X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska- nie mam jeszcze i mam schizy totalne bo gin mowila ze na nastepnej wizycie ogarniemy temat, wiec teraz w tygodniu powinno sie cos wyjasnic. Mega sie.boje ze np szyjki juz nie mam albo ze jest rozwarcie bo ruchy czuje nisko i dziecko tez jest nisko i cisnie.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz trzeci dzień leniuchuję w łóżku, bo nawet mi się nie chce po pustym szpitalu spacerować (serio trochę creepy, bo to położniczy, duzo mniejszy ruch niż te 3-4 lata temu, wszyscy pochowani w salach, nie na ruchu żadnego na korytarzach👻😅) i też zauważyłam, że mam dużo częściej twardy brzuch niż normalnie w domu. Myślałam pczątkwo, że to przez pessar, ale on chyba takich skutków nie daje, więc może coś w tym jest, że dla równowagi warto się poruszać.
    Dziewczyny damy radę z tymi szyjkami💪

Juśka88 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wasz ginekolog na każdej wizycie mierzy Wam szyjkę w USG? Mój na wizytach sprawdza tylko manualnie i zazwyczaj mówi, że szyjka długa, twarda i zamknięta, ale nie mierzył jej jeszcze nigdy...

age.png

preg.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze, moja leży bardzo nisko i co gorsze czasem mam wrażenie, że grzebie już w szyjce ale na razie jeszcze się trzymamy. U mnie im bardziej się stresowałam tym bardziej mięśnie się napinały więc staram się wyciszyć tyle ile to tylko możliwe.

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Dziewczyny, a Wasz ginekolog na każdej wizycie mierzy Wam szyjkę w USG? Mój na wizytach sprawdza tylko manualnie i zazwyczaj mówi, że szyjka długa, twarda i zamknięta, ale nie mierzył jej jeszcze nigdy...
    Do momentu jak była twarda to nie ale jak zmiękła to już tak, sprawdzają czy się skraca czy stoi w miejscu.

Palcia lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami wrażenie że mi zaraz rękę wyciągnie przez pochwe 😂 ale pózniej będzie jeszcze lepiej 🤷
    Laski co by nie było to juz 3 trymesrt wiec jest dobrze. Wiadomo najlepiej by było żeby maluchy posiedziały do tego 37 tyg ale i tak jest dobrze. Na pazdziernikowych mamach już jedno dziecko się urodziło.

Juśka88, Nusiaaa89 lubią tę wiadomość

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ja mam czasami wrażenie że mi zaraz rękę wyciągnie przez pochwe 😂 ale pózniej będzie jeszcze lepiej 🤷
    Laski co by nie było to juz 3 trymesrt wiec jest dobrze. Wiadomo najlepiej by było żeby maluchy posiedziały do tego 37 tyg ale i tak jest dobrze. Na pazdziernikowych mamach już jedno dziecko się urodziło.
    Mój cel na teraz to 32+ tc a jak dobiję do tego to 34+ tc później będzie już z górki

abbigal, Nusiaaa89 lubią tę wiadomość

• Palcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka88 wrote:
    Mój cel na teraz to 32+ tc a jak dobiję do tego to 34+ tc później będzie już z górki

Dzięki Juśka, uspokoiłaś mnie :)
    A w którym tygodniu ciąży jesteś teraz? Nie widzę Twojego suwaczka.

age.png

preg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na kazdej wizycie mierzy poprzez usg dopochwowe od poczatku, bo moja gin zna przypadek z poprzedniej ciazy i wie ze mam tendencje do szyjkowych ekscesow.

Co do ruchow mam identycznie ze czasem czuje jakby miala mi wyleciec, gmera w samej szyjce. Malo przyjemne odczucia.

Ja teraz sie modle o 30 tc bo to juz ok. Tak mi mowili w pierwszej ciazy jak z corka lezalam na patologii. Potem 32tc to juz calkiem fajnie wiec byle do przodu, kazdy tydzien mega na plus.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Na wizytach tylko manualnie, ale od czasu gdy przypadkiem wyszło, że się skraca, to dr zlecała mi 2x USG plus wpadły wizyty na IP i stąd na bieżąco byłam z długością szyjki.

age.png

age.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Dzięki Juśka, uspokoiłaś mnie :)
    A w którym tygodniu ciąży jesteś teraz? Nie widzę Twojego suwaczka.
    Bo nie wiem jak go zrobić i czy nie trzeba wykupić usługi premium🤔 dzisiaj 31+2 tc

• Palcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka88 wrote:
    Bo nie wiem jak go zrobić i czy nie trzeba wykupić usługi premium🤔 dzisiaj 31+2 tc

Najłatwiej jest wejść w czyjś suwaczek i ustawić sobie swój własny, a później wkleić link, który się wygeneruje do stopki - tylko trzeba to zrobić w przeglądarce, bo stopki nie da się ustawić przez aplikację.

To jesteśmy na podobnym etapie ciąży 😃 od jakiegoś czasu mój synek już nie kopie tak jak wcześniej, tylko bardziej czuję takie przeciąganie i rozpychanie się w środku. Czasem tak naciąga mi ten brzuch, że mam wrażenie, że za chwilę wyjdzie przez mój pępek 😱🤣 no i niestety zaczynają mi się rozstępy...

age.png

preg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez sie mocno wypycha ale ja jestem bardzo szczupla i wydaje mi sie ze ona tam na styk miejsca juz ma.

Dzis mi sie udalo dostac na wizyte po poludniu wiec trzymajcie kciuki zeby jakos w miare pomyslnie przebiegla.

Nusiaaa89 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Moja mala tez sie mocno wypycha ale ja jestem bardzo szczupla i wydaje mi sie ze ona tam na styk miejsca juz ma.

Dzis mi sie udalo dostac na wizyte po poludniu wiec trzymajcie kciuki zeby jakos w miare pomyslnie przebiegla.

Kciuki za wyłącznie dobre informacje na wizycie, Mysza ✊

age.png

preg.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za wizytę 🙂 I za te szyjki, żeby miały moc dotrwać jak najdłużej 💪
    Ja mam ostatnio taki problem, że prawie codziennie budzę się i czuję, że leje się ze mnie tam na dole, nawet w pozycji leżącej. Dziś mam USG 3 trymestru, zobaczymy, mam nadzieję, że to śluz, a nie wody, bo jednak w ciągu dnia jest go o wiele mniej. Ale stres trochę mam.

age.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? Mam nadzieję, że same dobre wiadomości

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok 🙂Mała waży już 1642g, więc idealnie. Wody w porządku.
    Mam nadzieję, że Mysza, że u Ciebie też ok 🙂

Juśka88, Palcia, Mysza123 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 4 września 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja się muszę umówić na prenatalne bo juz 28+2 😳

Ja mam na każdej wizycie usg, usg dopochwowe żeby zmierzyć szyjkę i badanie ręczne.

Ostatnio coraz bardziej się martwie jak ja ogarne troje dzieci..niby najstarsza już duża i dużo pomaga bo ma 8lat no ale trzeba ze szkoły ją odebrać, przy nauce dopilnować, na angielski zawieść za chwile znowu jechać 🤦 na wsi wszędzie trzeba autem

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala ma 1450g, chyba sredniak taki, nie wiem nawet, albo po prostu przyhamowala ze wzrostem 😄 wymiarami tak na 30/31tc wypada. Lezy glowkowo, szturcha mnie na dole i kopie po zebrach.
    Szyjka bez zmian, dalej na luzie odpoczywac, bez wiekszych wysilkow. Nastepna wizyte mam za jakies 2,5 tygodnia i wtedy zobaczymy co dalej. Oby sie nie pogarszalo.
    Dzis sporo chodzilam bo i z rana wyniki i polozna, potem wizyta i brzuch sie napina.

U mnie corka zaczyna 1 klase i tez mnie lekko przeraza ogarniecie wszystkiego tym bardziej ze za wiele robic nie moge a nie chce byc na maxa od innych zalezna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 23:19

Palcia, KatrinaG, Juśka88, abbigal lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png

Wysłany: 5 września 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 właśnie mnie przy dzieciach najbardziej frustruje to że czasem muszę być zależna pd kogoś , a to czy mąż będzie mógł szybciej skończyć prace , a czy tesciowa mi zostanie z dziećmi. Ja będę musiała chyba koło lutego marca powoli wracać do klientek ale już wiem że moja tesciowa sobie z dwójką maluchów ( starszej noe licze bo duża) nie da sobie rady. Zawsze uwielbiałam niezależność , nie przeszkadza mi że muszę wszędzie dzieci ze sobą brać bo mąż od rana do wieczora w warsztacie tylko to jak muszę coś załatwić gdzie nie mogę ich wziąść np.do szpitala 😂 mój mąż jak nie pracuje to nie zarabia bo ma DG i żeby nie tracić kasy jak ja będę w szpitalu to teściowa bierze urolp (tylko gorzej jak się szybciej zacznie 🤦) potem jak wrócę ze szpitala o ile będzie wszystko dobrze ze mną i dzieckiem też będzie pracował tylko szybciej będzie kończył bo te wieczory wiadomo bardziej wymagające kąpiele dzieci , kolacje , przygotowanie do szkoły itp

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ