Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Juska- nie mam jeszcze i mam schizy totalne bo gin mowila ze na nastepnej wizycie ogarniemy temat, wiec teraz w tygodniu powinno sie cos wyjasnic. Mega sie.boje ze np szyjki juz nie mam albo ze jest rozwarcie bo ruchy czuje nisko i dziecko tez jest nisko i cisnie.
-
Ja teraz trzeci dzień leniuchuję w łóżku, bo nawet mi się nie chce po pustym szpitalu spacerować (serio trochę creepy, bo to położniczy, duzo mniejszy ruch niż te 3-4 lata temu, wszyscy pochowani w salach, nie na ruchu żadnego na korytarzach👻😅) i też zauważyłam, że mam dużo częściej twardy brzuch niż normalnie w domu. Myślałam pczątkwo, że to przez pessar, ale on chyba takich skutków nie daje, więc może coś w tym jest, że dla równowagi warto się poruszać.
Dziewczyny damy radę z tymi szyjkami💪Juśka88 lubi tę wiadomość
-
Wszystko będzie dobrze, moja leży bardzo nisko i co gorsze czasem mam wrażenie, że grzebie już w szyjce ale na razie jeszcze się trzymamy. U mnie im bardziej się stresowałam tym bardziej mięśnie się napinały więc staram się wyciszyć tyle ile to tylko możliwe.
-
Palcia wrote:Dziewczyny, a Wasz ginekolog na każdej wizycie mierzy Wam szyjkę w USG? Mój na wizytach sprawdza tylko manualnie i zazwyczaj mówi, że szyjka długa, twarda i zamknięta, ale nie mierzył jej jeszcze nigdy...
Palcia lubi tę wiadomość
-
Ja mam czasami wrażenie że mi zaraz rękę wyciągnie przez pochwe 😂 ale pózniej będzie jeszcze lepiej 🤷
Laski co by nie było to juz 3 trymesrt wiec jest dobrze. Wiadomo najlepiej by było żeby maluchy posiedziały do tego 37 tyg ale i tak jest dobrze. Na pazdziernikowych mamach już jedno dziecko się urodziło.Juśka88, Nusiaaa89 lubią tę wiadomość
-
Karolcia15031 wrote:Ja mam czasami wrażenie że mi zaraz rękę wyciągnie przez pochwe 😂 ale pózniej będzie jeszcze lepiej 🤷
Laski co by nie było to juz 3 trymesrt wiec jest dobrze. Wiadomo najlepiej by było żeby maluchy posiedziały do tego 37 tyg ale i tak jest dobrze. Na pazdziernikowych mamach już jedno dziecko się urodziło.abbigal, Nusiaaa89 lubią tę wiadomość
-
Mi na kazdej wizycie mierzy poprzez usg dopochwowe od poczatku, bo moja gin zna przypadek z poprzedniej ciazy i wie ze mam tendencje do szyjkowych ekscesow.
Co do ruchow mam identycznie ze czasem czuje jakby miala mi wyleciec, gmera w samej szyjce. Malo przyjemne odczucia.
Ja teraz sie modle o 30 tc bo to juz ok. Tak mi mowili w pierwszej ciazy jak z corka lezalam na patologii. Potem 32tc to juz calkiem fajnie wiec byle do przodu, kazdy tydzien mega na plus. -
Palcia wrote:Dziewczyny, a Wasz ginekolog na każdej wizycie mierzy Wam szyjkę w USG? Mój na wizytach sprawdza tylko manualnie i zazwyczaj mówi, że szyjka długa, twarda i zamknięta, ale nie mierzył jej jeszcze nigdy...
-
Juśka88 wrote:Bo nie wiem jak go zrobić i czy nie trzeba wykupić usługi premium🤔 dzisiaj 31+2 tc
Najłatwiej jest wejść w czyjś suwaczek i ustawić sobie swój własny, a później wkleić link, który się wygeneruje do stopki - tylko trzeba to zrobić w przeglądarce, bo stopki nie da się ustawić przez aplikację.
To jesteśmy na podobnym etapie ciąży 😃 od jakiegoś czasu mój synek już nie kopie tak jak wcześniej, tylko bardziej czuję takie przeciąganie i rozpychanie się w środku. Czasem tak naciąga mi ten brzuch, że mam wrażenie, że za chwilę wyjdzie przez mój pępek 😱🤣 no i niestety zaczynają mi się rozstępy... -
Moja mala tez sie mocno wypycha ale ja jestem bardzo szczupla i wydaje mi sie ze ona tam na styk miejsca juz ma.
Dzis mi sie udalo dostac na wizyte po poludniu wiec trzymajcie kciuki zeby jakos w miare pomyslnie przebiegla.Nusiaaa89 lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Moja mala tez sie mocno wypycha ale ja jestem bardzo szczupla i wydaje mi sie ze ona tam na styk miejsca juz ma.
Dzis mi sie udalo dostac na wizyte po poludniu wiec trzymajcie kciuki zeby jakos w miare pomyslnie przebiegla.
Kciuki za wyłącznie dobre informacje na wizycie, Mysza ✊ -
Ja również trzymam kciuki za wizytę 🙂 I za te szyjki, żeby miały moc dotrwać jak najdłużej 💪
Ja mam ostatnio taki problem, że prawie codziennie budzę się i czuję, że leje się ze mnie tam na dole, nawet w pozycji leżącej. Dziś mam USG 3 trymestru, zobaczymy, mam nadzieję, że to śluz, a nie wody, bo jednak w ciągu dnia jest go o wiele mniej. Ale stres trochę mam. -
Kurde ja się muszę umówić na prenatalne bo juz 28+2 😳
Ja mam na każdej wizycie usg, usg dopochwowe żeby zmierzyć szyjkę i badanie ręczne.
Ostatnio coraz bardziej się martwie jak ja ogarne troje dzieci..niby najstarsza już duża i dużo pomaga bo ma 8lat no ale trzeba ze szkoły ją odebrać, przy nauce dopilnować, na angielski zawieść za chwile znowu jechać 🤦 na wsi wszędzie trzeba autem -
Moja mala ma 1450g, chyba sredniak taki, nie wiem nawet, albo po prostu przyhamowala ze wzrostem 😄 wymiarami tak na 30/31tc wypada. Lezy glowkowo, szturcha mnie na dole i kopie po zebrach.
Szyjka bez zmian, dalej na luzie odpoczywac, bez wiekszych wysilkow. Nastepna wizyte mam za jakies 2,5 tygodnia i wtedy zobaczymy co dalej. Oby sie nie pogarszalo.
Dzis sporo chodzilam bo i z rana wyniki i polozna, potem wizyta i brzuch sie napina.
U mnie corka zaczyna 1 klase i tez mnie lekko przeraza ogarniecie wszystkiego tym bardziej ze za wiele robic nie moge a nie chce byc na maxa od innych zalezna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 23:19
Palcia, KatrinaG, Juśka88, abbigal lubią tę wiadomość
-
Mysza123 właśnie mnie przy dzieciach najbardziej frustruje to że czasem muszę być zależna pd kogoś , a to czy mąż będzie mógł szybciej skończyć prace , a czy tesciowa mi zostanie z dziećmi. Ja będę musiała chyba koło lutego marca powoli wracać do klientek ale już wiem że moja tesciowa sobie z dwójką maluchów ( starszej noe licze bo duża) nie da sobie rady. Zawsze uwielbiałam niezależność , nie przeszkadza mi że muszę wszędzie dzieci ze sobą brać bo mąż od rana do wieczora w warsztacie tylko to jak muszę coś załatwić gdzie nie mogę ich wziąść np.do szpitala 😂 mój mąż jak nie pracuje to nie zarabia bo ma DG i żeby nie tracić kasy jak ja będę w szpitalu to teściowa bierze urolp (tylko gorzej jak się szybciej zacznie 🤦) potem jak wrócę ze szpitala o ile będzie wszystko dobrze ze mną i dzieckiem też będzie pracował tylko szybciej będzie kończył bo te wieczory wiadomo bardziej wymagające kąpiele dzieci , kolacje , przygotowanie do szkoły itp