Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Szczecinie nie spotkałam sier z tym żeby więcej płacić bo ciąża mnoga. Prenatalne robią w tej samej cenie obojętnie ile dzieci jest w brzuszku, my mieliśmy robić prywatnie ale w końcu udało się na nfz;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Head, ja co prawda tylko podwójna ale zadyszki to na porządku dziennym. I teraz i poprzednio. Szkoda że potem jest tylko gorzej niż lepiej. U mnie ucisk na przepone sprawiał że rechotalam jak żaba :D

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Heat
    U mnie mega zadyszka wystarczy że zejdę parę schodów w dół lub nawet szybciej mówię:D brak mi oddechu...

• RedRose Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja tez sie szybko męczę a za prenatalne zapłaciłam 380 zl (pojedyncza kosztuje 280 zl)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 12:28

Jezu ufam Tobie
  • Red Head Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się orientowałam u nas to ceny 370-390 z badaniem krwi, samo usg prenatalne ok 100zł mniej. Pewnie zależy jak sobie wymyślą;)

mhsvqtkfflrf4775.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zadyszki nie ma za to 2 godziny chodzenia i dół kręgosłupa boli nieziemsko :/ Ale co zrobić takie uroki :)
    Co do prenatalnych to jak się na nie zapisywałam to babeczka nie pytała czy ciąża mnoga czy pojedyncza, a o cenę też pytałam i od razu było że 250 zł. Czy tyle faktycznie będzie to okaże się jutro :D

kasiulka1082 lubi tę wiadomość

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia super, że na prenatalnych wyszło wszystko w porządku :)

Magdzi ale miłe zaskoczenie, że będą aż dwa szczęścia:) chociaż jestem bardzo zdziwiona, że Twój ginekolog tego nie zauważył.

RedHead u mnie zależy od dnia czy jest większa czy mniejsza zadyszka :) chociaż gdy prowadzę z kimś dłuższą konwersację to muszę chwilę oddechu zlapac, bo tak się męczę :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • happywife Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia, super wiadomości :)

Magdzi, pewnie przeżyliście mega szok. Podwójne szczęście, ale to musi być uczucie :D

Redhead, ja zdecydowanie mam zadyszki. Brzuszek już jest widoczny i wystarczy, że wejde na pierwsze piętro a już mam zadyszkę. Ogólnie częściej muszę brać głębokie oddechy. Poza tym, od wczoraj zaczęły mi dokuczać nogi, a konkretnie stopy. Są takie ciężkie, czuję je tak dziwnie, nie jest to mrowienie, ale taka jakby ociężałość właśnie.

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzi wrote:
    No to się porobiło...jesteśmy po prenatalnych i jesteśmy w szoku!! Będą bliźniaki

Jejku ale fajnie. Podwójne gratulacje w takim razie❤️ pewnie bliźniaki jednojajowe bo inaczej faktycznie ciężko byłoby nie zauważyć. Chociaż i tak 3 tyg temu powinien już widzieć...

magdzi lubi tę wiadomość

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lofewicz wrote:
    Kiedyś faktycznie pisałam, że nie będę robić Pappa, bo doszłam do wniosku, że wiek mam niski (25 lat), stwierdziłam, że jak usg prenatalne będzie ok, to nie będę robić. Zwłaszcza, że chyba nie dałabym rady podjąć decyzji ani o amniopunkcji ani o terminacji ciąży.
    Ale mój lekarz praktykuje w ten sposób, że zawsze robi razem usg + test podwójny (wolna beta, białko pappa i AFP).
    Konsultacji nie było i nie będzie, lekarz wrzuca wyniki w program Fetal Medicin Foundation, można podejść i sprawdzić sobie na recepcji co tam wyszło. Jak wyszło źle to dzwonią do pacjentki.
    Przeliczenia jeszcze nie widziałam, pójdę w poniedziałek bo raczej jeszcze nie ma, ale udało mi się przywołać samą siebie do porządku :D

A powiedz mi, bo to jest też moja pierwsza ciaza. Czy ogólny wynik z tego testu to jest ten raport Prisca? Czy to jest jeszcze co innego ? Niestety zapomniałam na ostatniej wizycie się dopytać o to :/

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak są dwukosmowkowe dwuowodniowe to musza byc dwujajowe ;) u mnie tez pozniej zostały wykryte. W 7 tyg lekarz mowil ze 100% ciaza pojedyncza.

Jezu ufam Tobie
  • yaminka Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy dwoch kosmówkach i owodniach raczej dwujajowe :)
    U mnie po przyroście bety lekarz z kliniki podejrzewał ciążę mnogą, na samym początku 6 tygodnia na pierwszym usg od razu znalazł dwa pęcherzyki.
    Ja rozumiem,że można mieć słabszy sprzęt w gabinecie i nie wszystko widać,ale mam wrażenie,że część lekarzy traktuje te badania na odczepnego - jest ciąża,jest zarodek - więc dchaczone i nic wiecej ich nie obchodzi - u nnie pan ginekolog nfz źle zdiagnozował mięśniaka (bo był blisko jajnika więc wyszedł z założenia,że to torbiel po pęcherzyku),dopiero na wizycie w szpitalu technik(!) stwierdził,że masa jest zbyt zbita jak na torbiel,a oba jajniki widać na obrazie i są czyste. A mogłam wcześniej dostać leki i mięśniak byłby mniejszy :(

Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 :)gg64l6d850o2zp3w.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ten moj pierwszy gin mial bardzo słaby sprzęt w gabinecie i dlatego zdecydowalam sie na kogos innego do prowadzenia ciąży..

Jezu ufam Tobie
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, melduję się po prenatalnych :)

Dzidzia rośnie ma już 6.3 cm :o
    Jest tak ruchliwe że pan doktor miał problem z uchwyceniem czegokolwiek ale uspokoiło się i udało się wszystko zbadać ;)
    Dzidziuś ma wszystko na miejscu, macha rękami i nogami ile może :D
    Serduszko bije 164/min.
    Przezierność karkowa 1.5
    Ogólnie lekarz bardzo zadowolony bo dziecko ruchliwe ale zdrowe i powiedział że bardzo fajne :D
    Pierwszy raz usłyszałam serduszko i się zakochałam. *.*

Nie miałam ochoty schodzić z fotela haha

Mało tego z tej mojej dzidzi to niezdecydowany wariat lub wariatka haha Nie chciało pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką, może w czwartek się dowiemy.. A jak nie to kiedyś tam napewno :)
    Wg USG jesteśmy w 13t+0, termin wychodzi pięknie na 17.11 ;)

Wizyta wyszła nas 250 zł, ale w drodze powrotnej dostaliśmy mandat za prędkość xd Tak nam spieszno pokazać malucha w domu :D

magdzi, Angel1982, kasiulka1082 lubią tę wiadomość

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelowa, świetne wiadomości. Maluch już całkiem duży :)

karmelowaaa lubi tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • Angel1982 Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa super wiadomości :) dzidzia rusza się, rośnie, jest zdrowa i to najważniejsze :)

u mnie ciąża młodsza, termin z usg 13t+3 i termin na 14.11. :)

3jvzio4p1o0pfe4r.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel też dobrze :)

Angel1982 lubi tę wiadomość

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam pierwszy chyba taki kiepski dzień w ciąży, cały czas mnie mdliło, bolały mnie nogi, było mi strasznie niewygodnie, duszno.. Nie wiedziałam co zrobić ze sobą. Teraz jest lepiej ale dziwnie się czuję, nie wiem czy jeść czy dać sobie spokój już. Nie wiem czy to głód czy mnie dalej trochę mdli.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelowa super wiadomości, fajnie że maluch tak bryka, żywiołowy dzidziuś będzie! Już jest!
    ☺️

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

• karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka - żywiołowe pewnie po rodzicach haha :D Pan doktor stwierdził że bardzo rzadko mu się aż takie ruchliwe dziecko zdarza i że jak już teraz jest takie to najprawdopodobniej takie zostanie :D Ale co tam, najważniejsze że zdrowe :)
    Ps. Ja bym na Twoim miejscu jadła jak masz apetyt, jak go nie masz to do spania i 'byle do jutrzejszego dnia' ;) Zdarzają się gorsze dni i lepsze, u mnie gorszy jest taki że np wstaje o 9 a o 12 kładę się na drzemkę bo nie mogę wytrzymać ze zmęczenia xD

kasiulka1082 lubi tę wiadomość

atdcpx9ir8g8hg1a.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ