X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red head ja tez z jedzeniem problem mam jedyne co w miarę mi wchodzi to serek wiejski i płatki kukurydziane z mlekiem ale tez często jak zjem płatki to od razu je zwracam.. z samego rana jem banana i jakoś się przyjmuje

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    A czy któraś z Was pije kawę? Wiem, że wiele z Was odrzuca, ale zastanawiam się czy jest taka, która podobnie jak ja nie może całkiem zrezygnować. I tak robię połowę słabszą, na pół z mlekiem.

Ja piję, jedną dziennie z rana, bo realnie potrzebuję. Mam niskie ciśnienie i jak w pierwszej ciąży pytałam ginekologa, to powiedział, żeby nie odstawiać.
    I tak jak ktos wspomnial jakby co liczy sie stezenie samej kawy, a nie to czy dolejemy sobie do niej wody czy mleka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 11:56

I1Glp1.png
  • Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, a jak duży był krwiak u Ciebie? Plamiłaś coś? Bo ja nic a nic..

Martusiaa, lekarz zalecił także luteinę, oszczędzać się też, ale nie muszę leżeć.

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    A czy któraś z Was pije kawę? Wiem, że wiele z Was odrzuca, ale zastanawiam się czy jest taka, która podobnie jak ja nie może całkiem zrezygnować. I tak robię połowę słabszą, na pół z mlekiem.
    Ja pije z mlekiem rozpuszczalna staram się taka z 1.5 łyżki. Choć nie zawsze mam na nią ochotę lub nie dopijam, Ale rano do śniadania musi być parę łykow

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• Ana. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa wrote:
    Ana, a jak duży był krwiak u Ciebie? Plamiłaś coś? Bo ja nic a nic..

Martusiaa, lekarz zalecił także luteinę, oszczędzać się też, ale nie muszę leżeć.
    Ok 3x1. Nie dzwigac wiecej niz to konieczne, poza tym zyc normalnie. Moj gin nie jest zwolennikiem lezacego trybu i go nie zaleca. Zreszta - i tak nie byloby to realne przy moim synku.
    Plamie caly czas. Ale tak mw od 7 tygodnia, wczesniej nic.

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • kryha Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa, ja w pierwszej ciąży miałam 2 krwiaki 3 i 4 cm jeśli dobrze pamietam. Non stop plamienia, 2 razy krwawienia zakonczone wizytą w szpitalu. Do końca 1 trymestru leżałam i brałam luteinę. Na szczęście się wchłonęły i potem mogłam zasuwać jak motorek do końca :-)
    Trzymam kciuki, że u Ciebie też szybko się wchłonie

2x1nanlix81xpd1c.png
    km5svcqgp72i11n3.png
  • gabi1994 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć . Chciałabym się dołączyć . Mój termin to 1 listopad

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 12:10

Tygrasica, Arashe, Justaaa, Ffilpiek, AleksandraW lubią tę wiadomość

• Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Gabi! Gratuluje :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • Sloneczko1909 Znajoma

Wysłany: 25 marca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajnie że jest nas coraz więcej. Gratuluję wszystkim nowym dziewczynom. A jak wygląda sprawa z jutrzejszymi wizytami? Kto ma? Jak się czujecie? Ja idę na 13 z pełnym pakietem badań tylko połowa z nich to albo przekroczona norma albo spadek poniżej. Zobaczymy co lekarz na to powie... na razie mam wytłumaczenie ze winna jest choroba.

• Millvaa Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, no właśnie, ja zamierzam się oszczędzać, ale też jakoś żyć. Najbardziej się boję, że zarodek nie da rady wykształcić serduszka..

Kryha, jak ja bym chciała, żeby tak było..

16udgov3jpneva83.png
    22cs - 15dpo bhcg 190,00 -> 17dpo bhcg 512,82
    21cs - cb
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katti wrote:
    Tutaj mi nie przepiszą takiego jakiego ja bym chciała...i tak wtedy bylam zdziwiona że wogole owy antybiotyk mi przepisał bo ci angelscy lekarze rzadko kiedy antybiotyki przepisują :/
    Jak mój wróci z pracy wysle go do pl sklepu moze tam beda mieli jakies lepsze krople do uszu bo te angielskie za cholere mi nie pomagają... jak można użyć całe opakowanie kropli i nawet na chwile nie ulżyło :/
    Moja siostra też mówi, że na wszystko paracetamol każą brać :P

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy też macie takie jazdy emocjonalne? Ależ jestem płaczliwa, jakaś bardziej drażliwa, nie wiem, jak mój facet ze mną wytrzymuje, nie wiem jak ja sama to wytrzymam?? :)

oar8gywlbmaslvpt.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczko1909. Też idę jutro na 14. I się cykam co to będzie.

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    A czemu za rowerem?

No raczej nie pojeżdżę w tym roku z mężem w dzikich okolicznościach przyrody na szalonych eskapadach rowerowych, co ja mówię, na pewno nie :) Samo jeżdżenie rowerem w ciąży jest dozwolone, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, nie ryzykowałabym nawet na początku ciąży, co dopiero z brzuchem! W tym roku więc mój czerwony Giant będzie się kurzył :)

peeky lubi tę wiadomość

oar8gywlbmaslvpt.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Moja siostra też mówi, że na wszystko paracetamol każą brać :P

Tu lekarze nie przepisuja antybiotykow na wyrost jak w Pl, ale jesli cos sie dzieje, to jednak porzadnie sie czlowiekiem zaopiekuja - to tak z wlasnych doswiadczen.
    Katti, jesli przepisane krople nie dzialaja, to ja bym poszla jeszcze raz i przedstawila lekarzowi jak sytuacja. Zdrowka! :*

Arashe lubi tę wiadomość

I1Glp1.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    No raczej nie pojeżdżę w tym roku z mężem w dzikich okolicznościach przyrody na szalonych eskapadach rowerowych, co ja mówię, na pewno nie :) Samo jeżdżenie rowerem w ciąży jest dozwolone, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, nie ryzykowałabym nawet na początku ciąży, co dopiero z brzuchem! W tym roku więc mój czerwony Giant będzie się kurzył :)

Ja tez wole nie ryzykowac, balabym sie, ze sie akurat jakos niefortunnie wywale :/

I1Glp1.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peeky wrote:
    Ja piję, jedną dziennie z rana, bo realnie potrzebuję. Mam niskie ciśnienie i jak w pierwszej ciąży pytałam ginekologa, to powiedział, żeby nie odstawiać.
    I tak jak ktos wspomnial jakby co liczy sie stezenie samej kawy, a nie to czy dolejemy sobie do niej wody czy mleka.
    No tak, ale jeśli takiej co normalnie pije naleje pół kubka, a nie cały, to siłą rzeczy stężenie jest mniejsze :)

peeky lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    pglyfv7.png
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja ostatnio tylko płatki owsiane z mlekiem i banan ale teraz to nawet banana nie zjem bo wczoraj go oddałam. I jeszcze to ciągłe odbijanie. Wiedziałam że jest coś takiego jak mdłości w ciąży ale nie wiedziałam że mogasie utrzymywać non stop;/

mhsvqtkfflrf4775.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jutro pierwsze usg. Dostalam skierowanie, bo powiedzialam GP, ze odczuwam co i raz cmienie prawego jajnika i chca sprawdzic, czy wszystko ok.
    Zastanawiam sie, czy bedzie szansa zobaczyc juz akcje serca. Czytalam, ze zaczyna ono bic 21 dni po zaplodnieniu, a wg nowszych badan 16. U mnie owulacja byla w 12dc, jutro bedzie 27dpo.

I1Glp1.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peeky wrote:
    Tu lekarze nie przepisuja antybiotykow na wyrost jak w Pl, ale jesli cos sie dzieje, to jednak porzadnie sie czlowiekiem zaopiekuja - to tak z wlasnych doswiadczen.
    Katti, jesli przepisane krople nie dzialaja, to ja bym poszla jeszcze raz i przedstawila lekarzowi jak sytuacja. Zdrowka! :*
    Nie wiem czy aż tak na wyrost wypisują, ja ostatnio brałam antybiotyk 14 lat temu :)

l66prp8.png
    pglyfv7.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ