X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Jak piszesz z telefonu to nie mozesz wstawiać emotek juz gotowych bo wtedy ucina.

Tak wogole to dzień dobry :)
    Za godzinke jade zrobić drugą bete. Zobaczymy czy dobrze przyrasta. W 1 ciąży człowiek zrobił sikańca i wystarczyło, grzecznie czekał na wizyte a teraz po dłuższych staraniach to człowiek obczytany i sie martwi o wszystko ;/
    A ja odwrotnie. W pierwszej swirowalam, teraz wiem ze nie na wszystko mam wplyw i mega spokoj, mimo ze u mnie sytuacja jest dosc patowa.

Nova87 lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana. wrote:
    A ja odwrotnie. W pierwszej swirowalam, teraz wiem ze nie na wszystko mam wplyw i mega spokoj, mimo ze u mnie sytuacja jest dosc patowa.
    Zazdroszcze spokoju :) A moge spytac dlaczego u ciebie sytuacja patowa?

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza 86 czym sie stresujesz??:) będzie dobrze:)) który tydzień Ci wychodzi?

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • Iza_86 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Iza 86 czym sie stresujesz??:) będzie dobrze:)) który tydzień Ci wychodzi?

Oj no troche sie ekscytuje :D
    Dzis 6t2d. W poprzedniej ciazy o tej porze bylo juz widac serduszko :)

SuperGirl_83, Lolipop, plemniczka lubią tę wiadomość

Henio (*) 12tc - 12.2014
    Adaś (*) 11tc - 03.2018
    8p3ow1d32o1tu82h.png

l22ng7rf6rkhpy84.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Marta a to dzisiaj jednak masz wizyte, trzymam kciuki i Iza za Ciebue tez.

Loretka ty tez dzisiaj? Jestesmy na tym samym etapie, tez pewnie zobaczysz piekny pecherzyk a moze i cos wiecej w srodku

Tak ja dzisiaj, godz. 16
    Stresuje się co mi powie

Dziewczyny dziękuję wam za wsparcie i nadzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 08:42

Iza_86, Lolipop lubią tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • MartaBS Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czyli dzisiaj najpierw ja o 14:15, później Loretka o 16:00 a później Iza o 19:00

Będzie dobrze dziewczyny :)

SuperGirl_83, plemniczka, Lolipop, aria40, Ana. lubią tę wiadomość

26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
    21.10.2018 córka 🍼
    age.png

08.12.2024 cień ⏸️
    12.12.2024 wyraźne ⏸️
    27.01.2025 pobranie Nifty 🤞
    04.02.2025 kolejna wizyta
    17.02.2025 prenatalne + pappa

preg.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli czekamy na wasze relacje z wizyt dziewczyny:)

Aria
    Właśnie ten zalinkowany jest dobry, bo powinno się liczyć nasz skończony wiek wg ich lat, a u nich każdy miesiąc ma 28dni, więc tak naprawdę wg ich kalendarza wszystkie jesteśmy trochę starsze:) więc inaczej tez powinniśmy czytać te grafiki - jeśli chodzi o wiek ;)

Iza
    To może będzie serduszko! <3

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    Jak piszesz z telefonu to nie mozesz wstawiać emotek juz gotowych bo wtedy ucina.

Tak wogole to dzień dobry :)
    Za godzinke jade zrobić drugą bete. Zobaczymy czy dobrze przyrasta. W 1 ciąży człowiek zrobił sikańca i wystarczyło, grzecznie czekał na wizyte a teraz po dłuższych staraniach to człowiek obczytany i sie martwi o wszystko ;/

A długo się starałaś?

Lolipop
    Bajki są fajne:) ja chodzę do kina z synkiem na baje ;) Można się rozluźnić ;)

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku nie nadrobie Was :)
    Dzień dobry !!
    Plemniczko tak jak dziewczynki uważam, że powinnaś powiedzieć mamie :) napewno będzie to radosna nowina.
    Mamusie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i bety. Oczywiście czekamy na wieści ;)
    Ja dziś wstałam o 5 , bo córka pobudkę zrobiła.
    Oczywiście pojawiły się wraz z głodem poranne mdłości.
    Musiałam zjeść 2 herbatniki i trochę przeszło.
    Do tego piersi zaczęły boleć i tak modli mnie cały czas.
    Witam nowe dziewczynki i powodzenia !!:)

Lolipop lubi tę wiadomość

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26

Wysłany: 7 marca 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lada chwila u wszystkich sie zaczną mdłości, mnie dziś rano strasznie mulilo i kwasy podeszły delikatnie.. wiec kwestia dni....tez macie bóle podbrzusza? Mnie boli jak na miesiączkę ale trochę słabiej i od czasu do czasu przez chwile.

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Lada chwila u wszystkich sie zaczną mdłości, mnie dziś rano strasznie mulilo i kwasy podeszły delikatnie.. wiec kwestia dni....tez macie bóle podbrzusza? Mnie boli jak na miesiączkę ale trochę słabiej i od czasu do czasu przez chwile.

Mnie już nic nie boli na dole, ani jajniki, ani podbrzusze. Może czasami lekkie uczucie rozpierania, ale tak naprawdę to musiałabym się wsłuchać.. nie wiem czy to dobrze czy źle, lepiej nie będę tego analizowała ;(
    A mdłości z głodu czy jak nie mam sytego brzuszka mam prawie od zrobienia testu :(

Martusia
    Współczuję porannych mdłości :(

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluje. Dużo was tu przybywa :)

Dziewczynki, trzymam kciuki za wizytę i zazdroszczę, ja też chciałabym już.Dajcie koniecznie znać po wizycie.

Plemniczka, ja też tak jak dziewczyny pisały powiedziałabym mamie o ciąży.

Co do mdłości to tak jak już chyba pisałam w poniedziałek zaczęłam 6 tydzień i od tego czasu mnie męczą, raz mocniej raz słabiej, ale nie jest to miłe..
    Wczoraj podczas kolacji z mężem mało nie zwymiotowałam. Dalej tak dużo sikam, dziś obudziłam się o 2 w nocy na siku, poszłam do toalety i tak mnie zemdliło, że coś strasznego.

A no i muszę Wam się pochwalić, mój mąż wczoraj się odważył i w końcu się kochaliśmy. Mnie już tak nosiło, ale on cały czas miał obawy. Więc odpaliłam świece i chciałam mu masaż zrobić, ale tak go kusiłam i kusiłam i nie wytrzymał :D Choć nie obyło się oczywiście bez pytań przed i w trakcie czy to na pewno bezpieczne :)
    Taka anegdotka z rana, życze Wam miłego dnia i trzymam za Was kciuki Marta, Loretka i Iza! <3

Iza_86, SuperGirl_83, plemniczka lubią tę wiadomość

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3

Wysłany: 7 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka Możesz wpisać moja planowana datę porodu na 1.11.2018r wg kalkulatora:)

truskawka_oli lubi tę wiadomość

• happywife Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to ściągnęłam te apki : moja ciąża i happy baby, wprowadziłam datę ostatniej miesiączki i w jednej apce pokazuje mi, że jestem w 7 tyg, w drugiej, że w 8, a tu na suwaczku, że 6t2d, weź tu bądź mądry :D

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3

Wysłany: 7 marca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy czekać na lekarza, on określi a wtedy będzie można sobie na apce ustawić dokładny tydzień aby wiedzieć co sie aktualnie dzieje :)

• plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza_86 wrote:
    Oj Dzis 6t2d. W poprzedniej ciazy o tej porze bylo juz widac serduszko :)
    Ja jestem bardzo ciekawa czy bedzie dzisiaj u Cuebie serduszko bo w poniedzialek u gina bede na tym samym etapie

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop trochę mnie stresuje ten ogrom czasu, który muszę odczekać przez wizytą, ale cóż zrobić :)

Plemnikczka powiedz mamie dla waszego bezpieczeństwa :)

Witam nowe panie :)

Życzę wszystkim pomyślności na wizytach i testach :D

Happywife mój mąż z kolei w ogóle nie ma żadnych oporów :P

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczekam do pierwszej wizyty serduszkowej i powiem. Jedna z ciaz straconych to wlasnie z powodu ze nie pojawilo sie serce.

Lolipop, oyeykova lubią tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happywife ty w poniedzialek zaczelas juz 7 tydzien ☺

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Witam wszystkie nowe dziewczyny i gratuluje. Dużo was tu przybywa :)

Dziewczynki, trzymam kciuki za wizytę i zazdroszczę, ja też chciałabym już.Dajcie koniecznie znać po wizycie.

Plemniczka, ja też tak jak dziewczyny pisały powiedziałabym mamie o ciąży.

Co do mdłości to tak jak już chyba pisałam w poniedziałek zaczęłam 6 tydzień i od tego czasu mnie męczą, raz mocniej raz słabiej, ale nie jest to miłe..
    Wczoraj podczas kolacji z mężem mało nie zwymiotowałam. Dalej tak dużo sikam, dziś obudziłam się o 2 w nocy na siku, poszłam do toalety i tak mnie zemdliło, że coś strasznego.

A no i muszę Wam się pochwalić, mój mąż wczoraj się odważył i w końcu się kochaliśmy. Mnie już tak nosiło, ale on cały czas miał obawy. Więc odpaliłam świece i chciałam mu masaż zrobić, ale tak go kusiłam i kusiłam i nie wytrzymał :D Choć nie obyło się oczywiście bez pytań przed i w trakcie czy to na pewno bezpieczne :)
    Taka anegdotka z rana, życze Wam miłego dnia i trzymam za Was kciuki Marta, Loretka i Iza! <3

Hehe no to u Mnie na odwrot moj MĄŻ swiruje .. Jego jeszcze bardziej jakos ten stan podnieca..swirus! Ja padnieta wieczorem i jakos nie na silach teraz no ale ma sie te sposoby by jakos przetrzymać do czasu az mi sie zachce i wroci moje Ja:p
    A o tym ze do konca nie można to nawet nie chciał sluchac bo wlasnie teraz nie yrzeba sie martwic wpadka haha wariat

Supergirl co do bolesci...no pomysl logicznie...czy boli czy nie to oznaka moze byc i dobrego i zlego...nikt Nam nie da gwarancji ..nawet lekarz.. Bo wszystko moze sie zmienic w sekunde ! Tutaj jest 50/50 ..przestalo bolec tzn ze tak ma byc ...mozna zeswirowac...najpierw to dobrze ze boli..a teraz czy to dobrze ze nie boli? Hihihi uwierz w siebie:)

Moja 3 ciaza ale widzac jaka jestem teraz doinformowana to ciesze sie jednak ze jak bylam z synem w ciazy krwawiac plamiac nie wiedzialam co to forum i co i jak dziala w naszym ukladzie hormonalnym....lekarka mowila..jest dobrze ... I tego sie trzymalam..nie analizowalam .nie porownywalam. Zalszczedzilam sobie wiele stresu nie wiedzac ile tak naprawde zdarza sie poronien

A dzis staram sie zaufac samej sobie.. I wierzyc ze bedzie dobrze bo wlasnie to taki etap ze tak naprawde malo od nas zalezy a spokoj teraz na wage zlota.
    No coz. Life is brutal:(

Co do siusiu zawsze czesto robilam a teraz widze czesciej i jak sie w nocy obudze to juz nie zasne bo czuje ze boli i musze isc .

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ