X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, całkiem nowa jestem, witam Was wszystkie, czy mogę się do tej listy listopadowej dopisać? Z terminem na 18tego? :)

oyeykova, plemniczka, Kinaa, Justaaa, AleksandraW lubią tę wiadomość

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Cześć, całkiem nowa jestem, witam Was wszystkie, czy mogę się do tej listy listopadowej dopisać? Z terminem na 18tego? :)
    Gratulacje i witamy :)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tygrysica :) Gratuluję poczęcia i życzę nudnej ciąży :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, tak, tego ostatniego to nam każdej z osobna życzę :) Jestem na etapie paniki przed każdym badaniem :P To nie jest moje pierwsze dziecko, ale baaardzo długo oczekiwane, wypracowane i wychodzone. W tamtym roku poroniłam, więc w tym po prostu dostaję schizy :)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie mozna dolaczyc ;)? Z moich wyliczeń termin mam na 21 listopada ;)

oyeykova, Arashe, Jastin76, plemniczka, Justaaa, WildVerm, AleksandraW lubią tę wiadomość

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paulka89 :)

Paulka89 lubi tę wiadomość

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też szprycujecie się zastrzykami? Clexane lub zamiennikiem i Prolutexem? Od tego nieustannego dziabania się okropnie swędzi mnie skóra w miejscach po ukłuciach, ciągle chodzę i się drapię :)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Dziewczyny, czy wy też szprycujecie się zastrzykami? Clexane lub zamiennikiem i Prolutexem? Od tego nieustannego dziabania się okropnie swędzi mnie skóra w miejscach po ukłuciach, ciągle chodzę i się drapię :)
    ja Neoparinem, nic mnie nie swędzi... może to jakaś reakcja alergiczne? Progesteron w formie dopochwowej przyjmuję, prolutexu nigdy nie miałam

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neoparin to zamiennik Clexane, szczypiące są te zastrzyki, prawda? Ale już właściwie się przywyczaiłam :) Prolutex to progesteron w zastrzykach, w sumie biorę dwa dziennie, brałam trzy, było gorzej :) Tylko to swędzenie...Może zrobię sobie okłady z octu ;)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paulka! Przybywa nas przybywa :) A mówi się, że kobiet w ciąży nie ma :)

Oyeykova, ja tak z innej beczki :) Za każdym razem jak widzę Twój avatar to mam ochotę na dobre jajko ^^
    Chyba pójdę sobie zrobić :P

Tygrasica, plemniczka lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysica i Paulka89 wielkie gratulacje i serdecznie witamy :)

Tygrasica lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) dziekuje za mile przywitanie ;)
    Tygrysica między nami jest tylko 3 dni różnicy ;p jeśli moge zapytać kiedy masz pierwsza wizyte ?

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    ;) dziekuje za mile przywitanie ;)
    Tygrysica między nami jest tylko 3 dni różnicy ;p jeśli moge zapytać kiedy masz pierwsza wizyte ?

Teraz najbliższą mam 29tego, mam nadzieję zobaczyć już serducho! Oczywiście stracham się przed każdą wizytą:P

Jestem po in vitro, więc pierwszą weryfikację miałam w 9 (dniu po tranferze), potem w 16dpt, ale jeszcze na usg nie było nic widać, nawet bąbelka, dziś przy okazji odbioru zwolnienia zrobiłam badanie bhcg po raz trzeci, tak z ciekawości, rośnie, ufff. A ty kiedy masz?

oar8gywlbmaslvpt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Szkocji i u mnie nie jest tak prosto :/ pierwsza wizytę mam 6 kwietnia ale to jest wizyta z położną sam wywiad 'a tutaj dopiero 1 usg robia 11 12 tc :(, ale mam w planie iść prywatnie albo wlasnie po wizycie z polozna albo tydzień później ;)

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile nowych mamusiek do nas zawitało! Gratuluje dziewczyny :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:

Ja biorę clexan ale mnie nic nie swędzi, tylko czasem siniaki wychodzą :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Ja mieszkam w Szkocji i u mnie nie jest tak prosto :/ pierwsza wizytę mam 6 kwietnia ale to jest wizyta z położną sam wywiad 'a tutaj dopiero 1 usg robia 11 12 tc :(, ale mam w planie iść prywatnie albo wlasnie po wizycie z polozna albo tydzień później ;)

Rzeczywiście masz pod górę, takie wizyty trenujące wytrzymałość psychiczną :) A po co wywiad położnej tak wcześnie? Przecież nawet objawów można nie mieć żadnych, nic nie czuć? Co właściwie pani ma ci wtedy powiedzieć? Ale badania bhcg masz robione?

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Ja biorę clexan ale mnie nic nie swędzi, tylko czasem siniaki wychodzą :)

Siniaki - tak, standard, nie wiem, czemu czasem udaje mi się zrobić ten zastrzyk niemal nieodczuwalnie, a czasem centrymetr dalej i już wybroczyna :) Pierwszy w ogóle robił mi mąż i najgorzej go pamiętam :) Jednak najlepiej jest robić sobie samej, wiem czy mnie boli, czy nie, czy cisnąć ten tłoczek mocniej czy nie. Przed pierwszym jednak trzeba pokonać barierę psychiczną jak cię mogę :P

oar8gywlbmaslvpt.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) coraz więcej nas tutaj :) ja siedzę cichutko i umieram z ciekawości i strachu i generalnie ze wszystkiego bo w poniedziałek wizyta i już się boję co zobaczę a czego nie.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Rzeczywiście masz pod górę, takie wizyty trenujące wytrzymałość psychiczną :) A po co wywiad położnej tak wcześnie? Przecież nawet objawów można nie mieć żadnych, nic nie czuć? Co właściwie pani ma ci wtedy powiedzieć? Ale badania bhcg masz robione?
    Nie tutaj nie robia :/ w pierwszej ciąży od razu pojechałam do Polski to był 7 tc o wróciłam tutaj w 16 , tak ze byłam pewna wszystkiego i nie martwilam sie ,a teraz nie mogę bo syn chodzi do szkoły i nie mam możliwości ehh :p
    Nic trzeba czekać do 6 albo13 kwietnia i wtedy będę wszystko wiedzieć ;)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ