Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia pięknie rośnie Wasza dzidzia :)

Angel1982 super informacje!!Faktycznie możesz odetchnąć z ulgą :) Spokój każdej z nas jest teraz bardzo potrzebny.

Angel1982 lubi tę wiadomość

atdc2n0adheyq10q.png
  • magdzi Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    Doczekałam się i zaczynam 13 tydz. ☺️

Ja się nie smaruje jeszcze niczym, chociaż wieczorem brzuszek trochę widać, ale za to rano znika. Na początek chyba się zaopatrzę w zwykłą oliwkę dla dzieci.

Spodnie, spodenki, leginsy noszę tylko ciążowe. Brzucha niby nie ma, ale uciska mnie wszystko, zamki, guziki, a nawet gumki. Kupuje w H&M albo w sklepach z odzieżą ciążowa. Chociaż nasz H&M ma taki wybór, że chyba przy nim zostanę.
    ☺️

Ja jeszcze mieszczę się we wszystkie spodnie, ale wracając z pracy do domu marzę aby już wskoczyć w coś wygodniejszego ;) Ostatnio byłam na dziale mama w H&M i jakaś taka "bida". Muszę iść do innego, może będzie większy wybór.

atdc2n0adheyq10q.png
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w mieście chyba nie ma działu mama w H&M :( Muszę obejść cały sklep jeszcze raz haha
    Albo lepiej od razu namówię mojego na wyjazd do Wrocławia albo Poznania na zakupy :D

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    U mnie w mieście chyba nie ma działu mama w H&M :( Muszę obejść cały sklep jeszcze raz haha
    Albo lepiej od razu namówię mojego na wyjazd do Wrocławia albo Poznania na zakupy :D

Dział mama jest połączony razem z dziecięcym :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam też w H&M zobaczyć ale na razie wszystko na brzuszku mam luźne, więc ratuje się legginsami, bo dżinsy mnie cisną w brzuch :) niby ważę mniej niż przed ciążą, ale chyba tylko w dwie pary spodni się mieszczę, a reszta już za ciasna w pasie :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel1982 super, że wyniki wyszły dobrze :) ja też odebrałam swoje i każde ryzyko mam określone jako <1:10000, więc chyba nie jest źle. A wynik będę dopiero konsultowała za tydzień w piątek, także muszę uzbroić się w cierpliwość :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - byłam ostatnio i nie widziałam nic, może ślepa jestem haha

Ja się zastanawiam czy robić ten test podwójny, bo po prenatalnych mam wpisane prawdopodobieństwo wszystkich 3 ryzyk jako <1:20 000 czyli chyba małe..

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • ann1109 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelowaaa wrote:
    Ann - byłam ostatnio i nie widziałam nic, może ślepa jestem haha

Ja się zastanawiam czy robić ten test podwójny, bo po prenatalnych mam wpisane prawdopodobieństwo wszystkich 3 ryzyk jako <1:20 000 czyli chyba małe..

Raczej nie wydaje mi się, żebyś musiała wykonywać dalszą diagnostykę :)
    U nas w H&M wiszą może tylko z dwa rzędy ciuszkow dla ciężarnych i trochę bluzeczek na wieszakach. Bielizny ciążowej w ogóle nie zauważyłam. Też pewnie wybiorę się do Poznania, bo liczę, że wybór będzie tam o wiele bardziej urozmaicony :)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Cb 12.2019
  • kasiulka1082 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W H&M nie wszędzie niestety mają dział ciążowy, a nawet jak jest to dziewczyny narzekają, że bardzo mały wybór. Ja na Toruń nie narzekam, źle nie jest, tylko oczywiście ceny dosyć wysokie. No ale wygoda bez porównania. Ja w bluzki zaopatrzyła się w lidlu jak ostatnio była odzież ciążowa, i nawet staniki do karmienia tam kupiłam.

13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

Redrose, co u Ciebie ? Miałaś już usg u tego dobrego specjalisty?

Ja czekam na wizytę w piątek 10.40, a póki co słucham sobie tętna na detektorze :)

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • karmelowaaa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ann - ja właśnie myślę o wybraniu się do większego miasta od razu, bo wybór pewnie lepszy ;) Jesteś z Wielkopolski? Wiem że kiedyś gdzieś było na początku skąd kto jest, ale ciężko to odkopać haha :D

Kasiulka - szkoda że mam daleko do Torunia ;) Najwyżej zostanie mi sklep internetowy albo jakiś sklep w moim mieście :D
    Tą serię z Lidla przegapiłam.. Za późno się dowiedziałam że jest, a u nas to od 6 rano pod Lidlem ludzie stoją xd

Aria - no to już blisko wizyty. :D Fajnie że możesz dzidziulka posłuchać, przynajmniej wiesz że tam jest i jest okej :)

atdcpx9ir8g8hg1a.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose trzymam kciuki za Was. Daj znać po wizycie co powiedział lekarz.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) Weszłam na wasze forum gdyż potrzebuje porady jestem już też na innym forum ale koleżanki tam nie potrafią mi pomóc w moim problemie.
    Na początek napisze że mam 25 lat, jestem już w 14tygodniu ciąży a termin porodu mam na 5 listopada czyli dzień po moich własnych urodzinach będzie to moja pierwsza wymarzona dzidzia :)
    A mój problem polega na tym że skończyło mi się ubezpieczenie chciałam ubezpieczyć się bezpośrednio w NFZ ale koszt to 300zł miesięcznie więc stwierdziłam że te pieniążki bardziej przydadzą mi się na rzeczy dla maluszka. Postanowiłam zarejestrować się na bezrobociu i tak zrobiłam tylko że pani powiedziała że pierwszy termin wstawienia się mam już za 15 dni i już wtedy będzie mi szukać pracy... A ja nie czuje się na siłach iść do pracy bo raz czuję się dobrze a raz tak że nie mam siły z łóżka wstać wiem że może ktoś napisać że po to jest bezrobocie zeby prace szukać ale wiecie jak to jest ciąża brak ubezpieczenia za wszystko płacić prywatnie i się wszystkim tłumaczyć czemu się nie ma ubezpieczenia... :( niestety mój nie może mnie ubezpieczyć u siebie w pracy bo ślub dopiero za rok. I zastanawiam się czy jakbym doniosła L4 od mojego ginekologa to czy nie byłoby to podejrzane że dopiero co się zapisałam a tu od razu zwolnienie lekarskie a o fakcie że jestem w ciąży nie mówiłam pani z bezrobocia bo nie chciał.am problemów z zarejestrowaniem się nie wiem jak rozwiązać tą sytuacje a wspomnę ze jest dla mnie bardzo stresująca co w moim przypadku wiąże się z nerwami 24h na dobe bolem żołądka i szybkim biciem serca z tego powodu :( Proszę o pomoc co mam zrobić i może któraś z was albo ktoś z waszego środowiska był w podobnej sytuacji związanej z ciążą i bezrobociem bardzo ale to bardzo proszę o pomoc :)

• Megi777 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisek_Chytrusek, z tego co mi wiadomo kobiecie w ciąży przysługuje bezpłatna opieka zdrowotna, nawet dla osób nieubezpieczonych. Ciąża nie jest chorobą, więc nie jest to przeciwwskazanie do pracy. Ale bądźmy szczerzy - nikt nie zatrudni kobiety w 15 tyg.ciąży! Uważam że powinnaś zadzwonić do doradcy z urzędu pracy, powiedziec że jesteś w ciąży. Ponieważ urząd będzie odprowadzał za Ciebie składki, on jest jakby Twoim pracodawcą. W związku z tym Twój lekarz musi wystawić zwolnienie na urząd pracy. Będziesz je dostarczać do końca ciąży, tak jak w przypadku normalnego zatrudnienia. Mam nadzieję, że Ci pomogłam. Pozdrawiam!

Kitkat, Kitkat lubią tę wiadomość

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej:)
    Happywife
    Śliczny brzuszek! Synek rośnie:)
    Super, że nie masz cukrzycy ciążowej, stres mniej.

Molisia
    Gratuluję udanej wizyty :)

Angel982
    Super wyniki Pappy, mam ich podobny zakres :) Kamień z serca, prawda?

Aria
    Kciuki za wizytę!!

Co do cery i rozstępów, to cerę mam raczej ładną, może raz na m-c jakiś syfek wyjdzie ale bez szału,a rozstępów po 1.ciąży w ogóle nie mam. Smarowałam jakimś zwykłym balsamem z Rossmana, niedrogim na przemian ze zwykłą oliwką :) Teraz też oliwka i jakiś balsam, ale nie super drogi..Wierzę, że jak nie mam rozstępów po 1.ciąży to po tej też mi nie zostaną :) Skóra na brzuchu szybko mi się wchłonęła i była jędrna, nie narzekałam i bez wstydu wchodziłam w strój dwuczęściowy..Zobaczmy co będzie po tej ciąży ;)
    W ciuchach chodzę zwykłych... Bluzki po prostu luźniejsze i sukienki, co do tej pory. Mam spodnie ciążowe z 1.ciąży to na chłodniejsze dni i kupiłam 3pary legginsów ciążowych, żeby nie ugniatać bobasa. W domu jeszcze chodzę w zwykłych spodniach, ale luźniejszych.

LisekChytrasek
    A niech ci szukają pracy, jak tacy wyrywni są :) Pójdziesz na rozmowę do pracodawcy, powiesz, że jesteś w ciąży i ci podziękują :) rzadko ktoś zatrudnia kobietę w ciąży, więc się przejmuj, będzie dobrze!

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ann1109 wrote:
    Angel1982 super, że wyniki wyszły dobrze :) ja też odebrałam swoje i każde ryzyko mam określone jako <1:10000, więc chyba nie jest źle. A wynik będę dopiero konsultowała za tydzień w piątek, także muszę uzbroić się w cierpliwość :)

Tez miałam takie ryzyka, dokładnie :) Jest oki :)

Angel1982, ann1109 lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jest, kobieta w ciąży jest ubezpieczona zawsze, prawo to zapewnia Ci książeczka ciąży, więc jej nie wyrzucaj po ciąży w razie gdybyś musiała coś tłumaczyć

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedzi no właśnie z tym prawem ze kobieta w ciąży ma prawo mimo wszystko do ubezpieczenia to u nas się nie sprawdza wszędzie proszą o dowód że jest się ubezpieczonym a jak się powie ze się nie ma to odsyłają że nie przyjmą albo nie zrobią badań siostra mojego tak miała prawie połowę ciąży z problemami aż stwierdziła że nie ma siły się z tym męczyć i ubezpieczyła się gdzieś prywatnie... tak u nas ustawy przestrzegają że mają je gdzieś....
    Boje się właśnie tego że w moim UP będą mieć problem tak jak zawsze bo tam chyba za kare pracują i nic im nie pasuje...

• Lofewicz Ekspertka

Wysłany: 16 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propos o napisanie odmowy przyjęcia z powodu braku dowodu ubezpieczenia, pokaż im kartę ciąży, powiedz że to jest zapisane w konstytucji. Powinni Cię przyjąć. Jak dalej nie przyjmą to idź z tym do zus

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2018, 14:00

Usunięcie całkowitej przegrody macicy - sierpień 2016
    TSH - 4,2 ---> Letrox 37,5 mg
    1 cs ---> i jest!
    34bwskjo4ecbhor0.png
  • Lisek Chytrusek Nowa

Wysłany: 16 maja 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz aktualnie jestem objęta ubezpieczeniem bo zapisałam się na to nieszczęsne bezrobocie i nie chce żeby np z powodu tego że jestem w ciąży i nie mogę podjąć pracy i np pracodawcy nie będą chcieli mnie przyjąć to UP mnie wyrejestruje z tam jakiegoś powodu...bo oni wiecznie mają jakiś problem

‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ