Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolka14 wrote:Tylko że gin kazała mi zrobić żeby niby dynamikę zobaczyć, tylko że ja teraz panikuje że może coś jest nie ok
i to nieszczęsne 38555 takie małe mi się wydaje ehhh a i jeszcze jedno tsh mam 1,4 przy max 4.0 to ok?
Karolka,
To bete powtórz w piątek i zobaczysz jak przyrasta. Przyrost najważniejszy
Na TSH zupełnie się nie znam... sama dziś pytałam dziewczyn czy moje jest ok.Karolka14 lubi tę wiadomość
-
Ellasi wrote:Karolka,
masz 38555,a norma jest do 88769. Spokojnie Owulacja mogla być np 2 dni później albo do zagnieżdżenia doszło np. w 9 dniu po owu a nie w 5 lub 7 dniu.
Zobacz jakie duże różnice są pomiędzy dolną i górną granicą- właśnie ze względu na takie sytuacje.
Jest ok- jest w normie!trochę jestem spokojniejsza byle do niedzieli i mam nadzieję że serucho już będzie pompować z całych sił
-
nick nieaktualnyKarolka14 wrote:Tylko że gin kazała mi zrobić żeby niby dynamikę zobaczyć, tylko że ja teraz panikuje że może coś jest nie ok
i to nieszczęsne 38555 takie małe mi się wydaje ehhh a i jeszcze jedno tsh mam 1,4 przy max 4.0 to ok?
Karolka14, Karolka14 lubią tę wiadomość
-
Karolka14 wrote:Dzięki
trochę jestem spokojniejsza byle do niedzieli i mam nadzieję że serucho już będzie pompować z całych sił
Trzymam kciuki
Będzie ok. Betę masz ładną, będzie dobrze!
Sama ciągle panikuję więc doskonale Cię rozumiem, ale musimy być silne i dzielne.Karolka14 lubi tę wiadomość
-
Ellasi wrote:
Trzymam kciuki
Będzie ok. Betę masz ładną, będzie dobrze!
Sama ciągle panikuję więc doskonale Cię rozumiem, ale musimy być silne i dzielne.ok lece bo matka gadu gadu a córka zalewa łazienkę milej nocy wszystkim
-
Karolka14 wrote:Jakas taka niska i się wydaje ,ją chyba oszaleje ciągle chodzę nerwowa jejku w pierwszej ciąży było łatwiej
Ja na takim etapie co ty miałam 38007 a jestem w ciąży bliźniaczej
A po co dr chce widzieć dynamikę bety, miałaś usg, co było widać?
Przy takiej becie to ja już widziałam serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2016, 20:11
-
Karolka14 wrote:Tylko że gin kazała mi zrobić żeby niby dynamikę zobaczyć, tylko że ja teraz panikuje że może coś jest nie ok
Karolka każda kobieta ma inną betę i przyrost bety, nawet na tym samym etapie ciąży stąd tak duże widełki podawane w normach z laboratorium, masz naprawdę przyzwoite wyniki i nie koniecznie musisz mieć najwyższą wartość z podanego zakresu, TSH w ciąży najlepiej jak jest poniżej 2 jednostek, około 1 jest optymalnie ale jeśli jest jeszcze niższe to też nie szkodzi płodowi, przynajmniej tak wyjaśniła mi moja pani doktor.
Karolka14 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny byłam dzis na badaniach które zlecił mi lekarz i oczywiście nie wszystko jest ok. Nie wiem czy znacie sie na interpretacji morfologi? Ja czytałam i wywnioskowałam z tego, że jak sie ma podwyższone NEUT ( neutrofile), to, że jest jakieś zakażenie wirusowe miejscowe albo ogólne. Nie miała tak żadna z Was????
Już sie prtwie a wizyta dopiero w poniedziałek:( -
rudi wrote:Ja na takim etapie co ty miałam 38007 a jestem w ciąży bliźniaczej
A po co dr chce widzieć dynamikę bety, miałaś usg, co było widać?
Przy takiej becie to ja już widziałam serduszkawydaje mi się że ma USG do doopy
Ellasi lubi tę wiadomość
-
Rozmaz był zapewne mechaniczny a komputer często się myli w zliczaniu tych komórek. Niektórzy lekarze nie patrzą na niego zupełnie. Jeżeli nie jest jakoś bardzo powyżej normy nie masz się o co martwić. O zakażeniu/infekcji może świadczyć WBC poziom leukocytów, czyli białych krwinek. Jeżeli on jest w normie spokojnie czekaj na wizytę.
-
małamama wrote:Dzięki Pistacja
poszperałam jeszcze trochę po necie i normy dla ciężarnych są troche inne od tych normalnie. Już sie uspokoiłam, a mój wynik nie jest bardzo podwyższony.
A mimo wszystko chcę już kolejną wizytę
Popieram!
Też chcę kolejną wizytę -
Ja już po pierwszej wizycie
Fasolka ma się dobrze, ma prawie 3 cm, i serduszko już bije
Lekarz wyliczył termin na 10.11. a USG pokazywało 12.11. także rozbieżność nie jest duża
Lekarz chciał wypisać L4 ale nie chciałam bo w sumie dobrze się czuję, a jak człowiek chodzi do pracy to bardziej ogarnięty jest, w domu to by mi się nawet o siebie dbać za bardzo nie chciało
kolejna wizyta za 3 tyg - już nie mogę się doczekać!
Jolcia1985, Pistacja, Ellasi, takasobieja, Scorpiolenka, megimeg lubią tę wiadomość
Ruzia
-
Cześć dziewczyny. Nieśmiało przyłączam się do grupy
Jutro wybieram sie na pierwszą wizytę do lekarza, myślę, że po niej będę już się czuła pewniej
pabelka88, magdaa lubią tę wiadomość
-
Ellasi wrote:Ja tez czekam na wieści z wizyt.
Widzę że nie tylko ja mam jazdy dotyczące objawów, ich braku czy mniejszego nasilenia.
Cały dzień mnie czarne wizje męczyły tak się z rana nakręciłam że coś jake nie tak
Teraz po powrocie z pracy doslam do wniosku że nie mam wpływu na to co się stanie wiec nie powinnam się zamartwiać i snuć czarnych wizji bo to tylko mi nerwy szarpie.
Teraz nawet coś zaczynam w brzuchu czuję i persi tez pobolewają więc jest szansa źe wszystko jest oki tego się trzymam.
Wizyta dopiero 7.04 wiec do tego czasu pewnie wielokrotnie jeszcze będzie u mnie panika.
Straszne to wszystko-człowiek walczy o zajście w ciąże, potem chwila radości,a następnie nerwy i stres i tak przez 9 miesięcy od wizyty do wizyty sinusoida emocjiEllasi, jusst lubią tę wiadomość
-
koala82 wrote:Aniu z tego co piszesz to twój pęcherzyk ciążowy ma 10,8mm co wskazuje na 4 tydzień i 1 dzień +-błąd pomiaru 7 dni. Ja też chodzę strasznie nakręcona, przede wszystkim z powodu tego co już przeszłam, byle do pierwszych prenatalnych, po nich już trochę się może uspokoję. W drugiej ciąży straciłam maluszka w 11 tygodniu, natomiast w trzeciej z córcią przez 5 tygodni cały czas plamiłam albo krwawiłam, potem w czwartym miesiącu pojawił się ogromny krwiak, ale wszystko zakończyło się pomyślnie, urodziłam zdrową, cudowną córeczkę.
-
nick nieaktualny