Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana. wrote:Ja w pierwszej ciazy plamilam jakos od 6 do 11 tygodnia, podobno taka natura, nic zlego sie nie dzialo. Moze u Ciebie to tez fizjologia
Lolipop lubi tę wiadomość
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Jeju, dziewczyny, czy Wy coś tu pisałyście o snach erotycznych/ orgazmach przez sen czy gdzieś indziej o tym czytałam?
Przed chwilą obudził mnie orgazm a zaraz za nim potworny ból macicy, taki sam jak miałam w poprzedniej ciążybędzie zakaz sexu jak nic..
Najlepsze jest to ze nie śniło mi się zupełnie nic.. nie wiem skąd takie dziwne objawy, aż mi było głupio przed mężem jak mnie pytał czemu się raptem zwijam z bólu..
Ja jednak podziękuję za takie objawy ciąży
A mdłości w poprzedniej ciąży miałam od 8 tyg chyba i były masalryczne..
Piersi mnie bolą po bokach przy dotyku,nawet bardzo, ale dopiero od wczoraj
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
04.02.2025 kolejna wizyta
17.02.2025 prenatalne + pappa
-
hello wieczorem
ach wiecie dzisiaj stoczylam cieżka rozmwe z mamą, zreszta ona czesto wraca do tego tematu... zapytala na co ja czekam z drugim dzieckiem, czy my wogole chcemy drugie dziecko... a ze czas leci, ze Kornelka ( moja corka) juz duza, a ze mi sie umowa konczy i to najlepszy czas i ona na moim miejscu by starala sie o dzieckoitp itd ciezko bylo wybrnąć z tego gąszcza pytań, a nie chce jeszcze mówic jej bo ona wszystkim tak bardzo sie martwi i przezywa ze nie daj Boze jakby cos poszlo nie tak to by bardzo to odchorowala... tak bylo przy moim poronieniu. U was tez naciski byly/ są?
-
MartaBS wrote:Jeju, dziewczyny, czy Wy coś tu pisałyście o snach erotycznych/ orgazmach przez sen czy gdzieś indziej o tym czytałam?
Przed chwilą obudził mnie orgazm a zaraz za nim potworny ból macicy, taki sam jak miałam w poprzedniej ciążybędzie zakaz sexu jak nic..
Najlepsze jest to ze nie śniło mi się zupełnie nic.. nie wiem skąd takie dziwne objawy, aż mi było głupio przed mężem jak mnie pytał czemu się raptem zwijam z bólu..
Ja jednak podziękuję za takie objawy ciąży
no dlatego wlasnie ze orgazm moze powodowac skurcze czasami jest zakazw ciązy ja nie pamietam bym w perwszej ciazy miala takie sny
-
Witajcie.
Dołączę się do Was;) u mnie dziś 5t 1 d. narazie robiłam tylko test, na betę się raczej nie wybieram. Wizytę planuje dopiero 14 tego marca, dlatego data 2.listopad 2018 to data wyliczona z bbf.
Jest to moja 3 ciąża. Mam synka 3 latka(z drugiej ciazy), a pierwsza niestety zakończyła się poronieniem.
Wszystkim życzę spokojnych ciąż i nabierają siłWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 21:35
Lolipop, aria40, Iza_86, truskawka_oli lubią tę wiadomość
-
plemniczka wrote:hello wieczorem
ach wiecie dzisiaj stoczylam cieżka rozmwe z mamą, zreszta ona czesto wraca do tego tematu... zapytala na co ja czekam z drugim dzieckiem, czy my wogole chcemy drugie dziecko... a ze czas leci, ze Kornelka ( moja corka) juz duza, a ze mi sie umowa konczy i to najlepszy czas i ona na moim miejscu by starala sie o dzieckoitp itd ciezko bylo wybrnąć z tego gąszcza pytań, a nie chce jeszcze mówic jej bo ona wszystkim tak bardzo sie martwi i przezywa ze nie daj Boze jakby cos poszlo nie tak to by bardzo to odchorowala... tak bylo przy moim poronieniu. U was tez naciski byly/ są?
-
Plemniczka nie bo jak maly mial niecale 3 lata postaralismy sie o nastepne;) a u mnie w rodzinie to po dwojce maja... Kiedys moj M wspomnial mojej mamie ze jednak chcemy 3 dziecko to ostatnio jak byliśmy w Pl zapytala sie czy sie zastanowilismy i kiedy sie staramy. Takze pewnie sie ucieszy;)
I wiem ze tesciowa Nam powie.. Po co Nam to ... Dzieci odchowane a tu bobas.. Zalezy kto jak to postrzega.. Takze zalezne od osoby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2018, 21:44
plemniczka lubi tę wiadomość
-
Ewka89 wrote:Witajcie.
Dołączę się do Was;) u mnie dziś 5t 1 d. narazie robiłam tylko test, na betę się raczej nie wybieram. Wizytę planuje dopiero 14 tego marca, dlatego data 2.listopad 2018 to data wyliczona z bbf.
Jest to moja 3 ciąża. Mam synka 3 latka(z drugiej ciazy), a pierwsza niestety zakończyła się poronieniem.
Wszystkim życzę spokojnych ciąż i nabierają sił
6 cs
Beta hcg
20.02.2018r 27 dc -299,26
-
Lolipop wrote:Plemniczka nie bo jak maly mial niecale 3 lata postaralismy sie o nastepne;) a u mnie w rodzinie to po dwojce maja... Kiedys moj M wspomnial mojej mamie ze jednak chcemy 3 dziecko to ostatnio jak byliśmy w Pl zapytala sie czy sie zastanowilismy i kiedy sie staramy. Takze pewnie sie ucieszy;)
I wiem ze tesciowa Nam powie.. Po co Nam to ... Dzieci odchowane a tu bobas.. Zalezy kto jak to postrzega.. Takze zalezne od osoby -
aria40 wrote:witaj Ewka89
Ja też mam ból po orgazmie, dlatego narazie sobię daruję. Wizytę zaplanowaną mam na 9 marca ale zastanawiam się czy nie za wcześnie.
Martusiaa jak u Ciebie?aria40 lubi tę wiadomość
-
Ana no tak ale u was Filipek ma dopiero roczek
moja Kornelka ma 4 lata, swoją drogą kiedy to zleciało
, ja z siostrą jestesmy rok po roku i bardzo fajne dziecinstwo mialysmy
pamietam jak pieknie sie bawilysmy razem
i do komuni razem szlysmy
Ana. lubi tę wiadomość
-
Ana. wrote:Moi za to wciaz mi powtarzaja ze starszak jeszcze malutki, ze wciaz na piersi, ze mam czas etc.
-
plemniczka wrote:kochana jestesmy na tym samym etapie, a na wizyte ide juz w poniedzialek... mam nadzieje ze chociaz pecherzyk zobacze, to już bedzie coś
Ja już widziałam pęcherzyk w środę, ale to było mega maleństwo 3,7 mm.plemniczka lubi tę wiadomość
-
aria40 wrote:Ja już widziałam pęcherzyk w środę, ale to było mega maleństwo 3,7 mm.
aria40 lubi tę wiadomość
-
Ooo, ja troche tesknie za karmieniem. Karmilam prawie 1,5 roku i przez ten czas corka mi sie budzila po kilkanascie razy w nocy. Jak skonczylam karmic to z automatu zaczela przesypiac noce.
Jesli chodzi o rodzicow, to tylko tesciowa sie interesowala kiedy zamierzamy miec dziecko. Teraz jakos nie pyta czy chcemy drugie, moze wystarczy jej jedna wnuczkaZa to moi rodzice nigdy nie ingerowali w nasze decyzje inigdy nie suszyli nam glowy o takie sprawy i za to jestem im wdzieczna.
Henio (*) 12tc - 12.2014
Adaś (*) 11tc - 03.2018
-
plemniczka wrote:oo super, a wiesz w ktorym dniu cyklu mialas owulacje? bo ja w 17 wiec ciaza moze wyjsc mlodsza o te kilka dni, w zwiazku z tym zastanawiam sie czy wogole powienien byc juz pecherzyk
Ja owulację miałam prawdopodobnie w 18 dc, a teraz jestem w 36 dc. W 10 DPO beta wynosiła 45,55, a w 13 DPO 305,55.
Robię jeszcze badanie w ten poniedziałek i środę.