X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, całkiem nowa jestem, witam Was wszystkie, czy mogę się do tej listy listopadowej dopisać? Z terminem na 18tego? :)

oyeykova, plemniczka, Kinaa, Justaaa, AleksandraW lubią tę wiadomość

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Cześć, całkiem nowa jestem, witam Was wszystkie, czy mogę się do tej listy listopadowej dopisać? Z terminem na 18tego? :)
    Gratulacje i witamy :)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Tygrysica :) Gratuluję poczęcia i życzę nudnej ciąży :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, tak, tego ostatniego to nam każdej z osobna życzę :) Jestem na etapie paniki przed każdym badaniem :P To nie jest moje pierwsze dziecko, ale baaardzo długo oczekiwane, wypracowane i wychodzone. W tamtym roku poroniłam, więc w tym po prostu dostaję schizy :)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie mozna dolaczyc ;)? Z moich wyliczeń termin mam na 21 listopada ;)

oyeykova, Arashe, Jastin76, plemniczka, Justaaa, WildVerm, AleksandraW lubią tę wiadomość

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Paulka89 :)

Paulka89 lubi tę wiadomość

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też szprycujecie się zastrzykami? Clexane lub zamiennikiem i Prolutexem? Od tego nieustannego dziabania się okropnie swędzi mnie skóra w miejscach po ukłuciach, ciągle chodzę i się drapię :)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Dziewczyny, czy wy też szprycujecie się zastrzykami? Clexane lub zamiennikiem i Prolutexem? Od tego nieustannego dziabania się okropnie swędzi mnie skóra w miejscach po ukłuciach, ciągle chodzę i się drapię :)
    ja Neoparinem, nic mnie nie swędzi... może to jakaś reakcja alergiczne? Progesteron w formie dopochwowej przyjmuję, prolutexu nigdy nie miałam

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neoparin to zamiennik Clexane, szczypiące są te zastrzyki, prawda? Ale już właściwie się przywyczaiłam :) Prolutex to progesteron w zastrzykach, w sumie biorę dwa dziennie, brałam trzy, było gorzej :) Tylko to swędzenie...Może zrobię sobie okłady z octu ;)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Paulka! Przybywa nas przybywa :) A mówi się, że kobiet w ciąży nie ma :)

Oyeykova, ja tak z innej beczki :) Za każdym razem jak widzę Twój avatar to mam ochotę na dobre jajko ^^
    Chyba pójdę sobie zrobić :P

Tygrasica, plemniczka lubią tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysica i Paulka89 wielkie gratulacje i serdecznie witamy :)

Tygrasica lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;) dziekuje za mile przywitanie ;)
    Tygrysica między nami jest tylko 3 dni różnicy ;p jeśli moge zapytać kiedy masz pierwsza wizyte ?

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    ;) dziekuje za mile przywitanie ;)
    Tygrysica między nami jest tylko 3 dni różnicy ;p jeśli moge zapytać kiedy masz pierwsza wizyte ?

Teraz najbliższą mam 29tego, mam nadzieję zobaczyć już serducho! Oczywiście stracham się przed każdą wizytą:P

Jestem po in vitro, więc pierwszą weryfikację miałam w 9 (dniu po tranferze), potem w 16dpt, ale jeszcze na usg nie było nic widać, nawet bąbelka, dziś przy okazji odbioru zwolnienia zrobiłam badanie bhcg po raz trzeci, tak z ciekawości, rośnie, ufff. A ty kiedy masz?

oar8gywlbmaslvpt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam w Szkocji i u mnie nie jest tak prosto :/ pierwsza wizytę mam 6 kwietnia ale to jest wizyta z położną sam wywiad 'a tutaj dopiero 1 usg robia 11 12 tc :(, ale mam w planie iść prywatnie albo wlasnie po wizycie z polozna albo tydzień później ;)

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko ile nowych mamusiek do nas zawitało! Gratuluje dziewczyny :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:

Ja biorę clexan ale mnie nic nie swędzi, tylko czasem siniaki wychodzą :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka89 wrote:
    Ja mieszkam w Szkocji i u mnie nie jest tak prosto :/ pierwsza wizytę mam 6 kwietnia ale to jest wizyta z położną sam wywiad 'a tutaj dopiero 1 usg robia 11 12 tc :(, ale mam w planie iść prywatnie albo wlasnie po wizycie z polozna albo tydzień później ;)

Rzeczywiście masz pod górę, takie wizyty trenujące wytrzymałość psychiczną :) A po co wywiad położnej tak wcześnie? Przecież nawet objawów można nie mieć żadnych, nic nie czuć? Co właściwie pani ma ci wtedy powiedzieć? Ale badania bhcg masz robione?

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Ja biorę clexan ale mnie nic nie swędzi, tylko czasem siniaki wychodzą :)

Siniaki - tak, standard, nie wiem, czemu czasem udaje mi się zrobić ten zastrzyk niemal nieodczuwalnie, a czasem centrymetr dalej i już wybroczyna :) Pierwszy w ogóle robił mi mąż i najgorzej go pamiętam :) Jednak najlepiej jest robić sobie samej, wiem czy mnie boli, czy nie, czy cisnąć ten tłoczek mocniej czy nie. Przed pierwszym jednak trzeba pokonać barierę psychiczną jak cię mogę :P

oar8gywlbmaslvpt.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) coraz więcej nas tutaj :) ja siedzę cichutko i umieram z ciekawości i strachu i generalnie ze wszystkiego bo w poniedziałek wizyta i już się boję co zobaczę a czego nie.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Rzeczywiście masz pod górę, takie wizyty trenujące wytrzymałość psychiczną :) A po co wywiad położnej tak wcześnie? Przecież nawet objawów można nie mieć żadnych, nic nie czuć? Co właściwie pani ma ci wtedy powiedzieć? Ale badania bhcg masz robione?
    Nie tutaj nie robia :/ w pierwszej ciąży od razu pojechałam do Polski to był 7 tc o wróciłam tutaj w 16 , tak ze byłam pewna wszystkiego i nie martwilam sie ,a teraz nie mogę bo syn chodzi do szkoły i nie mam możliwości ehh :p
    Nic trzeba czekać do 6 albo13 kwietnia i wtedy będę wszystko wiedzieć ;)

‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ