Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Część,mogę dołączyć? Dopiero początek 5 tydzień. Troszkę przeszłam, cp,i cykl temu biochemiczna. Teraz tak chyba cudem się udało,ale cały czas w nerwach czy będzie ok. Bardzo się boje.Dzis wizyta,właśnie czekam ale i tak mi pewnie dużo nie powie..
Arashe, Millvaa, Justaaa, Joanna_blondi lubią tę wiadomość
-
oyeykova wrote:to kosztuje 600zl, to nie są ogromne koszty. Płaci sie 200zl, a jak uda się wyodrębnić materiał to dopłaca się 400 za badanie. Z takim wynikiem można nawet pochować maleństwo.
-
Soldier-Woman wrote:Nie ma sensu sie nakręcać, z powodu mniejszych czy większych objawów. Wszystko jest indywidualna sprawa. Ja miałam w 5 tygodniu mdłości bardzo delikatne, pózniej ustały, i teraz kiedy jestem głodna, ale nie jest to głód taki jak przed ciaza, pojawia sie odrazu i mega wilczy, wtedy mnie mdli strasznie:) poza tym, nie mogę myślec nawet o kawie, i mięso, po obróbce termicznej, strasznie mi śmierdzi, poza tym nic mi nie jest:))). A odnośnie wieku, to we wrześniu kończę 26 lat, narzeczony teraz w kwietniu 37:) nasza pierwsza dzidzia
I truskaweczke proszę o zmianę daty porodu na 3.11 i kolejna wizyta 16.04, godz. 16:30 [b\] lekarz będzie probowac zrobić badanie przeziernosci karkowej.
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Goniąc marzenia wrote:Część,mogę dołączyć? Dopiero początek 5 tydzień. Troszkę przeszłam, cp,i cykl temu biochemiczna. Teraz tak chyba cudem się udało,ale cały czas w nerwach czy będzie ok. Bardzo się boje.Dzis wizyta,właśnie czekam ale i tak mi pewnie dużo nie powie..
Witaj i daj znać co i jak po wizycie! -
WildVerm wrote:Ana. Masz obawy jak to będzie z dwójką maluchów czy na luzie?
Wiem że może wybiegam w przyszłość ale nie wiem jak to będzie, cieszę się niesamowicie ale z drugiej strony trochę się boję.
Twój synek chodzi do zlobka?chcielismy dzieci na przestrzeni dwoch lat i udalo sie idealnie.
U nas nie ma zlobka, wiec nie ma jak chodzic. Ja jestem na wychowawczym. A jak Ty sie czujesz z ta mysla? -
Kurnia ale macie tępo pisania. Nie ogarniam normalnie.
Ja się boję pisać a nawet mówić o ciąży. Po poronieniu mi tak zostało , że moja wiara w to że donoszę legła w gruzach. Wiek mi też nie pomaga .
I to ciągłe ciągnięcie w dole brzucha i całkowity brak mdłości.
Strach się bać po prostu.
Nawet suwaczka nie robię do czasu aż bicia serduszka nie zobaczę.
Ogólnie wychodzi że to 5 tydzień i 5 dzień . Ja wiem natomiast , że moja ciąża jest min tydzień młodsza więc i do gina się nie śpieszę bo nie ma sensu. -
Aga188990 wrote:Jezu dziewczyny jak to będzie długo trwało to ja się wykończę..jestem głodna nie mogę nic zjeść bo od razu wymiotuje, nawet czasem jak wodę czy herbatę się napije to tak mi żołądek skręca..
Mi pomogła ogórkowa ;p powiedziałam Mężowi jak wracał z pracy, żeby mi kupił ogórkową bo chyba tylko to dam radę zjeść i rzeczywiście ;p pomogło ;p
Ugotować nie mogłam ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 17:12
-
Ja już po wizycie. Lekarz wydaje się ok na wszystkie moje pytania odpowiedział. Zbadał mnie i wszystko wygląda dobrze. Dostałam skierowanie na badania i na usg do szpitala.
Ale oczywiście dodzwonić się tam graniczy z cudem A i podobno terminy odległe.chyba umowie się prywatnie...
Podpowiedział co mogę brać na zgagę i mdłości jak już będzie naprawdę ciężkoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 17:14
Mania28 lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Aga188990 wrote:Jezu dziewczyny jak to będzie długo trwało to ja się wykończę..jestem głodna nie mogę nic zjeść bo od razu wymiotuje, nawet czasem jak wodę czy herbatę się napije to tak mi żołądek skręca..
Łącze się z tobą w bólu...leże i skręca mnie nic mi nie pomaga:( -
Justaa dobrze, że wszystko ok. Teraz musisz szybko umówić się na USG. To najwięcej Ci powie.
Witaj Goniąc Marzenia
Aga188990 - też nie mogę nic jeść mimo, że jestem głodna. Tak strasznie mnie mdli. Już nawet trochę schudłam, a jestem dość szczupła więc nie za bardzo mam z czego chudnąc.Mania28, Justaaa lubią tę wiadomość
Laura 6.11.2018
Aniołek (*)04.04.2017 12tc (poronienie zatrzymane) -
Ja dzis dziewczyny myslalam, ze w pracy do konca nie dotrwam... co zjem to od razu bol zoladka, mdlosci .. okropne. Jestem taka slaba przez to.. mam nadzieje, ze to tylko chwilowe i szybko minie:(
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Witam wszystkie nowe dziewczyny, ale wątek pędzi ze nie nadążam z czytaniem
to fajnie że nas przybywa
płodny luty był
Dziewczyny a widzicie jak to jest, jedne narzekaja na mdłości inne ich nie mają....wyobrażam sobie ze musi to być bardzo męczce i nie ułatwia funkcjonowania ale czasami chciałabym zeby i mnie pomdliło bo przynajmniej czułabym ze jestem w ciazy i nie martwiłabym sie tak bardzo...u mnie zadnych objawów, spać sie mi chce, ale to progesteron ktory biore tak na mnie działa.....byłam juz 6 razy w ciąży i jeszcze nigdy nie miałam mdłości.....
Ja wizyte mam za równe 2 tygodnie...chyba najdłuższe 2 tygodnie w moim zyciu.... -
oyeykova wrote:Lofewicz ja mam pytanie do Ciebie jesli można.
U jednego dziecka w grupie żłobkowej mojego syna zdiagnozowano rumień zakaźny, syn na razie zdrowy ale wiem że okres lęgowy trwa 2 tygodnie. Niestety wiem ze jest to choroba niebezpieczna w ciąży (szczególnie 2 trymestr).
Myślisz że juz teraz moglabym sobie zbadać przeciwciała igg i igm na B19? Dorośli mogą przechodzić bezobjawowo? Niestety nie mam informacji czy przechodziłam tę chorobę w dzieciństwieCzy zaczekać te dwa tygodnie, nie wiem co zrobić. Oczywiscie spanikowałam i jesli ciaza sie potwierdzi to go stamtąd zabieram...
Wiesz co.. Ja Ci powiem tak. Jak masz swojego zdrowego to ja bym nic nie robiła i na pewno nie wariuj, bo jest caaałe mnóstwo chorób, którymi możesz się zarazić w windzie, w Lidlu, tramwaju.. Nawet nie wiesz z czym masz kontakt podczas całej ciąży. Nie uważam, że jest sens robienia p/ciał w swoim zakresie w ogóle, chyba, że chcesz dać zarobić laboratorium.
Trzeba pamiętać też, że zdarzają się wyniki fałszywie dodatnie (choroby nie ma, a wynik dodatni) i odwrotnie. Każdy test jaki wykonujemy ma granicę błędu. Żeby Wam to udowodnić, to mogę Wam podać mój przykład - robiłam TSH wyszło 3,6, a po dwóch dniach powtórzyłam wynik w innym laboratorium i wyszło 4,8 ! Nie ma opcji, żeby w ciągu dwóch dni tak się zmienił, to był błąd laboratoryjny.
Tak naprawdę dodatni wynik tych p/ciał nic Ci nie powie, nic nie zmieni, dodatni wynik też nie będzie świadczył o tym, że zarodek też mógł się zarazić. No moim zdaniem bez sensu.
I powiem Ci, że długo się nad tym zastanawiałam, bo wyobrażcie sobie, że ja sobie w takiej wczesnej ciąży latam po oddziale pediatrii ogólnej, gdzie aktualnie mam codzienny kontakt z wirusami, zapaleniem płuc, grupą, rotawirusami.. Zastanawiałam się, czy zrobić CMV, bo nie wiem czy przeszłam (o rumieniu nie wspominając, też nie wiem) i nie zrobiłam.
Uznałam, że oprócz obecności kupy w moich gaciach gdy dostanę dodatni wynik IgM (świadczy o świeżym zakażeniu) albo ujemny IgG (oznacza, że nigdy nie chorowałaś) - niczego to nie zmieni.
Prawda jest taka i jest to niestety bardzo zauważalne, że jak zrobimy 100 badań, to któreś zawsze wyjdzie nie tak. Dlatego nie ma czasem nic gorszego, niż przediagnozowanie pacjenta i tą regułę stosuję także w leczeniu siebie samej.
A, bo teraz patrzę, że nie napisałam najważniejszego - nie ma leczenie przyczynowego w przypadku rumienia zakaźnego. Jak się okaże, że jest infekcja to i tak nie ma co z tym zrobić. To wirusy, więc nie daje się antybiotyków, a leki p/wirusowych w leczeniu tego wirusa się nie stosuje, bo jest to nieskuteczne.
Poza tym, miałaś kontakt z dzieckiem które miało kontakt! Kontakt z kontaktem to nie kontakt. Jak syn zdrowy, to nie masz czym się przejmować, to też się nie przenosi przecież tak łatwo! Ale syna z przedszkola ja bym zabrała.
Zresztą, tak pracujecie z małymi dziećmi, to idźcie na L4!
Ja musze na tą pediatrię łazić, bo nie skończę studiów, nie mam wyboru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 17:59
Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Stresant, a który do teraz u Ciebie tydzień?
U mnie też tak średnio z objawami, jutro wizyta. Liczę chociaż na pęcherzyk. Jedyne co, to z rana nie mam apetytu, choć bardzo głodna jestem i muszę w siebie wciskać. I może bardziej senna jestem + sutki są mega wrażliwe. To wszystko.
22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
21cs - cb