Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
A co do mnie dziewcYny to dziękuję za wsparcie. Nie zakładam najgorszego ale wiadomo że różne dziwne myśli przechodzą przez głowę. Za granicą są trochę inne standardy, i nie jestem w stanie określić czy lepsze, ale chyba nie. W Polsce lekarze mają na prawdę ogromną wiedzę, tutaj mam wrażenie że z 4 lekarzy można by ukleic jednego polskiego...dużo też wszczęcia trzeba miec i na to też liczę
Nigdy nie marzyłam o tym, że dotrwam do 29 tygodnia a oto jest ❤️ za 8 tygodni powinnysmy już być w komplecie, już się nie mogę doczekać. A strach jest i będzie, dopóki dziecka na rękach trzymać nie bede, nie uwierzę 💚 -
Gratuluje kochana, duży chłopczyk i punktacja super 😍 obyś szybko doszła do siebie a mały szybciutko przybierał.
Powiem Wam że ja juz mam w worku naszykowane w razie czego 3 piżamy , kapcie i ręczni bo jak mój mąż miałby mi później szykować to bym goła chodziła 😂
Wczoraj miałam wizyte i cc będę miała kolo 15-17 listopada ale mówił że to 4 ciąża więc lepiej być przygotowanym. Eh muszę się ostro wziąść za wyprawke i pranie 🤦AliceJ lubi tę wiadomość
-
Ja gdybym wytrwala to cc moge miec pod koniec pazdziernika, gdzies za ok 6 tygodni. Nie wiem, zobaczymy czy mala tyle wysiedzi.
Jedno wiem z cala pewnoscia ze nie mamy z wyprawki praktycznie nic 🤣. Moze ze 4 sztuki bodow 😅 -
Ja sobie uświadomiłam, że to już nie dużo zostało czasu u mnie, a z powodu szyjki to każdy dzień może coś przynieść, więc pomału już się organizuje. Najważniejsze to jeszcze kupić łupinę i przewieźć łóżeczko, reszta już prawie jest. Jeszcze apteczne rzeczy muszę ogarnąć w tym tygodniu a w przyszłym trzeba spakować walizkę do szpitala 🙈🙈🙈🙈
-
Nusiaaa89 wrote:A co do mnie dziewcYny to dziękuję za wsparcie. Nie zakładam najgorszego ale wiadomo że różne dziwne myśli przechodzą przez głowę. Za granicą są trochę inne standardy, i nie jestem w stanie określić czy lepsze, ale chyba nie. W Polsce lekarze mają na prawdę ogromną wiedzę, tutaj mam wrażenie że z 4 lekarzy można by ukleic jednego polskiego...dużo też wszczęcia trzeba miec i na to też liczę
Nigdy nie marzyłam o tym, że dotrwam do 29 tygodnia a oto jest ❤️ za 8 tygodni powinnysmy już być w komplecie, już się nie mogę doczekać. A strach jest i będzie, dopóki dziecka na rękach trzymać nie bede, nie uwierzę 💚Nusiaaa89 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy macie do polecenia coś na świąd skóry, jak się ratować bo zaraz zwariuję🙈 Albo inaczej -jakies pomysły skąd to może się brać. Swędzi mnie całą skóra tak, że spać nie mogę, ręce mam już podrapane do krwi miejscami🙈 smaruje się kilka razy dziennie olejkiem z OnlyBio i na chwilę pomaga, inne liotony, czy mleczka dla mam nic mi nie dają. Niby normalny objaw ciąży, ale kurcze aż tak????
Raczej cholestazy nie mam. Transaminazy mam wysokie, ale już dużo mniej niż było (i nic mnie wcześniej nie swędziało) i spadają odkąd odstawiłam sterydy. Poza tym bilirubina i kwasy żółciowe w normie, więc poza świądem żadnych podstaw do cholestazy. Gin. dopiero we wtorek, oszaleję do tego czasu🥴 -
abbigal wrote:Dziewczyny, czy macie do polecenia coś na świąd skóry, jak się ratować bo zaraz zwariuję🙈 Albo inaczej -jakies pomysły skąd to może się brać. Swędzi mnie całą skóra tak, że spać nie mogę, ręce mam już podrapane do krwi miejscami🙈 smaruje się kilka razy dziennie olejkiem z OnlyBio i na chwilę pomaga, inne liotony, czy mleczka dla mam nic mi nie dają. Niby normalny objaw ciąży, ale kurcze aż tak????
Raczej cholestazy nie mam. Transaminazy mam wysokie, ale już dużo mniej niż było (i nic mnie wcześniej nie swędziało) i spadają odkąd odstawiłam sterydy. Poza tym bilirubina i kwasy żółciowe w normie, więc poza świądem żadnych podstaw do cholestazy. Gin. dopiero we wtorek, oszaleję do tego czasu🥴
A moze zwyczajnie wapno? 🤔 Moze to jakas reakcja alergiczna na cos?abbigal lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Abbigal zmieniałaś ostatnio kosmetyki, proszki do prania? Może to jakieś uczulenie? A może zjadłaś coś, czego dawno nie jadłaś i w ciąży jakąś reakcja alergiczna wystąpiła? Pierwsze skojarzenie miałam z cholestazą, ale jak wykluczasz, to kurczę nie wiem. Widać, że to jakaś ostra reakcja... Piszesz, że odstawiłaś sterydy, może one coś maskowały i teraz jak nie bierzesz, to jest to swędzenie? Ja bym się zastanowiła na spokojnie co się zmieniło od czasu, jak pojawiło się swędzenie. Ja mam wrażliwą skórę i mi pomaga krem Mediderm, jest dla atopowców, może spróbuj? A do gina możesz wysłać smsa z pytaniem?
abbigal lubi tę wiadomość
-
abbigal wrote:Dziewczyny, czy macie do polecenia coś na świąd skóry, jak się ratować bo zaraz zwariuję🙈 Albo inaczej -jakies pomysły skąd to może się brać. Swędzi mnie całą skóra tak, że spać nie mogę, ręce mam już podrapane do krwi miejscami🙈 smaruje się kilka razy dziennie olejkiem z OnlyBio i na chwilę pomaga, inne liotony, czy mleczka dla mam nic mi nie dają. Niby normalny objaw ciąży, ale kurcze aż tak????
Raczej cholestazy nie mam. Transaminazy mam wysokie, ale już dużo mniej niż było (i nic mnie wcześniej nie swędziało) i spadają odkąd odstawiłam sterydy. Poza tym bilirubina i kwasy żółciowe w normie, więc poza świądem żadnych podstaw do cholestazy. Gin. dopiero we wtorek, oszaleję do tego czasu🥴
Jak ja w ciąży z córką miałam taki świąd , ze w nocy spać nie mogłam tylko drapalam , to pojechałam do szpitala. Zatrzymali mnie pod ktg , porobili badania jak wyszło że jest wszystko w normie, to dostałam dużą dawkę wapna dożylnie i mimo, że piłam w domu wapno,to nic mi nie pomagało.... A te w szpitalu podane dożylnie od razu ! To była taka ulga ! Cieszyłam się że pojechałam bo moglam się wyspać i byłam spokojna , że wszystko jest ok. A prawdopodobnie była to reakcja alergiczna na coś tylko do dziś nie wiem na co 😊😊abbigal lubi tę wiadomość
-
Ja dostałam alergii na luteinę dopochwową, zmieniła mi ginka na Utrogestan dopochwowo i wszystko się goi i nie swędzi. Tylko że ja miałam taką jakby pokrzywkę którą rozdrapywałam i robiły się małe ranki. Druga sprawa jakieś 2-3 tygodnie temu tak mi skóra wyschła, że każde nawet lekkie zadrapanie zostawiało ślad i oczywiście skóra swędziała, tona balsamów i pomogło. Teraz nie swędzi nic. Suchą skórę miałam na nogach a coś ala pokrzywkę na rękach. Spróbowała bym wapno pić i tak jak napisała Katrina skontaktować się ze swoim ginem może coś podpowie.
abbigal lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny🙂 z racji tego ,ze jest tu bardzo dużo mam ,przyszłych mam , chciałabym Wam przedstawić ofertę dodatkowego zarobku ,która być może Was zainteresuje .
Od półtora roku działam w branży marketingowej z fajnym zyskiem ,prowadzę prywatną grupę informacyjna gdzie możecie sobie dołączyć poprzez link poniżej 🙂
https://bit.ly/Magdalena-Markowska-praca-zdalna
Dodatkowo jeśli ta oferta Was nie zainteresuje działam również w Livegood ,mega mlm gdzie zarabia każdy ! bez jakiejkolwiek sprzedaży 🙂
Poniżej przesyłam również dostęp do stronki 🙂
Więcej informacji na stronie ⬇️
♾️ https://magdalenamarkowska.my.canva.site/livegood
Serdecznie Was pozdrawiam 🙂😉🥰 -
Dzięki dziewczyny😘 niby mam nr do swojej gin i mogę jechać na IP, ale kurczę powiem Wam, że chyba dobiłam do granicy pobytów w szpitalu i konsultacji. Od połowy maja nie miałam ani jednego (!) tygodnia żebym nie byłam co najmniej 2x w szpitalu albo u gin. albo na badaniach albo na IP, a często wszystkie trzy warianty wpadały tygodniowo🙈. Ten tydzień jest pierwszym od początku prowadzenia ciąży w szpitalu, w którym nie miałam nic zaplanowane. Mam też taką fobię, że to już wysoka ciąża, więc jak pojadę to z moimi obciążeniami mnie zostawią do finiszu🙈 Biłam się z myślami, ale zrobiłam sobie prywatnie jeszcze badania krwi i kurczę tu wszystko w normie, więc doszłam do wniosku, że poczekam do tego wtorku. W sumie już tylko 4 dni. Jakoś podskórnie czuję że nie muszę jechać na IP, a z reguły mnie intuicja w żadną stronę nie myliła, więc mam nadzieję, że nie robię błędu. Właśnie wapno sobie włączyłam, wzięłam kosmetyki córki bo ma lekko atopowa skórę i stosuje bardzo delikatne dermokosmetyki, dietę mam wątrobową więc jem mega lekkostrawne rzeczy. Najwyżej będę weekendować na IP jeśli się nic nie poprawi albo pogorszy.
Swoją drogą, powiem Wam, że w pierwszej ciąży nie miałam totalnie żadnych dolegliwości ani pierwszego ani trzeciego trymestru i gdyby nie wyniki beta, USG i brzuszek to nigdy bym nie powiedziała że jestem w ciąży, a teraz to już chyba wszystkie dolegliwości zaliczyłam😅 -
Abbigal trzymam kciuki, zeby wapno zadzialalo.
Najlepsze byłoby do picia, jak dasz radę, bo zacznie szybciej dzialac niz w tabletkach, ale.. Ja np. tego dziadostwa nie dam rady wypić 🙈abbigal lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Abbigal współczuję tych wszystkich wizyty, badań i kontroli. To może człowieka wykończyć, ale pocieszaj się, że już końcówka i bliżej niż dalej 🙂 A narodziny dziecka wszystko wynagrodzą 🥰
Polecam Allertec Wapno Plus - mój szwagier mocny alergik bardzo sobie chwali.
Mam nadzieję, że swędzenie szybko minie i obejdzie się bez szpitala 🤞abbigal lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny !
@abbigal jak się czujesz? Pomogło coś to wapno?
Ja się tak cieszyłam że w końcu weekend i nie będę sama w domu siedzieć jak cały tydzień bo mój ma każdy weekend wolny to mała nam zrobila wczoraj psikusa i praktycznie przestała się ruszać. Ja już wczoraj panika i chciałam od razu do szpitala ale mój mnie uspokoił i mówi że może ma taki dzień jak on i chce trochę odpocząć
No i obudziłam się rano o 4 i zero ruchów
Zasnęłam na chwilę i o 8 dzwoniłam już do szpitala, o 9 byłam w szpitalu, sprawdzili ktg i w porządku, zrobili skan i w porządku, ale zdecydowali się zostawić.mnie na 24h żeby monitorować młoda na ktg więc tadaam, kolejną noc w szpitalu
Pocieszam się że to jeszCe 8 tygodni do cesarki, bo tą ciąża to mnie psychicznie wykończy
Chce już zamknąć oczy i obudzić się z dzieckiem.na rękach.
Aaaa i jeszcze mi wyszedł duzy puls oraz białko w moczu.
Jak wy się macie przez ostatnie dni?
Ja od początku ciąży mam tylko 2 kg na plusie, każą mi jeść bo jestem niedozywiona ale ja jem jak za 3 i dalej nie tyje. Jakbym przed ciążą zjadała tyle to byllm ważyła 200 kg w pół roku.
-
Hejka dziewczyny, ja po 3 prenatalnych, na szczęście wszystko ok. Planuje teraz zalecane szczepienia na grypę, covid i krztusiec zanim zacznie się sezon chorób 🫣 lekarz dalej poleca mi cc, a ja nie wiem 🫣
mam paskudne skurcze i drganie powieki mimo brania magnezu i mnie to strasznie wkurza 😵💫Juśka88 lubi tę wiadomość
-
Nusiaaa89 wrote:Cześć dziewczyny !
Ja się tak cieszyłam że w końcu weekend i nie będę sama w domu siedzieć jak cały tydzień bo mój ma każdy weekend wolny to mała nam zrobila wczoraj psikusa i praktycznie przestała się ruszać. Ja już wczoraj panika i chciałam od razu do szpitala ale mój mnie uspokoił i mówi że może ma taki dzień jak on i chce trochę odpocząć
Zasnęłam na chwilę i o 8 dzwoniłam już do szpitala, o 9 byłam w szpitalu, sprawdzili ktg i w porządku, zrobili skan i w porządku, ale zdecydowali się zostawić.mnie na 24h żeby monitorować młoda na ktg więc tadaam, kolejną noc w szpitalu
Pocieszam się że to jeszCe 8 tygodni do cesarki, bo tą ciąża to mnie psychicznie wykończy
Ja od początku ciąży mam tylko 2 kg na plusie, każą mi jeść bo jestem niedozywiona ale ja jem jak za 3 i dalej nie tyje. Jakbym przed ciążą zjadała tyle to byllm ważyła 200 kg w pół roku. -
mallevia wrote:Hejka dziewczyny, ja po 3 prenatalnych, na szczęście wszystko ok. Planuje teraz zalecane szczepienia na grypę, covid i krztusiec zanim zacznie się sezon chorób 🫣 lekarz dalej poleca mi cc, a ja nie wiem 🫣
mam paskudne skurcze i drganie powieki mimo brania magnezu i mnie to strasznie wkurza 😵💫 -
Nusiaaa89 wrote:Cześć dziewczyny !
Ja od początku ciąży mam tylko 2 kg na plusie, każą mi jeść bo jestem niedozywiona ale ja jem jak za 3 i dalej nie tyje. Jakbym przed ciążą zjadała tyle to byllm ważyła 200 kg w pół roku.
Nusia, a to bialko w moczu wyszlo w zwykłym badaniu czy w dobowej zbiórce? Jesli w zwykłym to dobrze byloby sprawdzić dobowa zbiórkę moczu. Mozna to zrobić tez w zwykłym labo. 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)