie z nas kciuki! :) <3

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uważam, że nie ma dobrego czasu na dziecko. Nawet jak się komuś wydaje, że "to ten czas" i że jest gotowy to dopóki się mały człowiek nie urodzi to nie da się być na to gotowym :D w pierwszej ciąży tak nam się wydawało i co, sytuacja finansowa pogorszyła się przed porodem ale daliśmy radę, przyszły mąż zmienił pracę i teraz znowu jest ok :) my w pierwszej ciąży zaliczyliśmy szkołę rodzenia, dużo poradników, filmów itd a nie zapomnę tej paniki jak córce odpadł pępek po 3 dniach w domu, bo delikatnie podkrwawial i się przykleił do body hehe ;) teraz się z tego śmiejemy. Do drugiego chyba jesteśmy lepiej przygotowani, ale pewnie też nas zaskoczy :D

• Littlegirl Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam przed Ovarin przez trzy miesiące i witaminę D3.
    Jak dowiedziałam się o ciąży to kwas foliowy, witaminę D3 - odstawiłam Ovarin.
    Od jutra będę brać pregne plus - poczytajcie ;)
    Dodatkowo jestem na duphastonie dwie tabletki dziennie.
    I euthyrox 35 j. Dziennie.

Rodzicom, siostrom i teściom powiedzieliśmy. Były urodziny akurat i na talerze z deserem położyliśmy smoczki ;)
    Wiadomość zostaje tylko dla najbliższej rodziny.

Dzisiaj beta 17 dpo 950 a beta 15dpi 350 ;)
    Tsh 1.3.

Brzuch boli bardzo, szczególnie w nocy.

Forum jest super <3

*Starania od 2013,
    *Hashimoto,
    *Niepłodność idiopatyczna,
    * I UIU - 11.2017 :(
    * II UIU - 01.2018 - :(
    * III UIU - 10.02.2018 :) beta 9dpo 10,8, 10dpo 25, 12dpo 86, 15dpo 359, 17dpo 950.
    3jgx3e3kn1i4v6fc.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka;)

Moge sie dolaczyc?

Termin wypadl mi na 8 listopad
    Pierwszy test wyszedl 24dc czyli jakies 11/12dpo kreska widoczna golym okiem no a potem polecialy nastepne testy bo nie dowierzalam;)
    Ucieszylam sie jak nie wiem bo normalnie czulam ze to musi byc to!
    Mieszkamy w Uk i nie bede robic bety, nie chce sobie stresu dokladac ale mysle kiedy isc do ogolnego.. Juz zapomnialam jak to bylo:/

Mamy syna 11 i córe 8

Najsmieszniejsze tez to ze ost. Bylam w PL. I na zas sprawdzilam wszystkie mozliwe hormony i byly bardzo ladne.. W tym progesteron ktory w 5/6dpo wyszedl mi 16.300ng i to mnie zastanowiło?? trafilam na zaciaOny cykl;) a tsh mialam 1.75

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 18:53

Iza_86, truskawka_oli lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmartwilam soe znowu. 3 dni temu beta moja wynosila 122.10 a dzisiaj po 3 dniach wzrosla do 448.80. Niby w normie ale niestety w dole normy. W 72 godziny powinna wzrosnac o 117% do 386, a wzrosla o 138% do tych 448.
    Dodam ze pierwsza beta miala 36 i w 2 dni wzrosla az do 122...bardzo duzy przyrost a teraz o tyle mniejszy buu

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Dziewczyny zmartwilam soe znowu. 3 dni temu beta moja wynosila 122.10 a dzisiaj po 3 dniach wzrosla do 448.80. Niby w normie ale niestety w dole normy. W 72 godziny powinna wzrosnac o 117% do 386, a wzrosla o 138% do tych 448.
    Dodam ze pierwsza beta miala 36 i w 2 dni wzrosla az do 122...bardzo duzy przyrost a teraz o tyle mniejszy buu
    Jak gdzieś czytałam, że z czasem beta wolniej przyrasta.
    Ja miałam iść robić betę, a mi mąż kategorycznie zabronił, żebym się nie stresowała.

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop witaj :) trzecie dziecko wow!

Lolipop lubi tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ