X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • oyeykova Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poleciałam dziś zrobić pierwszą betę :)

Iza_86 lubi tę wiadomość

• Loretka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Mnie już nic nie boli na dole, ani jajniki, ani podbrzusze. Może czasami lekkie uczucie rozpierania, ale tak naprawdę to musiałabym się wsłuchać.. nie wiem czy to dobrze czy źle, lepiej nie będę tego analizowała ;(
    A mdłości z głodu czy jak nie mam sytego brzuszka mam prawie od zrobienia testu :(

Martusia
    Współczuję porannych mdłości :(

Ja władanie tez przestałam czuć bol brzucha. Do tej pory było jakieś kłucie, ciągnięcie. Jakby się to uspokoilo

aw3ncwo.png
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    A długo się starałaś?

Lolipop
    Bajki są fajne:) ja chodzę do kina z synkiem na baje ;) Można się rozluźnić ;)

długo nie długo. Teraz udalo sie w 18 cyklu. Z córką zaszłam w 5 cyklu :D

SuperGirl_83 lubi tę wiadomość

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe wrote:
    Lolipop trochę mnie stresuje ten ogrom czasu, który muszę odczekać przez wizytą, ale cóż zrobić :)

Plemnikczka powiedz mamie dla waszego bezpieczeństwa :)

Witam nowe panie :)

Życzę wszystkim pomyślności na wizytach i testach :D

Happywife mój mąż z kolei w ogóle nie ma żadnych oporów :P

Arashe wiesz ze nie naleze do oazy spokoju;) ciagle sie nakierowuje na prawidlowy tok myslenia i po prostu wiem ze wytrzymamy :) nie martw sie. Nadrobimy. :):):)
    Przypomnij kiedy masz wizyte?

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Poczekam do pierwszej wizyty serduszkowej i powiem. Jedna z ciaz straconych to wlasnie z powodu ze nie pojawilo sie serce.

Tez mam taką ciążę za sobą i boję się, że to może się powtórzyć :(

aw3ncwo.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    A w ogóle to ściągnęłam te apki : moja ciąża i happy baby, wprowadziłam datę ostatniej miesiączki i w jednej apce pokazuje mi, że jestem w 7 tyg, w drugiej, że w 8, a tu na suwaczku, że 6t2d, weź tu bądź mądry :D
    A kiedy miałaś ostatnią @?
    Ovufriend liczy chyba wg daty ostatniej miesiączki, to jest data porodu wg OM. Ja pierwszej ciąży tylko jej się trzymałam, bo daty wg usg non stop mi się zmieniały, zwariować można było.
    I jak masz na suwaczki 6+2, to nie możesz być w szóstym tygodniu, bo leci ci już drugi dzień następnego tygodnia, prawda? :) Czyli jesteś w siódmym:) Chyba, że powiesz, że skończyłaś szósty tydzień :)
    I gratuluję igraszek z mężem ;)

.kropka., plemniczka lubią tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wy dziewczyny produkujecie postów :D staram się was podczytywać, ale to nie jest możliwe do nadrobienia hehe :D

ja w poprzedniej ciąży mdłości nie miałam wcale, mam nadzieję że teraz też nie będzie :)

• SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nova87 wrote:
    długo nie długo. Teraz udalo sie w 18 cyklu. Z córką zaszłam w 5 cyklu :D

Wow, to naprawdę wyczekana ciąża :) Jeszcze raz gratuluję!

Lolipop
    Ja to wszystko wiem, i rozumiem. Ale dzisiaj jeszcze jakby ustały mdłości..
    Wiem, że nie mam to wpływu i stres nie pomaga.
    Ale brzuch nie boli, mdłości jakby ustały, śluzu jak na lekarstwo - czy ja w ogóle w ciąży jestem? piersi też nie są jakieś mocno obolałe...
    Jedyne co to znowu mam zadyszkę jak idę do pracy i na schodach zdycham, to pamiętam z ostatniej ciąży. I w nocy muszę siusiu. I tyle :(
    Ale będzie co ma być, głową muru nie przebije. Wierzę, że Bąbel robi co może...

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    Happywife ty w poniedzialek zaczelas juz 7 tydzien ☺
    Serio ? Jakoś nie ogarniam tego. To moja pierwsza ciąża i przyznam, ze jestem zielona.. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 22.01, czyli mam liczyć od tego dnia ale włącznie z nim, tak ?

Lolipop, mój mąż nie to że nie ma ochoty, bo od jego dotyku odpędzić się nie mogłam, ale bał się, ze seks może zaszkodzić maluszkowi. :D

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    happywife wrote:
    Serio ? Jakoś nie ogarniam tego. To moja pierwsza ciąża i przyznam, ze jestem zielona.. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 22.01, czyli mam liczyć od tego dnia ale włącznie z nim, tak ?

Lolipop, mój mąż nie to że nie ma ochoty, bo od jego dotyku odpędzić się nie mogłam, ale bał się, ze seks może zaszkodzić maluszkowi. :D

Mój tez się boi... Ale też go skuszę :)

https://www.pampers.pl/ciaza/kalkulator-terminu-porodu tu masz link:) musisz podać jeszcze ilodniowy cykl :)

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Nova87 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja moge którejś oddać bol piersi :) jestem typem spiącym na brzuchu i przez bolące cycki sie nie wysypiam :(
    Mdłości miewam ale wieczorem. wystarczy coś przegryść drobnego i jest spokój. Brzuch mnie boli nadal jak na @. I może to głupio zabrzmi ale od tygodnia mam takie kichanie że szok :)

hrqoskjoayf3n559.png

05.03.18 - beta HCG - 423,49
    07.03.18 - beta HCG - 971,13
    13.03.18 - beta HCG - 8403,34
  • Soldier-Woman Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sobie sprawdzę, bo jestem o jeden dzień do przodu jak happywife. Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki to 23.01. A w apce pokazuje ze 6 tydzień.

11.2018 Synek Eliasz 👶. 03.2023 - zaczynamy starania o drugiego dzidziusia👶👶
  • happywife Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    A kiedy miałaś ostatnią @?
    Ovufriend liczy chyba wg daty ostatniej miesiączki, to jest data porodu wg OM. Ja pierwszej ciąży tylko jej się trzymałam, bo daty wg usg non stop mi się zmieniały, zwariować można było.
    I jak masz na suwaczki 6+2, to nie możesz być w szóstym tygodniu, bo leci ci już drugi dzień następnego tygodnia, prawda? :) Czyli jesteś w siódmym:) Chyba, że powiesz, że skończyłaś szósty tydzień :)
    I gratuluję igraszek z mężem ;)

No tak, faktycznie :D Ostatnią miesiączkę miałam 22.01
    A TY kochana nie przejmuj się, że masz mało objawów, jest mnóstwo kobiet, które w ogóle nie mają objawów. Skoro miesiączki nie dostałaś, hcg potwierdza to jesteś w ciązy i wszystko będzie dobrze.

A ja właśnie dzwoniłam do mojego lekarza i okazało się, że 13.03 zwolniło się miejsce i wtedy mam wizytę :)

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak happywife od miesiaczki powinno sie liczyc. Tak jak wyzej napisala Supergirl, masz skonczony 6 tydzien a leci CI czyli jestes w 7 tygodniu. Ja jestem w tygodniu, chociaz u gina to sie raczej podaje dokladnie jak jest, bo na tym etapie ten kazdy dzien ma znaczenie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:55

happywife lubi tę wiadomość

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez dzisiaj zrobilam bete, w sumie nie wiem po co tak przy okazji... czy wiecie jak liczyc przyrost bety w ciagu tygodnia?

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soldier-Woman wrote:
    Tez sobie sprawdzę, bo jestem o jeden dzień do przodu jak happywife. Pierwszy dzień ostatniej miesiaczki to 23.01. A w apce pokazuje ze 6 tydzień.

Skończony szósty, rozpoczęty siódmy masz:)

Soldier-Woman lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oyeykova wrote:
    ja poleciałam dziś zrobić pierwszą betę :)
    trzymam kciuki, wiesz ze za 48 godzin powinno sie ją powtórzyc, bo wazniejszy jest przyrost a nie jej pierwsza wartosc :)

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    tak happywife od miesiaczki powinno sie liczyc. Tak jak wyzej napisala Supergirl, masz skonczony 6 tydzien a leci CI czyli jestes w 7 tygodniu. Ja jestem w tygodniu, chociaz u gina to sie raczej podaje dokladnie jak jest, bo na tym etapie ten kazdy dzien ma znaczenie

Dokładnie, bo lekarza interesują skończone tygodnie, przebyte już:) Ale który tydzień trwa to już inna historia ;)

plemniczka lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • SuperGirl_83 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plemniczka wrote:
    ja tez dzisiaj zrobilam bete, w sumie nie wiem po co tak przy okazji... czy wiecie jak liczyc przyrost bety w ciagu tygodnia?

Nie wiem czy nie ma kalkulatora przyrostu gdzieś? Na pewno jest jakaś strona, choć ja się nie orientuję..

plemniczka lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • happywife Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SuperGirl_83 wrote:
    Mój tez się boi... Ale też go skuszę :)

https://www.pampers.pl/ciaza/kalkulator-terminu-porodu tu masz link:) musisz podać jeszcze ilodniowy cykl :)

Dziękuję kochana <3

Kuś, kuś. Jak się dobrze ich urobi to się odważą :D My po 1,5 tygodnia przerwy to ahhhh. Chociaż śmialiśmy się, że byliśmy ostrożniejsi niż przy pierwszym razie, bo tak uważaliśmy żeby nic się tam nie stało :P

w57vrjjg1zel16f1.png

Pozytywny test 23.02 <3
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ