Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia pięknie rośnie Wasza dzidzia :)

Angel1982 super informacje!!Faktycznie możesz odetchnąć z ulgą :) Spokój każdej z nas jest teraz bardzo potrzebny.

Angel1982 lubi tę wiadomość

atdc2n0adheyq10q.png
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Doczekałam się i zaczynam 13 tydz. ☺️

Ja się nie smaruje jeszcze niczym, chociaż wieczorem brzuszek trochę widać, ale za to rano znika. Na początek chyba się zaopatrzę w zwykłą oliwkę dla dzieci.

Spodnie, spodenki, leginsy noszę tylko ciążowe. Brzucha niby nie ma, ale uciska mnie wszystko, zamki, guziki, a nawet gumki. Kupuje w H&M albo w sklepach z odzieżą ciążowa. Chociaż nasz H&M ma taki wybór, że chyba przy nim zostanę.
    ☺️

Ja jeszcze mieszczę się we wszystkie spodnie, ale wracając z pracy do domu marzę aby już wskoczyć w coś wygodniejszego ;) Ostatnio byłam na dziale mama w H&M i jakaś taka "bida". Muszę iść do innego, może będzie większy wybór.

atdc2n0adheyq10q.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście chyba nie ma działu mama w H&M :( Muszę obejść cały sklep jeszcze raz haha
    Albo lepiej od razu namówię mojego na wyjazd do Wrocławia albo Poznania na zakupy :D

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    U mnie w mieście chyba nie ma działu mama w H&M :( Muszę obejść cały sklep jeszcze raz haha
    Albo lepiej od razu namówię mojego na wyjazd do Wrocławia albo Poznania na zakupy :D

Dział mama jest połączony razem z dziecięcym :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też w H&M zobaczyć ale na razie wszystko na brzuszku mam luźne, więc ratuje się legginsami, bo dżinsy mnie cisną w brzuch :) niby ważę mniej niż przed ciążą, ale chyba tylko w dwie pary spodni się mieszczę, a reszta już za ciasna w pasie :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 super, że wyniki wyszły dobrze :) ja też odebrałam swoje i każde ryzyko mam określone jako <1:10000, więc chyba nie jest źle. A wynik będę dopiero konsultowała za tydzień w piątek, także muszę uzbroić się w cierpliwość :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - byłam ostatnio i nie widziałam nic, może ślepa jestem haha

Ja się zastanawiam czy robić ten test podwójny, bo po prenatalnych mam wpisane prawdopodobieństwo wszystkich 3 ryzyk jako <1:20 000 czyli chyba małe..

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    Ann - byłam ostatnio i nie widziałam nic, może ślepa jestem haha

Ja się zastanawiam czy robić ten test podwójny, bo po prenatalnych mam wpisane prawdopodobieństwo wszystkich 3 ryzyk jako <1:20 000 czyli chyba małe..

Raczej nie wydaje mi się, żebyś musiała wykonywać dalszą diagnostykę :)
    U nas w H&M wiszą może tylko z dwa rzędy ciuszkow dla ciężarnych i trochę bluzeczek na wieszakach. Bielizny ciążowej w ogóle nie zauważyłam. Też pewnie wybiorę się do Poznania, bo liczę, że wybór będzie tam o wiele bardziej urozmaicony :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W H&M nie wszędzie niestety mają dział ciążowy, a nawet jak jest to dziewczyny narzekają, że bardzo mały wybór. Ja na Toruń nie narzekam, źle nie jest, tylko oczywiście ceny dosyć wysokie. No ale wygoda bez porównania. Ja w bluzki zaopatrzyła się w lidlu jak ostatnio była odzież ciążowa, i nawet staniki do karmienia tam kupiłam.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

Redrose, co u Ciebie ? Miałaś już usg u tego dobrego specjalisty?

Ja czekam na wizytę w piątek 10.40, a póki co słucham sobie tętna na detektorze :)

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - ja właśnie myślę o wybraniu się do większego miasta od razu, bo wybór pewnie lepszy ;) Jesteś z Wielkopolski? Wiem że kiedyś gdzieś było na początku skąd kto jest, ale ciężko to odkopać haha :D

Kasiulka - szkoda że mam daleko do Torunia ;) Najwyżej zostanie mi sklep internetowy albo jakiś sklep w moim mieście :D
    Tą serię z Lidla przegapiłam.. Za późno się dowiedziałam że jest, a u nas to od 6 rano pod Lidlem ludzie stoją xd

Aria - no to już blisko wizyty. :D Fajnie że możesz dzidziulka posłuchać, przynajmniej wiesz że tam jest i jest okej :)

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose trzymam kciuki za Was. Daj znać po wizycie co powiedział lekarz.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Weszłam na wasze forum gdyż potrzebuje porady jestem już też na innym forum ale koleżanki tam nie potrafią mi pomóc w moim problemie.
    Na początek napisze że mam 25 lat, jestem już w 14tygodniu ciąży a termin porodu mam na 5 listopada czyli dzień po moich własnych urodzinach będzie to moja pierwsza wymarzona dzidzia :)
    A mój problem polega na tym że skończyło mi się ubezpieczenie chciałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale koszt to 300zł miesięcznie więc stwierdziłam że te pieniążki bardziej przydadzą mi się na rzeczy dla maluszka. Postanowiłam zarejestrować się na bezrobociu i tak zrobiłam tylko że pani powiedziała że pierwszy termin wstawienia się mam już za 15 dni i już wtedy będzie mi szukać pracy... A ja nie czuje się na siłach iść do pracy bo raz czuję się dobrze a raz tak że nie mam siły z łóżka wstać wiem że może ktoś napisać że po to jest bezrobocie zeby prace szukać ale wiecie jak to jest ciąża brak ubezpieczenia za wszystko płacić prywatnie i się wszystkim tłumaczyć czemu się nie ma ubezpieczenia... :( niestety mój nie może mnie ubezpieczyć u siebie w pracy bo ślub dopiero za rok. I zastanawiam się czy jakbym doniosła L4 od mojego ginekologa to czy nie byłoby to podejrzane że dopiero co się zapisałam a tu od razu zwolnienie lekarskie a o fakcie że jestem w ciąży nie mówiłam pani z bezrobocia bo nie chciał.am problemów z zarejestrowaniem się nie wiem jak rozwiązać tą sytuacje a wspomnę ze jest dla mnie bardzo stresująca co w moim przypadku wiąże się z nerwami 24h na dobe bolem żołądka i szybkim biciem serca z tego powodu :( Proszę o pomoc co mam zrobić i może któraś z was albo ktoś z waszego środowiska był w podobnej sytuacji związanej z ciążą i bezrobociem bardzo ale to bardzo proszę o pomoc :)

• Megi777 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisek_Chytrusek, z tego co mi wiadomo kobiecie w ciąży przysługuje bezpłatna opieka zdrowotna, nawet dla osób nieubezpieczonych. Ciąża nie jest chorobą, więc nie jest to przeciwwskazanie do pracy. Ale bądźmy szczerzy - nikt nie zatrudni kobiety w 15 tyg.ciąży! Uważam że powinnaś zadzwonić do doradcy z urzędu pracy, powiedziec że jesteś w ciąży. Ponieważ urząd będzie odprowadzał za Ciebie składki, on jest jakby Twoim pracodawcą. W związku z tym Twój lekarz musi wystawić zwolnienie na urząd pracy. Będziesz je dostarczać do końca ciąży, tak jak w przypadku normalnego zatrudnienia. Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Pozdrawiam!

Kitkat, Kitkat lubią tę wiadomość

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Happywife
    Śliczny brzuszek! Synek rośnie:)
    Super, że nie masz cukrzycy ciążowej, stres mniej.

Molisia
    Gratuluję udanej wizyty :)

Angel982
    Super wyniki Pappy, mam ich podobny zakres :) Kamień z serca, prawda?

Aria
    Kciuki za wizytę!!

Co do cery i rozstępów, to cerę mam raczej ładną, może raz na m-c jakiś syfek wyjdzie ale bez szału,a rozstępów po 1.ciąży w ogóle nie mam. Smarowałam jakimś zwykłym balsamem z Rossmana, niedrogim na przemian ze zwykłą oliwką :) Teraz też oliwka i jakiś balsam, ale nie super drogi..Wierzę, że jak nie mam rozstępów po 1.ciąży to po tej też mi nie zostaną :) Skóra na brzuchu szybko mi się wchłonęła i była jędrna, nie narzekałam i bez wstydu wchodziłam w strój dwuczęściowy..Zobaczmy co będzie po tej ciąży ;)
    W ciuchach chodzę zwykłych... Bluzki po prostu luźniejsze i sukienki, co do tej pory. Mam spodnie ciążowe z 1.ciąży to na chłodniejsze dni i kupiłam 3pary legginsów ciążowych, żeby nie ugniatać bobasa. W domu jeszcze chodzę w zwykłych spodniach, ale luźniejszych.

LisekChytrasek
    A niech ci szukają pracy, jak tacy wyrywni są :) Pójdziesz na rozmowę do pracodawcy, powiesz, że jesteś w ciąży i ci podziękują :) rzadko ktoś zatrudnia kobietę w ciąży, więc się przejmuj, będzie dobrze!

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Angel1982 super, że wyniki wyszły dobrze :) ja też odebrałam swoje i każde ryzyko mam określone jako <1:10000, więc chyba nie jest źle. A wynik będę dopiero konsultowała za tydzień w piątek, także muszę uzbroić się w cierpliwość :)

Tez miałam takie ryzyka, dokładnie :) Jest oki :)

Angel1982, ann1109 lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest, kobieta w ciąży jest ubezpieczona zawsze, prawo to zapewnia Ci książeczka ciąży, więc jej nie wyrzucaj po ciąży w razie gdybyś musiała coś tłumaczyć

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi no właśnie z tym prawem ze kobieta w ciąży ma prawo mimo wszystko do ubezpieczenia to u nas się nie sprawdza wszędzie proszą o dowód że jest się ubezpieczonym a jak się powie ze się nie ma to odsyłają że nie przyjmą albo nie zrobią badań siostra mojego tak miała prawie połowę ciąży z problemami aż stwierdziła że nie ma siły się z tym męczyć i ubezpieczyła się gdzieś prywatnie... tak u nas ustawy przestrzegają że mają je gdzieś....
    Boje się właśnie tego że w moim UP będą mieć problem tak jak zawsze bo tam chyba za kare pracują i nic im nie pasuje...

• Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propos o napisanie odmowy przyjęcia z powodu braku dowodu ubezpieczenia, pokaż im kartę ciąży, powiedz że to jest zapisane w konstytucji. Powinni Cię przyjąć. Jak dalej nie przyjmą to idź z tym do zus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:00

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz aktualnie jestem objęta ubezpieczeniem bo zapisałam się na to nieszczęsne bezrobocie i nie chce żeby np z powodu tego że jestem w ciąży i nie mogę podjąć pracy i np pracodawcy nie będą chcieli mnie przyjąć to UP mnie wyrejestruje z tam jakiegoś powodu...bo oni wiecznie mają jakiś problem

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ