X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melisssa wrote:
    W kalkulatorze jest dobry.
    Bardziej mi chodzi, czy Waszym zdaniem z wiekiem ciąży jest dobra beta?
    Wiesz że beta ma swoje spore rozbieżności. Poczekaj do wizyty. Nie zadreczaj się:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja wrote:
    Ja też po wizycie. Jest jeden człowiek i widziałam bijące serce. Następną wizytę mam za miesiąc i mam takie pytanie: jak często na tym etapie macie wizyty ?
    To chyba kwestia ciąży i wcześniejszych przejść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczyny a ja niedługo zwariuję. Moja Pani Dr kazała mi dzisiaj znowu zrobić betę żeby widzieć czy rośnie czy spada. Niestety musiałam robic w innym lab bo nie jestem u siebie w mieście i beta rośnie ale oczywiście bardzo mało. 4 dni temu było 1371,2 mUI/ml, a dzisiaj 1596,0 mIU/ml :( wiem że jest to o dużo za mały wzrost i myślałam że Pani Dr będzie kazała odstawić clexane i zastrzyki z progesteronu a ona kazała mi brać dalej, że jeszcze nie wszystko stracone. Te dzisiejsze wyniki mają trochę inną jednostkę, ale myślę że to jest to samo i nie ma co sie doszukiwać. Boje się pozamacicznej, ale mam nadzieję że to tylko moja paranoja:)
    Kurcze a kiedy zamierza cię zbadać? ?

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Kurcze a kiedy zamierza cię zbadać? ?

ja już miałam 2x usg, a teraz idę w czwartek, więc pewnie wtedy będzie wiadomo. Musiałam się porostu wyżalić;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    ja już miałam 2x usg, a teraz idę w czwartek, więc pewnie wtedy będzie wiadomo. Musiałam się porostu wyżalić;)
    Trudno cokolwiek powiedzieć za 2dni się dowiesz. Z pewnością zrobiłaś co mogłaś; * daj znać w czwartek♡

• małamama Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie:)
    Powiedzcie mi czy miała któraś z Was tak, że nie ma sie w ogóle apetytu do jedzenia, i uczucie ciągłego głodu?
    Ja mam tak co dziennie, nie mogę nic jeść, a przez to jestem bez sił:(
    Może macie jakiś sposób na taką dolegliwość?

ex2buay3pdd4m8hy.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    Hej dziewczyny już po pierwszym USG wg USG jestem w 5 tyg 6 dni w ciąży wg of 6 tydzień 0 dni czyli się pokrywa :-) serduszka jeszcze nie było mówiła tylko że pojawia się echo ,i zamiast się cieszyć to się teraz martwie :-( GS 9.91,Crl 6.27 ojjjj teraz jestem kłębkiem nerwów

Karolka,
    Spokojnie. To jeszcze niejest czas na obowiązkowe serduszko, ciąża młodziutka wiec może to być kwestia 1-2 dni i serducho będzie jak dzwon!
    W niedzielę już pewnie będzie :)
    Nie stresuj się i nie denerwuj bo tym nie pomożesz. Musisz cierpliwie czekać i dbać o siebie :)
    Trzymam kciuki!

Karolka14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka a masz jakieś objawy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 17:52

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa bolą mnie piersi i od wczoraj coś mnie muli, ale zeby to były mdłości to chyba nie, zresztą nigdy ich nie miałam, więc nie wiem;)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Dziewczyny a ja niedługo zwariuję. Moja Pani Dr kazała mi dzisiaj znowu zrobić betę żeby widzieć czy rośnie czy spada. Niestety musiałam robic w innym lab bo nie jestem u siebie w mieście i beta rośnie ale oczywiście bardzo mało. 4 dni temu było 1371,2 mUI/ml, a dzisiaj 1596,0 mIU/ml :( wiem że jest to o dużo za mały wzrost i myślałam że Pani Dr będzie kazała odstawić clexane i zastrzyki z progesteronu a ona kazała mi brać dalej, że jeszcze nie wszystko stracone. Te dzisiejsze wyniki mają trochę inną jednostkę, ale myślę że to jest to samo i nie ma co sie doszukiwać. Boje się pozamacicznej, ale mam nadzieję że to tylko moja paranoja:)

Mirabelka,
    Faktycznie przyrost wygląda nienajlepiej, ale w związku ze zmiana lab trudno je porównac.
    Przy dziesiejszej wartości bety powinna już być możliwość zobaczenia czegoś na usg... ale może to kwestia jakości sprzętu.
    Przy najbliższej wizycie nalegaj na usg bo już powinno coś być widać.
    Skoro gin nadal zaleca brać leki to widać jest nadzieja wiec się nie załamuj!
    Trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 18:01

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    magdaa bolą mnie piersi i od wczoraj coś mnie muli, ale zeby to były mdłości to chyba nie, zresztą nigdy ich nie miałam, więc nie wiem;)
    Postaraj się nie zwariować do czwartku♡będę czekać na wieści

Mirabelka30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeczka ma 7 mm ciąża co do dnia i ma piękne pulsujace serducho ;) następna wizyta 19.04

magdaa, Jolcia1985, megimeg, Ellasi, Karolka14, takasobieja, pabelka88 lubią tę wiadomość

• Melisssa Koleżanka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Wiesz że beta ma swoje spore rozbieżności. Poczekaj do wizyty. Nie zadreczaj się:)

Masz rację.
    Tym bardziej, że według kalkulatorów internetowych jest przyrost prawidłowy :)

34bw3e3krag0745o.png
  • rudi Ekspertka

Wysłany: 29 marca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:

U mnie przy becie ok 1300 nic nie było widać, nawet pęcherzyka.
    Jak beta nierównomiernie wzrasta, to mogą być różne przyczyny i to wcale nie oznacza pozamaciczna.

gyxwtv73y2bcylsz.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe Dziweczyny.
    Wizytującym gratuluję udanych wizyt i serduszek!
    Za zmartwione trzymam kciuki!

Ja jestem bez sił :/ Ledwo żyję. Po całym dniu w pracy ledwo do domu wróciłam- strach jechać samochodem bo jestem nieprzytomna, jak bym 3 doby nie spała! Autentycznie nie przesadzam :(
    Do tego jest mi słabo :/ miałam dziś 2 razy uczucie jakbym miała za chwilę zemdleć :(
    Mam też ślinotok i przez to jest mi niedobrze... Piersi bolą. Generalnie nie chce narzekać bo każdy objaw mnie cieszy bo świadczy o rozwoju ciaźy, ale fatalnie się czuję i nie wiem czy dam radę tak funkcjonować.

Moja kolejna wizyta 7.04- jeszcze 10 dni- czekam niecierpliwie.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, chyba nabrałam już dystansu i jestem gotowa na wszystko. Wolę się nie nastawiać i później oszaleć z radości niż odwrotnie;) sprzęt mamy jeden z lepszych, więc mam nadzieję że się wszystko rozwiąże:)

• megimeg Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małamama ja tak mam ciagle, jestem bardzo głodna ale nic mi nie smakuje i nie mam na nic ochoty, przydałaby mi się jakaś kucharka bo sama nie wiem co gotowac i nie mam na to siły.
    Gratuluje pozytywnych wieści,
    Karolka - nie denerwuj się, możebyć jeszcze za wcześnie na serducho, głowa do góry!
    Ja mam wizyte 31.03, juz jestem jak na szpilkach, czy wszystko jest dobrze...

Karolka14 lubi tę wiadomość

oar83e3k7nkpecth.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja ja w zeszłej ciazy chodziłam raz na miesiąc ,ciąża rozwijała sie prawidłowo w ostatnim miesiącu co 2 tygodnie,po terminie co tydZien

Pistacja lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamamam ja jestem wiecznie głodna niestety wszystko prócz słodyczy mi smakuje.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hohoooo no to niezle sie nanosiłaś .
    Moj jest wysoki bo teraz ma 78cm.
    A Ur sie 4470 gram i 64cm

Wow? naturalnie rodziłaś???
    mój 2 syn wazył 4020/58 i ledwo dałam rade sn .

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ