X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska- nie mam jeszcze i mam schizy totalne bo gin mowila ze na nastepnej wizycie ogarniemy temat, wiec teraz w tygodniu powinno sie cos wyjasnic. Mega sie.boje ze np szyjki juz nie mam albo ze jest rozwarcie bo ruchy czuje nisko i dziecko tez jest nisko i cisnie.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz trzeci dzień leniuchuję w łóżku, bo nawet mi się nie chce po pustym szpitalu spacerować (serio trochę creepy, bo to położniczy, duzo mniejszy ruch niż te 3-4 lata temu, wszyscy pochowani w salach, nie na ruchu żadnego na korytarzach👻😅) i też zauważyłam, że mam dużo częściej twardy brzuch niż normalnie w domu. Myślałam pczątkwo, że to przez pessar, ale on chyba takich skutków nie daje, więc może coś w tym jest, że dla równowagi warto się poruszać.
    Dziewczyny damy radę z tymi szyjkami💪

Juśka88 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a Wasz ginekolog na każdej wizycie mierzy Wam szyjkę w USG? Mój na wizytach sprawdza tylko manualnie i zazwyczaj mówi, że szyjka długa, twarda i zamknięta, ale nie mierzył jej jeszcze nigdy...

age.png

preg.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko będzie dobrze, moja leży bardzo nisko i co gorsze czasem mam wrażenie, że grzebie już w szyjce ale na razie jeszcze się trzymamy. U mnie im bardziej się stresowałam tym bardziej mięśnie się napinały więc staram się wyciszyć tyle ile to tylko możliwe.

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Dziewczyny, a Wasz ginekolog na każdej wizycie mierzy Wam szyjkę w USG? Mój na wizytach sprawdza tylko manualnie i zazwyczaj mówi, że szyjka długa, twarda i zamknięta, ale nie mierzył jej jeszcze nigdy...
    Do momentu jak była twarda to nie ale jak zmiękła to już tak, sprawdzają czy się skraca czy stoi w miejscu.

Palcia lubi tę wiadomość

• Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasami wrażenie że mi zaraz rękę wyciągnie przez pochwe 😂 ale pózniej będzie jeszcze lepiej 🤷
    Laski co by nie było to juz 3 trymesrt wiec jest dobrze. Wiadomo najlepiej by było żeby maluchy posiedziały do tego 37 tyg ale i tak jest dobrze. Na pazdziernikowych mamach już jedno dziecko się urodziło.

Juśka88, Nusiaaa89 lubią tę wiadomość

• Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2023, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia15031 wrote:
    Ja mam czasami wrażenie że mi zaraz rękę wyciągnie przez pochwe 😂 ale pózniej będzie jeszcze lepiej 🤷
    Laski co by nie było to juz 3 trymesrt wiec jest dobrze. Wiadomo najlepiej by było żeby maluchy posiedziały do tego 37 tyg ale i tak jest dobrze. Na pazdziernikowych mamach już jedno dziecko się urodziło.
    Mój cel na teraz to 32+ tc a jak dobiję do tego to 34+ tc później będzie już z górki

abbigal, Nusiaaa89 lubią tę wiadomość

• Palcia Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka88 wrote:
    Mój cel na teraz to 32+ tc a jak dobiję do tego to 34+ tc później będzie już z górki

Dzięki Juśka, uspokoiłaś mnie :)
    A w którym tygodniu ciąży jesteś teraz? Nie widzę Twojego suwaczka.

age.png

preg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2023, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na kazdej wizycie mierzy poprzez usg dopochwowe od poczatku, bo moja gin zna przypadek z poprzedniej ciazy i wie ze mam tendencje do szyjkowych ekscesow.

Co do ruchow mam identycznie ze czasem czuje jakby miala mi wyleciec, gmera w samej szyjce. Malo przyjemne odczucia.

Ja teraz sie modle o 30 tc bo to juz ok. Tak mi mowili w pierwszej ciazy jak z corka lezalam na patologii. Potem 32tc to juz calkiem fajnie wiec byle do przodu, kazdy tydzien mega na plus.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Na wizytach tylko manualnie, ale od czasu gdy przypadkiem wyszło, że się skraca, to dr zlecała mi 2x USG plus wpadły wizyty na IP i stąd na bieżąco byłam z długością szyjki.

age.png

age.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palcia wrote:
    Dzięki Juśka, uspokoiłaś mnie :)
    A w którym tygodniu ciąży jesteś teraz? Nie widzę Twojego suwaczka.
    Bo nie wiem jak go zrobić i czy nie trzeba wykupić usługi premium🤔 dzisiaj 31+2 tc

• Palcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juśka88 wrote:
    Bo nie wiem jak go zrobić i czy nie trzeba wykupić usługi premium🤔 dzisiaj 31+2 tc

Najłatwiej jest wejść w czyjś suwaczek i ustawić sobie swój własny, a później wkleić link, który się wygeneruje do stopki - tylko trzeba to zrobić w przeglądarce, bo stopki nie da się ustawić przez aplikację.

To jesteśmy na podobnym etapie ciąży 😃 od jakiegoś czasu mój synek już nie kopie tak jak wcześniej, tylko bardziej czuję takie przeciąganie i rozpychanie się w środku. Czasem tak naciąga mi ten brzuch, że mam wrażenie, że za chwilę wyjdzie przez mój pępek 😱🤣 no i niestety zaczynają mi się rozstępy...

age.png

preg.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala tez sie mocno wypycha ale ja jestem bardzo szczupla i wydaje mi sie ze ona tam na styk miejsca juz ma.

Dzis mi sie udalo dostac na wizyte po poludniu wiec trzymajcie kciuki zeby jakos w miare pomyslnie przebiegla.

Nusiaaa89 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Moja mala tez sie mocno wypycha ale ja jestem bardzo szczupla i wydaje mi sie ze ona tam na styk miejsca juz ma.

Dzis mi sie udalo dostac na wizyte po poludniu wiec trzymajcie kciuki zeby jakos w miare pomyslnie przebiegla.

Kciuki za wyłącznie dobre informacje na wizycie, Mysza ✊

age.png

preg.png
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również trzymam kciuki za wizytę 🙂 I za te szyjki, żeby miały moc dotrwać jak najdłużej 💪
    Ja mam ostatnio taki problem, że prawie codziennie budzę się i czuję, że leje się ze mnie tam na dole, nawet w pozycji leżącej. Dziś mam USG 3 trymestru, zobaczymy, mam nadzieję, że to śluz, a nie wody, bo jednak w ciągu dnia jest go o wiele mniej. Ale stres trochę mam.

age.png
  • Juśka88 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? Mam nadzieję, że same dobre wiadomości

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 4 września 2023, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok 🙂Mała waży już 1642g, więc idealnie. Wody w porządku.
    Mam nadzieję, że Mysza, że u Ciebie też ok 🙂

Juśka88, Palcia, Mysza123 lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 4 września 2023, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja się muszę umówić na prenatalne bo juz 28+2 😳

Ja mam na każdej wizycie usg, usg dopochwowe żeby zmierzyć szyjkę i badanie ręczne.

Ostatnio coraz bardziej się martwie jak ja ogarne troje dzieci..niby najstarsza już duża i dużo pomaga bo ma 8lat no ale trzeba ze szkoły ją odebrać, przy nauce dopilnować, na angielski zawieść za chwile znowu jechać 🤦 na wsi wszędzie trzeba autem

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2023, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala ma 1450g, chyba sredniak taki, nie wiem nawet, albo po prostu przyhamowala ze wzrostem 😄 wymiarami tak na 30/31tc wypada. Lezy glowkowo, szturcha mnie na dole i kopie po zebrach.
    Szyjka bez zmian, dalej na luzie odpoczywac, bez wiekszych wysilkow. Nastepna wizyte mam za jakies 2,5 tygodnia i wtedy zobaczymy co dalej. Oby sie nie pogarszalo.
    Dzis sporo chodzilam bo i z rana wyniki i polozna, potem wizyta i brzuch sie napina.

U mnie corka zaczyna 1 klase i tez mnie lekko przeraza ogarniecie wszystkiego tym bardziej ze za wiele robic nie moge a nie chce byc na maxa od innych zalezna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2023, 23:19

Palcia, KatrinaG, Juśka88, abbigal lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨

age.png

Wysłany: 5 września 2023, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 właśnie mnie przy dzieciach najbardziej frustruje to że czasem muszę być zależna pd kogoś , a to czy mąż będzie mógł szybciej skończyć prace , a czy tesciowa mi zostanie z dziećmi. Ja będę musiała chyba koło lutego marca powoli wracać do klientek ale już wiem że moja tesciowa sobie z dwójką maluchów ( starszej noe licze bo duża) nie da sobie rady. Zawsze uwielbiałam niezależność , nie przeszkadza mi że muszę wszędzie dzieci ze sobą brać bo mąż od rana do wieczora w warsztacie tylko to jak muszę coś załatwić gdzie nie mogę ich wziąść np.do szpitala 😂 mój mąż jak nie pracuje to nie zarabia bo ma DG i żeby nie tracić kasy jak ja będę w szpitalu to teściowa bierze urolp (tylko gorzej jak się szybciej zacznie 🤦) potem jak wrócę ze szpitala o ile będzie wszystko dobrze ze mną i dzieckiem też będzie pracował tylko szybciej będzie kończył bo te wieczory wiadomo bardziej wymagające kąpiele dzieci , kolacje , przygotowanie do szkoły itp

‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ