Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhaneczka89 wrote:tak- tyle wyszlo - jutro ok. godz. 10 kolejna beta. mam nadzieje ze wzrosnie do ponad 100.
poziomy peta hcg
3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
wiec jest nadzieja -
No dziewczyny! Nieźle poszalałyście z tym wątkiem, kilka dni nieobecności i ponad 100 stron
22.03 bylam na usg, jest kluseczek całe 9,5mm serduszko również
Dzień później byłam u gina, założył kartę ciąży i wypisał całe mnóstwo badań.
Zrobiłam krew i mocz wczoraj teraz czekam na resztę wyników jak Hiv grupa krwi różyczka i tokso bo na to czeka sie kilka dni.
Jestem w 9 tygodniu i w sumie nie wiele sie zmieniło.
Mdłości miałam możne tydzień i to tylko rano.
Brak apetytu mam do dziś.
Piersi nie bolą tylko sutki.
Jestem śpiąca.
I zauważyłam rosnący i wyczuwalny "balonik" nad wzgórkiem łonowym
Myślałam ,że po pierwszym usg uspokoję sie gdy wykluczę ciążę pozamaciczną i puste jajo. Niestety, codziennie zastanawiam sie czy ciąża wciąż żyje i czy urodzę zdrowe dziecko. Chyba musimy sie pogodzić z tym ciągłym niepokojem....
Aha i przestałam już czytać internety! Nie będę na siłe wyszukiwać sobie patologii i Wam też to polecamjusst, michasia-K, magdaa, pabelka88, Jolcia1985, Ellasi, Scorpiolenka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dada coś o tym wiem, w pierwszej udanej ciąży też byłam tu codziennie, fajnie było pogadać z babeczkami, które mają takie same problemy.W kolejnej ciąży, we wrześniu kilka dni po tym jak przywitałam się na forum-musiałam się pożegnać.Mam dzisiaj jakieś czarne myśli, może nie powinnam się udzielać tu dzisiaj. Powiedzcie mi tylko co znaczy opis na usg 10,8 mm; 4 w1d +-7d (no to wiadomo), przy czym widać tylko pęcherzyk.Wczoraj byłam na wizycie chyba tak rozkojarzona, ze nie wiem co ginka do mnie mówiła.
-
nick nieaktualnyania15 wrote:dopiero co cieszyłam się, że bóle brzucha już mi przeszły zupełnie, a dziś znów jakieś dziwne uczucie. Wykończę się, za dużo myślę...Dziewczyny potrzebuję Waszego wsparcia:(
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny jakiś czas nie pisałam ale starałam się regularnie Was czytać. Gratuluję wszystkich udanych wizyt i oczywiście trzymam kciuki za kolejne.
Witam wszystkie nowe mamusie to ile w końcu nas już jest? Hehe na lato będzie chyba wysyp babek z brzuchami
Podobnie jak niektóre z Was także mam wizytę w poniedziałek 04.04 i mam nadzieję, że będzie to już wizyta serduszkowa, tym bardziej, że wg. OM zacznę 8 tydzień. Mdłości mam jakby mniejsze ale piersi jak bolały tak bolą. W każdym razie staram się nie nakręcać, że mniejsze dolegliwości mogą oznaczać coś złego. Wczoraj trochę najadłam się strachu, byliśmy z moimi rodzicami na zakupach i w pewnym momencie jak mnie zaczęło kłuć w brzuchu. Żadnych plamień na szczęście nie było a po powrocie do domu już tylko leżałam. Zresztą dzisiaj raczej też odpoczywam i siedzę w domu.
Mirabelka póki lekarz widzi nadzieję, także trzeba ją widzieć. Trzymam mocno kciuki aby na usg było wszystko dobrze !!!!! tylko dlaczego ta beta taka durna jest?
Haneczka trzymam kciuki aby beta ładnie urosła i żebyś do końca ciąży nie miała większych zmartwień (oj tego to nam wszystkim życzę ).
haneczka89, Mirabelka30, Ellasi lubią tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Sorki, że znowu Wam marudzę, ale nie daje mi to spokoju.
Wiem, że według kalkulatorów jest ok, ale, czy to normalne, że przyrost bety spada?
Miałam pierwszy przyrost 280%, następny 180% a teraz jak wczoraj zrobiłam bete to z 638 po 8 dniach jest 7895, czyli przyrost 88%.
To normalne?
Wizyta za 9 dni dopiero. Napiszcie proszę jeśli, któraś wie. -
Moj pierwszy przyrost 365% nastepny 206%,kolejny 150% i ostatni 114% ,i wszystko jest w porządku,mało tego jest drugi pęcherzyk żółtkowy...teraz czakamy czy zobaczymy za tydzień też drugiego dzidzia i faktycznie będą bliźnięta jednojajowe tak wiec przyrost beta hcg nie musi być równy,mało tego ,każda ciąża jest inna iu kazdej z nas poziom hormonu na danym etapie może byc inny.buziaki i kciuki za wizyty!!!
-
Izabela23 wrote:Cześć
Ja miałam podane 2 groszki a powiedz czy Tobie gin dał jakieś specjalne zalecenia ze względu na ciążę bliźniaczą?
Umowilam się już na prenatalne, to będzie 13+0. 12 maja. Do kozarzewskiego w lodzi w gamecie. Cena różni się kosmicznie od lekarzy w Bydgoszczy. To jeden z najlepszych specjalistów w polsce, jeden z niewielu który posiada wszystkie certyfikaty, fmf, echo plodu, przyziernosc karkowa i coś tam jeszcze. A za ciążę pojedyncza bierze 180zl a blizniacza 240. Daje na płycie nagranie. A u nas w Bydgoszczy jest jeden specjalista który ma certyfikaty fmf, ale nie ma echa i śpiewa sobie 500zl za ciążę pojedyncza! Chyba go posralo ... Zrestza nie ma się co dziwić... Większość ginow którzy robią prenatalne są pseudo fachowcami od badań prenatalnych a śpiewają też min 300zl. Więc opłaca się mi jechać 250km do łodzi. A to naprawde świetny spec od usgGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki )
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
ania15 wrote:dopiero co cieszyłam się, że bóle brzucha już mi przeszły zupełnie, a dziś znów jakieś dziwne uczucie. Wykończę się, za dużo myślę...Dziewczyny potrzebuję Waszego wsparcia:(Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
pabelka88 wrote:Moj pierwszy przyrost 365% nastepny 206%,kolejny 150% i ostatni 114% ,i wszystko jest w porządku,mało tego jest drugi pęcherzyk żółtkowy...teraz czakamy czy zobaczymy za tydzień też drugiego dzidzia i faktycznie będą bliźnięta jednojajowe tak wiec przyrost beta hcg nie musi być równy,mało tego ,każda ciąża jest inna iu kazdej z nas poziom hormonu na danym etapie może byc inny.buziaki i kciuki za wizyty!!!
pabelka88 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
Leoś 1580g i Laura 1420g.