Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • happywife Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super girl, to czekamy razem :) cieszę się bardzo, ze wyniki wyszły u Ciebie super!
    Ja i mój brzuchal przesyłamy Wam pozdrowienia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3ca3d404537.jpg

Jastin76, magdzi, Angel1982, bacha8709 lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • happywife Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/868881dad632.jpg.html
    Uczę się cały czas wstawiania tych zdjeć, Haha. Tu powinno być lepiej widać :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ładny już brzuszek;)

happywife lubi tę wiadomość

mhsvqtkfflrf4775.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny brzusio☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 18:23

• karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę faktycznie bezusio już duży :) Fajny, u mnie praktycznie 1/10 twojego happywife xd

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 tydzień i sama sie dziwie, ze taki już jest. Zaokrąglam się, póki co biust tez sie zaokrąglił, ale jeszcze chodzę w starych biustonoszach. Dziewczyny, pewnie było to już na forum, ale nie mogę znaleźć. Polecacie jakieś super kosmetyki dla przyszłej mamy ? Jakieś takie must have? Przyznam, ze smaruje sie normalnym balsamem i zastanawiam się czy te ciążowe serie się czymś różnią i są takie super.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Megi777 Koleżanka

Wysłany: 14 maja 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    17 tydzień i sama sie dziwie, ze taki już jest. Zaokrąglam się, póki co biust tez sie zaokrąglił, ale jeszcze chodzę w starych biustonoszach. Dziewczyny, pewnie było to już na forum, ale nie mogę znaleźć. Polecacie jakieś super kosmetyki dla przyszłej mamy ? Jakieś takie must have? Przyznam, ze smaruje sie normalnym balsamem i zastanawiam się czy te ciążowe serie się czymś różnią i są takie super.
    Ja używam zwykłego balsamu, który wzbogaca m olejem z orzechów macadamia, na zmianę z olejem kokosowym i masłem shea.. Kosztują mniej niż te wszystkie cudowne balsamy dla kobiet w ciąży o pożal się Boże składzie.. Najważniejsze, żeby czymś się smarować, żeby skóra była nawilżona i elastyczna. A rozstępy jeśli mają się pojawić to się pojawią, bo nowe badania wskazują że w znacznym stopniu są uwarunkowane genetycznie. Po prostu średnio wierzę w cudowny balsam za 100 zł za 200 ml, ale może się mylę :)

• happywife Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, mam podobne odczucia co do tych balsamów i wszystkich kosmetyków pod hasłem „mama” itp, ale może się mylę i dlatego pytam tu Was, bo jesteście bardziej doświadczone niż ja. Ja smaruje się olejkiem z balsamem z wyciągiem z macadamia właśnie i z czegoś tam jeszcze. Skóra jest po nim super, ale jeśli faktycznie któraś z was zna świetny kosmetyk typowo dla ciężarnej to chętnie się dowiem.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2018, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow!! Happywife, Twój brzuszek wygląda pięknie. Zazdroszczę, też na taki czekam. :)
    Ja się smaruje masłem do ciała i tyle. Mam takie samo zdanie na temat drogich cud kremów jak wy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 23:17

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja używałam oleju kokosowego zamiennie z olejem że słodkich migdalow A na wyjście żeby nie uswinic ciuchów palmers. W brzuchu miałam prawie 120 ( przed około 65) i zero rozstępów. Tylka i piersi nie smarowalam i potrzaskaly. Więc na mnie sprawdzone ;)

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife piękny brzuszek :) już nie mogę się doczekać aż u mnie będzie taki :) ja do nawilżania ciała używam oleju kokosowego i zwykłej oliwki :) chociaż zastanawiam się czy na piersi czegoś specjalnego nie uzywac, bo od kilku dni znowu stają się pełniejsze i zauwazylam, że już wieczorem w tym większym biustonoszu, który już zakupiłam mają ciasno :/ i delikatne swędzenie czasami czuję, mimo że nawilżam biust 2-3 razy dziennie :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzi wrote:
    Dziewczyny a tak w ogóle to pracujecie jeszcze, czy jesteście już na zwolnieniach?
    Ja póki czuje się dobrze to zamierzam chodzić do pracy, lekarka na ten moment wyraziła zgodę. Ale jeśli tylko cokolwiek będzie mi się działo to L4 i "do domu" ;)

Ja od samego początku na zwolnieniu jestem. Nie miałam żadnych plamień, ale straszne bóle brzucha i przez 2 tygodnie leżałam :/ a później zaczęły się mdłości i wymioty, które dopiero w zeszłym tygodniu ustąpiły. Tak więc dobrze się stało, że już na zwolnieniu jestem :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na zwolnieniu od 7tc, przez mdłości i wymioty. Ale ja pracuje w Państwówce gdzie takie zwolnienia to 'nie problem'.

Jestem w 16tc a mdłości mam okropne nadal. Trzy dni temu wymiotowałam 4x w ciągu dnia, z czego dwa do pustego żołądka.. od dwóch dni mam 'tylko' mdłości. Łudzę się ze przechodzi ;-)

Happywife -Twój brzuszek jest oszałamiający! Zaraz wstawię swój ;-)

Trzymam kciuki za wszystkie wyniki i badania :-)

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dziewczyny jakim cudem mieście się w swoje normalne spodnie, ja od 13tc nie dałam rady w żadnych usiąść tak mnie cisnely w brzuch guzikami.
    A jeszcze Wam powiem ze ważę 59,5kg, przed ciążą ważyłam 59 wiec nie wiem skąd ten brzuch :-D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08924f17631d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:45

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    Ryzyka niskie, będzie synek 💙
    15.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za miłe słowa. <3 A co brzuszka to rano jest trochę mniejszy. Co do kosmetyków rozjaśniłyście mi temat :)

MartaBS, ja też nie mogłam zapiąć się w spodnie nie pamiętam dokładnie od którego tygodnia, ale pisałam Wam, że siedzę za biurkiem porozpinana :D Teraz postawiłam na sukienki, bo cięzko wbić się w swoje spodnie. Stosowałam patent z gumką do włosów, ale denerwowała mnie ta gumka :D
    A co do Twojego brzuszka to też fajniutki, widać jak się zaokrągla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:53

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://zapodaj.net/a4e9dc661c932.jpg.htm

Ja już niestety przerzucilam się na ciążowe spodnie. W domu to byle co ale do ludzi to niestety ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:07

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta lada moment i będzie taki jak u happywife :D Fajne macie te brzuszki, u mnie jest malutki i raczej wygląda tak jakbym po prostu z 3/4 kg przytyła hah

Co do smarowania się to te wszystkie specyfiki 'dla przyszłych mam' to pewnie tylko marketing bo ceny są oszałamiające a z tego co czytałam ostatnio to na rozstępy i tak nie ma rady.
    Jak się ma dobre geny to rozstępów się nie będzie miało.. Sprawdzę to a sobie haha Moja mama nie ma ani jednego rozstępu, babcia tak samo.
    Jak mi się przypomni to biorę masło do ciała z Rossmana i smaruje, ale żeby jakoś regularnie to robić to nie, nie.

Mam za to inny problem. Codziennie nowe pryszcze na twarzy :(
    Nie smaruje niczym bo czekam na czwartkową wizytę u ginekologa, w razie czegoś zapisze się do mojej dermatolog, bo miałam z trądzikiem.ogromne problemy wcześniej i obawiam się nawrotu, a jedyne co na mnie działa to leki z izotretynoiną.

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • Megi777 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife, piękny brzuszek. Mam trochę mniejszy, ale już widoczny. Mój przypomina MartyBS :) *Też zainwestowalam w spodnie z pasem dla własnej wygody oraz w krótkie spodenki ciążowe.. Komfort ponad wszystko! A powiedz jak tam happywife wizyta u diabetologa? Byłaś już?

• yaminka Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelowa - witaj w klubie :( ja przez zaporowe dawki progesteronu mam twarz jak pizze - dermatolog zapisała jakieś leki z kwasem azelainowym ale nic nie dają - mam wrażenie, że przez tą maść jest gorzej. Ja ostatecznie poszłam do kosmetyczki ma kwasy migdałowe - podobno w ciąży mogą bardziej podrażniać ale przez lata kuracji na trądzik mam tak pancerną skórę,że nic nie poczułam,a z buzią lepiej, więc chyba się wystaram o pisemne pozwolenie na zabiegi (czasami na takie kuracje salony chcą zaświadczenia od lekarza)

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi777 wrote:
    Happywife, piękny brzuszek. Mam trochę mniejszy, ale już widoczny. Mój przypomina MartyBS :) *Też zainwestowalam w spodnie z pasem dla własnej wygody oraz w krótkie spodenki ciążowe.. Komfort ponad wszystko! A powiedz jak tam happywife wizyta u diabetologa? Byłaś już?

A gdzie takie spodnie kupiłaś? W jakiejś sieciówce czy w lokalnym sklepie?
    Masz czucie kochana, bo wizytę u diabetologa mam dzisiaj o 14:30 i sama jestem ciekawa co mi powie. :)

Co do trądziku, to mi przed okresem zawsze coś wyskakiwało, a w ciąży mam super cerę, w ogóle zauważyłam też poprawę kondycji paznokci. Nigdy nie były takie twarde i naturalnie długie, ale szczerze Wam współczuję, bo wiem że to nic fajnego te pryszcze. Kwasy migdałowe super, kiedyś sama robiłam, ale właśnie tak jak piszesz yaminka - wydaje mi się, że w ciąży trzeba zaświadczenia od lekarza.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
‹‹ 248 249 250 251 252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ