Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Happywife no ja przyznaje ze jak przestaje wszystko czuc to zaraz zle mysli mi sie wlaczaja... no ale mp za 2 godziny piersi znowu zaczynaja pobolewac i sie uspokajam. Moje emocje sa takie jak moje objawy zmieniaja sie w zaleznosci jak wiatr zawieje ☺
-
Nie ma sensu sie nakręcać, z powodu mniejszych czy większych objawów. Wszystko jest indywidualna sprawa. Ja miałam w 5 tygodniu mdłości bardzo delikatne, pózniej ustały, i teraz kiedy jestem głodna, ale nie jest to głód taki jak przed ciaza, pojawia sie odrazu i mega wilczy, wtedy mnie mdli strasznie:) poza tym, nie mogę myślec nawet o kawie, i mięso, po obróbce termicznej, strasznie mi śmierdzi, poza tym nic mi nie jest:))). A odnośnie wieku, to we wrześniu kończę 26 lat, narzeczony teraz w kwietniu 37:) nasza pierwsza dzidzia
I truskaweczke proszę o zmianę daty porodu na 3.11 i kolejna wizyta 16.04, godz. 16:30 [b\] lekarz będzie probowac zrobić badanie przeziernosci karkowej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2018, 15:05
11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶 -
Cześć dziewczyny ja już po wizycie ale tak mi ciężko z jednej strony się cieszyć przy stracie jednej z nas. Iza Bardzo ci współczuję i wiem co czujesz bo ja w Grudniu przechodziłam to samo.....
Serduszko bije jest 7t1d maluch rośnie ma 10.9mm pęcherzyk ok macica ok plamień brak, duphaston został 2x1 i modlimy się żeby serduszko nie przestało bić!!
Nie wiem czy Iza to jeszcze przeczyta ale mi lekarz w sumie dwóch powiedziało że jeżeli u mnie sytuacja się powtórzy(tak jak u Izy)to trzeba zrobić badania genetyczne dziecka po poronieniu i badania DNA rodziców bo jak już przestaje bić serduszko drugi raz to już niestety nie jest przypadek! to dotyczy zatrzymania akcji serca nie wczesnych poronień. Niestety to są duże koszty.... a po drugiej takiej stracie bez konkretnych badań prawdopodobieństwo że to się powtórzy jest bardzo duże. -
oyeykova wrote:to kosztuje 600zl, to nie są ogromne koszty. Płaci sie 200zl, a jak uda się wyodrębnić materiał to dopłaca się 400 za badanie. Z takim wynikiem można nawet pochować maleństwo.
Jesteś w błędzie niestety albo nie wiem gdzie je robiła to super że masz tak tanie miejsce my z mężęm robiliśmy je w Genesis to koszt 2000zł to są same badania dziecka badania rodziców razem to koszt ponad 6 tys zł -
Mania28 wrote:Jesteś w błędzie niestety albo nie wiem gdzie je robiła to super że masz tak tanie miejsce my z mężęm robiliśmy je w Genesis to koszt 2000zł to są same badania dziecka badania rodziców razem to koszt ponad 6 tys zł
Oczywiście zależy od pakietu badania my w każdym razie nie braliśmy tego najwyżśzego
-
Mania28 wrote:Jesteś w błędzie niestety albo nie wiem gdzie je robiła to super że masz tak tanie miejsce my z mężęm robiliśmy je w Genesis to koszt 2000zł to są same badania dziecka badania rodziców razem to koszt ponad 6 tys zł
Badania płodu (kariotyp) we Wroclawiu z Kliniki na Borowskiej nie pamiętam gdzie idą ale tyle kosztują -
II. Proszę o wykonanie badania materiału z poronienia samoistnego/ciąży obumarłej (zaznaczyć odpowiednie badanie):
A. Badanie w kierunku choroby genetycznej u obumarłego/poronionego samoistnie zarodka/płodu
Badanie metodą mikromacierzy klinicznej – REKOMENDACJA CGM GENESIS Pozwala na wykrycie wszystkich aberracji chromosomowych (liczby i struktury) i mikroaberracji; płeć płodu
1690 zł
Badanie chromosomów (aberracje liczby) : X, Y, 13, 15, 16, 18, 21, 22, płeć płodu (QF-PCR) Rekomendacja badania materiału archiwalnego (np. bloczki parafinowe) 850 zł B. Badanie w kierunku ustalenia płci płodu Ustalenie płci płodu - badanie chromosomów X i Y (QF-PCR) 430 zł C. Badanie w kierunku zakażenia wybranymi patogenami obumarłego/poronionego samoistnie zarodka/płodu Panel wirusowy: ludzki wirus cytomegalii HCMV, wirus opryszczki HSV I/II (Real time PCR) 230 zł Wirus cytomegalii HCMV (Real time PCR) 185 zł Wirus opryszczki HSV I/II (Real time PCR) - różnicowanie 210 zł -
Ana. wrote:Cudownie!!! Gratulacje kochana! Jak sie czujesz?
Tak jak napisałaś Cudownie. Zaczynam wierzyć, że wszystko może być dobrze. Odgonilam źle myśli.
Słucham lekarza, kazał się nie przejmowac, nie martwić bo obraz usg dobry, wiec tylko się cieszyć ! -
Martusiaa wrote:Mój lekarz nie mówił ile uderzeń.. powiedział że bardzo ładnie bije;)
Więc czekam cierpliwie.. na szczęście do jutra.. jeśli chodzi o plamienia ..To ja jestem jakaś spokojna..
Dziewczyny też tak macie że jesteście mega głodne i macie na coś ochotę A jak już to macie przed sobą i wezmiecie 2-3 kęsy to się jeść odechciewa?
Tak ja szybko robie się głodna, ale to od razu tak, ze mi skręca kiszki. Czuje się jakbym cały dzień nic nie jadła. A jak już jem to nie mogę przełknąć i każdy kęs grze i zuje.