WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer synka straciłaś przez szyjkę ? Ja straciłam córkę w 37 tyg przez uduszenie pępowiną 😔
    Boże mi się dziś śniło że 2tyg przed porodem zakladali mi szew 😳😳😳

Monia85 lubi tę wiadomość

• abbigal Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!🙋
    Nieśmiało dopisuję się do wątku i mam nadzieję, że zostanę do listopada☺️, chociaż prawie jestem pewna, że rozpakują mnie wcześniej.
    Z drugiej strony już niczego nie jestem pewna, bo ta ciąża jest totalną niespodzianką i niewiadomą 😶.

U mnie 10w6d, ale z USG maluch trochę młodszy.Usg prenatalne zaplanowane na 4 maja i nie wiem jak dotrwam do tego czasu. Dlatego pomyślałam że jednak będę tu zaglądać do Was, bo w poprzedniej ciąży taki wątek na BBF był mega wsparciem psychicznym.
    Fajnie, że tu jesteście☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2023, 08:38

age.png

age.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abbigal witamy na grupie 🙂

abbigal lubi tę wiadomość

age.png
  • Summer Znajoma

Wysłany: 17 kwietnia 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Summer synka straciłaś przez szyjkę ? Ja straciłam córkę w 37 tyg przez uduszenie pępowiną 😔
    Boże mi się dziś śniło że 2tyg przed porodem zakladali mi szew 😳😳😳
    Właściwie cały czas byłam przekonana, że powodem by a bakteria ecoli. To działo się ekspresowo. W piątek wizyta wszystko super a w niedzielę skorcze i szybka wizyta w szpitalu. Mały miał się dobrze ale szyjka była skrócona już bardzo. Przyjęli mnie na oddział patologii i zaczęli wyciszać skurcze zeby założyć szew. Niestety jak wody odeszły wiedziałam że już nic nie da się zrobić. Teraz podczas wizyty w szpitalu lekarka mówi że dziwne, że tylko ecoli, dla niej to bardziej na niewydolność szyjki wygląda i, że warto pomyśleć o szwie.
    Strasznie Ci współczuję 😞

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny które będą rodzić w listopadzie/październiku/grudniu zapraszam na mój vinted wystawiam zimowe ciuszki /kombinezony otulacz czapeczki https://www.vinted.pl/member/101247896-mczarna93

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abbigal witaj , tu więcej tych niespodziewanych ciąż , u mnie również..więc będę tu chuba tylko stękać i narzekać 🤷

Summer dobrze że teraz Ci założą szew i będzie sieksza pewność że wszytsko bedzie dobrze. Niestety po takich przepadkach widać nawet na późniejszym etapie nigdy nic nie wiadomo 😔

Ja mam wrażenie że u mnie psychicznie jest coraz ciężej..zawsze byłam mega mocna psychicznie a tera masakra. Najgorsze jest to że nie potrafię się z niczego cieszyć, jestem zmęczona , całymi dniami chce mi się wymiotować i nie widzę sensu w niczym.Nigdy czegoś takiego nie miałam. Nawet mąż mi powiedział że się od niego totalnie odsunełam. Chyba mam do niego żal bo nie chce się poddać wazektomi , a dla kobiety sterylizacja jest zabroniona.

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam pierwszą wizytę może ona coś zmieni..

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój czterolatek jutro ma usunięcie migdała więc ostatnie dni takie w napięciu, żeby tylko nie zachorował

start lipiec 2013
  • Summer Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031, który u Ciebie tydzień ? Ja dziś zaczęłam 11 tc i mnie mdłości ustały ale ja też nie pamiętam kiedy się cieszyłam z czegokolwiek. Jestem typem człowieka, który nie narzeka. Zawsze szukam pozytywów i jestem mega optymistką a teraz jest dramat. Dla mnie ciąża też była zaskoczeniem bo po 3 latach prób i niepowodzeń po poronieniu dwóch biochemicznych, odpuściłam. Stwierdziłam , że mam już 41 lat i widocznie nie dane jest nam mieć wspólne dziecko. Córki wychowujemy razem ale moj P nie jest biologicznym tatą. W styczniu dostałam umowę o pracę w nowej firmie a w marcu zobaczyłam dwie kreski.imo wszystko się cieszyłam no i teraz już nie chce takich dramatów przeżywać. Chciałabym żeby skończyło się to dobrze. U nas naprawdę było dość dramatów. Najpierw ja pochowałam synka a w zeszłym roku mój bratanek w wieku 3 lat zmarł na białaczkę . Przydałoby się coś pozytywnego w rodzinie.

• Pinapple_Girl Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Postanowiłam napisać kilka słów o sobie. Aktualnie 8+2. W wywiadzie pierwsza ciąża zakończona poronieniem w 6t (2020) i druga pozamaciczna zakończona usunięciem jajowodu (5t) w 2021. Jakie było moje zdziwienie, kiedy na teście zobaczyłam dwie kreski...a zrobiłam go tylko dlatego, ze było mi podejrzanie niedobrze któregoś popołudnia. Z racji mojego wieku (38l) i minionych wydarzeń Pani doktor stwierdziła krótko: ciąża wysokiego ryzyka. Dostałam luteinę podjęzykowa 2x dziennie- to było na początku kwietnia. Pare dni temu zaczęłam plamić, wiec zapisałam sie wczoraj na wizytę. Wszystko ok, serduszko bije a ja mam zażywać dodatkowo Duphaston 3x2tabl. I powiem Wam, że z jednej strony boję się, ze wydarzy się cos złego, bo przecież juz sie kiedyś wydarzyło, a z drugiej jeszcze sobie w głowie nie poukładałam, ze moje życie tak bardzo sie zmieni- bo juz sie przyzwyczaiłam do myśli, ze nie każdemu jest dane zostać rodzicem.
    Pozdrawiam Was serdecznie 😊

Wysłany: 18 kwietnia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja jestem 8+3 i jest dramat , cały czas czuję jakbym miała zaraz wymiotować.
    To faktycznie dużo przeżyłaś złych rzeczy, nie ma chyba nic gorszego niż pochować własne dziecko.
    Pinapple witam i gratuluję. Ja jestem dzień przed Tobą i też mam plamienie, lekko brązowe. Jutro się dowiem co i jak.

Dziewczyny ja już mam ciężko chodzić w jeansach 😳 jak leżę na plecach to już ewidentnie czuję powiększoną macice

• abbigal Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karolcia, ja już tylko w spodniach i legginsach ciążowych od 2 tyg.🙈 W poprzedniej ciąży nie było widać brzuszka do 5mc, a teraz i waga i objętość w górę 🙈 Ja jakoś od wczoraj już lepiej funkcjonuję, ale jeszcze do minionego weekendu non stop zajadałam uczucie że zaraz🤢 liczę że to minie w drugim trymestrze🙏

Cześć @Pinnaple, mocne kciuki by tym razem wszystko się dobrze skończyło✊✊

age.png

age.png
  • Leksia Znajoma

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, widzę, że jest tu dużo mam po przejściach, co zachęciło mnie do napisania. Jestem aktualnie w 4 ciąży, a nie mam żadnego żywego dziecka. Najpierw 1,5 roku starań i leczenia bezpłodności, potem pierwsza ciąża biochemiczna, potem ciąża bez komplikacji i w zeszłym roku urodziłam synka w 39tc, który w 3 dobie życia, bez jakichkolwiek objawów zmarł, jeszcze w szpitalu. Wpisano śmierć łóżeczkowa, nie udało się ustalić przyczyny śmierci. Żaden z lekarzy na obchodzie nie zauważył, że moje dziecko nie oddycha, a potem szpital jeszcze zgłosił sprawę na prokuraturę, sugerując, że to ja mogłam się przyczynić do śmierci syna... Kilka miesięcy później zaszłam w ciążę, puste jajo płodowe. Dziś 8+0, tydzień temu był widoczny zarodek i serduszko, ale biorąc pod uwagę moją historię położniczą, to wolę się nie nastawiać jeszcze, czekam co najmniej do pierwszych prenatalnych... Jest dużo obaw, ale w końcu kiedyś musi być dobrze...

• Brunetka Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Karolcia15031 @Leksia (jeśli o kogoś pominęłam to przepraszam)strasznie współczuję straty dziecka:(
    Ja też mam za sobą dwa poronienia, ale jedno bardzo wcześnie, nawet serduszka nie było, a drugie też w 11 ( ciąża wyglądała na 9) tydzień. Mam też w domu dwie córeczki i tak ostatnio myślałam, że jestem w stanie znieść bardzo dużo czy to dotyczącego związku, pracy, pieniędzy, stratę...wszystko, natomiast nigdy nie zniosłabym śmierci mojej córki...Płaczę na samą myśl. Podziwiam Was, że jesteście w stanie to nieść przez życie ;( Mam nadzieję, że przed Wami już same dobre i szczęśliwe chwile

w4sqdqk37ek35kuj.png

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksia strasznie Ci współczuję , Twoja strata jest jeszcze bardzo świeża ale z czasem będzie łatwiej szczególnie jak urodzisz dzidziusia . Mi wielką ulgę sprawiło urodzenie córeczki a tak strasznie się bałam , myślałam że nigdy nie urodze żywego dziecka. To było do tego stopnia że jak urodziłam to nie potrafiłam się cieszyć i nie zapytałam nawet czy z nią wszytako ok .Jak chcesz pogadać czy coś to zapraszam na priv.
    Ja właśnie czekam na pierwszą wizytę i cała się trzęse.

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunetka ja jestem silna albo inaczej - zawsze byłam silna ale ta ciąża rozwaliła mnie psychicznie. Wiem że wiele kobiet marzy o ciąży ale ja już nie chciałam wiecej

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksia, bardzo wiele przeszłaś i bardzo Ci współczuję. Ale zawsze po burzy wychodzi słońce i to jest ten czas. Ja tez się boje i bać się będę chyba do końca, ale wierze, ze będzie dobrze. Jestem zaledwie dwa dni przed Tobą, więc mocno trzymam kciuki, żeby nam się udało 😘

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie , na razie wszytko ok , 1cm człowieczka z biorącym sercem. Termin na 25 listopada , ciąża podwyższonego ryzyka.

abbigal, Monia85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 kwietnia 2023, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Jestem po wizycie , na razie wszytko ok , 1cm człowieczka z biorącym sercem. Termin na 25 listopada , ciąża podwyższonego ryzyka.
    Cieszę się, ze wszystko w porządku. A czy lekarz skomentował jakoś te plamienia? Dostałaś leki?

• Leksia Znajoma

Wysłany: 20 kwietnia 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przyjęcie :) @Karolcia15031 super, że wszystko ok. Ciąża to zawsze duże emocję, wierzę, że z czasem zaczniesz się cieszyć :) Ja ciągle nie mogę uwierzyć, że będzie ok, najchętniej nie chodziłabym wcale do lekarza do 20tc, bo boję się usłyszeć, że coś jest nie tak.

A jak się czujecie fizycznie? Ja jestem głównie zmęczona i jest mi cały czas zimno, w pracy chodzę w grubym swetrze, a w domu zawsze pod kocyk :)

Czy robicie/ robiłyście w poprzednich ciążach te badania prywatne z krwi typu Sanco, Veragene - jeśli tak, to które? Ja w poprzedniej ciąży nie robiłam, ale teraz chyba bym chciała, żeby potem nie zarzucać sobie, że mogłam czemuś zapobiec, a pożałowałam kasy.

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ