Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ania15 wrote:dopiero co cieszyłam się, że bóle brzucha już mi przeszły zupełnie, a dziś znów jakieś dziwne uczucie. Wykończę się, za dużo myślę...Dziewczyny potrzebuję Waszego wsparcia:(
Aniu,
Ja mam natomiast wrażenie że za mało mam objawów... To będzie trudny czas dla nas wszystkich, ale aby do listopada
A Ty na ten ból brzucha bierzesz nospe- bo podobno jest nawet wskazana? -
Melisssa wrote:Sorki, że znowu Wam marudzę, ale nie daje mi to spokoju.
Wiem, że według kalkulatorów jest ok, ale, czy to normalne, że przyrost bety spada?
Miałam pierwszy przyrost 280%, następny 180% a teraz jak wczoraj zrobiłam bete to z 638 po 8 dniach jest 7895, czyli przyrost 88%.
To normalne?
Wizyta za 9 dni dopiero. Napiszcie proszę jeśli, któraś wie.
Normalne. Na początku są duże przyrosty a z czasem coraz mniejsze. Twoje są bardzo ok wiec głowa do góry! -
nick nieaktualnyEllasi wrote:Aniu,
Ja mam natomiast wrażenie że za mało mam objawów... To będzie trudny czas dla nas wszystkich, ale aby do listopada
A Ty na ten ból brzucha bierzesz nospe- bo podobno jest nawet wskazana? -
jestem po wizycie
wizyta była dość długa. a jeszcze musiałam zachaczyć o aptekę i sklep
Doktor zbadał najpierw mówił,że szyjka długa,ale ciut "kapciowata",ale taka jest chyba moja uroda.
Na USG dr mówi,o kurna widzi to Pani ?? ja mówię no tak ja wiem bliźniaki. na usg dwa pięknę serduszka z usg termin porodu wychodzi na 22 listopada,ale to dokładnie ustalimy na kolejnej wizycie,bo z wrażenia i ja i doktor żadne z nas nawet nie wspomniało o karcie ciąży. he
Pobrał mi dr wymaz z kanału szyjki macicy żeby wiedzieć czy tam jest okej i muszę brać leki 2x1 nospę forte, acard i natamycynę (dopochwowo) aby zachować czystość pochwy żeby nic tam się nie władowało nam i jak skończę ten mój lek dopochwowy progesteron to dalej mam kontynuować duphaston 3x2.
Doktor nie ukrywał,że ryzyko porodu przedwczesnego jest duże,ale mówił,że wierzy,że będzie tym razem wszystko super
Jeszcze po wyjściu z gabinetu dr powiedział to nas,że gdyby się coś działo to mam dzwonić,bo będziemy robić wszystko aby było dobrze Wizyty będą częste,bo co około 2 tygodnie...magdaa, Jolcia1985, Ellasi, pabelka88, jusst, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzabela23 wrote:jestem po wizycie
wizyta była dość długa. a jeszcze musiałam zachaczyć o aptekę i sklep
Doktor zbadał najpierw mówił,że szyjka długa,ale ciut "kapciowata",ale taka jest chyba moja uroda.
Na USG dr mówi,o kurna widzi to Pani ?? ja mówię no tak ja wiem bliźniaki. na usg dwa pięknę serduszka z usg termin porodu wychodzi na 22 listopada,ale to dokładnie ustalimy na kolejnej wizycie,bo z wrażenia i ja i doktor żadne z nas nawet nie wspomniało o karcie ciąży. he
Pobrał mi dr wymaz z kanału szyjki macicy żeby wiedzieć czy tam jest okej i muszę brać leki 2x1 nospę forte, acard i natamycynę (dopochwowo) aby zachować czystość pochwy żeby nic tam się nie władowało nam i jak skończę ten mój lek dopochwowy progesteron to dalej mam kontynuować duphaston 3x2.
Doktor nie ukrywał,że ryzyko porodu przedwczesnego jest duże,ale mówił,że wierzy,że będzie tym razem wszystko super
Suuuuper piękne wieści! !
Jeszcze po wyjściu z gabinetu dr powiedział to nas,że gdyby się coś działo to mam dzwonić,bo będziemy robić wszystko aby było dobrze Wizyty będą częste,bo co około 2 tygodnie... -
magdaa wrote:Mi niestety hashimoto zdiagnozowano po 2stratach bo co chwile słyszałam że mam 1zdrowe dziecko w domu. Mam duża ilość przeciwciał antyTpo no ale tsh w lutym bylo 1.1 jestem na euthyroxie acardzie i luteinie no biorę magnez.
Czy mogę spytać, dlaczego przyjmujesz acard? Miałaś robione badania w kierunku krzepliwości krwi? Też mam Hashimoto i jestem tylko na euthyroxsie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:08
-
Dada wrote:Ja pierdziele beta ponad 7000 czyli miedzy 7-9 tyg a 13 lutego miałam robiony rentgen...ja pierdziele dziewczyny co teraz,co mam myślec...
Dada spokojnie... ja np wtedy mialam dopiero ovulacje wiec nic by sie nie dzialo. Moze i u Ciebie bylo podobnie. Glowa do gory piekna beta! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dada wrote:Ja pierdziele beta ponad 7000 czyli miedzy 7-9 tyg a 13 lutego miałam robiony rentgen...ja pierdziele dziewczyny co teraz,co mam myślec...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 18:30
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
70000 przede wszystkim piękna beta. Teraz dbaj o siebie, a na to co było nie cofniesz. Myśle jednak że mimo rtg wszystko będzie dobrze.
Przy najbliższej wizycie zapytaj gin o rtg i wpływ na maleństwo.
A swoją droga znam dziewczynę która na początku ciazy miała straszny wypadek na quadzie... Była w śpiączce farmakologicznej, miała rtg wielokrotnie robione, do tego tomografię i rezonans oraz kilka operacji w tym operacje na tkance miękkiej i na kościach.
Dziecko urodziła zdrowe i silne
Widać maluch jak zdrowy to silny- wiele przetrwaMoko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny