Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Super girl, to czekamy razem
cieszę się bardzo, ze wyniki wyszły u Ciebie super!
Ja i mój brzuchal przesyłamy Wam pozdrowienia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3ca3d404537.jpgJastin76, magdzi, Angel1982, bacha8709 lubią tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
17 tydzień i sama sie dziwie, ze taki już jest. Zaokrąglam się, póki co biust tez sie zaokrąglił, ale jeszcze chodzę w starych biustonoszach. Dziewczyny, pewnie było to już na forum, ale nie mogę znaleźć. Polecacie jakieś super kosmetyki dla przyszłej mamy ? Jakieś takie must have? Przyznam, ze smaruje sie normalnym balsamem i zastanawiam się czy te ciążowe serie się czymś różnią i są takie super.
Pozytywny test 23.02 -
happywife wrote:17 tydzień i sama sie dziwie, ze taki już jest. Zaokrąglam się, póki co biust tez sie zaokrąglił, ale jeszcze chodzę w starych biustonoszach. Dziewczyny, pewnie było to już na forum, ale nie mogę znaleźć. Polecacie jakieś super kosmetyki dla przyszłej mamy ? Jakieś takie must have? Przyznam, ze smaruje sie normalnym balsamem i zastanawiam się czy te ciążowe serie się czymś różnią i są takie super.
-
Megi, mam podobne odczucia co do tych balsamów i wszystkich kosmetyków pod hasłem „mama” itp, ale może się mylę i dlatego pytam tu Was, bo jesteście bardziej doświadczone niż ja. Ja smaruje się olejkiem z balsamem z wyciągiem z macadamia właśnie i z czegoś tam jeszcze. Skóra jest po nim super, ale jeśli faktycznie któraś z was zna świetny kosmetyk typowo dla ciężarnej to chętnie się dowiem.
Pozytywny test 23.02 -
Wow!! Happywife, Twój brzuszek wygląda pięknie. Zazdroszczę, też na taki czekam.
Ja się smaruje masłem do ciała i tyle. Mam takie samo zdanie na temat drogich cud kremów jak wyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 23:17
Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Dziewczyny ja używałam oleju kokosowego zamiennie z olejem że słodkich migdalow A na wyjście żeby nie uswinic ciuchów palmers. W brzuchu miałam prawie 120 ( przed około 65) i zero rozstępów. Tylka i piersi nie smarowalam i potrzaskaly. Więc na mnie sprawdzone
-
Happywife piękny brzuszek
już nie mogę się doczekać aż u mnie będzie taki
ja do nawilżania ciała używam oleju kokosowego i zwykłej oliwki
chociaż zastanawiam się czy na piersi czegoś specjalnego nie uzywac, bo od kilku dni znowu stają się pełniejsze i zauwazylam, że już wieczorem w tym większym biustonoszu, który już zakupiłam mają ciasno
i delikatne swędzenie czasami czuję, mimo że nawilżam biust 2-3 razy dziennie
-
magdzi wrote:Dziewczyny a tak w ogóle to pracujecie jeszcze, czy jesteście już na zwolnieniach?
Ja póki czuje się dobrze to zamierzam chodzić do pracy, lekarka na ten moment wyraziła zgodę. Ale jeśli tylko cokolwiek będzie mi się działo to L4 i "do domu"
Ja od samego początku na zwolnieniu jestem. Nie miałam żadnych plamień, ale straszne bóle brzucha i przez 2 tygodnie leżałama później zaczęły się mdłości i wymioty, które dopiero w zeszłym tygodniu ustąpiły. Tak więc dobrze się stało, że już na zwolnieniu jestem
-
Ja jestem na zwolnieniu od 7tc, przez mdłości i wymioty. Ale ja pracuje w Państwówce gdzie takie zwolnienia to 'nie problem'.
Jestem w 16tc a mdłości mam okropne nadal. Trzy dni temu wymiotowałam 4x w ciągu dnia, z czego dwa do pustego żołądka.. od dwóch dni mam 'tylko' mdłości. Łudzę się ze przechodzi
Happywife -Twój brzuszek jest oszałamiający! Zaraz wstawię swój
Trzymam kciuki za wszystkie wyniki i badania
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Nie wiem dziewczyny jakim cudem mieście się w swoje normalne spodnie, ja od 13tc nie dałam rady w żadnych usiąść tak mnie cisnely w brzuch guzikami.
A jeszcze Wam powiem ze ważę 59,5kg, przed ciążą ważyłam 59 wiec nie wiem skąd ten brzuch
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/08924f17631d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:45
happywife lubi tę wiadomość
26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
Ryzyka niskie, będzie synek 💙
15.02.2025 prenatalne + pappa
-
Dziękuje kochane za miłe słowa.
A co brzuszka to rano jest trochę mniejszy. Co do kosmetyków rozjaśniłyście mi temat
MartaBS, ja też nie mogłam zapiąć się w spodnie nie pamiętam dokładnie od którego tygodnia, ale pisałam Wam, że siedzę za biurkiem porozpinanaTeraz postawiłam na sukienki, bo cięzko wbić się w swoje spodnie. Stosowałam patent z gumką do włosów, ale denerwowała mnie ta gumka
A co do Twojego brzuszka to też fajniutki, widać jak się zaokrągla
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 09:53
Pozytywny test 23.02 -
Marta lada moment i będzie taki jak u happywife
Fajne macie te brzuszki, u mnie jest malutki i raczej wygląda tak jakbym po prostu z 3/4 kg przytyła hah
Co do smarowania się to te wszystkie specyfiki 'dla przyszłych mam' to pewnie tylko marketing bo ceny są oszałamiające a z tego co czytałam ostatnio to na rozstępy i tak nie ma rady.
Jak się ma dobre geny to rozstępów się nie będzie miało.. Sprawdzę to a sobie haha Moja mama nie ma ani jednego rozstępu, babcia tak samo.
Jak mi się przypomni to biorę masło do ciała z Rossmana i smaruje, ale żeby jakoś regularnie to robić to nie, nie.
Mam za to inny problem. Codziennie nowe pryszcze na twarzy
Nie smaruje niczym bo czekam na czwartkową wizytę u ginekologa, w razie czegoś zapisze się do mojej dermatolog, bo miałam z trądzikiem.ogromne problemy wcześniej i obawiam się nawrotu, a jedyne co na mnie działa to leki z izotretynoiną. -
Happywife, piękny brzuszek. Mam trochę mniejszy, ale już widoczny. Mój przypomina MartyBS
*Też zainwestowalam w spodnie z pasem dla własnej wygody oraz w krótkie spodenki ciążowe.. Komfort ponad wszystko! A powiedz jak tam happywife wizyta u diabetologa? Byłaś już?
-
Karmelowa - witaj w klubie
ja przez zaporowe dawki progesteronu mam twarz jak pizze - dermatolog zapisała jakieś leki z kwasem azelainowym ale nic nie dają - mam wrażenie, że przez tą maść jest gorzej. Ja ostatecznie poszłam do kosmetyczki ma kwasy migdałowe - podobno w ciąży mogą bardziej podrażniać ale przez lata kuracji na trądzik mam tak pancerną skórę,że nic nie poczułam,a z buzią lepiej, więc chyba się wystaram o pisemne pozwolenie na zabiegi (czasami na takie kuracje salony chcą zaświadczenia od lekarza)
Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 -
Megi777 wrote:Happywife, piękny brzuszek. Mam trochę mniejszy, ale już widoczny. Mój przypomina MartyBS
*Też zainwestowalam w spodnie z pasem dla własnej wygody oraz w krótkie spodenki ciążowe.. Komfort ponad wszystko! A powiedz jak tam happywife wizyta u diabetologa? Byłaś już?
A gdzie takie spodnie kupiłaś? W jakiejś sieciówce czy w lokalnym sklepie?
Masz czucie kochana, bo wizytę u diabetologa mam dzisiaj o 14:30 i sama jestem ciekawa co mi powie.
Co do trądziku, to mi przed okresem zawsze coś wyskakiwało, a w ciąży mam super cerę, w ogóle zauważyłam też poprawę kondycji paznokci. Nigdy nie były takie twarde i naturalnie długie, ale szczerze Wam współczuję, bo wiem że to nic fajnego te pryszcze. Kwasy migdałowe super, kiedyś sama robiłam, ale właśnie tak jak piszesz yaminka - wydaje mi się, że w ciąży trzeba zaświadczenia od lekarza.
Pozytywny test 23.02