X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Tylko że gin kazała mi zrobić żeby niby dynamikę zobaczyć, tylko że ja teraz panikuje że może coś jest nie ok :-( i to nieszczęsne 38555 takie małe mi się wydaje ehhh a i jeszcze jedno tsh mam 1,4 przy max 4.0 to ok?

Karolka,
    To bete powtórz w piątek i zobaczysz jak przyrasta. Przyrost najważniejszy :)
    Na TSH zupełnie się nie znam... sama dziś pytałam dziewczyn czy moje jest ok.

Karolka14 lubi tę wiadomość

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Karolka,
    masz 38555,a norma jest do 88769. Spokojnie Owulacja mogla być np 2 dni później albo do zagnieżdżenia doszło np. w 9 dniu po owu a nie w 5 lub 7 dniu.
    Zobacz jakie duże różnice są pomiędzy dolną i górną granicą- właśnie ze względu na takie sytuacje.
    Jest ok- jest w normie!
    Dzięki :-) trochę jestem spokojniejsza byle do niedzieli i mam nadzieję że serucho już będzie pompować z całych sił :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Tylko że gin kazała mi zrobić żeby niby dynamikę zobaczyć, tylko że ja teraz panikuje że może coś jest nie ok :-( i to nieszczęsne 38555 takie małe mi się wydaje ehhh a i jeszcze jedno tsh mam 1,4 przy max 4.0 to ok?
    Tsh im nizsze tym.lepiej 1.4 jest ok. Wczesniej jakie miałaś?

Karolka14, Karolka14 lubią tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Dzięki :-) trochę jestem spokojniejsza byle do niedzieli i mam nadzieję że serucho już będzie pompować z całych sił :-)
    :)
    Trzymam kciuki :)

Będzie ok. Betę masz ładną, będzie dobrze!

Sama ciągle panikuję więc doskonale Cię rozumiem, ale musimy być silne i dzielne.

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Tsh im nizsze tym.lepiej 1.4 jest ok. Wczesniej jakie miałaś?
    Wcześniej? Nie mam zielonego pojęcia nigdy nie badalam ;-) no cóż w niedzielę do gin i pewnie wszytko dokładnie mi nakresli tylko to czekanie..... Czas leci strasznie powoli

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    :)
    Trzymam kciuki :)

Będzie ok. Betę masz ładną, będzie dobrze!

Sama ciągle panikuję więc doskonale Cię rozumiem, ale musimy być silne i dzielne.
    Jeszcze raz dzięki za słowa otuchy :-) ok lece bo matka gadu gadu a córka zalewa łazienkę milej nocy wszystkim

7u22s65gmika7d3f.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Jakas taka niska i się wydaje ,ją chyba oszaleje ciągle chodzę nerwowa jejku w pierwszej ciąży było łatwiej :-)

Ja na takim etapie co ty miałam 38007 a jestem w ciąży bliźniaczej ;)
    A po co dr chce widzieć dynamikę bety, miałaś usg, co było widać?
    Przy takiej becie to ja już widziałam serduszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:11

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:

Karolka każda kobieta ma inną betę i przyrost bety, nawet na tym samym etapie ciąży stąd tak duże widełki podawane w normach z laboratorium, masz naprawdę przyzwoite wyniki i nie koniecznie musisz mieć najwyższą wartość z podanego zakresu, TSH w ciąży najlepiej jak jest poniżej 2 jednostek, około 1 jest optymalnie ale jeśli jest jeszcze niższe to też nie szkodzi płodowi, przynajmniej tak wyjaśniła mi moja pani doktor.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• małamama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dzis na badaniach które zlecił mi lekarz i oczywiście nie wszystko jest ok. Nie wiem czy znacie sie na interpretacji morfologi? Ja czytałam i wywnioskowałam z tego, że jak sie ma podwyższone NEUT ( neutrofile), to, że jest jakieś zakażenie wirusowe miejscowe albo ogólne. Nie miała tak żadna z Was????
    Już sie prtwie a wizyta dopiero w poniedziałek:(

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rudi wrote:
    Ja na takim etapie co ty miałam 38007 a jestem w ciąży bliźniaczej ;)
    A po co dr chce widzieć dynamikę bety, miałaś usg, co było widać?
    Przy takiej becie to ja już widziałam serduszka
    No ja serduszka jeszcze niestety nie widziałam mam nadzieję ujrzeć w niedzielę :-) wydaje mi się że ma USG do doopy ;-)

Ellasi lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Pistacja Koleżanka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmaz był zapewne mechaniczny a komputer często się myli w zliczaniu tych komórek. Niektórzy lekarze nie patrzą na niego zupełnie. Jeżeli nie jest jakoś bardzo powyżej normy nie masz się o co martwić. O zakażeniu/infekcji może świadczyć WBC poziom leukocytów, czyli białych krwinek. Jeżeli on jest w normie spokojnie czekaj na wizytę.

y2oqc8n.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzę na te moje wyniki i wiecie co jedna super wiadomość nie mam kiły ;-) jezzu już glupawka mnie dopada powoli :-)

Ellasi, Pistacja lubią tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • małamama Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pistacja :)
    poszperałam jeszcze trochę po necie i normy dla ciężarnych są troche inne od tych normalnie. Już sie uspokoiłam, a mój wynik nie jest bardzo podwyższony.
    A mimo wszystko chcę już kolejną wizytę :)

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama wrote:
    Dzięki Pistacja :)
    poszperałam jeszcze trochę po necie i normy dla ciężarnych są troche inne od tych normalnie. Już sie uspokoiłam, a mój wynik nie jest bardzo podwyższony.
    A mimo wszystko chcę już kolejną wizytę :)

Popieram!
    Też chcę kolejną wizytę :)

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Was dziewczyny:)
    Listopadówką 2014 :))

Ellasi, Scorpiolenka, radiszka, pabelka88, takasobieja, magdaa, małamama lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Ruzia Ekspertka

Wysłany: 30 marca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszej wizycie :) Fasolka ma się dobrze, ma prawie 3 cm, i serduszko już bije <3 Lekarz wyliczył termin na 10.11. a USG pokazywało 12.11. także rozbieżność nie jest duża :) Lekarz chciał wypisać L4 ale nie chciałam bo w sumie dobrze się czuję, a jak człowiek chodzi do pracy to bardziej ogarnięty jest, w domu to by mi się nawet o siebie dbać za bardzo nie chciało :D kolejna wizyta za 3 tyg - już nie mogę się doczekać! :)

Jolcia1985, Pistacja, Ellasi, takasobieja, Scorpiolenka, megimeg lubią tę wiadomość

Ruzia

mhsv2n0adhbxs4dq.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nieśmiało przyłączam się do grupy :) Jutro wybieram sie na pierwszą wizytę do lekarza, myślę, że po niej będę już się czuła pewniej :D

pabelka88, magdaa lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Moko Autorytet

Wysłany: 30 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Ja tez czekam na wieści z wizyt.

Widzę że nie tylko ja mam jazdy dotyczące objawów, ich braku czy mniejszego nasilenia.
    Cały dzień mnie czarne wizje męczyły tak się z rana nakręciłam że coś jake nie tak :/
    Teraz po powrocie z pracy doslam do wniosku że nie mam wpływu na to co się stanie wiec nie powinnam się zamartwiać i snuć czarnych wizji bo to tylko mi nerwy szarpie.
    Teraz nawet coś zaczynam w brzuchu czuję i persi tez pobolewają więc jest szansa źe wszystko jest ok :) i tego się trzymam.
    Wizyta dopiero 7.04 wiec do tego czasu pewnie wielokrotnie jeszcze będzie u mnie panika.
    Straszne to wszystko-człowiek walczy o zajście w ciąże, potem chwila radości,a następnie nerwy i stres i tak przez 9 miesięcy od wizyty do wizyty sinusoida emocji :)
    Ellasi ja miałam takie czarnowidztwo we wtorek. Nawet Wam tu pisałam, że się boję, bo moje mdłości zupełnie minęły. Boję się nadal, ale już wyluzowałam, bo nie mam wyjścia jak czekać do 05.04 na wizytę. Stres szkodzi maleństwu, więc staram się nie nakręcać, ale lekko nie jest. A zmartwienia to nam nie przejdą z 9 miesiącem, tylko po narodzinach to już całe życie będziemy się zamartwiać o nasze dzieci :P

Ellasi, jusst lubią tę wiadomość

• ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Aniu z tego co piszesz to twój pęcherzyk ciążowy ma 10,8mm co wskazuje na 4 tydzień i 1 dzień +-błąd pomiaru 7 dni. Ja też chodzę strasznie nakręcona, przede wszystkim z powodu tego co już przeszłam, byle do pierwszych prenatalnych, po nich już trochę się może uspokoję. W drugiej ciąży straciłam maluszka w 11 tygodniu, natomiast w trzeciej z córcią przez 5 tygodni cały czas plamiłam albo krwawiłam, potem w czwartym miesiącu pojawił się ogromny krwiak, ale wszystko zakończyło się pomyślnie, urodziłam zdrową, cudowną córeczkę.
    ja też własnie jestem po przejściach:2011r.-poronienie (puste jajo), po pół roku kolejne poronienie (tym razem nie wiedziałam że jestem w ciąży), 2013r -zdrowa córeczka, 2015 - poronienie (ciąża przestała się rozwijać w 6 tyg.brak przepływów-w 10 tyg. się dowiedziałam),no i teraz...Bóg jeden wie, co będzie...

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wgl miałam się pochwalić mialam wczoraj usg przez brzuch :)

Ellasi, Jolcia1985, Magda-lenka, Marzena7772 lubią tę wiadomość

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ