Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie zadyszki nie ma za to 2 godziny chodzenia i dół kręgosłupa boli nieziemsko
Ale co zrobić takie uroki
Co do prenatalnych to jak się na nie zapisywałam to babeczka nie pytała czy ciąża mnoga czy pojedyncza, a o cenę też pytałam i od razu było że 250 zł. Czy tyle faktycznie będzie to okaże się jutrokasiulka1082 lubi tę wiadomość
-
Molisia super, że na prenatalnych wyszło wszystko w porządku
Magdzi ale miłe zaskoczenie, że będą aż dwa szczęścia:) chociaż jestem bardzo zdziwiona, że Twój ginekolog tego nie zauważył.
RedHead u mnie zależy od dnia czy jest większa czy mniejsza zadyszkachociaż gdy prowadzę z kimś dłuższą konwersację to muszę chwilę oddechu zlapac, bo tak się męczę
-
Molisia, super wiadomości
Magdzi, pewnie przeżyliście mega szok. Podwójne szczęście, ale to musi być uczucie
Redhead, ja zdecydowanie mam zadyszki. Brzuszek już jest widoczny i wystarczy, że wejde na pierwsze piętro a już mam zadyszkę. Ogólnie częściej muszę brać głębokie oddechy. Poza tym, od wczoraj zaczęły mi dokuczać nogi, a konkretnie stopy. Są takie ciężkie, czuję je tak dziwnie, nie jest to mrowienie, ale taka jakby ociężałość właśnie.
Pozytywny test 23.02 -
magdzi wrote:No to się porobiło...jesteśmy po prenatalnych i jesteśmy w szoku!! Będą bliźniaki
Jejku ale fajnie. Podwójne gratulacje w takim razie❤️ pewnie bliźniaki jednojajowe bo inaczej faktycznie ciężko byłoby nie zauważyć. Chociaż i tak 3 tyg temu powinien już widzieć...magdzi lubi tę wiadomość
13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Lofewicz wrote:Kiedyś faktycznie pisałam, że nie będę robić Pappa, bo doszłam do wniosku, że wiek mam niski (25 lat), stwierdziłam, że jak usg prenatalne będzie ok, to nie będę robić. Zwłaszcza, że chyba nie dałabym rady podjąć decyzji ani o amniopunkcji ani o terminacji ciąży.
Ale mój lekarz praktykuje w ten sposób, że zawsze robi razem usg + test podwójny (wolna beta, białko pappa i AFP).
Konsultacji nie było i nie będzie, lekarz wrzuca wyniki w program Fetal Medicin Foundation, można podejść i sprawdzić sobie na recepcji co tam wyszło. Jak wyszło źle to dzwonią do pacjentki.
Przeliczenia jeszcze nie widziałam, pójdę w poniedziałek bo raczej jeszcze nie ma, ale udało mi się przywołać samą siebie do porządku
A powiedz mi, bo to jest też moja pierwsza ciaza. Czy ogólny wynik z tego testu to jest ten raport Prisca? Czy to jest jeszcze co innego ? Niestety zapomniałam na ostatniej wizycie się dopytać o to -
Przy dwoch kosmówkach i owodniach raczej dwujajowe
U mnie po przyroście bety lekarz z kliniki podejrzewał ciążę mnogą, na samym początku 6 tygodnia na pierwszym usg od razu znalazł dwa pęcherzyki.
Ja rozumiem,że można mieć słabszy sprzęt w gabinecie i nie wszystko widać,ale mam wrażenie,że część lekarzy traktuje te badania na odczepnego - jest ciąża,jest zarodek - więc dchaczone i nic wiecej ich nie obchodzi - u nnie pan ginekolog nfz źle zdiagnozował mięśniaka (bo był blisko jajnika więc wyszedł z założenia,że to torbiel po pęcherzyku),dopiero na wizycie w szpitalu technik(!) stwierdził,że masa jest zbyt zbita jak na torbiel,a oba jajniki widać na obrazie i są czyste. A mogłam wcześniej dostać leki i mięśniak byłby mniejszyDziewczyny są z nami! 30.10.2018 -
Hej dziewczyny, melduję się po prenatalnych
Dzidzia rośnie ma już 6.3 cm :o
Jest tak ruchliwe że pan doktor miał problem z uchwyceniem czegokolwiek ale uspokoiło się i udało się wszystko zbadać
Dzidziuś ma wszystko na miejscu, macha rękami i nogami ile może
Serduszko bije 164/min.
Przezierność karkowa 1.5
Ogólnie lekarz bardzo zadowolony bo dziecko ruchliwe ale zdrowe i powiedział że bardzo fajne
Pierwszy raz usłyszałam serduszko i się zakochałam. *.*
Nie miałam ochoty schodzić z fotela haha
Mało tego z tej mojej dzidzi to niezdecydowany wariat lub wariatka haha Nie chciało pokazać czy jest chłopcem czy dziewczynką, może w czwartek się dowiemy.. A jak nie to kiedyś tam napewno
Wg USG jesteśmy w 13t+0, termin wychodzi pięknie na 17.11
Wizyta wyszła nas 250 zł, ale w drodze powrotnej dostaliśmy mandat za prędkość xd Tak nam spieszno pokazać malucha w domumagdzi, Angel1982, kasiulka1082 lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj miałam pierwszy chyba taki kiepski dzień w ciąży, cały czas mnie mdliło, bolały mnie nogi, było mi strasznie niewygodnie, duszno.. Nie wiedziałam co zrobić ze sobą. Teraz jest lepiej ale dziwnie się czuję, nie wiem czy jeść czy dać sobie spokój już. Nie wiem czy to głód czy mnie dalej trochę mdli.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Kasiulka - żywiołowe pewnie po rodzicach haha
Pan doktor stwierdził że bardzo rzadko mu się aż takie ruchliwe dziecko zdarza i że jak już teraz jest takie to najprawdopodobniej takie zostanie
Ale co tam, najważniejsze że zdrowe
Ps. Ja bym na Twoim miejscu jadła jak masz apetyt, jak go nie masz to do spania i 'byle do jutrzejszego dnia'Zdarzają się gorsze dni i lepsze, u mnie gorszy jest taki że np wstaje o 9 a o 12 kładę się na drzemkę bo nie mogę wytrzymać ze zmęczenia xD
kasiulka1082 lubi tę wiadomość