X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    Od tego jesteśmy żeby się również wzajemnie wspierać :) ja myślałam że przeziębienie minęło a tu dziś obudziłam się z katarem i szczypiacymi oczami :( lecze się mlekiem z czosnkiem i miodem ktoś zna jeszcze jakieś domowe sposoby? Chetnie wszystko wypije, zjem byleby przeszło

Ja robiłam sobie taki stropek z cytryny i imbiru zalane miodem. Potem kilka łyżeczek do szklanki i zalewałam ciepłą przegotowaną woda.

Kinaa lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    A to ja mam hopla na punkcie znaczenia imion, więc w tym wypadku czeka nas trudna przeprawa :D Nie wiem na ile to dopasowanie, na ile zbieg okoliczności ale wszyscy kogo znam to mają takie cechy jak ich "imiona" :)

To też jest ciekawe :-)

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że parę dziewczyn też ma brązowe plemienia. Ją mam od paru dni i przeważnie wieczorem po podtarciu i dalej nic. W środę idę do lekarza może coś mi powie na ten temat.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Martusiaa dziękuję. Mam pytanie- mówiłyście już komuś o ciąży? Ja chcę to zostawić dla siebie przynajmniej do momentu, kiedy będę wiedziała że jest serduszko, mąż z kolei to by już obdzwonił rodzinę i znajomych.
    A, według ostatniego okresu termin wypada mi na 27.11. Zawsze uważałam, że listopad to najsmutniejszy i najbrzydszy miesiąc w roku, chyba będę musiała się przestawić :D

KitKat wielkie gratulacje i życzę, aby wszystko było dobrze i cierpliwości, wiemy wszystkie jak to nie można się doczekać bijacego serduszka :)

Co do listopada to miałam podobne odczucia, że to paskudny i smetny miesiąc i oby do grudnia, ale teraz się już przestawiłam, jak tylko zobaczyłam termin na 4.11.
    Jak tylko wszystko pójdzie dobrze, w co bardzo mocno wierze to będzie to mój szczęśliwy miesiąc.

U mnie narazie nikt jeszcze nie wie, czekam do końca 1 trymestru.
    Po wizycie serduszkowej powiedziałam szefowej, żeby się nastąpiła, bo w razie potrzeby pójdę na L4, a nie chciałam jej potem zaskoczyć. Poprosiłam, żeby zachowała to dla siebie.

aw3ncwo.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie u Was nie bylo ! :)
    Ja w dalszym ciagu nie znam terminu porodu (wizyta 29 marca :) ) wiec skacze miedzy pazdziernikiem a listopadem :)
    Jestem na zwolnieniu... Mam ponoc badzo niskie cisnienie i mam duzo lezec i odpoczywac :)

Czy Was tez boli/bolal brzuch tylko z jednej strony?
    Mnie tak ciagnie az do miednicy i po boczkac (albo raczej w boczku :D) i sie troche martwie czy to normalne.... Sciskam ! <3

Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Ja w dalszym ciagu nie znam terminu porodu (wizyta 29 marca :) ) wiec skacze miedzy pazdziernikiem a listopadem :)
    Jestem na zwolnieniu... Mam ponoc badzo niskie cisnienie i mam duzo lezec i odpoczywac :)

Mnie tak ciagnie az do miednicy i po boczkac (albo raczej w boczku :D) i sie troche martwie czy to normalne.... Sciskam ! <3
    Mnie często boli z jednej lub drugiej strony ale to taki delikatny ból.. Co do terminu to większość z nas chyba patrzy na om i dlatego tu jest ;)

ams lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny;) też mam termin na listopad choć na ta chwile wiem ze raczej będzie to październik. W piątym tygodniu byłam na pierwszej wizycie i były 3pecherzyki ciążowe, w dwóch było widać ciałko żółte a jeden był mniejszy i jeszcze nic. W środę dowiem się ile będzie serduszek, gin mówiła że przynajmniej bliźniaki a co do 3 to wszystko się dowiemy w środę;). Przez ostatnie 4 dni od rana do wieczora mialam okropne mdłości i dzisiaj puki co mam spokój. Też się zastanawiam czy to dobrze ale nie powiem ulga niesamowita;)

ams, Littlegirl, Almond, Arashe, Kinaa, Tygrasica, oyeykova, aria40, peeky, Diamond92, Justaaa lubią tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:

Mnie też boli od czasu do czasu ,raz z jednej raz z drugiej ... ale mysle że to dobrze w końcu coś się dzieje w macicy :-)

ams lubi tę wiadomość

• Kitkat Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head, gratuluję potrójnie! :)
    O matko, trojaczki! W takim wypadku faktycznie raczej do listopada nie dociągniesz :)

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

/ 5 cykl starań o drugiego małego człowieka
    / wczesne owulacje
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Cześć dziewczyny;) też mam termin na listopad choć na ta chwile wiem ze raczej będzie to październik. W piątym tygodniu byłam na pierwszej wizycie i były 3pecherzyki ciążowe, w dwóch było widać ciałko żółte a jeden był mniejszy i jeszcze nic. W środę dowiem się ile będzie serduszek, gin mówiła że przynajmniej bliźniaki a co do 3 to wszystko się dowiemy w środę;). Przez ostatnie 4 dni od rana do wieczora mialam okropne mdłości i dzisiaj puki co mam spokój. Też się zastanawiam czy to dobrze ale nie powiem ulga niesamowita;)
    Gratuluję;) jeśli będą gorączki to pewnie nie będzie to listopad ;) jednak z om tak wypada..
    Ja mam termin na 1.11 ciąża jest starsza o 3 dni więc też może być tak że październik zaliczę, ale zostaje tu tak jak pierwszy termin z om pokazuje ;) tak naprawdę gdy tfu każda z nas może urodzić w październiku.. była kiedyś na lipcowkach 2015 i jedna z dziewczyn urodziła 30 maja A ja 2 sierpnia :)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, no do listopada raczej nie ale dzieci będą się rozwijały jak listopadowe;) narazie to do mnie nie dociera ale troche przeraża mnie myśl że będzie wszystko razy trzy.

mhsvqtkfflrf4775.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:
    Dziękuję, no do listopada raczej nie ale dzieci będą się rozwijały jak listopadowe;) narazie to do mnie nie dociera ale troche przeraża mnie myśl że będzie wszystko razy trzy.
    A tak z ciekawości, trojaczki to tak naturalnie wyszły czy byłaś po stymulacji albo in vitro?

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head wrote:

Gratuluję potrójnie i życzę trzech serduszek na wizycie :) trojaczki z jednej strony cudownie z drugiej trochę ''straszne'' :D

aw3ncwo.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    A tak z ciekawości, trojaczki to tak naturalnie wyszły czy byłaś po stymulacji albo in vitro?

Po stymulacji, mialam 4 pęcherzyki graffa. Było prawdopodobieństwo ciąży mnogiej, mąż nastawiał się na bliźniaki bo tu była duża szansa a trojaki to już dużo mniejsze szanse. Zresztą jeszcze nic nie wiadomo, w środę się dowiemy co z tym 3 pecherzykiem bo gin mówiła że może się jeszcze wchłonąć. Dlatego narazie staram się nie myśleć i nie nastawiać;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • kryha Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, to fajnie :-) trzymam kciuki

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kryha wrote:
    Kitkat, ja mam termin na 24 :-) mi listopad nie straszny tylko fajnie by było żeby się nie pospiepszyło w znak skorpiona, bo jakoś nie lubię tego znaku bardzo. A mam jakiegoś hopla jeśli chodz o zodiaki :-)

U mnie tylko mąż i przyjaciółka wiedzą. Jak będzie serduszko to wtedy powiemy rodzicom

A ja uwielbiam skorpiony, corcia jest skorpionem i strasznie sie ciesze, ze kolejny bobas tez bedzie spad znaku skorpiona:) to sa osoby z niecodzienna osobowoscia co w sumie potwierdza sie u mojej corci:-)

Co do imion u nas mamy wiekszy wybor, bo polsko-wloskie ale jak bedzie synek to chcialbym Gabriel albo Julian. Jak dziewczynka Gaia albo Laura choc pewnie sto razy sie to jeszcze zmieni:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt/serduszek!! Ja nie moge sie doczekac piatku:-) mam nadzieje ze zobacze moje malenstwo to bedzie 6+5. W 1szej ciazy zobaczylam serduszko dokladnie 5+5

ams lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Arashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kitkat, gratuluję fasolki :) Ja też nie do końca jeszcze wierzę, bo jeszcze nie byłam na wizycie.

Martusia to prawda, wiele dziewczyn pobolewa jajnik a nawet dwa na zmianę, ale wiesz jak to jest ^^ można mówić i mówić a w głowie i tak pojawiają się wątpliwości.

Witaj Red head i gratuluję potrójnie :D Ciekawe czy będą w grupie trojaczki :)

Mówiłyście o tych imionach i wczoraj nie miałam pojęci co do dziewczynki, ale po zastanowieniu myślę, że dałabym Marianna.

Martusiaa lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • ams Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    A ja uwielbiam skorpiony, corcia jest skorpionem i strasznie sie ciesze, ze kolejny bobas tez bedzie spad znaku skorpiona:) to sa osoby z niecodzienna osobowoscia co w sumie potwierdza sie u mojej corci:-)

Co do imion u nas mamy wiekszy wybor, bo polsko-wloskie ale jak bedzie synek to chcialbym Gabriel albo Julian. Jak dziewczynka Gaia albo Laura choc pewnie sto razy sie to jeszcze zmieni:)

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt/serduszek!! Ja nie moge sie doczekac piatku:-) mam nadzieje ze zobacze moje malenstwo to bedzie 6+5. W 1szej ciazy zobaczylam serduszko dokladnie 5+5

polsko-wloskie? wow ! Rozumiem, ze Maz Wloch ? :) a mieszkacie w Polsce ? :)
    U nas polsko-francuskie...
    Mi sie marzy coreczka Charlotte albo Alice, a synek to Anthony albo Sébastien :)
    Ale jeszcze sie moze wszystko zmienic :D

Almond lubi tę wiadomość

• Almond Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    polsko-wloskie? wow ! Rozumiem, ze Maz Wloch ? :) a mieszkacie w Polsce ? :)
    U nas polsko-francuskie...
    Mi sie marzy coreczka Charlotte albo Alice, a synek to Anthony albo Sébastien :)
    Ale jeszcze sie moze wszystko zmienic :D

Tak, Mąż jest Wlochem:-) i mieszkamy w Pl, choc docelowo kiedys chcemy przeniesc sie do Wloch:) piekny kraj i kultura. Francje tez uwielbiam:-). A Wy gdzie mieszkacie?:) piekne imiona!

ams lubi tę wiadomość

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• ams Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Tak, Mąż jest Wlochem:-) i mieszkamy w Pl, choc docelowo kiedys chcemy przeniesc sie do Wloch:) piekny kraj i kultura. Francje tez uwielbiam:-). A Wy gdzie mieszkacie?:) piekne imiona!

Ale super !!! :D to jeszcze z ciekawosci zapytam - czy Maz mowi po polsku ? :D ja probuje mojego nauczyc, ale czasu troche brak... duzo rozumie, ale gorzej, zeby cos z siebie wydobyl :D

Mieszkamy pod Paryzem :)

Almond lubi tę wiadomość

‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ