Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień Dobry!No to jestem, po raz kolejny,mam nadzieję że teraz będzie wszystko w porządku, choć nie jest mi łatwo myśleć optymistycznie.
Wczoraj byłam u gin, widoczny pęcherzyk i tyle, wychodzi 4 tydzień +-7 dni, trochę mi to nie pasuje,ale czekam, z cierpliwością u mnie coraz gorzej, następna wizyta 19 kwietnia, od dziś mam brać duphaston.Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie, ja mam już jedno Szczęście i tylko to pozwala mi nie zwariować...
-
Witajcie ja mam teraz tsh 2.25 czy to dobry wynik? Jakie sa normy dla ciazy?
Gama mysle ze bedzie drugie cc bo ze wzgl na krotki odstep czasu pewnie bede bac sie rozejscia szwow podczas skorczow. Jeszcze bardzo wczesnie wiec nie rozmawialam jeszcze o tym z lekarzem. Moje dzieci potrzebuja matki w dobrym stanie wiec jesli lekarz zadecyduje ze ryzyko przy sn jest duze to bez zastanowienia pojde na cc.
A Ty jak to widzisz? -
nick nieaktualnyeunice. wrote:To hassimoto to jest jakaś masakra - aż się wystraszyłam, bo też mam i pierwsza ciąża to było puste jajo. Tutaj widzę, że Magda dwa poronienia, Mirabelka jedno i kojarzę, że była tu na chwilę jedna dziewczyna, chyba nadia1, w opisie miała właśnie hassimoto, dwa puste jaja, jedną ciążę biochemiczną i teraz kolejne puste jajo...
Nie ogarniam tego, mój endokrynolog mówi, że jeżeli hormony są unormowane to nie ma żadnego problemu. Ja jestem na letrox50 i TSH miałam poniżej 2 w trakcie poprzedniej ciąży i teraz też, nie idzie mi wcale do góry. Położna, która mi uzupełniała kartę ciąży mówiła, że też ma hassimoto i pytałam ją czy to może wpływać na utrzymanie ciąży, powiedziała, że jak mam wyrównane hormony lekami to nie...
Trochę się boję jak to będzie teraz, czemu te 3 miesiące muszą trwać tak długo? -
nick nieaktualnyhaneczka89 wrote:Wczoraj byłam na usg. Niestety nie byli widac pęcherzyka i ginekolog zalecił betę. Wynik na wczoraj byl 57. Wiec musiało dojść do zapłodnienia później niż myślałam i ciaza jest młodsza. Jutro powtórka bety, oby wzrosła do ponad 100. Czy któraś tak miała ze poszla na usg a ciaza nie byla widoczna? A beta byla rosnaca ?
No i krwawienie sie juz u mnie nie pojawilo... -
nick nieaktualnyhaneczka89 wrote:Wczoraj byłam na usg. Niestety nie byli widac pęcherzyka i ginekolog zalecił betę. Wynik na wczoraj byl 57. Wiec musiało dojść do zapłodnienia później niż myślałam i ciaza jest młodsza. Jutro powtórka bety, oby wzrosła do ponad 100. Czy któraś tak miała ze poszla na usg a ciaza nie byla widoczna? A beta byla rosnaca ?
No i krwawienie sie juz u mnie nie pojawilo... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDada,adk1989 - dokładnie mam to samo. Teraz nie mam czasu się zastanawiać, wiem że Wszystko będzie ok. U mnie po cc jest 14msc, młoda jest dla mnie bardzo dobra, aczkolwiek teraz wychodzi jej drugą piątka i jest grymas, daje mi nawet pospać bo 20-7 śpi na mur beton
-
olkaaa wrote:Dziewczyny mam pytanko do Was
Czy któraś z Was usuwała zęba w 1 trymestrze ciaży? Bo tak czytam i czytam, że najlepiej po I trym. ale niestety mój ząb jest w stanie agonalnym.... i wolałabym to zrobić teraz niż miałoby być gorzej.... Jakieś rady?> -
nick nieaktualny
-
Witam Was dziewczyny, jeśli pozwolicie dopiszę się do waszej paczki.
Tydzień temu badania krwi potwierdziły ciążę, a w piątek mam pierwszą wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć pięknie osadzony w macicy pęcherzyk ciążowy z moim małym M&M-sikiem. To moja czwarta ciąża, w tym mam za sobą jedną stratę, jestem chora na tarczycę, ale pod fachową opieką pani doktor.
olkaaa - mam dość przykre doświadczenie z chorym zębem w ciąży, moja rada jest taka, musisz koniecznie porozmawiać ze swoim stomatologiem, bo o wiele gorsze od usuwania zęba w pierwszym trymestrze jest doprowadzenie do stanu zapalnego, który bardzo szybko przedostaje się do krwi, potem już tylko może ratować antybiotyk, lepiej żeby twój stomatolog ocenił stan zęba. -
Koala 82 Ja z tym zebem mialam problemy juz przed ciaza, spuchlam jak balon skonczylo sie antybiotykiem.. teraz zab jest zatruty ale boje sie nawrotu zapalenia dlatego chce go usunac... zadzwonie dzisiaj do dentystki i zobaczymy coo powie.. Domyslam sie ze ponowne zapalenie bedzie gorsze dla dziecka niz wyrwanie, tymbardziej ze dentysci maja teraz znieczulenia dla kobiet w ciazy
-
nick nieaktualnykoala82 wrote:Witam Was dziewczyny, jeśli pozwolicie dopiszę się do waszej paczki.
Tydzień temu badania krwi potwierdziły ciążę, a w piątek mam pierwszą wizytę, na której mam nadzieję zobaczyć pięknie osadzony w macicy pęcherzyk ciążowy z moim małym M&M-sikiem. To moja czwarta ciąża, w tym mam za sobą jedną stratę, jestem chora na tarczycę, ale pod fachową opieką pani doktor.
olkaaa - mam dość przykre doświadczenie z chorym zębem w ciąży, moja rada jest taka, musisz koniecznie porozmawiać ze swoim stomatologiem, bo o wiele gorsze od usuwania zęba w pierwszym trymestrze jest doprowadzenie do stanu zapalnego, który bardzo szybko przedostaje się do krwi, potem już tylko może ratować antybiotyk, lepiej żeby twój stomatolog ocenił stan zęba. -
magdaa wrote:Hmmmm i dopiero wczoraj bete mialas 57?
tak- tyle wyszlo - jutro ok. godz. 10 kolejna beta. mam nadzieje ze wzrosnie do ponad 100.
poziomy beta hcg od ost. miesiaczki
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
wiec jest nadzieja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 11:51