Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Help! Moje cyce sa tak miekkie, ze przelewaja mi sie przez palce! :o dziec nie moze dobrze zlapac i drze sie na caly regulator! Wyczytalam, ze to niby objaw unormowania laktacji, okej leci mleko ale jak mam go przystawiac do takich flakow?! :o
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:20
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Klaudia ty byłaś na szkole rodzenia albo czy masz dobra polozna którą do Ciebie przychodzi?
Weź pierś jak kanapkę czyli 4 palce z jednej strony i kciuk z drugiej. Troszkę scisnij i dotknij brodawką jego ust, możesz kropelke wycisnąć żeby poczuł mleko.Pierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
Nie bylam na szkole rodzenia, poloznej tez nie mam - mialam tylko kobiete tzw kraamzorg. Do rzeczy - nauczyla mnie jak przystawiac, ale wtedy mialam piersi nabrzmiale i napiete i wtedy bylo latwo. Teraz mam miekkie i maly ma problem.
Karmie na lezacoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2018, 20:50
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mutacja MTHFR i PAI1 -
Dzięki dziewczyny za cynk o katarku
troszkę się obawiałam reakcji na odkurzacz,ale jest w miarę ok - jedyny minus to dramatyczna potrzeba pochwycenia końcówki i wepchnięcia do buzi (odsysam przed karmieniem)
Jutro idziemy do lekarza z wynikami krwi - bilirubina ładnie spadła za to anemia się pogorszyławiedziałam,że tak będzie z naszym konfliktem, ale co innego teoria a co innego świadomość,że je trochę zabijam jak je karmię
Na takie gorsze momenty to zawsze myślę o filmiku duplo- jak rodzicom kazali założyć gogle vr i specjalne rękawiczki żeby zademonstrować jak widzą świat dzieci. Nie potrafili chwycic piłki ani namalować kółka - tak jak maluchy - wyćwiczenie mózgu to bardzo żmudny proces - dodatkowo dzieci wiedzą zazwyczaj co powinny zrobić - tylko im nie wychodzi i się frustrują - po moich dziewczynach widzę,że to takie machanie rękoma przy jedzeniu czy jak leżą to próby przyciągnięcia cycka bliżej 'chcę' i odkrycia kocyka 'nie chcę' tylko że nijak nie koordynują wektora czynności więc od cycka się odpychają czasem a kocyk zaciągają na głowę i stąd płacz bo 'nie o to mi chodziło,nie to chciałam osiągnąć'
Druga myśl to teoria względności - dla nas i dla dzieci czas płynie inaczej - dla nas godzina w kontekscie tych kilkudziesięciu lat życia to krótki okres czasu a dla noworodka w pierwszej dobie godzina jest odczuwalna prawie jak rok
Jakoś jak pomyślę o tym jak taki mały człowiek działa to sie mniej złoszczę
.kropka. lubi tę wiadomość
Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 -
nick nieaktualnyNatalka jak tak patrzę na opakowanie to my mieliśmy to samo
dobrze że piszesz bo muszę właśnie kupić
U nas wczoraj cały dzień na bebilonie pepti, były bóle brzucha w dzień, ale noc spokojna... od rana póki co też spokój. Ciekawe czy to przypadek czy mleko pomogło. Poczekamy tydzień z wyrokowaniem, ale po ostatnich kilku dniach darcia dniami i nocami po każdym posiłku mam nadzieję, że trafiliśmy
Czekam właśnie na położnąciekawe ile przybrał
natalka0887 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę po jakim czasie zauważyłyście u swoich maluchów że dane mleczko im nie pasuje?
Zastanawiam się czy naszemu bebiko zasmakowało czy jeszcze nie daje znaków że mu nie pasuje..
Od piątku dostaje właśnie bebiko na zmianę z moim mlekiem. -
nick nieaktualnyU nas na wadze 4995g
Nasz od powrotu ze szpitala (3 doba) dostawał Bebiko, od 2 tygodnia życia ma kolki i gazy a od kilku dni bóle brzucha się nasiliły i były przez całą dobę (dziś kończy 4 tyg). Ciężko stwierdzić czy to było od mleka, za kilka dni się okaże czy zmiana pomogła. Córka przez miesiąc dostawała HiPP i wydawało się ok, poza kolkami i gazami (lekarz mówił że to normalne). Po miesiącu zaczęła wymiotować równe 2h po mleku i dostała wysypkę, po zmianie na pepti wymioty przeszły od razu, ból brzucha po kilku dniach a wysypka po miesiącu. Wcześniej po zwykłym bebilonie bardzo ulewała, od razu i mimo odbijania
Jak nic dziecku nie jest, kupy robi bez problemu to znaczy że póki co mleko jest ok, co nie znaczy że za tydzień/miesiąc będzie ok. Pamiętam u córki lekarz mówił że po tygodniu widać czy mleko służy czy nieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 11:06
-
Mi się wydaje że tydzień to za krótko. U Szymka dopiero było widać chyba po 3 tyg że jest coraz gorzej. Bo kupy nie robił i się prężył.
A któraś mówiła o katarze bo moja mała chyba się zaraziła od brata. Chrzęści jej w nosie, nie kicha. Ale gile odciagnelam dziś 2 razy całkiem spore.
-
I jeszcze pytanie, które z waszych dzieci ma jeszcze żółtaczkę?
Pola ma ciągle na buzi i żółte oczy. Nie przejmuje się bardzo bo Szymon mój miał ponad 2 miesiące na pierwszym szczepieniu miał bilirubinę ponad 8. Ponoć u wcześniaków tak jest. Pola jest z pogranicza wcześniactwa więc może też tak mieć. No i karmione piersią dzieci mają dłużej. Nie mniej chciałabym żeby już zeszlaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:02
-
nick nieaktualnyNatalka aktualna pogoda też nie służy schodzeniu żółtaczki. ja to już nie pamiętam jak wygląda słońce, ciągle szaro
mocną ma żółtaczkę? W końcu minie, przynajmniej wygląda jak po wakacjach gdy wszyscy wkoło bladzi
u nas w tydzień zeszła żółtaczka, ale od początku był dokarmiany mm
Karmelowaaa oby było dobrze, bo takie skakanie po mlekach i szukanie po omacku jest strasznie upierdliwe. już nie mówiąc o cenach niektórych mlek, które mocno dają po kieszeni...
U nas katar prawie minął, jeszcze raz dziennie przed nocą mu odciągam katarkiem, ale jest tego tyle co nicWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:16
-
Kostek wychodził ze szpitala to miał ponad 9 bilirubiny, aktualnie po zoltaczce ani śladu. Położna kazała nam dawać mu wodę przygotowaną, żeby szybciej organizm wszystko przetworzył i żeby mały wysiusiał wszystko
Kropka powiem Ci że właśnie tego szukania po omacku się boję najbardziej, żeby mu nie wciskać mleka po którym będzie jeszcze gorzejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 13:16
-
nick nieaktualnyKarmelowaaa najbardziej śmieszy mnie jak czytam w internetowych poradnikach żeby skonsultować się z pediatrą który pomoże dobrać mleko
prawda jest taka, że pediatra też może na oślep doradzić, bo skąd ma niby wiedzieć co dziecku przypasuje
nam pediatra prosto z mostu powiedział, że nie wie i trzeba próbować i nie skakać po mlekach dając inne co kilka dni (chyba że są wymioty, wtedy od razu zmienić i się nie zastanawiać). My z córką przeszliśmy przez 3 mm aż wystąpiły wymioty i wysypka, dostała pepti i na szczęście to było to (chociaż przez miesiąc był przez nie problem z kupami, ale potem się unormowało). Znajoma też ma syna że skazą białkową, oni nie mieli tyle szczęścia i zanim pojawiła się wysypka to przeszli przez wszystkie mleka jakie są na rynku, z comfort i ha włącznie, po wysypce ich syn dostał pepti, które też okazało się strzałem w kolano i ostatecznie był na nutramigenie, który nie był idealny (młody nadal mial gazy) ale jednak najlepszy ze wszystkich przetestowanych
-
nick nieaktualnyTeż tak macie, że minimum raz w tygodniu przychodzą dziadkowie zobaczyć wnuki (a jakby im pozwolić to najchętniej by przychodzili codziennie)? Wkurza mnie to, bo jak młodego boli brzuch to tylko cały dzien go masuje, uspokajam i usypiam, do tego ogarniam starszą i dom wygląda jak po przejsciu tornada
sprzątanie to jest ostatnia rzecz którą mam ochotę robić a tu się dziadkowie zapowiadają że przyjdą, nosz kur*a xd ogólnie to miłe z ich strony że kochają wnuki i chcą je odwiedzać i tak dalej, ale mogli by sobie tą miłość zostawić na za kilka miesięcy jak ogarniemy sytuację xd i właśnie dziś przyjdą, dobrze że u nas sytuacja z kolkami tymczasowo ogarnięta i mam czas odgruzować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 grudnia 2018, 14:16
-
Pola na początku jak siusiaka to siuski były żółte od żółtaczki. Od dawna już tak nie jest . Ja nie przepajam woda. U Szymka nie specjalnie to działało. Potem był dokarmiany km i wodę mu dawałam.
Żółtaczka jest widoczna teraz na oczkach i buzi, od początku tak było. Zrobiłabym wynik z krwi ale nie chce jej meczyc
-
Dziewczyny podaje malemu mm - tak ze 2/3 razy dziennie po 40-60ml i mam pytanie - czy podawac wit K i D? Bo podobno jak jej bedzie za duzo to niedobrzeNajpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mutacja MTHFR i PAI1