Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Red head ja tez z jedzeniem problem mam jedyne co w miarę mi wchodzi to serek wiejski i płatki kukurydziane z mlekiem ale tez często jak zjem płatki to od razu je zwracam.. z samego rana jem banana i jakoś się przyjmuje
❤️Aniołek - 12tc
❤️Aniołek - 6tc -
Arashe wrote:A czy któraś z Was pije kawę? Wiem, że wiele z Was odrzuca, ale zastanawiam się czy jest taka, która podobnie jak ja nie może całkiem zrezygnować. I tak robię połowę słabszą, na pół z mlekiem.
Ja piję, jedną dziennie z rana, bo realnie potrzebuję. Mam niskie ciśnienie i jak w pierwszej ciąży pytałam ginekologa, to powiedział, żeby nie odstawiać.
I tak jak ktos wspomnial jakby co liczy sie stezenie samej kawy, a nie to czy dolejemy sobie do niej wody czy mleka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 11:56
-
Arashe wrote:A czy któraś z Was pije kawę? Wiem, że wiele z Was odrzuca, ale zastanawiam się czy jest taka, która podobnie jak ja nie może całkiem zrezygnować. I tak robię połowę słabszą, na pół z mlekiem.https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Millvaa wrote:Ana, a jak duży był krwiak u Ciebie? Plamiłaś coś? Bo ja nic a nic..
Martusiaa, lekarz zalecił także luteinę, oszczędzać się też, ale nie muszę leżeć.
Plamie caly czas. Ale tak mw od 7 tygodnia, wczesniej nic. -
Millvaa, ja w pierwszej ciąży miałam 2 krwiaki 3 i 4 cm jeśli dobrze pamietam. Non stop plamienia, 2 razy krwawienia zakonczone wizytą w szpitalu. Do końca 1 trymestru leżałam i brałam luteinę. Na szczęście się wchłonęły i potem mogłam zasuwać jak motorek do końca
Trzymam kciuki, że u Ciebie też szybko się wchłonie -
Dziewczyny fajnie że jest nas coraz więcej. Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom. A jak wygląda sprawa z jutrzejszymi wizytami? Kto ma? Jak się czujecie? Ja idę na 13 z pełnym pakietem badań tylko połowa z nich to albo przekroczona norma albo spadek poniżej. Zobaczymy co lekarz na to powie... na razie mam wytłumaczenie ze winna jest choroba.
-
Katti wrote:Tutaj mi nie przepiszą takiego jakiego ja bym chciała...i tak wtedy bylam zdziwiona że wogole owy antybiotyk mi przepisał bo ci angelscy lekarze rzadko kiedy antybiotyki przepisują
Jak mój wróci z pracy wysle go do pl sklepu moze tam beda mieli jakies lepsze krople do uszu bo te angielskie za cholere mi nie pomagają... jak można użyć całe opakowanie kropli i nawet na chwile nie ulżyło -
Ana. wrote:A czemu za rowerem?
No raczej nie pojeżdżę w tym roku z mężem w dzikich okolicznościach przyrody na szalonych eskapadach rowerowych, co ja mówię, na pewno nieSamo jeżdżenie rowerem w ciąży jest dozwolone, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, nie ryzykowałabym nawet na początku ciąży, co dopiero z brzuchem! W tym roku więc mój czerwony Giant będzie się kurzył
peeky lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Moja siostra też mówi, że na wszystko paracetamol każą brać
Tu lekarze nie przepisuja antybiotykow na wyrost jak w Pl, ale jesli cos sie dzieje, to jednak porzadnie sie czlowiekiem zaopiekuja - to tak z wlasnych doswiadczen.
Katti, jesli przepisane krople nie dzialaja, to ja bym poszla jeszcze raz i przedstawila lekarzowi jak sytuacja. Zdrowka! :*Arashe lubi tę wiadomość
-
Tygrasica wrote:No raczej nie pojeżdżę w tym roku z mężem w dzikich okolicznościach przyrody na szalonych eskapadach rowerowych, co ja mówię, na pewno nie
Samo jeżdżenie rowerem w ciąży jest dozwolone, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, nie ryzykowałabym nawet na początku ciąży, co dopiero z brzuchem! W tym roku więc mój czerwony Giant będzie się kurzył
Ja tez wole nie ryzykowac, balabym sie, ze sie akurat jakos niefortunnie wywale -
peeky wrote:Ja piję, jedną dziennie z rana, bo realnie potrzebuję. Mam niskie ciśnienie i jak w pierwszej ciąży pytałam ginekologa, to powiedział, żeby nie odstawiać.
I tak jak ktos wspomnial jakby co liczy sie stezenie samej kawy, a nie to czy dolejemy sobie do niej wody czy mleka.peeky lubi tę wiadomość
-
Ja mam jutro pierwsze usg. Dostalam skierowanie, bo powiedzialam GP, ze odczuwam co i raz cmienie prawego jajnika i chca sprawdzic, czy wszystko ok.
Zastanawiam sie, czy bedzie szansa zobaczyc juz akcje serca. Czytalam, ze zaczyna ono bic 21 dni po zaplodnieniu, a wg nowszych badan 16. U mnie owulacja byla w 12dc, jutro bedzie 27dpo. -
peeky wrote:Tu lekarze nie przepisuja antybiotykow na wyrost jak w Pl, ale jesli cos sie dzieje, to jednak porzadnie sie czlowiekiem zaopiekuja - to tak z wlasnych doswiadczen.
Katti, jesli przepisane krople nie dzialaja, to ja bym poszla jeszcze raz i przedstawila lekarzowi jak sytuacja. Zdrowka! :*