X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
Odpowiedz

Listopadowe mamy 2023 🤰🏻

Oceń ten wątek:
  • Karolcia15031 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2023, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 daj znać jak tam u Ciebie ?

• Monia85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zupełnie nic, w czwartek wieczorem mały bardzo się wiercił, aż bolało. W piątek miałam 4 skurcze co 5 min i dalej cisza, ustało. I lepiej śpię i więcej chodzę, nawet góra brzuch się mniej spina. Dzisiaj wybieram się z dziećmi na wystawę zwierząt, a jutro na 9 ktg w szpitalu, a na 15 wizyta.
    Termin mam na dzisiaj. Chyba jeszcze nigdy nie było u mnie tak czysto, codzienny poranny rytuał to sprzątanie, odkurzanie, mycie podłóg, później włosów i dopiero reszta dnia :)

start lipiec 2013
  • KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś te nasze listopadowe dzieciaczki nie chcą wyjść, chyba czują, że zima idzie 😂 Ja miałam ciekawą noc dzisiaj. Położyłam się spać i skurcze się zaczęły takie już bolesne. Miałam kilka co ok 7min, więc mówię do męża pakuj się. Po chyba pół godziny skurcze zaczęły się się wyciszać. Poszłam wziąć ciepły prysznic, ustały. Położyłam się i znowu skurcze się nasiliły, ale byłam już bardzo zmęczona i zasnęłam ok 5 rano, bo mówię sobie, wybudzą mnie jakby co. No i kicha, nadal nic. A na dzisiaj mi prowadząca wyznaczyła termin, więc już się nawet nastawiłam na tą datę 😉Chyba jednak termin z USG i miesiączki, który mam dokładnie na ten sam dzień 8.11 jest bardziej realny. Choć moja mama i teść wróżą mi 11.11, bo to taka ładna data 😂A ja już mam dość i mam nadzieję, że właśnie się rozpakuję. Trzymam kciuki, żeby maluchy w końcu się zdecydowały 🤞Może teraz jeden ruszy i reszta za nim 😉

Angelxx lubi tę wiadomość

age.png
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moh mąż jak usłyszał, że początek listopada to od razu mówił, że 11.11 będzie. Ale jutro mam wizytę, to może po badaniu coś ruszy

KatrinaG, Angelxx lubią tę wiadomość

start lipiec 2013
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano jadę do szpitala na indukcję. Wiec jutro/ we wtorek (tak myślę) będzie już Staś z nami 🙂 Miałam nadzieję, że się samo zacznie no ale trudno

KatrinaG, Palcia, abbigal, Angelxx lubią tę wiadomość

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 kurde to może byś do mnie przyjechała bo siły na sprzątanie nie mam , chyba nigdy takiego syfu nie miałam🤦ale dzieci robią swoje.
    Monia mam pytanie , Ty masz małe różnice wieku w dzieciach . Powiedz mi jak to jest jak to malutkie śpi a te starsze biegają , drą się albo wiecznie wiszą nad maleństwem ? Czy to maleństwo nie jest przebodzcowane wtedy ? U nas w ciągu dnia ciszy nie ma wcale bo wiecznie tesciowa się krząta po kuchni , szwagier dziennie siedzi u mamusi..

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymam kciuki, żeby poszło szybko i w miarę bezboleśnie 🤞Powodzenia i czekamy na Stasia 🥰
    Daj znać, jak będziesz miała siły.

AgataAgatka lubi tę wiadomość

age.png
  • Palcia Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2023, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, powodzenia i szybkiego rozwiązania 🤞☺️ daj znać jak idzie jak będziesz miała siłę 😁

age.png

preg.png

Wysłany: 5 listopada 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 18.10 do 19.30 skurcze miedzy 4-8minut mój mąż juz fioletowy siedział ale przeszło . Brzuch wyraźnie się obniżył. Poczułam że jeszcze nie jestem gotowa na rozwiązanie..

• Angelxx Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2023, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka życzę powodzenia ! Szybkiego rozwiązania 🙂 piękne imię , skromnie powiem, ze mój synek też ma takie 🥰 czekamy na Stasia 😍

Dziewczyny widzę, że u każdej to samo... Jak nadchodzi wieczór dostaje takich skurczy, że szok... Trwają długo ale nie zmniejszają swojej częstotliwości do tych magicznych 5 min... Są, sa, są a po jakimś czasie się wyciszają... Już kolejny dzień/ noc mam z głowy bo czy siedzę czy leżę to mam skurcze... Myślę już sobie że zaraz będę jechać do szpitala już informuje partnera że znowu takie skurcze i dupa... Padam w końcu zmeczona a skurcze się wyciszają.... wczoraj sprzątałam w domu bo miałam gości dzisiaj po jednych gościach posprzątałam bo przyjeżdżali kolejni.. miałam taką chęć do sprzątania że podłogi pomylam, pranie wstawiłam no wszystko ogarnęłam chociaż wczoraj robiłam to samo i dzisiaj mogłam odpuscic 🤣 listopadowe chyba są takie leniuszki... Jak starsza moja córka ... Mam nadzieję że ta chociaż nie przesiedzi tydzień dłużej 🥴 już bym chciała mieć to za sobą... Bo każdy wieczór mnie stresuje że to właśnie dziś się zacznie 🙈

• Angelxx Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG u mnie szwagier też mi wróży 11.11 bo to jego imieniny. 🙂 Skoro nie urodziła się 3 w urodziny starszej siostry, w urodziny teściowej nie może to już lepiej ten 11 w imieniny Marcina. Byleby mi rogala do szpitala dostarczyli 😋😋🥐.

Mam wizytę we wtorek i ktg. Ciekawe co tam wyjdzie... Może i u mnie po badaniu by się ruszyło....

KatrinaG lubi tę wiadomość

• KatrinaG Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Karolcia? Coś się zaczęło?
    Angelxx mam dokładnie to samo, jak przychodzi wieczór, to już czekam na skurcze i myślę, czy to dziś. Choć po tej nocy z soboty na niedzielę powiedziałam sobie wieczorem w niedzielę, że jestem tak zmęczona, że nie rodzę i chyba podświadomie zatrzymałam skurcze, bo spałam jak dziecko. Ale przed 5 rano obudził mnie ból kręgosłupa i koniec spania. Jak nie jedno, to drugie, już chcę rodzić🙈Ja też jutro mam wizytę, myślałam, że nie dotrwam, ale chyba jednak się wybiorę. Ciekawe czy dostanę już skierowanie na indukcję... 11.11 to ładna data, choć to prawie jeszcze tydzień 😰

age.png

Wysłany: 6 listopada 2023, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KatrinaG na szczęście przeszło..nie powiem ale miałam stracha bo choć mam serdecznie dosyć bycia w ciąży to poczułam się mega nie przygotowana na poród , na dziecko , na ten cały połóg..boje się że sobie nie poradzę. Chyba nie dociera do mnie jeszcze że będę miała 3 dziecko,jestem coraz bardziej przerażona , od wczoraj płacze o wszystko..jeszcze mi tej przedporodowej huśtawki nastrojów brakowało..

• Angelxx Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już rozpakowane 🙂 skurcze które miałam dziś w nocy były już tak bolące że szok. Od 4 czułam że to już. Dojechałam do szpitala po 8 chwilę po 9 byłam przyjęta na porodówkę a o 10.37 urodziła się Michalina. Waga 3370 i 54 cm. 🙂 Mimo że 3 poród to łatwo nie było 🙈 skurcze mi ustały parte więc podali oxy bo co było mała widać to brakowało skurczu i się cofała.... Zajęło nam wszystko 1.5 h... Parlam w 3 różnych pozycjach bo nie chciała się zsunąć na dół... Ale w końcu się udało 🥰

AgataAgatka, abbigal, Palcia, Nusiaaa89, KatrinaG, Monia85 lubią tę wiadomość

• Angelxx Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjeżdżałam.z domu z skurczami co 9/10 min bo wiedziałam że mamy kawałek do szpitala i jeszcze musiałam dzieci zawieźć do siostry. Jak dojechałam do siostry to już miałam co 5/6 min i takie silne że już zaczęłam plamić... Dojechałam do szpitala to 5 cm rozwarcia. I poszło jakoś.

• AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam przyjęta na oddział patologii ciąży. Po prawie tygodniu szyjka nadal przepuszczała palec. Podczas zakładania balonika odeszły mi wody więc cewnika nie założono. Teraz czekam na przejście na salę przedporodową. Akcja jak na razie nie zaczyna się. Jutro oksytocyna jeżeli nie urodzę

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • AgataAgatka Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2023, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelxx gratulacje. Jak dla mnie poród ekspres 🙂 dużo zdrowia dla Was

02.2021 Apolonia 🩷
    11.2023 będzie synek 👣
  • Monia85 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziś nie urodzę, to jutro idę na wywołanie, ale skurcze mam, coś tam się dzieje.
    U nas jest różnica co 2 lata, takim maluszkom swiazaczkom nie przeszkadza hałas ani światło, śpią kiedy chcą, przynajmniej u nas. Gorzej jak już wchodzą na stałe poru snu, u nas to się zbiegało z tym że ten starszy zaczynał przedszkole i wtedy z kolei był problem przy odbieraniu, bo zwykle bobas mi zasypiał. Przy drugim dziecku wszystko wydaje się trudne, a przy kolejnym już jest z górki

start lipiec 2013
  • abbigal Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2023, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Angelxx, Gratulacje 🥰 Zdrówka dla Ciebie i Michalinki. ( Ps. bardzo mi się to imię podoba☺️). Wracajcie szybciutko domku ☺️

age.png

age.png

Wysłany: 6 listopada 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelx super że tak szybko urodziłaś ,gratuluję.

Mi na pewno po wczorajszych skurczach co 4min skróciła się szyjka bo jak sama sobie wcześnie sprawdzałam to była niżej a teraz juz nie potrafie dosięgnąć . W mam wizytę zobaczymy co będzie

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ