X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!No to jestem, po raz kolejny,mam nadzieję że teraz będzie wszystko w porządku, choć nie jest mi łatwo myśleć optymistycznie.
    Wczoraj byłam u gin, widoczny pęcherzyk i tyle, wychodzi 4 tydzień +-7 dni, trochę mi to nie pasuje,ale czekam, z cierpliwością u mnie coraz gorzej, następna wizyta 19 kwietnia, od dziś mam brać duphaston.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, ja mam już jedno Szczęście i tylko to pozwala mi nie zwariować...

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • eunice. Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 10:54

bl9c6iye5ipn0gv6.png
    w5wqjw4zjdm5vewv.png
    iv09df9h9ufd8f4g.png
    [*] grudzień 2015. Puste jajo płodowe.
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja mam teraz tsh 2.25 czy to dobry wynik? Jakie sa normy dla ciazy?

Gama mysle ze bedzie drugie cc bo ze wzgl na krotki odstep czasu pewnie bede bac sie rozejscia szwow podczas skorczow. Jeszcze bardzo wczesnie wiec nie rozmawialam jeszcze o tym z lekarzem. Moje dzieci potrzebuja matki w dobrym stanie wiec jesli lekarz zadecyduje ze ryzyko przy sn jest duze to bez zastanowienia pojde na cc.
    A Ty jak to widzisz?

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja tez mysle ,ze Cc bedzie wskazane ,zreszta po tym co ostatnio zrobili podając przez 16h oksytocynę i męcząc tak,ze myslam ze umrę chyba nawet bym nie chciała.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eunice. wrote:
    To hassimoto to jest jakaś masakra - aż się wystraszyłam, bo też mam i pierwsza ciąża to było puste jajo. Tutaj widzę, że Magda dwa poronienia, Mirabelka jedno i kojarzę, że była tu na chwilę jedna dziewczyna, chyba nadia1, w opisie miała właśnie hassimoto, dwa puste jaja, jedną ciążę biochemiczną i teraz kolejne puste jajo...
    Nie ogarniam tego, mój endokrynolog mówi, że jeżeli hormony są unormowane to nie ma żadnego problemu. Ja jestem na letrox50 i TSH miałam poniżej 2 w trakcie poprzedniej ciąży i teraz też, nie idzie mi wcale do góry. Położna, która mi uzupełniała kartę ciąży mówiła, że też ma hassimoto i pytałam ją czy to może wpływać na utrzymanie ciąży, powiedziała, że jak mam wyrównane hormony lekami to nie...

Trochę się boję jak to będzie teraz, czemu te 3 miesiące muszą trwać tak długo?:(
    Mi niestety hashimoto zdiagnozowano po 2stratach bo co chwile słyszałam że mam 1zdrowe dziecko w domu. Mam duża ilość przeciwciał antyTpo no ale tsh w lutym bylo 1.1 jestem na euthyroxie acardzie i luteinie no biorę magnez.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    Wczoraj byłam na usg. Niestety nie byli widac pęcherzyka i ginekolog zalecił betę. Wynik na wczoraj byl 57. Wiec musiało dojść do zapłodnienia później niż myślałam i ciaza jest młodsza. Jutro powtórka bety, oby wzrosła do ponad 100. Czy któraś tak miała ze poszla na usg a ciaza nie byla widoczna? A beta byla rosnaca ?

No i krwawienie sie juz u mnie nie pojawilo...
    przy tak niskiej becie nie bylo szans żeby coś było widać. Ja taka bete mialam przy 1dniu spodz miesiączki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    Wczoraj byłam na usg. Niestety nie byli widac pęcherzyka i ginekolog zalecił betę. Wynik na wczoraj byl 57. Wiec musiało dojść do zapłodnienia później niż myślałam i ciaza jest młodsza. Jutro powtórka bety, oby wzrosła do ponad 100. Czy któraś tak miała ze poszla na usg a ciaza nie byla widoczna? A beta byla rosnaca ?

No i krwawienie sie juz u mnie nie pojawilo...
    Twoja beta wskazuje na dopiero co wychwycona ciaze. Jakiś 3-4tydz max.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka kiedy Ty mialas ost @?

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanko do Was :)
    Czy któraś z Was usuwała zęba w 1 trymestrze ciaży? Bo tak czytam i czytam, że najlepiej po I trym. ale niestety mój ząb jest w stanie agonalnym.... i wolałabym to zrobić teraz niż miałoby być gorzej.... Jakieś rady?> :)

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • haneczka89 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Haneczka kiedy Ty mialas ost @?
    25 lutego ostatnia miesiaczka

Aniołek 6t
    Beta hcg 4.05 - 90. /6.05 - 260
    ckaigzu3vxhfg0jw.png

Wysłany: 30 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg poszlam tak wcześnie tylko dlatego ze byli krwawienie tym skrzepem i sie wystraszyłam. Czyli jest nadzieja w rosnącej becie i będę czekać aż po 2 tyg. pójdę ponownie na usg

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada,adk1989 - dokładnie mam to samo. Teraz nie mam czasu się zastanawiać, wiem że Wszystko będzie ok. U mnie po cc jest 14msc, młoda jest dla mnie bardzo dobra, aczkolwiek teraz wychodzi jej drugą piątka i jest grymas, daje mi nawet pospać bo 20-7 śpi na mur beton :-)

Wysłany: 30 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Dziewczyny mam pytanko do Was :)
    Czy któraś z Was usuwała zęba w 1 trymestrze ciaży? Bo tak czytam i czytam, że najlepiej po I trym. ale niestety mój ząb jest w stanie agonalnym.... i wolałabym to zrobić teraz niż miałoby być gorzej.... Jakieś rady?> :)
    Warto zadzwonic do stomatologa i zapytać o środki znieczulające w okresie ciąży. Może nie warto cierpieć bo to takze wpływa na dziecko

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka89 wrote:
    25 lutego ostatnia miesiaczka
    Hmmmm i dopiero wczoraj bete mialas 57?

• Dada Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaja zazdroszczę ,moj min raz sie budzi no i od 20 do 6 ...no ale narazie jest moj M wiec on wstaje dzis np.3 razy..

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny, jeśli pozwolicie dopiszę się do waszej paczki.

Tydzień temu badania krwi potwierdziły ciążę, a w piątek mam pierwszą wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć pięknie osadzony w macicy pęcherzyk ciążowy z moim małym M&M-sikiem. To moja czwarta ciąża, w tym mam za sobą jedną stratę, jestem chora na tarczycę, ale pod fachową opieką pani doktor.

olkaaa - mam dość przykre doświadczenie z chorym zębem w ciąży, moja rada jest taka, musisz koniecznie porozmawiać ze swoim stomatologiem, bo o wiele gorsze od usuwania zęba w pierwszym trymestrze jest doprowadzenie do stanu zapalnego, który bardzo szybko przedostaje się do krwi, potem już tylko może ratować antybiotyk, lepiej żeby twój stomatolog ocenił stan zęba.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala 82 Ja z tym zebem mialam problemy juz przed ciaza, spuchlam jak balon skonczylo sie antybiotykiem.. teraz zab jest zatruty ale boje sie nawrotu zapalenia dlatego chce go usunac... zadzwonie dzisiaj do dentystki i zobaczymy coo powie.. Domyslam sie ze ponowne zapalenie bedzie gorsze dla dziecka niz wyrwanie, tymbardziej ze dentysci maja teraz znieczulenia dla kobiet w ciazy :)

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Witam Was dziewczyny, jeśli pozwolicie dopiszę się do waszej paczki.

Tydzień temu badania krwi potwierdziły ciążę, a w piątek mam pierwszą wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć pięknie osadzony w macicy pęcherzyk ciążowy z moim małym M&M-sikiem. To moja czwarta ciąża, w tym mam za sobą jedną stratę, jestem chora na tarczycę, ale pod fachową opieką pani doktor.

olkaaa - mam dość przykre doświadczenie z chorym zębem w ciąży, moja rada jest taka, musisz koniecznie porozmawiać ze swoim stomatologiem, bo o wiele gorsze od usuwania zęba w pierwszym trymestrze jest doprowadzenie do stanu zapalnego, który bardzo szybko przedostaje się do krwi, potem już tylko może ratować antybiotyk, lepiej żeby twój stomatolog ocenił stan zęba.
    Witamy!

• Izabela23 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koala82-cześć :) z zębem nie pomogę niestety

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3

Wysłany: 30 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Hmmmm i dopiero wczoraj bete mialas 57?

tak- tyle wyszlo - jutro ok. godz. 10 kolejna beta. mam nadzieje ze wzrosnie do ponad 100.

poziomy beta hcg od ost. miesiaczki

3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
    4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
    5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml

wiec jest nadzieja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:51

Aniołek 6t
    ckaigzu3vxhfg0jw.png
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ