Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
kasiulka1082 wrote:Doczekałam się i zaczynam 13 tydz. ☺️
Ja się nie smaruje jeszcze niczym, chociaż wieczorem brzuszek trochę widać, ale za to rano znika. Na początek chyba się zaopatrzę w zwykłą oliwkę dla dzieci.
Spodnie, spodenki, leginsy noszę tylko ciążowe. Brzucha niby nie ma, ale uciska mnie wszystko, zamki, guziki, a nawet gumki. Kupuje w H&M albo w sklepach z odzieżą ciążowa. Chociaż nasz H&M ma taki wybór, że chyba przy nim zostanę.
☺️
Ja jeszcze mieszczę się we wszystkie spodnie, ale wracając z pracy do domu marzę aby już wskoczyć w coś wygodniejszegoOstatnio byłam na dziale mama w H&M i jakaś taka "bida". Muszę iść do innego, może będzie większy wybór.
-
karmelowaaa wrote:U mnie w mieście chyba nie ma działu mama w H&M
Muszę obejść cały sklep jeszcze raz haha
Albo lepiej od razu namówię mojego na wyjazd do Wrocławia albo Poznania na zakupy
Dział mama jest połączony razem z dziecięcym -
Byłam też w H&M zobaczyć ale na razie wszystko na brzuszku mam luźne, więc ratuje się legginsami, bo dżinsy mnie cisną w brzuch
niby ważę mniej niż przed ciążą, ale chyba tylko w dwie pary spodni się mieszczę, a reszta już za ciasna w pasie
-
Angel1982 super, że wyniki wyszły dobrze
ja też odebrałam swoje i każde ryzyko mam określone jako <1:10000, więc chyba nie jest źle. A wynik będę dopiero konsultowała za tydzień w piątek, także muszę uzbroić się w cierpliwość
Angel1982 lubi tę wiadomość
-
karmelowaaa wrote:Ann - byłam ostatnio i nie widziałam nic, może ślepa jestem haha
Ja się zastanawiam czy robić ten test podwójny, bo po prenatalnych mam wpisane prawdopodobieństwo wszystkich 3 ryzyk jako <1:20 000 czyli chyba małe..
Raczej nie wydaje mi się, żebyś musiała wykonywać dalszą diagnostykę
U nas w H&M wiszą może tylko z dwa rzędy ciuszkow dla ciężarnych i trochę bluzeczek na wieszakach. Bielizny ciążowej w ogóle nie zauważyłam. Też pewnie wybiorę się do Poznania, bo liczę, że wybór będzie tam o wiele bardziej urozmaicony -
W H&M nie wszędzie niestety mają dział ciążowy, a nawet jak jest to dziewczyny narzekają, że bardzo mały wybór. Ja na Toruń nie narzekam, źle nie jest, tylko oczywiście ceny dosyć wysokie. No ale wygoda bez porównania. Ja w bluzki zaopatrzyła się w lidlu jak ostatnio była odzież ciążowa, i nawet staniki do karmienia tam kupiłam.13.05.2005 - córka
11.06.2008 - syn
05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb -
Ann - ja właśnie myślę o wybraniu się do większego miasta od razu, bo wybór pewnie lepszy
Jesteś z Wielkopolski? Wiem że kiedyś gdzieś było na początku skąd kto jest, ale ciężko to odkopać haha
Kasiulka - szkoda że mam daleko do ToruniaNajwyżej zostanie mi sklep internetowy albo jakiś sklep w moim mieście
Tą serię z Lidla przegapiłam.. Za późno się dowiedziałam że jest, a u nas to od 6 rano pod Lidlem ludzie stoją xd
Aria - no to już blisko wizyty.Fajnie że możesz dzidziulka posłuchać, przynajmniej wiesz że tam jest i jest okej
-
Cześć dziewczyny
Weszłam na wasze forum gdyż potrzebuje porady jestem już też na innym forum ale koleżanki tam nie potrafią mi pomóc w moim problemie.
Na początek napisze że mam 25 lat, jestem już w 14tygodniu ciąży a termin porodu mam na 5 listopada czyli dzień po moich własnych urodzinach będzie to moja pierwsza wymarzona dzidzia
A mój problem polega na tym że skończyło mi się ubezpieczenie chciałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale koszt to 300zł miesięcznie więc stwierdziłam że te pieniążki bardziej przydadzą mi się na rzeczy dla maluszka. Postanowiłam zarejestrować się na bezrobociu i tak zrobiłam tylko że pani powiedziała że pierwszy termin wstawienia się mam już za 15 dni i już wtedy będzie mi szukać pracy... A ja nie czuje się na siłach iść do pracy bo raz czuję się dobrze a raz tak że nie mam siły z łóżka wstać wiem że może ktoś napisać że po to jest bezrobocie zeby prace szukać ale wiecie jak to jest ciąża brak ubezpieczenia za wszystko płacić prywatnie i się wszystkim tłumaczyć czemu się nie ma ubezpieczenia...niestety mój nie może mnie ubezpieczyć u siebie w pracy bo ślub dopiero za rok. I zastanawiam się czy jakbym doniosła L4 od mojego ginekologa to czy nie byłoby to podejrzane że dopiero co się zapisałam a tu od razu zwolnienie lekarskie a o fakcie że jestem w ciąży nie mówiłam pani z bezrobocia bo nie chciał.am problemów z zarejestrowaniem się nie wiem jak rozwiązać tą sytuacje a wspomnę ze jest dla mnie bardzo stresująca co w moim przypadku wiąże się z nerwami 24h na dobe bolem żołądka i szybkim biciem serca z tego powodu
Proszę o pomoc co mam zrobić i może któraś z was albo ktoś z waszego środowiska był w podobnej sytuacji związanej z ciążą i bezrobociem bardzo ale to bardzo proszę o pomoc
-
Lisek_Chytrusek, z tego co mi wiadomo kobiecie w ciąży przysługuje bezpłatna opieka zdrowotna, nawet dla osób nieubezpieczonych. Ciąża nie jest chorobą, więc nie jest to przeciwwskazanie do pracy. Ale bądźmy szczerzy - nikt nie zatrudni kobiety w 15 tyg.ciąży! Uważam że powinnaś zadzwonić do doradcy z urzędu pracy, powiedziec że jesteś w ciąży. Ponieważ urząd będzie odprowadzał za Ciebie składki, on jest jakby Twoim pracodawcą. W związku z tym Twój lekarz musi wystawić zwolnienie na urząd pracy. Będziesz je dostarczać do końca ciąży, tak jak w przypadku normalnego zatrudnienia. Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Pozdrawiam!
Kitkat, Kitkat lubią tę wiadomość
-
hej hej:)
Happywife
Śliczny brzuszek! Synek rośnie:)
Super, że nie masz cukrzycy ciążowej, stres mniej.
Molisia
Gratuluję udanej wizyty
Angel982
Super wyniki Pappy, mam ich podobny zakresKamień z serca, prawda?
Aria
Kciuki za wizytę!!
Co do cery i rozstępów, to cerę mam raczej ładną, może raz na m-c jakiś syfek wyjdzie ale bez szału,a rozstępów po 1.ciąży w ogóle nie mam. Smarowałam jakimś zwykłym balsamem z Rossmana, niedrogim na przemian ze zwykłą oliwkąTeraz też oliwka i jakiś balsam, ale nie super drogi..Wierzę, że jak nie mam rozstępów po 1.ciąży to po tej też mi nie zostaną
Skóra na brzuchu szybko mi się wchłonęła i była jędrna, nie narzekałam i bez wstydu wchodziłam w strój dwuczęściowy..Zobaczmy co będzie po tej ciąży
W ciuchach chodzę zwykłych... Bluzki po prostu luźniejsze i sukienki, co do tej pory. Mam spodnie ciążowe z 1.ciąży to na chłodniejsze dni i kupiłam 3pary legginsów ciążowych, żeby nie ugniatać bobasa. W domu jeszcze chodzę w zwykłych spodniach, ale luźniejszych.
LisekChytrasek
A niech ci szukają pracy, jak tacy wyrywni sąPójdziesz na rozmowę do pracodawcy, powiesz, że jesteś w ciąży i ci podziękują
rzadko ktoś zatrudnia kobietę w ciąży, więc się przejmuj, będzie dobrze!
Angel1982 lubi tę wiadomość
-
ann1109 wrote:Angel1982 super, że wyniki wyszły dobrze
ja też odebrałam swoje i każde ryzyko mam określone jako <1:10000, więc chyba nie jest źle. A wynik będę dopiero konsultowała za tydzień w piątek, także muszę uzbroić się w cierpliwość
Tez miałam takie ryzyka, dokładnieJest oki
Angel1982, ann1109 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak jest, kobieta w ciąży jest ubezpieczona zawsze, prawo to zapewnia Ci książeczka ciąży, więc jej nie wyrzucaj po ciąży w razie gdybyś musiała coś tłumaczyćUsunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Dziękuje za odpowiedzi no właśnie z tym prawem ze kobieta w ciąży ma prawo mimo wszystko do ubezpieczenia to u nas się nie sprawdza wszędzie proszą o dowód że jest się ubezpieczonym a jak się powie ze się nie ma to odsyłają że nie przyjmą albo nie zrobią badań siostra mojego tak miała prawie połowę ciąży z problemami aż stwierdziła że nie ma siły się z tym męczyć i ubezpieczyła się gdzieś prywatnie... tak u nas ustawy przestrzegają że mają je gdzieś....
Boje się właśnie tego że w moim UP będą mieć problem tak jak zawsze bo tam chyba za kare pracują i nic im nie pasuje... -
Propos o napisanie odmowy przyjęcia z powodu braku dowodu ubezpieczenia, pokaż im kartę ciąży, powiedz że to jest zapisane w konstytucji. Powinni Cię przyjąć. Jak dalej nie przyjmą to idź z tym do zus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:00
Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
1 cs ---> i jest!
-
Teraz aktualnie jestem objęta ubezpieczeniem bo zapisałam się na to nieszczęsne bezrobocie i nie chce żeby np z powodu tego że jestem w ciąży i nie mogę podjąć pracy i np pracodawcy nie będą chcieli mnie przyjąć to UP mnie wyrejestruje z tam jakiegoś powodu...bo oni wiecznie mają jakiś problem