X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • gabi1994 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Ja specjalnych mdłości nie mam może lekko mnie odrzuca od niektórych potraw.
    Czy ziołowe herbaty można pić?
    Ja mam problem z zaparciami ... Czy ktoś coś ? Może któraś z Was ma podobny problem i coś podpowie ?

Ja miałam i zapytałam o rade mojego lekarza. Jeść 5 posiłków w tym dwa z nich to owoc lub warzywo albo jogurt. Mi osobiście pomogło jak zaczęłam wcinać jogurty

Jastin76 lubi tę wiadomość

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peeky wrote:
    Ja mam jutro pierwsze usg. Dostalam skierowanie, bo powiedzialam GP, ze odczuwam co i raz cmienie prawego jajnika i chca sprawdzic, czy wszystko ok.
    Zastanawiam sie, czy bedzie szansa zobaczyc juz akcje serca. Czytalam, ze zaczyna ono bic 21 dni po zaplodnieniu, a wg nowszych badan 16. U mnie owulacja byla w 12dc, jutro bedzie 27dpo.
    28 dni od owulacji zaczyna bić, ale wszystko zależy od indywidualnego wzrostu i prędkości podziału komórek, ale raczej nie będzie to 21dni (może można przyjąć 21 dni od zagniezdzenia ale tego terminu nie znamy)

peeky lubi tę wiadomość

• oyeykova Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny czy myslicie, ze jezeli na wizycie rowno w 5tyg byl tylko pecherzyk to teraz w piatek jak bedzie 6t5d to mozliwe ze bedzie juz zarodek z serduszkiem?
    prawie z całą pewnością tak :)

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa
    Bądź dobrej myśli i odpoczywaj. Trzymam kciuki, aby z dzidzią było wszystko w porządku :)

Jastin76
    Też miałam ten problem, odstawilam kawę.Piję herbatkę ziołową "Zioła mnicha" Na pracę jelit. Widzę delikatną poprawę. Chociaż staram się też codziennie między głównymi posiłkami jeść owoce lub jogurt.

Millvaa, Jastin76 lubią tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • gabi1994 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny czy myslicie, ze jezeli na wizycie rowno w 5tyg byl tylko pecherzyk to teraz w piatek jak bedzie 6t5d to mozliwe ze bedzie juz zarodek z serduszkiem?

U mnie było zarodek z serduszkiem widać dokładnie w 6 tyg. 6 dniu. Wiec myśle, że u
    Ciebie tez tak będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 18:37

Mania28 lubi tę wiadomość

• Ana. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    Wiesz, wydaje mi się to możliwe, jak się ma rower damkę, miejski, jeździ się w wyprostowanej pozycji, czemu nie. Mój rowem to góral i jeżdżę na nim mocno pochylona. Byłoby to z brzuchem uciążliwe...
    Hmm, ja mam gorala, ale takiego niefirmowego. Z brzuchem to masz racje. Do 7 miesiaca mialam malutki i bylo spoko, potem urosl i sie jazda skonczyla. Ale wiesz, to tez wszystko zalezy od samopoczucia, formy, ciazy. Wiadomo, wszystko dostosowujemy do sytuacji. Najwyzej giancik poczeka :)

Tygrasica lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 - sliwka suszona. Wcinaj miedzy posilkami, albo taka zwykla albo sloiczek gerberka dla dzieci.
    Poza tym owsianki wszelakie i DUUUUUZO wody. Skoro masz zaparcia to wody pijesz za malo, organizm zatrzymuje i widac mu brakuje do metabolizmu.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. Ja muszę się zaprzyjaźnić z wodą, ale jakoś ta przyjaźń nam nie idzie... A już widzę że organizm ja sobie zaczyna magazynować...

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, strasznie sie stresuje. Nie wiem jak ja ten tydzien przezyje.

Pijecie jakis dodatkowy magnez? Mi gon zalecila kupic sobie Asmag albo aspargin juz takie leki, bo mowi ze suplementy nie sa takie fajne

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dzieki dziewczyny, strasznie sie stresuje. Nie wiem jak ja ten tydzien przezyje.

Pijecie jakis dodatkowy magnez? Mi gon zalecila kupic sobie Asmag albo aspargin juz takie leki, bo mowi ze suplementy nie sa takie fajne

Ale tak na zapas? Czy masz jakiś niedobór w wynikach? Mnie lekarz mówił tylko o "witaminkach" - no to kupiłam taki kombajn dla kobiet w ciąży i jedną dziennie jem. Dodatkowo biorę witaminę D, ale to mi kazała endokrynolog, mam niedobór, "subbrak" :)
    Ja w ogóle jestem zielono blada, wiecie? Też macie takie twarze? Trochę jak zombie :)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • inaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ,
    U mnie masakra. W piatek niedroznosc jelit. Godz 2 w nocy przyjecie na oddzial patologii ciazy. Zastrzyk nospa, 2 x papaveryna. Usg- pecherzyk starszy o dzien. Sobota godz 12 przyjecie na oddzial chirurgii ogolnej. Dozylnie pyralgina i 2 razy papaveryna. Leze tutaj nadal i martwie sie co z ciaza bedzie przez te leki :(

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• gabi1994 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz jestem mega blada odkąd wymiotuje. A co do magnezu to tez nie biorę. Jedynie femibion.

• Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Ana. Ja muszę się zaprzyjaźnić z wodą, ale jakoś ta przyjaźń nam nie idzie... A już widzę że organizm ja sobie zaczyna magazynować...

Po wadze czy po wystającym brzuchu? Bo na wadze nie widzę zmian, na brzuchu - kurcze, nie wiem, co to będzie jak ze zwolnienia wrócę do pracy i będę musiała zdjąć dresy! W co ja się zmieszczę z tym balonem? To chyba od progesteronu...

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami pije czystek. Tez pomaga na zaparcia. No i jak już masz problem długo to siemię lniane, Zalaz wrzątkiem i wypić na noc taki kisiel

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hej ,
    U mnie masakra. W piatek niedroznosc jelit. Godz 2 w nocy przyjecie na oddzial patologii ciazy. Zastrzyk nospa, 2 x papaveryna. Usg- pecherzyk starszy o dzien. Sobota godz 12 przyjecie na oddzial chirurgii ogolnej. Dozylnie pyralgina i 2 razy papaveryna. Leze tutaj nadal i martwie sie co z ciaza bedzie przez te leki :(

Inaa, jeszcze cię nie znam, ale wysyłam ciepłe fluidy i trzymam kciuki, na pewno lekarze nie zrobią krzywdy dziecku, w końcu leżysz na właściwym oddziale. Długo cię zatrzymają?

oar8gywlbmaslvpt.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica. Bardziej po wadze. Spadłam cały czas w dół a teraz poszybowała w górę mimo iż jem dokładnie tak samo. Brzuch to mam cały wzdęty więc też niezbyt to wygląda :)

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa stokrotka wrote:
    Tygrasica. Bardziej po wadze. Spadłam cały czas w dół a teraz poszybowała w górę mimo iż jem dokładnie tak samo. Brzuch to mam cały wzdęty więc też niezbyt to wygląda :)

No mój jak w piątym miesiącu i nie mogę go wciągnąć :P

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Karolka33 Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    No mój jak w piątym miesiącu i nie mogę go wciągnąć :P
    Ja mam to samo.. taki nadęty... raczej już wciągnąć się go nie da

w57vyx8dzx7i56xn.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inaa trzymaj się tam, dzidzia tak samo. Robią Ci coś konkretnego tam jeszcze czy czekasz ?

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Papierówka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inaa wrote:
    Hej ,
    Ojej. Kochana, odpoczywajcie z maluszkiem i nic się nie martw, lekarze wiedzą co robią. Jak się objawia niedroznosc jelit?
    Ja ostatnio często używam czopkow glicerynowych, bo straszne kamienie się zaczęły robić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 20:00

<3 37+0tc 09.10.2020..... córeczka - witaj! <3
    [*] 4tc ciąża biochemiczna 11.2019
    [*] 5tc ciąża biochemiczna 09.2019
    <3 37+1 tc synek 13.10.2018 - witaj! <3
    [*] 12 tc puste jajo 02.08.2017
    [*] 17 tc synek 28.02.2017
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ