X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ty juz chociaż raz cos widziałaś :) ja czekam na pierwsza i do poniedzialku taaaaaaaaak daleko że szok!

Raz już byłam, widziałam pęchcerzyk, to był 4 tydz i chyba 5 dzień, dzisiaj idę drugi raz.

A w poniedziałek idę kolejny raz ;) Tak gęsto ponieważ musze wybrać na 100% gina, dzisiaj idę do swojego, ale na NFZ, a w poniedzialek idę odebrać i skonsultowac wynik cytologii na NFZ, przy okazji pokażę ciążę :) I po tej poniedzialkowej wizycie zadecyduję, do którego doktora będę chodzić przez najbliższe miesiące. :)

Moko lubi tę wiadomość

• Nulka Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bety nikt nie zleca tak samo jak rzadko kto ma robione ktg w czasie ciąży, chyba, że coś się dzieje (takie "uroki" małego miasteczka). Tak już było jak z młodym w ciąży chodziłam...

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC 2750g
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC 2670g
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC 2950g
    👶🏻 01.2025 A 🩷 CC 2410g

age.png
  • katerineczka Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa mam jedno dziecko w domu a choruje od 15 lat n hashimoto I teraz jestem znowu w ciąży.

Ja tez się zamartwialam ale to nic nie da. Czasem lepiej mieć coś i nad tym panować w sensie choroby, niż nie mieć nic lub w najgorszej wersji żyć w przeświadczeniu ze wszystko jest ok.

Marzena7772 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
  • Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mało się odzywałam , w zasadzie tylko 3 posty na początku więc pewnie żadna mnie nie kojarzy :) Mam pytanie jak to jest z tym tsh ? Po pierwszej wizycie (17.03)dostałam do zrobienia pakiet badań, zrobiłam je 29.03 żeby mieć je gotowe na wizyte 31.03 ale niestety w dniu badan zaczęły mi sie plamienia wiec czekanie na wizyte tego 31 odpadało. I tak oto na wizycie pani doktor stwierdza ze ona nic nie widzi i podejrzewa puste jajo. Dostalam duphaston i czas do soboty ze cos sie moze zmieni ale tracę nadzieje. Wracając do tego tsh na badaniu wyszlo (Wynik w surowicy 3,577 µIU/ml) i napisane jest (Norma dla kobiet w ciąży : 0,2-3,5 uIU/ml) i tak si zastanawiam czy to moze miec jakis wplyw

oar83e3kuvvfsi35.png
  • ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny!Pytacie czy próbowałam dociec przyczyn swoich niepowodzeń ciążowych-tak, po drugim poronieniu robiłam badania HSG oraz genetyczne,wszystko wyszło ok.Mąż się badał,zrobiliśmy wszystko co możliwe.Powiedziano mi , że być może jest tak, że nie mogę donosić chłopców.W ostatniej ciąży- w okolicach owulacji przeszłam półpasiec, oczywiście współżycie było przed wystąpieniem jakichkolwiek objawów tego paskudztwa, ciąża obumarła-nie było serduszka, przepływów w obrębie płodu.
    A acard w jakim celu się bierze?Biorę tylko duphaston, w udanej ciąży tez go brałam- ciąża przebiegała książkowo.W ciąże zachodziłam w pierwszym cyklu starań.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 31 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa,
    Ja też mam ciagle rożne nieciekawe myśli i watpliwości :/
    Ale chyba musimy myślec pozytywnie, bo czarne myśli w niczym nam nie pomogą. W ciążach jesteśmy a jak będzie dalej to już inna sprawa- nie mamy już na to niestety wpływu.
    Dla mnie to wszystko jest też mega ciężkie. Ja jestem po ciązy pozamacicznej- po niej robiłam badania rożne różniste szukając przyczyny- wszystko ok, jajowody drożne. Wiec dlaczego cp? Do dziś nie wiem- statystycznie padło na mnie :/ innego wyjaśnienia nie widzę.
    Teraz ciąża jest we właściwym miejscu, ale głowa pracuje że może znowu statystycznie coś złego mi się przytrafi- to takie trudne i zupełnie nieracjonalne, ale mózgu na 9 miesięcy się nie da wyłączyć.
    Dziś zaczęłam szukać detektora tętna płodu- ale one od 10-12 tc najwcześniej działają więc jeszcze nie dla mnie. Najchętniej przynajmniej raz w tygodniu na usg bym chodziła żeby sprawdzać czy wszystko jest ok :)
    Szaleństwo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Cześć dziewczyny, mało się odzywałam , w zasadzie tylko 3 posty na początku więc pewnie żadna mnie nie kojarzy :) Mam pytanie jak to jest z tym tsh ? Po pierwszej wizycie (17.03)dostałam do zrobienia pakiet badań, zrobiłam je 29.03 żeby mieć je gotowe na wizyte 31.03 ale niestety w dniu badan zaczęły mi sie plamienia wiec czekanie na wizyte tego 31 odpadało. I tak oto na wizycie pani doktor stwierdza ze ona nic nie widzi i podejrzewa puste jajo. Dostalam duphaston i czas do soboty ze cos sie moze zmieni ale tracę nadzieje. Wracając do tego tsh na badaniu wyszlo (Wynik w surowicy 3,577 µIU/ml) i napisane jest (Norma dla kobiet w ciąży : 0,2-3,5 uIU/ml) i tak si zastanawiam czy to moze miec jakis wplyw
    Tsh jest za wysokie max do 2.5 a najlepiej to ok1.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    cześć dziewczyny!Pytacie czy próbowałam dociec przyczyn swoich niepowodzeń ciążowych-tak, po drugim poronieniu robiłam badania HSG oraz genetyczne,wszystko wyszło ok.Mąż się badał,zrobiliśmy wszystko co możliwe.Powiedziano mi , że być może jest tak, że nie mogę donosić chłopców.W ostatniej ciąży- w okolicach owulacji przeszłam półpasiec, oczywiście współżycie było przed wystąpieniem jakichkolwiek objawów tego paskudztwa, ciąża obumarła-nie było serduszka, przepływów w obrębie płodu.
    A acard w jakim celu się bierze?Biorę tylko duphaston, w udanej ciąży tez go brałam- ciąża przebiegała książkowo.W ciąże zachodziłam w pierwszym cyklu starań.
    Ja też przeszłam 1ciaze bez problemu i mam z niej najcudowniejszego synka potem zaczęła się jazda. Tez miałam robione wsz badania plus genet ale wyszło hashi..może to było to..
    acard to inaczej aspiryna w ciąży chroni przed powstawaniem zakrzepow w trakcie tworzenia się łożyska. Dostaje się go profilaktycznie przy nawracajacych poronieniach oraz stwierdzonym zespole antyfosfolidowym.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:
    Magdaa mam jedno dziecko w domu a choruje od 15 lat n hashimoto I teraz jestem znowu w ciąży.

Ja tez się zamartwialam ale to nic nie da. Czasem lepiej mieć coś i nad tym panować w sensie choroby, niż nie mieć nic lub w najgorszej wersji żyć w przeświadczeniu ze wszystko jest ok.
    Zgadza sie. Po 2poronieniach szukałam choroby bo wolałam ją znaleźć i wiedzieć że mam co leczyć niż stawiać na statystyke:( teraz jak juz wiem to martwię się czy uda się. .to jest chore...

• ania15 Przyjaciółka

Wysłany: 31 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo na zespół antyfosfolipidowy też miałam badania, wyszło ok.a tsh i prolaktyne badałam przed każdym planowaniem ciąży.

relggu9rng8617sb.png
    3jgxs65gm9tz9u1o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katerineczka wrote:

Przeraża mnie wysokie antyTpo:( i zastanawiam czy ma to wpływ jeśli tsh jest opanowane

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania15 wrote:
    ooo na zespół antyfosfolipidowy też miałam badania, wyszło ok.a tsh i prolaktyne badałam przed każdym planowaniem ciąży.
    Też miałam i tez nie mam. Ale mam acard profilaktycznie. Słyszałam o tym ze zespół antyfosf można nabyć w ciąży że właśnie wtedy się uaktywnia

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest możliwość żeby tsh wariowało w ciązy ? W ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu starań i to mnie zastanawia bo gdyby było wysokie już przed ciąża to chyba nie było by łatwo..

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    A jest możliwość żeby tsh wariowało w ciązy ? W ciążę zaszłam bez problemu w pierwszym cyklu starań i to mnie zastanawia bo gdyby było wysokie już przed ciąża to chyba nie było by łatwo..
    Oczywiście tsh wariuje w ciąży i trzeba je co chwile sprawdzać i ewent zmieniać dawki leków

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź magdaa, nawet nie podejrzewałam u siebie takich problemów a po zrobieniu badań i stwierdzeniu ze jest za wysokie jest juz chyba za poźno i raczej nic z tej ciązy nie bedzie :(

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź magdaa, nawet nie podejrzewałam u siebie takich problemów a po zrobieniu badań i stwierdzeniu ze jest za wysokie jest juz chyba za poźno i raczej nic z tej ciązy nie bedzie :(
    Spokojnie to nic nie skreśla daj znać lekarzowi i musisz przyjmować euthyrox. Jest mnóstwo kobiet nieświadomych że ma tsh wyższe i rodzi dzieci. Ty wiesz i akcja reakcja. Dzwon do swojego lekarza.

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miałabym nadzieję gdyby było chociaż widać zarodek a tu w 7t2d powiedziała że nie ma( chociaż ja coś widzę na zdjeciu usg chociaz cięzko stwierdzic co) no i te brunatne plamienia... Dzieki za podtrzymanie na duchu ;)

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Tak, miałabym nadzieję gdyby było chociaż widać zarodek a tu w 7t2d powiedziała że nie ma( chociaż ja coś widzę na zdjeciu usg chociaz cięzko stwierdzic co) no i te brunatne plamienia... Dzieki za podtrzymanie na duchu ;)
    Caly czas plamisz? A bete robilas?przytulam♡

• Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale bardzo delikatnie no i piersi mniej boląa mdłości w ogóle nie miałam . Bety nie robiłam ale nawet przy pustym pecherzyku podobno beta rosnie w miare normalnie.

oar83e3kuvvfsi35.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Tak ale bardzo delikatnie no i piersi mniej boląa mdłości w ogóle nie miałam . Bety nie robiłam ale nawet przy pustym pecherzyku podobno beta rosnie w miare normalnie.
    W sobote ostateczny werdykt? Objawami się nie sugeruj nie muszą być by ciąża się rozwijała prawidłowo.

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ