X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    U mnie przy becie ok 1300 nic nie było widać, nawet pęcherzyka.
    Jak beta nierównomiernie wzrasta, to mogą być różne przyczyny i to wcale nie oznacza pozamaciczna.

Rudi wiem,że niekoniecznie jest to pozamaciczna, ale jest to moja 2 ciąża - pierwszą poroniłam, więc teraz mam panikę. Wiem że mnie nikt nie zapewni ze będzie dobrze, ale zawsze jest lżej na sercu jak się wyżalisz;)

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Karolka,
    Spokojnie. To jeszcze niejest czas na obowiązkowe serduszko, ciąża młodziutka wiec może to być kwestia 1-2 dni i serducho będzie jak dzwon!
    W niedzielę już pewnie będzie :)
    Nie stresuj się i nie denerwuj bo tym nie pomożesz. Musisz cierpliwie czekać i dbać o siebie :)
    Trzymam kciuki!
    Wiecie co? Wglapiam się w książeczkę ciąży i tam przy tetnie płodu jest napisane +\- 150 ją chyba zwariuje wiem że nic nie wiem

7u22s65gmika7d3f.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaDziK 16h naturalnie a skończyło sie cesarskim cięciem ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Ellasi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Wiecie co? Wglapiam się w książeczkę ciąży i tam przy tetnie płodu jest napisane +\- 150 ją chyba zwariuje wiem że nic nie wiem

Czyli jest! :) skoro gin wpisał to chyba pewne :)
    Może tylko się na wizycie nie zrozumialyscie- człowiek przy tych emocjach bywa rozkojarzony :)
    Bądź spokojna!

Karolka14 lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka rozumiem Twoje obawy ,my tu trzymamy kciuki za Ciebie nie denerwuj sie bedzie dobrze.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Rudi wiem,że niekoniecznie jest to pozamaciczna, ale jest to moja 2 ciąża - pierwszą poroniłam, więc teraz mam panikę. Wiem że mnie nikt nie zapewni ze będzie dobrze, ale zawsze jest lżej na sercu jak się wyżalisz;)
    Kochana a 1ciaza na jakim etapie się zakończyła? Znasz przyczynę? Przepraszam że pytam. Ja z 1ciazy mam cudnego synka potem 2 ciąża zakończyła się w 11tyg i nast w 6 . Nie znam przyczyn. Robiłam badania nawet genetyczne. Nic. Jedynie co to wyszło hashimoto moze to...nie wiem...sie okaże. ..czy tym razem sie uda..to juz ostatnia proba. Mam synka i moja głowa nie zniesie kolejnych niepowodzeń.

• Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuś czemu takie rzeczy muszą spotykać kobiety Magda czyli podwójnie trzymam kciuki

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Jejuś czemu takie rzeczy muszą spotykać kobiety Magda czyli podwójnie trzymam kciuki
    No właśnie. ..ciężko jest wogole podjąć decyzje o kolejnej ciąży. .i tak ciężko jest czytać że to nadal się zdarza. .mam synka 8letniego i on strasznie chce rodzeństwa uwielbia dzieci sam jest cudowny i mi we wszystkim pomaga. Choć jeszcze nic nie wie. To za wcześnie.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Czyli jest! :) skoro gin wpisał to chyba pewne :)
    Może tylko się na wizycie nie zrozumialyscie- człowiek przy tych emocjach bywa rozkojarzony :)
    Bądź spokojna![/QUOTE
    Ją już dzisiaj od rana jak na szpilkach, teraz jak sobie przypominam rozmowę to mówiła coś ,ze niewyraźnie, że się chowa no i że pojawia się biały punkcik u znika i dlatego mam przyjść pod koniec tyg, ale nic mi nie powiedziała, ze bylo tętno a tam jak wół napisane 150 ja w cej ciąży jakas przyglupia się robię czy coś ;-) czyli jak wpisała to jest?

7u22s65gmika7d3f.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a ja tez mam wizytę 4 kwietnia :) będziemy razem przebierać nogami z niecierpliwości :)

Ja nie mam zamiaru nawet rozważać porodu naturalnego - umawiamy sie na cesarkę na dzień i juz :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża zakończyła się właśnie mniej więcej na tym etapie co jestem teraz 7 tydzień. w trakcie tej ciąży wyszła mi niedoczynność i hashimoto. Generalnie mam pociążowe zapalenie tarczycy. w 1 ciąże zaszłam w 2 cyklu, a teraz dopiero w 16:/

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabela23 wrote:
    Moja też druga :) ostatnio w 5tyg 6dni nie było jeszcze serduszek :) jutro mam nadzieję,że je ujrzę
    Kochana a Ty miałaś podane dwa groszki? Czy jeden się podzielil?
    Ja dziś Miałam 6+5 i usłyszałam dwa piękne serducha bijące 121 uderzeń na minutę <3

pabelka88, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Magda a ja tez mam wizytę 4 kwietnia :) będziemy razem przebierać nogami z niecierpliwości :)

Ja nie mam zamiaru nawet rozważać porodu naturalnego - umawiamy sie na cesarkę na dzień i juz :)
    No by na tym samym etapie:) podbrzusze mnie pobolewa tak jak na@ i w piatek mialam uczucie skurczy takie ciągnięcie biorę magnez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Kochana a Ty miałaś podane dwa groszki? Czy jeden się podzielil?
    Ja dziś Miałam 6+5 i usłyszałam dwa piękne serducha bijące 121 uderzeń na minutę <3
    Cudnie:))) czyli te plamienie to na szczęście fałszywy alarm

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Pierwsza ciąża zakończyła się właśnie mniej więcej na tym etapie co jestem teraz 7 tydzień. w trakcie tej ciąży wyszła mi niedoczynność i hashimoto. Generalnie mam pociążowe zapalenie tarczycy. w 1 ciąże zaszłam w 2 cyklu, a teraz dopiero w 16:/
    Widzisz u mnie też. Ale bierzesz euthyrox?? Masz obnizone juz tsh? Ja przed zajsciem miałam 1.1 teraz nie wiem dop bede robila

• Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ,ze tu czekacie na więcej niż jedno bejbi super :)

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Widzisz u mnie też. Ale bierzesz euthyrox?? Masz obnizone juz tsh? Ja przed zajsciem miałam 1.1 teraz nie wiem dop bede robila

Tak biorę od 2014 r. tsh mam unormowane. Nawet dzisiaj robiłam bo myśląłam że może coś jest nie tak a tu tsh 1,4, więc jest ok;)

• małamama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megimeg wrote:
    małamama ja tak mam ciagle, jestem bardzo głodna ale nic mi nie smakuje i nie mam na nic ochoty, przydałaby mi się jakaś kucharka bo sama nie wiem co gotowac i nie mam na to siły.
    Gratuluje pozytywnych wieści,
    Karolka - nie denerwuj się, możebyć jeszcze za wcześnie na serducho, głowa do góry!
    Ja mam wizyte 31.03, juz jestem jak na szpilkach, czy wszystko jest dobrze...

Megimeg to Ci współczuje , jak i sobie, już nie wiem co mam jeść. :(
    Nie wiem czy takie niejedzenie nie zaszkodzi ciąży, czy mam cos z tym robic. Nie mam pojęcia, może są jakieś sposoby na to :(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • rudi Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:

Ja miałam 2 poronienia za sobą (jedna ciąża obumarła, druga puste jajo płodowe) plus jedną ciążę biochemiczną, więc rozumiem Twój strach. My już po takich przeżyciach nie umiemy się cieszyć ciążą, żyjemy w ciągłym strachu (przynajmniej ja tak mam).
    Mirabelka, ja oprócz zastrzyków clexan od pół roku profilaktycznie biorę kwas foliowy 5mg, aby nie było nieprawidłowości zarodka.
    Trzymam kciuki, nie poddawaj się

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 20:05

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Tak biorę od 2014 r. tsh mam unormowane. Nawet dzisiaj robiłam bo myśląłam że może coś jest nie tak a tu tsh 1,4, więc jest ok;)
    Kurcze to ja już nie wiem:( tsh piekne. Trzymaj się dzielnie♡♡

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ