X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Uuu to ja myślałam ze mój wazy dużo! Ma 11 miesięcy i waży ponad 11kg ale teraz jak zaczął być bardzo aktywny to juz nie nabiera tak masy szybko.

Ja tez jestem po cesarce - syn byl bardzo duży jak się urodził bo 4800 i 60 cm, sama głowa to 40cm - i tez sie obawiam czy moja blizna wytrzyma takiego mega kloca!

Haha, to widzę że nie tylko ja mam klocka w domu, moja córka ma 14msc i wazy 13kg i ma 81cm. Tez ur.się przez cc i ważyła 4620kg i 59cm i 40cm glowa ;)

Moja to taka przytulanka lubię na rączki ale jak zwykle muszę coś zrobić a młoda mi nie daje to zawiauzje ja w chuste na plecach i wtedy przygląda się uważnie jak robię obiad a po chwili usypia. Hehe

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie rozmawiałam z moim lekarzem i jutro mam wizytę, trzymajcie kciuki aby były serduszka :*
    Witam nową koleżankę i gratuluję :D

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytuje dopiero w piątek, to będzie druga wizyta i mam nadzieję pierwsze usg :-) ktoś jeszcze czeka na piątek?

Ellasi, radiszka lubią tę wiadomość

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajla wrote:
    Ja wizytuje dopiero w piątek, to będzie druga wizyta i mam nadzieję pierwsze usg :-) ktoś jeszcze czeka na piątek?
    Moja też druga :) ostatnio w 5tyg 6dni nie było jeszcze serduszek :) jutro mam nadzieję,że je ujrzę

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 3mam kciuki:) ja dopiero 4.04.wizytuje.

• Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to fajne cesarkowe grono ( prawie jak cesarzowe;)
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty.
    Wlasnie spałam godzine i musZe wstawać bo za ściana slysze,ze ktoś juz tez wstał karuzela gra;)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny już po pierwszym USG wg USG jestem w 5 tyg 6 dni w ciąży wg of 6 tydzień 0 dni czyli się pokrywa :-) serduszka jeszcze nie było mówiła tylko że pojawia się echo ,i zamiast się cieszyć to się teraz martwie :-( GS 9.91,Crl 6.27 ojjjj teraz jestem kłębkiem nerwów

7u22s65gmika7d3f.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie.Ciaża prawidłowa , wszystko w porządku ,groszek jest serducho pika(nie słuchałam tylko widziałam) :) ma 4,3 mm i jest to według usg 6w1d także idealnie się pokrywa jeden dzień różnicy to nic. Także cieszę się bardzo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:06

magdaa, Ellasi lubią tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie ok ? Lekarka kazałai przyjść jeszcze w niedzielę ,myślałam że będę spokojniejsza a teraz bym siedziała i ryczala :-(

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka bedzie dobrE,nerwy nie sa dobre w naszym stanie.
    Dziewczyny po cesarce mam pytanie będziecie teraz miały tez cesarkę czy chcecie rodzic naturalnie ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młodama super ,ze wszystko ok.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Hej dziewczyny już po pierwszym USG wg USG jestem w 5 tyg 6 dni w ciąży wg of 6 tydzień 0 dni czyli się pokrywa :-) serduszka jeszcze nie było mówiła tylko że pojawia się echo ,i zamiast się cieszyć to się teraz martwie :-( GS 9.91,Crl 6.27 ojjjj teraz jestem kłębkiem nerwów
    A na kiedy wyznaczyła kolejną wizytę? Czasem to kwestia 1lub 2dni gdy serduszko się pojawia

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Co myślicie ok ? Lekarka kazałai przyjść jeszcze w niedzielę ,myślałam że będę spokojniejsza a teraz bym siedziała i ryczala :-(
    Uzbroj się w cierpliwość. Do nd nie wiele czasu. Ja idę w poniedziałek 4.04 i też się nie nastawiam na echo i że być może w pt mnie zaprosi na kolejną. Nic nie zrobisz. Głowa do góry

Karolka14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MłodaDama wrote:
    Ja już po wizycie.Ciaża prawidłowa , wszystko w porządku ,groszek jest serducho pika(nie słuchałam tylko widziałam) :) ma 4,3 mm i jest to według usg 6w1d także idealnie się pokrywa jeden dzień różnicy to nic. Także cieszę się bardzo :)
    Gratuluję!

• Melisssa Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam szybkie pytanie i proszę o Waszą poradę.
    Robiłam dzisiaj badania, które zlecił ginekolog i z ciekawości zrobiłam beta HCG.
    21.03 miałam 638 a dzisiaj mam 7895
    Czy to jest dobry przyrost???

34bw3e3krag0745o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:
    Dziewczyny mam szybkie pytanie i proszę o Waszą poradę.
    Robiłam dzisiaj badania, które zlecił ginekolog i z ciekawości zrobiłam beta HCG.
    21.03 miałam 638 a dzisiaj mam 7895
    Czy to jest dobry przyrost???
    Wpisz sobie w kalkulator

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak swoją drogą ciekawość która prowadzi do niepotrzebnych nerwów.

• Melisssa Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kalkulatorze jest dobry.
    Bardziej mi chodzi, czy Waszym zdaniem z wiekiem ciąży jest dobra beta?

34bw3e3krag0745o.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja niedługo zwariuję. Moja Pani Dr kazała mi dzisiaj znowu zrobić betę żeby widzieć czy rośnie czy spada. Niestety musiałam robic w innym lab bo nie jestem u siebie w mieście i beta rośnie ale oczywiście bardzo mało. 4 dni temu było 1371,2 mUI/ml, a dzisiaj 1596,0 mIU/ml :( wiem że jest to o dużo za mały wzrost i myślałam że Pani Dr będzie kazała odstawić clexane i zastrzyki z progesteronu a ona kazała mi brać dalej, że jeszcze nie wszystko stracone. Te dzisiejsze wyniki mają trochę inną jednostkę, ale myślę że to jest to samo i nie ma co sie doszukiwać. Boje się pozamacicznej, ale mam nadzieję że to tylko moja paranoja:)

• Pistacja Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Jest jeden człowiek i widziałam bijące serce. Następną wizytę mam za miesiąc i mam takie pytanie: jak często na tym etapie macie wizyty ?

Ellasi, Jolcia1985, megimeg, jusst lubią tę wiadomość

y2oqc8n.png
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ