Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnytakasobieja wrote:Ja plamie ciągle. Na brązowo Ale jednak plamie. Kazał odstawić fraxiparine ale wróciliśmy do niej po wczorajszym usg, bo nie widział nic niepokojącego w macicy. Mam się przez to oszczędzać... I nastawić na połowę pazdziernika na poród.
Umowilam się już na prenatalne, to będzie 13+0. 12 maja. Do kozarzewskiego w lodzi w gamecie. Cena różni się kosmicznie od lekarzy w Bydgoszczy. To jeden z najlepszych specjalistów w polsce, jeden z niewielu który posiada wszystkie certyfikaty, fmf, echo plodu, przyziernosc karkowa i coś tam jeszcze. A za ciążę pojedyncza bierze 180zl a blizniacza 240. Daje na płycie nagranie. A u nas w Bydgoszczy jest jeden specjalista który ma certyfikaty fmf, ale nie ma echa i śpiewa sobie 500zl za ciążę pojedyncza! Chyba go posralo ... Zrestza nie ma się co dziwić... Większość ginow którzy robią prenatalne są pseudo fachowcami od badań prenatalnych a śpiewają też min 300zl. Więc opłaca się mi jechać 250km do łodzi. A to naprawde świetny spec od usg
Kochana ja robiłam u niego usg prenatalne w 13 tygodniu i polowkowe w 20 prenatalne i byłam mega zadowolona, na wstępie zaprosił też męża, wszytsko dokładnie, perfekcyjny, teraz też na pewno.do niego się wybiorę na prenatalne
takasobieja lubi tę wiadomość
-
Wyniki beta za 2h.
Kciuki zaciśnięte
Dziewczyny z bliźniaczymi ciążami jak zareagowałyście na te wieści,ze to nie pojedyńcza ciąża?nastawiałyście się na to , same jesteście bliźniakami? Ciekawi mnie ,podziwiam i trzymam za Was podwójne kciukiJolcia1985, Ellasi lubią tę wiadomość
-
ania15 wrote:Dada coś o tym wiem, w pierwszej udanej ciąży też byłam tu codziennie, fajnie było pogadać z babeczkami, które mają takie same problemy.W kolejnej ciąży, we wrześniu kilka dni po tym jak przywitałam się na forum-musiałam się pożegnać.Mam dzisiaj jakieś czarne myśli, może nie powinnam się udzielać tu dzisiaj. Powiedzcie mi tylko co znaczy opis na usg 10,8 mm; 4 w1d +-7d (no to wiadomo), przy czym widać tylko pęcherzyk.Wczoraj byłam na wizycie chyba tak rozkojarzona, ze nie wiem co ginka do mnie mówiła.
Aniu z tego co piszesz to twój pęcherzyk ciążowy ma 10,8mm co wskazuje na 4 tydzień i 1 dzień +-błąd pomiaru 7 dni. Ja też chodzę strasznie nakręcona, przede wszystkim z powodu tego co już przeszłam, byle do pierwszych prenatalnych, po nich już trochę się może uspokoję. W drugiej ciąży straciłam maluszka w 11 tygodniu, natomiast w trzeciej z córcią przez 5 tygodni cały czas plamiłam albo krwawiłam, potem w czwartym miesiącu pojawił się ogromny krwiak, ale wszystko zakończyło się pomyślnie, urodziłam zdrową, cudowną córeczkę. -
nick nieaktualny
-
Dada wrote:
Dziewczyny z bliźniaczymi ciążami jak zareagowałyście na te wieści,ze to nie pojedyńcza ciąża?nastawiałyście się na to , same jesteście bliźniakami? Ciekawi mnie ,podziwiam i trzymam za Was podwójne kciuki
kochana ja z izką i pabelką jesteśmy in vitrowymi mamami jak się czeka na ciąże kilka lat to chyba nawet mogłby być 3 bąble, oby zdrowe sądzę, że strach jest zawsze... ale i wielka radośćpabelka88, Jolcia1985, Izabela23, Moko lubią tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Dada wrote:Moj Leon wlasnie wali w cymbałki ,że głowa pęka ale patrzę na niego z boku i mam łzy w oczach ze szczęścia a co dopiero takich dwóch
Nasz kropek to nasze pierwsze dziecko, długo wyczekiwane. Na razie mąż chce tylko 1 dziecko, może jeszcze zmieni mu się kiedyś
Dziewczyny a czy już myślałyście nad imionami dla bąbelków?1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Kiedyś też nie chciałam, przez ponad 10 lat brałam tabletki antykoncepcyjne aby "nie wpaść" z obecnym mężem hehe. Co za ironia losu kiedyś wszystko robiliśmy aby nie mieć dziecka a teraz wszystko robiliśmy aby nam się udało, nawet już braliśmy pod uwagę in vitro w drugiej połowie roku.
A teraz - bardzo bym chciała dwójkę może faktycznie mu się jeszcze zmieni, albo zaliczymy wpadkę bo już nie mam zamiaru faszerować się antykami.
Ja na razie mam 2 zestawy imion, pierwszy jeszcze z października kiedy była prawdopodobnie ciąża biochemiczna; Zuzanna i Stanisław, zestaw obecny Eliza i Marcel
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 17:08
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Jolcia1985 wrote:
Dziewczyny a czy już myślałyście nad imionami dla bąbelków?jusst lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Ja tez czekam na wieści z wizyt.
Widzę że nie tylko ja mam jazdy dotyczące objawów, ich braku czy mniejszego nasilenia.
Cały dzień mnie czarne wizje męczyły tak się z rana nakręciłam że coś jake nie tak
Teraz po powrocie z pracy doslam do wniosku że nie mam wpływu na to co się stanie wiec nie powinnam się zamartwiać i snuć czarnych wizji bo to tylko mi nerwy szarpie.
Teraz nawet coś zaczynam w brzuchu czuję i persi tez pobolewają więc jest szansa źe wszystko jest ok i tego się trzymam.
Wizyta dopiero 7.04 wiec do tego czasu pewnie wielokrotnie jeszcze będzie u mnie panika.
Straszne to wszystko-człowiek walczy o zajście w ciąże, potem chwila radości,a następnie nerwy i stres i tak przez 9 miesięcy od wizyty do wizyty sinusoida emocji -
Jolcia1985 wrote:Kiedyś też nie chciałam, przez ponad 10 lat brałam tabletki antykoncepcyjne aby "nie wpaść" z obecnym mężem hehe. Co za ironia losu kiedyś wszystko robiliśmy aby nie mieć dziecka a teraz wszystko robiliśmy aby nam się udało, nawet już braliśmy pod uwagę in vitro w drugiej połowie roku.
A teraz - bardzo bym chciała dwójkę może faktycznie mu się jeszcze zmieni, albo zaliczymy wpadkę bo już nie mam zamiaru faszerować się antykami.
Ja na razie mam 2 zestawy imion, pierwszy jeszcze z października kiedy była prawdopodobnie ciąża biochemiczna; Zuzanna i Stanisław, zestaw obecny Eliza i Marcel
Jolcia
Mamy podobny gust
Moje typy to Eliza i StaśJolcia1985 lubi tę wiadomość