Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy na rynku jest coś bez recepty na infekcję grzybiczą/drożdże itp. Od dwóch dni czułam lekkie swędzenie czasami, niezbyt intensywne, ale myślałam że coś podrażniłam stosując luteinę dopochwowo, ale dzisiaj widzę na wkładce żółtą wydzielinę i spanikowałam 😑 Mam w domu Pimafucort, ale czytam że może naruszać słuch płodu, więc boję się bez lekarza stosować, a wiadomo do poniedziałku zero kontaktu z lekarzami🙈🫤 Może jakieś domowe sposoby?🙏
-
abbigal wrote:Dziewczyny, czy na rynku jest coś bez recepty na infekcję grzybiczą/drożdże itp. Od dwóch dni czułam lekkie swędzenie czasami, niezbyt intensywne, ale myślałam że coś podrażniłam stosując luteinę dopochwowo, ale dzisiaj widzę na wkładce żółtą wydzielinę i spanikowałam 😑 Mam w domu Pimafucort, ale czytam że może naruszać słuch płodu, więc boję się bez lekarza stosować, a wiadomo do poniedziałku zero kontaktu z lekarzami🙈🫤 Może jakieś domowe sposoby?🙏
abbigal lubi tę wiadomość
start lipiec 2013 -
@abbigal, ja w ostatniej ciąży na infekcje grzybicza dostałam globulki pimafucin, ale to był trzeci trymestr. W pierwszym trymestrze dostałam fluomizin na infekcje grzybiczna-bakteryjna ale to jest na pewno na receptę. W tej ciąży zanim jeszcze zrobiłam test stosowałam macmiror complex, tez po konsultacji z ginekologiem i informacji ze spóźnia mi się okres. Ale jeśli nie masz pewności, to lepiej nawet iść do szpitala, czy na jakaś pomoc doraźna, bo to dopiero pierwszy trymestr
Co do pimafucortu to to jest inny lek niż pimafucin, jeden z nich jest silniejszy i bardziej inwazyjny, ale już nie pamietam któryWiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 16:40
-
Napisałam do mojej dyżurnej gin. i odpisała mi że mogę Pimafucort, ale w Necie też jest sporo info że to ostateczność i że może wpływać na słuch płodu. Jutro jestem umówiona wieczorem z na tel. do mojej prowadzącej ciążę to liczę, że da mi coś bezpieczniejszego.
@Leksia, też tak coś kojarzę i wydaje mi się, że Pimafucort jest właśnie silniejszy. Boję się też nic nie robić teraz, więc zastosuję taką niewielką ilość dzisiaj i jutro raczej żeby powstrzymać rozwój niż wyleczyć, a może jutro dostanę coś bezpieczniejszego. -
Ja właśnie jestem w trakcie leczenia i dostałam Pimafucin w globulkach oraz Pimafucort w kremie. Oba zleciła mi moja ginekolog prowadząca, więc wierzę, że są bezpieczne. Wcześniej brałam Nystatynę, ale infekcja wróciła Dodatkowo mój mąż dostał lek doustny, bo podobno trzeba leczyć partnera, nawet jeśli nie ma żadnych objawów...
-
Karolcia15031 wrote:Dziewczyny któraś z Was pisała o leku na mdłości , błagam napiszcie jaki to jest i czy on działa na samo uczucie mega mdłości czy tylko na zahamowanie mdłości ?
Pewnie chodzi o Xonvea ? Ja nie wiem, bo nie brałam, ale naczytałam się bardzo dużo, że strasznie ciężko jest to odstawić, że długo się bardzo wymiotuje pomimo, że schodzi się stopniowo zmniejszając dawki i tak się tego wystraszyłam, że wolałam już nie zaczynać.
-
Karolcia15031 wrote:Dziewczyny któraś z Was pisała o leku na mdłości , błagam napiszcie jaki to jest i czy on działa na samo uczucie mega mdłości czy tylko na zahamowanie mdłości ?
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
@Leksia @Mvada
No w moim przypadku mam zabronione jakiekolwiek aktywności. Przed ciążą chodziłam na aqua aerobik 3x w tygodniu ale lekarz zabronił czegokolwiek, max 30 min spaceru dziennie to wszystko co mogę. Może to dlatego że ciąża pojedyncza ale mam giganta mięśniaka po drugiej stronie i tak na prawdę organizm obciążony dużo bardziej jak przy ciąży mnogiej.
Co do prenatalnych, tak owszem, te które wykrywają wady płodu tak, że można jeszcze w brzuchu temu maluchowi pomoc to jak najbardziej. Ale to nie każde badanie to ma na celu. Te właśnie bardzo chętnie zrobię, tylko się muszę zorientować które to są dokładnie.
Detektor tetna- też myślałam żeby kupić ale znając moja panikarską naturę to wiem że by mnie to jeszcze bardziej stresowało. Już i tak muszę ograniczyć wyszukiwania na google bo każdy niepokój mój kończy się jeszcze większym niepokojem po wyszukiwaniu informacji w necie.
-
Monia85 wrote:No i jestem wzywana na wizytę juto, celem omówienia wyników... oszaleję2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Karolcia15031 wrote:Ja mam prenatalne dopiero 12maja , będę w 11+6 nie wiem czy to nie za szybko.
Monia wzywają Cię tam gdzie robiłaś prenatalne ?start lipiec 2013 -
Monia85 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Pamiętaj że to tylko statystyki.
Swoją drogą nie miałaś wyników od razu? Ja miałam wyniki Pappy w tym samym dniu co robiłam USG i krew do Pappy🤔 ale to była prywatna placówka. Teraz mam mieć w szpitalu, to ciekawe czy będę miała od razu całość. -
abbigal wrote:Monia85 trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Pamiętaj że to tylko statystyki.
Swoją drogą nie miałaś wyników od razu? Ja miałam wyniki Pappy w tym samym dniu co robiłam USG i krew do Pappy🤔 ale to była prywatna placówka. Teraz mam mieć w szpitalu, to ciekawe czy będę miała od razu całość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 20:47
start lipiec 2013