Listopadowe mamuśki 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
SuperGirl_83 wrote:Mnie już nic nie boli na dole, ani jajniki, ani podbrzusze. Może czasami lekkie uczucie rozpierania, ale tak naprawdę to musiałabym się wsłuchać.. nie wiem czy to dobrze czy źle, lepiej nie będę tego analizowała ;(
A mdłości z głodu czy jak nie mam sytego brzuszka mam prawie od zrobienia testu
Martusia
Współczuję porannych mdłości
Ja władanie tez przestałam czuć bol brzucha. Do tej pory było jakieś kłucie, ciągnięcie. Jakby się to uspokoilo -
SuperGirl_83 wrote:A długo się starałaś?
Lolipop
Bajki są fajne:) ja chodzę do kina z synkiem na bajeMożna się rozluźnić
długo nie długo. Teraz udalo sie w 18 cyklu. Z córką zaszłam w 5 cykluSuperGirl_83 lubi tę wiadomość
-
Arashe wrote:Lolipop trochę mnie stresuje ten ogrom czasu, który muszę odczekać przez wizytą, ale cóż zrobić
Plemnikczka powiedz mamie dla waszego bezpieczeństwa
Witam nowe panie
Życzę wszystkim pomyślności na wizytach i testach
Happywife mój mąż z kolei w ogóle nie ma żadnych oporów
Arashe wiesz ze nie naleze do oazy spokoju;) ciagle sie nakierowuje na prawidlowy tok myslenia i po prostu wiem ze wytrzymamynie martw sie. Nadrobimy.
Przypomnij kiedy masz wizyte? -
happywife wrote:A w ogóle to ściągnęłam te apki : moja ciąża i happy baby, wprowadziłam datę ostatniej miesiączki i w jednej apce pokazuje mi, że jestem w 7 tyg, w drugiej, że w 8, a tu na suwaczku, że 6t2d, weź tu bądź mądry
Ovufriend liczy chyba wg daty ostatniej miesiączki, to jest data porodu wg OM. Ja pierwszej ciąży tylko jej się trzymałam, bo daty wg usg non stop mi się zmieniały, zwariować można było.
I jak masz na suwaczki 6+2, to nie możesz być w szóstym tygodniu, bo leci ci już drugi dzień następnego tygodnia, prawda?Czyli jesteś w siódmym:) Chyba, że powiesz, że skończyłaś szósty tydzień
I gratuluję igraszek z mężem
.kropka., plemniczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nova87 wrote:długo nie długo. Teraz udalo sie w 18 cyklu. Z córką zaszłam w 5 cyklu
Wow, to naprawdę wyczekana ciążaJeszcze raz gratuluję!
Lolipop
Ja to wszystko wiem, i rozumiem. Ale dzisiaj jeszcze jakby ustały mdłości..
Wiem, że nie mam to wpływu i stres nie pomaga.
Ale brzuch nie boli, mdłości jakby ustały, śluzu jak na lekarstwo - czy ja w ogóle w ciąży jestem? piersi też nie są jakieś mocno obolałe...
Jedyne co to znowu mam zadyszkę jak idę do pracy i na schodach zdycham, to pamiętam z ostatniej ciąży. I w nocy muszę siusiu. I tyle
Ale będzie co ma być, głową muru nie przebije. Wierzę, że Bąbel robi co może...
-
plemniczka wrote:Happywife ty w poniedzialek zaczelas juz 7 tydzien ☺
Lolipop, mój mąż nie to że nie ma ochoty, bo od jego dotyku odpędzić się nie mogłam, ale bał się, ze seks może zaszkodzić maluszkowi.
Pozytywny test 23.02 -
happywife wrote:Serio ? Jakoś nie ogarniam tego. To moja pierwsza ciąża i przyznam, ze jestem zielona.. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to 22.01, czyli mam liczyć od tego dnia ale włącznie z nim, tak ?
Lolipop, mój mąż nie to że nie ma ochoty, bo od jego dotyku odpędzić się nie mogłam, ale bał się, ze seks może zaszkodzić maluszkowi.
Mój tez się boi... Ale też go skuszę
https://www.pampers.pl/ciaza/kalkulator-terminu-porodu tu masz link:) musisz podać jeszcze ilodniowy cyklhappywife lubi tę wiadomość
-
To ja moge którejś oddać bol piersi
jestem typem spiącym na brzuchu i przez bolące cycki sie nie wysypiam
Mdłości miewam ale wieczorem. wystarczy coś przegryść drobnego i jest spokój. Brzuch mnie boli nadal jak na @. I może to głupio zabrzmi ale od tygodnia mam takie kichanie że szok -
SuperGirl_83 wrote:A kiedy miałaś ostatnią @?
Ovufriend liczy chyba wg daty ostatniej miesiączki, to jest data porodu wg OM. Ja pierwszej ciąży tylko jej się trzymałam, bo daty wg usg non stop mi się zmieniały, zwariować można było.
I jak masz na suwaczki 6+2, to nie możesz być w szóstym tygodniu, bo leci ci już drugi dzień następnego tygodnia, prawda?Czyli jesteś w siódmym:) Chyba, że powiesz, że skończyłaś szósty tydzień
I gratuluję igraszek z mężem
No tak, faktycznieOstatnią miesiączkę miałam 22.01
A TY kochana nie przejmuj się, że masz mało objawów, jest mnóstwo kobiet, które w ogóle nie mają objawów. Skoro miesiączki nie dostałaś, hcg potwierdza to jesteś w ciązy i wszystko będzie dobrze.
A ja właśnie dzwoniłam do mojego lekarza i okazało się, że 13.03 zwolniło się miejsce i wtedy mam wizytęSuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02 -
tak happywife od miesiaczki powinno sie liczyc. Tak jak wyzej napisala Supergirl, masz skonczony 6 tydzien a leci CI czyli jestes w 7 tygodniu. Ja jestem w tygodniu, chociaz u gina to sie raczej podaje dokladnie jak jest, bo na tym etapie ten kazdy dzien ma znaczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:55
happywife lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:tak happywife od miesiaczki powinno sie liczyc. Tak jak wyzej napisala Supergirl, masz skonczony 6 tydzien a leci CI czyli jestes w 7 tygodniu. Ja jestem w tygodniu, chociaz u gina to sie raczej podaje dokladnie jak jest, bo na tym etapie ten kazdy dzien ma znaczenie
Dokładnie, bo lekarza interesują skończone tygodnie, przebyte jużAle który tydzień trwa to już inna historia
plemniczka lubi tę wiadomość
-
plemniczka wrote:ja tez dzisiaj zrobilam bete, w sumie nie wiem po co tak przy okazji... czy wiecie jak liczyc przyrost bety w ciagu tygodnia?
Nie wiem czy nie ma kalkulatora przyrostu gdzieś? Na pewno jest jakaś strona, choć ja się nie orientuję..plemniczka lubi tę wiadomość
-
SuperGirl_83 wrote:Mój tez się boi... Ale też go skuszę
https://www.pampers.pl/ciaza/kalkulator-terminu-porodu tu masz link:) musisz podać jeszcze ilodniowy cykl
Dziękuję kochana
Kuś, kuś. Jak się dobrze ich urobi to się odważąMy po 1,5 tygodnia przerwy to ahhhh. Chociaż śmialiśmy się, że byliśmy ostrożniejsi niż przy pierwszym razie, bo tak uważaliśmy żeby nic się tam nie stało
SuperGirl_83 lubi tę wiadomość
Pozytywny test 23.02