Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj, tak, tego ostatniego to nam każdej z osobna życzę
Jestem na etapie paniki przed każdym badaniem
To nie jest moje pierwsze dziecko, ale baaardzo długo oczekiwane, wypracowane i wychodzone. W tamtym roku poroniłam, więc w tym po prostu dostaję schizy
-
nick nieaktualny
-
Tygrasica wrote:Dziewczyny, czy wy też szprycujecie się zastrzykami? Clexane lub zamiennikiem i Prolutexem? Od tego nieustannego dziabania się okropnie swędzi mnie skóra w miejscach po ukłuciach, ciągle chodzę i się drapię
-
Hej Paulka! Przybywa nas przybywa
A mówi się, że kobiet w ciąży nie ma
Oyeykova, ja tak z innej beczkiZa każdym razem jak widzę Twój avatar to mam ochotę na dobre jajko ^^
Chyba pójdę sobie zrobić
Tygrasica, plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paulka89 wrote:
dziekuje za mile przywitanie
Tygrysica między nami jest tylko 3 dni różnicy ;p jeśli moge zapytać kiedy masz pierwsza wizyte ?
Teraz najbliższą mam 29tego, mam nadzieję zobaczyć już serducho! Oczywiście stracham się przed każdą wizytą
Jestem po in vitro, więc pierwszą weryfikację miałam w 9 (dniu po tranferze), potem w 16dpt, ale jeszcze na usg nie było nic widać, nawet bąbelka, dziś przy okazji odbioru zwolnienia zrobiłam badanie bhcg po raz trzeci, tak z ciekawości, rośnie, ufff. A ty kiedy masz? -
nick nieaktualny
-
Tygrasica wrote:Dziewczyny, czy wy też szprycujecie się zastrzykami? Clexane lub zamiennikiem i Prolutexem? Od tego nieustannego dziabania się okropnie swędzi mnie skóra w miejscach po ukłuciach, ciągle chodzę i się drapię
Ja biorę clexan ale mnie nic nie swędzi, tylko czasem siniaki wychodzą
❤️Aniołek - 12tc
❤️Aniołek - 6tc -
Paulka89 wrote:Ja mieszkam w Szkocji i u mnie nie jest tak prosto
pierwsza wizytę mam 6 kwietnia ale to jest wizyta z położną sam wywiad 'a tutaj dopiero 1 usg robia 11 12 tc
, ale mam w planie iść prywatnie albo wlasnie po wizycie z polozna albo tydzień później
Rzeczywiście masz pod górę, takie wizyty trenujące wytrzymałość psychicznąA po co wywiad położnej tak wcześnie? Przecież nawet objawów można nie mieć żadnych, nic nie czuć? Co właściwie pani ma ci wtedy powiedzieć? Ale badania bhcg masz robione?
-
Aga188990 wrote:Ja biorę clexan ale mnie nic nie swędzi, tylko czasem siniaki wychodzą
Siniaki - tak, standard, nie wiem, czemu czasem udaje mi się zrobić ten zastrzyk niemal nieodczuwalnie, a czasem centrymetr dalej i już wybroczynaPierwszy w ogóle robił mi mąż i najgorzej go pamiętam
Jednak najlepiej jest robić sobie samej, wiem czy mnie boli, czy nie, czy cisnąć ten tłoczek mocniej czy nie. Przed pierwszym jednak trzeba pokonać barierę psychiczną jak cię mogę
-
nick nieaktualnyTygrasica wrote:Rzeczywiście masz pod górę, takie wizyty trenujące wytrzymałość psychiczną
A po co wywiad położnej tak wcześnie? Przecież nawet objawów można nie mieć żadnych, nic nie czuć? Co właściwie pani ma ci wtedy powiedzieć? Ale badania bhcg masz robione?
w pierwszej ciąży od razu pojechałam do Polski to był 7 tc o wróciłam tutaj w 16 , tak ze byłam pewna wszystkiego i nie martwilam sie ,a teraz nie mogę bo syn chodzi do szkoły i nie mam możliwości ehh :p
Nic trzeba czekać do 6 albo13 kwietnia i wtedy będę wszystko wiedzieć