X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie. Wg ostatniej miesiączki (16.02) powinno być coś widać, było jednak inaczej. Lekarz się zaniepokoił szukał czy nie zagnieździła się gdzieś gdzie nie powinna, ale nic nie było. Pogadałam z nim, że według mnie zaszłam w 25 dc czyli ok 11.03. Uspokoiło go to i powiedział, żebym przyszła za dwa tygodnie to już pewnie coś zobaczymy na dzień dzisiejszy nie potwierdza nie zaprzecza, ale skoro test wyszedł... Ja na tę chwile się nie martwię czuję, że będzie ok :) Pozdrawiam i miłego dnia :D

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC

age.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, Magda, ja wizytuję w poniedziałek o 16:00 (pewnie tradycyjnie i tak wejdę później). Podejrzewam, że będę jeszcze bardziej zdenerwowana niż ostatnio. Tyle jest wątpliwości...........ciekawe w którym tygodniu minie strach, wątpliwości itp. itd. i będzie można w pełni cieszyć się ciążą :) (pewnie po prenatalnych będzie trochę lepiej)

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia mnie ten największy niepokój opuścił przy drugim usg jak juz bylo widac cos więcej niż kropke z serduszkiem a byla juz kijanką taka lekko sie ruszającą, plywajaca :) to cudowne bylo :) to musial byc jakos 10 tydzień

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • koala82 Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    ja też własnie jestem po przejściach:2011r.-poronienie (puste jajo), po pół roku kolejne poronienie (tym razem nie wiedziałam że jestem w ciąży), 2013r -zdrowa córeczka, 2015 - poronienie (ciąża przestała się rozwijać w 6 tyg.brak przepływów-w 10 tyg. się dowiedziałam),no i teraz...Bóg jeden wie, co będzie...

Mam nadzieję Aniu, że doczekamy się wszystkie zdrowych dzidziusiów, a w listopadzie po kolei będziemy sobie gratulować cudownych narodzin.
    A szukałaś przyczyn swoich problemów, bo u mnie od razu w badaniach po stracie wyszła tarczyca.

p19uugpjmxse1q13.png
    3jvzpx9iv6zlovc6.png
    atdcj48aatau4j6i.png

• Dada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radiszka ja tez siedzę ;) ale pytam czy teraz z macierzyńskiego przeszłaś na L4?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pabelka88 wrote:
    Hej kochane! Za nami pierwsze poranne wymioty...nie wiem jak zwlec się z łóżka,a tu na badania krwi treba jechać...ehhh
    Udanego dnia! :-)
    Chcialam wlasnie napisac, ze mnie powoli mdlosci zaczynaja mijac, ale nie zdazylam bo musialam leciec do wc zwymiotowac. Dziwne bo nawet mi niedobrze sie nie zrobilo. Tylko przez ta chwile. Teraz znowu mogłabym cos zjesc :-) :-)

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo to czasami tak jest, czujesz sie dobrze potem puścisz pawia i idziesz dalej :)

Ja czekam aż mi się skończy macierzyński (18kwietnia) potem na jeden dzien do pracy i na L4 ale hak komuś zostalo dużo czasu do konca macierzyńskiego to bardziej sie oplaca przejść na L4 bo 100% platne ale jak to w praktyce zrobić to nie mam pojecia.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Magda-lenka Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Magdaa przejdzie Ci to :) energia w końcu wróci - na chwile ale wróci :D ja idę dopiero na 18:40 wiec będę musiała przetrwać jeszcze calutki poniedziałek, przeczuwam biegunkę :)

Adka ja dopiero 20.40 :)
    też się zaczynam stresować tym bardziej, że całą noc bardzo bolał mnie i brzuch i żoładek. Dziewczyny padam codziennie 20.30 i śpie do 7 :(
    Nie w wyrabiam z praca. Mam wrażenie, że wszystkie siły witalne są wyssane.

Mam pytanie: ćwiczycie coś? pozwolili wam lekarze? mi na razie zabronili a biegałam 2x w tygodniu i ćwiczyłam w Ewką. Myślę, że może brak ćwiczeń jest podstawą mojego słabego samopoczucia. polecaci jakieś lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciaży?

Aniołek (23.11.2015 r.)

Aniołek (15.04.2016 r.)

Aniołek (08.08.2016 r.)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Razem będziemy wizytować;) ja na 15.15jade. Też chyba będę drzala. Boje się czy juz serduszko zobaczę czy będę musiała raz jeszcze się zjawić. .no i poza tymi piersiami to odczuwam czasem podbrzusze i szybko się męczę:((nie lubie tego bo byłam zawsze energiczna.

To ja z Wami, bo idę na 15.30 :) U mnie mdłości, powiększone piersi i szybkie męczenie się.

magdaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koala82 wrote:
    Mam nadzieję Aniu, że doczekamy się wszystkie zdrowych dzidziusiów, a w listopadzie po kolei będziemy sobie gratulować cudownych narodzin.
    A szukałaś przyczyn swoich problemów, bo u mnie od razu w badaniach po stracie wyszła tarczyca.
    No u mnie też wyszła tarczyca i oby to tylko to...mimo brania euthyroxu i tak się martwię. W zeszłym roku byłam nawet 3dni w szpitalu od11do14dc by zbadali mi wsztstko plus usg. Było idealnie. Usunęłam migdały bo bałam się że to może one sialy...takze zrobiłam co mogłam. .

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulka wrote:
    Byłam na wizycie. Wg ostatniej miesiączki (16.02) powinno być coś widać, było jednak inaczej. Lekarz się zaniepokoił szukał czy nie zagnieździła się gdzieś gdzie nie powinna, ale nic nie było. Pogadałam z nim, że według mnie zaszłam w 25 dc czyli ok 11.03. Uspokoiło go to i powiedział, żebym przyszła za dwa tygodnie to już pewnie coś zobaczymy na dzień dzisiejszy nie potwierdza nie zaprzecza, ale skoro test wyszedł... Ja na tę chwile się nie martwię czuję, że będzie ok :) Pozdrawiam i miłego dnia :D
    A nawet pęcherzyka nie było?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-lenka wrote:
    Adka ja dopiero 20.40 :)
    też się zaczynam stresować tym bardziej, że całą noc bardzo bolał mnie i brzuch i żoładek. Dziewczyny padam codziennie 20.30 i śpie do 7 :(
    Nie w wyrabiam z praca. Mam wrażenie, że wszystkie siły witalne są wyssane.

Mam pytanie: ćwiczycie coś? pozwolili wam lekarze? mi na razie zabronili a biegałam 2x w tygodniu i ćwiczyłam w Ewką. Myślę, że może brak ćwiczeń jest podstawą mojego słabego samopoczucia. polecaci jakieś lekkie ćwiczenia dla kobiet w ciaży?
    To chyba kochana musisz ustalić z lekarzem. :-)

• Dada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda a czemu zabronili? Są na YT ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
    Jeśli ciaza jest prawidłowa i wcześniej uprawiało się sport można to dalej robić oczywiście bez katowania.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda jak lekarz pozwoli to warto wrócić do aktywności tak jak Dada radzi jest mnóstwo programów cwiczeniowych dla kobiet w I, II i III trymestrze ale Chodakowska bedziesz niestety musiała odstawić na dłużej :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk a Ty jestes na macierzyńskim?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta a czy ja napisałam ze nie mozna?? Napisalam by to skonsultować nic poza tym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Magda a czemu zabronili? Są na YT ćwiczenia dla kobiet w ciąży.
    Jeśli ciaza jest prawidłowa i wcześniej uprawiało się sport można to dalej robić oczywiście bez katowania.
    Nie napisalam nic takiego ze zabronili.

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah zbieżność nickow! Magda a i Magda-lenka a nasze wypowiedzi byl do Magda-lenki :)

Tak jestem na macierzyńskim jeszcze trzy tygodnie. Akurat zeby potwierdzić ze sie wszystko dobrze rozwija :)

magdaa lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda ja ćwiczyłam przed ciąża i teraz też ćwiczę partie które nie obciążają a wzmacniają brzuch. Lekarz mój twierdzi że jak kobieta przed ciąża była aktywna to może to kontynuować w ciazy o ile ciąża przebiega prawidłowo. W pierwszej ciąży też ćwiczyłam i po narodzinach młodej też. Oczywiście wszytsko w granicy rozsądku ;-)bo.wiadomo zdrowie najważniejsze

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dzień dobry :-)

‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ