X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamuśki 2018
Odpowiedz

Listopadowe mamuśki 2018

Oceń ten wątek:
  • Better_togother Koleżanka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam wynik bety 1090. W piatek ginekolog kazal powtorzyc i wyslac wynik sms:)

Justaaa lubi tę wiadomość

Aleksander - 19/08/2015
    Miłosz - 09/11/2018
  • Martusiaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Coś czuje ze przez ta gowno burze dużo dziewczyn przestanie się odzywać a szkoda :(
    Myślę że troszkę opadną zle emocje i się odezwa.. ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też odebrałam betę wzrosła 130% wynosi teraz 1227 :-)

molisia, 2mama, Joanna_blondi, Justaaa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• Loretka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi777 i Happywife PIĘKNIE U WAS :D Gratuluję

Luuna piękny przyrost, super

Luuna lubi tę wiadomość

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Better_togother wrote:
    Odebralam wynik bety 1090. W piatek ginekolog kazal powtorzyc i wyslac wynik sms:)

A robiłaś wcześniej dla siebie, masz do czego porównać, czy to pierwsza beta?

aw3ncwo.png
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga188990 wrote:
    Coś czuje ze przez ta gowno burze dużo dziewczyn przestanie się odzywać a szkoda :(

Czytam wątek na bieżąco i właściwie nie kumam o co w tym wszystkim chodzi.
    Ale może po prostu coś mi nie styka :D :D :D

aw3ncwo.png
  • RedRose Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje wam pieknych bet i usg :))
    Ostatnio na instastory mamaginekolog byla info ze mozna espumisan w ciazy ale moze jest jakis artykul na ten trmat e necie jeszcze tak dla pewnosci.
    Troche sie pogubilam.. Skoro u mnie miesiaczka byla 2 lutego a owulka 20 lutego to mozna powiedziec zew ktorym tygodniu jestem? W moim opisie znajdziecie wyniki bety. Lekarz mi nie powiedzial. Nie zalozyl karty bo za wczesnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 19:45

Jezu ufam Tobie
  • Loretka Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Ostatnio na instastory mamaginekolog byla info ze mozna espumisan w ciazy ale moze jest jakis artykul na ten trmat e necie jeszcze tak dla pewnosci.
    Troche sie pogubilam.. Skoro u mnie miesiaczka byla 2 lutego a owulka 20 lutego to mozna powiedziec zew ktorym tygodniu jestem? W moim opisie znajdziecie wyniki bety. Lekarz mi nie powiedzial. Nie zalozyl karty bo za wczesnie.

W zasadzie tygodnie liczą się od ostatniej miesiączki, ale u Ciebie wiek dziecka będzie zapewne mniejszy, bo miałaś owulke dopiero 18dc. A system zakłada owulację 14 dc.

aw3ncwo.png
  • Mysz17 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusiaa wrote:
    Dziewczyny .. czy w ciąży można wziąć jakiś espumisan?? Masakra te wzdęcia mnie wykańcza aż brzuch boli ;(
    Mi w poprzedniej ciazy lekarz sam zalecil jak zobaczył moj wzdety brzuch, mowil ze mozna bezpiecznie brac, stosowalam i wszystko ok. Teraz tez czasem biore.

• SuperGirl_83 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii77, Happywife
    Wspaniałe wieści dziewczyny!!! Gratuluje serduszek!! Oby same takie wiadomości były tutaj na forum! :)

Pozostałym dziewczynom z betami również gratuluję:)

Martusia
    Ja miałam taki wzdęcia w okresie terminu @, teraz jakby zelżaly i nie mam wiec nie poradzę :(
    Za to ja wpierniczam mimo mdłości bo wiem, ze jak zjem to one miną choćby na chwilę i to działa jak narkotyk ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 19:50

happywife lubi tę wiadomość

34bwgywl9johpf1n.png
  • Martusiaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RedRose wrote:
    Wydaje mi się że 5t 2d ;)

3jgxyx8d40d83sxa.png
    6 cs
    Beta hcg
    20.02.2018r 27 dc -299,26
  • Aga188990 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Redrose ja miałam ostatnia 3lutego cykle mam 31dniowe ale dokładnie kiedy owulka to nie wiem.. według OM mi wychodzi termin na 10.11 i 5t3d myśle ze u Ciebie może być podobnie :)

w4sq9n73qvls2f07.png

❤️Aniołek - 12tc
    ❤️Aniołek - 6tc
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Ja czytam ale dzisiaj taki intensywny dzien mialam ze nie pisalam. Gratuluje pieknych przytostow bet, i udanych wizyt. Ciesze sie z wami.

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma, Aria tak mi smutno, Emma o ile dobrse zrozumialam to u Ciebie nie ma juz szans na cud?
    Aria jak po drugim USG? Tak mocno zaciskam kciuki!

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red rose jak wejdziesz na suwaczki.com i powpisujesz dane to stworzy Ci sie suwaczek na ktorym codziennie bedziesz widziala swoj wiek ciazy ☺

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • truskawka_oli Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie tak się zastanawiam czy lekarz nie przesadził, że dopiero kolejną wizytę mam za miesiąc? Co sądzicie? Przecież miesiąc to dużo czasu :( a wy macie wizyty co dwa tygodnie.

f2w3gox1m8thuj2d.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    truskawka_oli wrote:
    właśnie tak się zastanawiam czy lekarz nie przesadził, że dopiero kolejną wizytę mam za miesiąc? Co sądzicie? Przecież miesiąc to dużo czasu :( a wy macie wizyty co dwa tygodnie.

Generalnie wuzyty sa co miesiac, chociaz mi gin wczoraj powiedzial ze z raci tego ze wie ze bede sie denerwowac bo nie widzialam jeszcze serduszka to mam za tydzien przyjsc, a nie za 2 tygodnie.
    W I trymestrze ja sobie nie wyobrazam pojsc 1 raz na miesiac

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • plemniczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych mdlosciach a mnie tylko raz wczoraj zemdlilo przy obiedzie i juz nie wrocilo. U mnie nadal jedyne o objawy to czestsze sikanie, sennosc, falami klucie i szczypanie w piersiach

2nn3skjo0mk8tm7j.png

0ep1dkp.png
  • Ana. Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinaa wrote:
    ja w tamtym tygodniu miałam mdłości i dziwne motyle ale od paru dni nic nie ma a koleżanka niedawno mnie straszyła, że będę na pewno wymiotować skoro mam mdłości a tu proszę nic :) oczywiście tfu tfu nie zapeszam :D choć z tymi mdłościami to przynajmniej wiedziałam, że na pewno jestem w ciąży i jest ok
    Ja w zeszlej ciazy mialam hipermdlosci a nie wymiotowalam ani razu ;)

Kinaa lubi tę wiadomość

n59y3e5elyx39qbm.png
    m3sx9jcghh12782r.png

6+2 - 0.5cm, <3
    8+2 - 1.8cm, <3
  • 2mama Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red Rose ja też miałam ostatnia miesiączka 02.02 i zrobiłam sobie suwaczek jak poradziła ci plemniczka ;)

yuud9jcgba8woc10.png
‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ