X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peeky. Też to słyszałam i też na to liczę u mnie to powinien być jakiś 24-26 dzień po owu więc zobaczymy...

peeky lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reszte ucielo

• Loretka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Mnie od niczego nie odrzucilo, ja pije kawe codziennie. Wczesniej pilam 3 dziennie teraz jest to 1 górna 2 slabe. Jesli nie ma sie problemow z cisnieniem to mozna bez przeginania

Witam w niedziele :)
    Plemniczka mam podobnie, tez od niczego mnie nie odrzuca. Nie mam jednak ochoty na słodycze, są mi obojętne.

Mania28, plemniczka, Arashe lubią tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millvaa wrote:
    Hej dziewczyny, ja nie odzywałam się po piątkowej wizycie, bo nie było tam samych dobrych wiadomości.. pęcherzyk ciążowy ok. 7mm odpowiadający 5t2d tak jak wg owulacji idealnie wychodziło, w nim pęcherzyk żółtkowy 0.27cm, zarodka jeszcze nie było, ale na to jest czas.
    Zła wiadomość taka, że reszta macicy wypełniona krwiakiem 3x1cm, utrudniającym pęcherzykowi dostęp do środków odżywczych. Taże czekamy.. do piątku.

Millvaa trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze. Ale też nie martw się na zapas u mnie na pierwszym usg 5+5 był sam pecherzyk, nie było widać nawet zółtkowego. A dwa tyg później juz serduszko.
    A krwiak pewnie się wchłonie i będzie OK

Mania28, Millvaa lubią tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radocha i Gabi1994 witajcie na forum, wielkie gratulacje i powodzenia :)

aw3ncwo.png
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze raz Dzień dobry w niedziele :) Cały czas dziewczyny was czytam jestem na bieżąco ale brak siły na pisanie wymioty przeszły dzisiaj boli mnie podbrzusze i kręgosłup plamień brak już mam złe przeczucia do wizyty w środę oszaleje!!!!
    Boję się poprostu że skończy się to szczęście tak jak z naszym Franiem(*)

Millva trzymam kciuki żęby krwiaczek się wchłonął!

Ana trzymam kciuki jutro na wizycie, musi byc dobrze!

Radocha i Gabi Witajcie fajnie że jest nas coraz więcej!

• gabi1994 Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początku kiedy dowiedziałam się , ze jestem w ciąży miałam mdłości, ale od tygodnia to się przekształciło w wymioty ... ja również mam jutro wizytę o 14 i już drugie USG. Dwa tygodnie temu już praktycznie pod koniec 6 tyg było widać akcje serduszka .

• Martusiazabka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2018, 15:45

Millvaa lubi tę wiadomość

h84f3e5e51n59t97.png

f2wli09kez578bel.png
  • Almond Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy myslicie, ze jezeli na wizycie rowno w 5tyg byl tylko pecherzyk to teraz w piatek jak bedzie 6t5d to mozliwe ze bedzie juz zarodek z serduszkiem?

f2w3dqk36x7eedzr.png

7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja specjalnych mdłości nie mam może lekko mnie odrzuca od niektórych potraw.
    Czy ziołowe herbaty można pić?
    Ja mam problem z zaparciami ... Czy ktoś coś ? Może któraś z Was ma podobny problem i coś podpowie ?

• Radocha Nowa

Wysłany: 25 marca 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Dziewczyny czy myslicie, ze jezeli na wizycie rowno w 5tyg byl tylko pecherzyk to teraz w piatek jak bedzie 6t5d to mozliwe ze bedzie juz zarodek z serduszkiem?

Ja byłam na wizycie w 5t5d to lekarka powiedziała, że za tydzień już powinno być widać :) idę we wtorek,więc trochę wiece nic tydzień,ale to wynika z jej dni przyjmowania ;)

• Nova87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ja bylam w 6t5dc i byl zarodek 5mm i serduszko

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    No raczej nie pojeżdżę w tym roku z mężem w dzikich okolicznościach przyrody na szalonych eskapadach rowerowych, co ja mówię, na pewno nie :) Samo jeżdżenie rowerem w ciąży jest dozwolone, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, nie ryzykowałabym nawet na początku ciąży, co dopiero z brzuchem! W tym roku więc mój czerwony Giant będzie się kurzył :)
    A widzisz, to ja cala poprzednia ciaze hezdzilam, do konca 7 mca. Teraz tez planuje :)

Tygrasica, oyeykova lubią tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • M_Belly Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrasica wrote:
    No raczej nie pojeżdżę w tym roku z mężem w dzikich okolicznościach przyrody na szalonych eskapadach rowerowych, co ja mówię, na pewno nie :) Samo jeżdżenie rowerem w ciąży jest dozwolone, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, nie ryzykowałabym nawet na początku ciąży, co dopiero z brzuchem! W tym roku więc mój czerwony Giant będzie się kurzył :)

A ja bym chciała, ale zobaczymy w praktyce :)

f2w3gzu3f5dq1xgq.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Ja bylam w 6t5dc i byl zarodek 5mm i serduszko

Ja mam wizytę w 6t4dc, mam nadzieję, że już coś zapuka w głośniku. Właściwie czekam tez cały czas na to, żeby dowiedzieć się czy moja ciąża jest mnoga czy pojedyncza. Zarodki miałam podane dwa, jeden troszeczkę silniejszy, z większą ilością komóreczek, drugi nieco mniejszy. Oglądałam zdjęcia usg ciąż bliźniaczych, jeju, takie dwie jamki! Dowiem się we czwartek. Lekarz nie chciał komentować mojej bety, a z kalkulatorów i wykresów przyrostu - na dwoje babka wróżyła. Lub na jedno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2018, 17:57

plemniczka lubi tę wiadomość

oar8gywlbmaslvpt.png
  • Tygrasica Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    A widzisz, to ja cala poprzednia ciaze hezdzilam, do konca 7 mca. Teraz tez planuje :)

Wiesz, wydaje mi się to możliwe, jak się ma rower damkę, miejski, jeździ się w wyprostowanej pozycji, czemu nie. Mój rowem to góral i jeżdżę na nim mocno pochylona. Byłoby to z brzuchem uciążliwe...

oar8gywlbmaslvpt.png
  • peeky Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, wszystko fajnie, poki cos sie nie stanie, a rower jednak stwarza takie ryzyko. Glebe zaliczyc mozna nawet nie ze swojej winy (ja mam dajmy na to drastyczna wizje, ze sie wywalam i np. kierownica wbija mi sie w brzuch :P )

I1Glp1.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w tą słoneczną niedzielę :) cały czas Was czytam tylko nie mam czasu napisać,bo kończymy się przeprowadzać :) ale po świętach będę nadrabiać :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny i serdecznie Wam gratuluję :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:

Ja zobaczyłam zarodek z bijącym serduszkiem 6t4d. Więc jest duża szansa, że już będzie widać u Ciebie :)

Tygrasica lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ