Listopadowe mamy 2023 🤰🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam wizytę w środę 🙂To wspaniałe czytać, że każdego dnia jest nas więcej, dodaje mi to nadziei.🙂 Z objawów to mam głównie mdłości i to niestety na tyle silne, że prawie nic nie jem. Zrobiłam dziś sobie smoothie z dodatkiem imbiru i trochę pomaga.
kropeczek, ToJa2 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę femibion 1 (niestety on jest składowo kiepski ale taki mi kupił narzeczony 😄) i już ja dokupiłam sobie pregnalife DHA z alg. Jak skończy mi się ten Femibion to będę przyjmować puerie uno ☺♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
PAI1 hetero, MTHFR hetero
💉 Clexane 40mg, Acard 150, luteina
-
nick nieaktualnyKatrinaG wrote:Ja też mam wizytę w środę 🙂To wspaniałe czytać, że każdego dnia jest nas więcej, dodaje mi to nadziei.🙂 Z objawów to mam głównie mdłości i to niestety na tyle silne, że prawie nic nie jem. Zrobiłam dziś sobie smoothie z dodatkiem imbiru i trochę pomaga.
Mi przy pierwszej ciąży lekarz podpowiedział żeby trzymać przy łóżku np biszkopty, herbatniki lub banana i po przebudzeniu coś z tego przegryźć i jeszcze chwilę poleżeć. Taka porada sprzed kilkunastu lat, ale trochę pomagało.KatrinaG, kropeczek lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny może komuś się przyda ranking suplementów w ciąży według Pana Tabletki
https://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/KatrinaG, palinnka lubią tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Ja 2 tygodnie byłam na opiece na córkę i wchodzę na halę produkcyjną w poniedziałek rano i się pytam chłopaków z produkcji: co tu tak śmierdzi? A jeden: no odzwyczaiła się od zapachu. To raczej objaw ciąży 😅 A tak to jeszcze niemiły smak buzi i wzdęty brzuch. Ja biorę jakiś suplement z kwasem foliowym i Wit d, żeby było w jedynej tabletce02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Wizytę u lekarza mam na 17.03 ale wczoraj zorientowałam się że nie starczy mi luteiny do tego czasu a że mampakiet medyczny w pzu to zaczwonilam na infolinię żeby mi receptę wypisali niestety lekarz uparł się żeby mnie zobaczyć osobiście więc musiałam jeszcze wieczorem do niego jechać do Warszawy. Zrobił mi usg i sie trochę martwię czy na tym etapie jest wszystko dobrze. Cytuje jego wypowiedz: w pojedynczym trzonie macicy widoczny pojedynczy pęcherzyk ciążowy o równym obrysie. Echo zarodka niewidoczne. Cialko żółte w obrębie jajnika prawego .Gsd 4 mm co odpowiada 3 tygodniowi
-
Twój pęcherzyk ciążowy ma 4mm ja w skończonym 5 (5+2) miałam 6mm także mi się wydaje że to niepotrzebnych stres i będzie wszystko dobrze. Na tym etapie jest jeszcze bardzo wcześnie, na spokojnie poczekaj do kolejnej wizyty bo zagnieżdżenie mogło być troszeczkę później
Kamila84 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
Hej dziewczyny,
wczoraj robiłam badania, to moje wyniki:
- Beta - 6924,3 (08.03. było 3757,1. Spodziewałam się teraz delikatnie wyższej ale kalkulator pokazuje, że jest w normie),
- Progesteron - 16,40 (norma dla I trymestru 2,8-147,3),
- Kwas foliowy - 12,80 (norma 3,10-20,50).
Nie wiem co myśleć, chyba nie najgorsze wyniki? Choć na prawdę myślałam, że beta będzie powyżej 7 tys... -
Kochana beta powyżej 1000 rośnie już w wolniejszym tempie chyba co 4 dni się podwaja, a po 6000 jeszcze wolniej.
Ale jeśli się mylę może mnie ktoś poprawić.
Na tym etapie najlepiej nie badać już bety a sprawdzać na USG jak dzidzia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2023, 10:14
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼
-
kropeczek wrote:Kochana beta powyżej 1000 rośnie już w wolniejszym tempie chyba co 4 dni się podwaja, a po 6000 jeszcze wolniej.
Ale jeśli się mylę może mnie ktoś poprawić.
Na tym etapie najlepiej nie badać już bety a sprawdzać na USG jak dzidzia.
Dziękuję za odpowiedź :* Usg w środę, oby było wszystko dobrze -
Kamila84 wrote:Właśnie mam różnie 28-32
Kamila84 lubi tę wiadomość
♥️ 2020 - 👧🏼
25.10.22 🕊👼🤍
13.03.23 🕊👼🤍
🌈💜 12.2023 👶🏼