X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • klauuudia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaa jestesmy z Toba ... trzymam kciuki, oby wszystko bylo w porzadku !

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    Myślę,że u mnie to nawet nie miało żadnego wplywu bo u mnie się nic po prostu nie rozwijało.
    Od samego początku miałam złe przeczucie.Juz po pierwszej wizycie na której zobaczyłam pęcherzyk.Wydawał mi się za mały mimo,że lekarka uspokajała ze na tym etapie(5t4d) tylko tyle widać. Ja i tak wiedziałam swoje.Nawet moimi jedynymi objawami byly tylko bolesne,powiekszone piersi i czestsze oddawanie moczu, mdłości nawet nie doświadczyłam.
    Głowa do góry wiem z doświadczenia że my kobiety potrafimy szybko stanąć na nogi! Sama drze o swoją ciążę jutro wizytuje oby bylo dobrze..piersi bola mdłości od 3dni męczą ale wiem też że i z objawami nie ma pewności. Uwierzę jak zobaczę.
    3maj się dzielnie! ♡

Aleks9 lubi tę wiadomość

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie !

Z jednej strony jestem pozytywnie nastawiona, ze sie uda ale z drugiej domyslam sie jak towszystko moze sie skonczc.. Pewnie 3 dni poleze.. Bede z Wami na biezaco ! :)
    Jeszcze raz dziekuje Wam bardzo!

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Dziekuje dziewczyny za wsparcie !

Z jednej strony jestem pozytywnie nastawiona, ze sie uda ale z drugiej domyslam sie jak towszystko moze sie skonczc.. Pewnie 3 dni poleze.. Bede z Wami na biezaco ! :)
    Jeszcze raz dziekuje Wam bardzo!
    Kochana zostawili Cię w szpitalu tak?

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, leze... Moze to i dobrze bede pod opieka :)

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Oczywiście! Rybcia dawaj znać♡♡

• megimeg Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaa będzie wszystko dobrze, 3mam mocno kciuki!

oar83e3k7nkpecth.png
  • Aleks9 Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Głowa do góry wiem z doświadczenia że my kobiety potrafimy szybko stanąć na nogi! Sama drze o swoją ciążę jutro wizytuje oby bylo dobrze..piersi bola mdłości od 3dni męczą ale wiem też że i z objawami nie ma pewności. Uwierzę jak zobaczę.
    3maj się dzielnie! ♡
    Trzymam kciuki! Czekam na dobre wieści jutro :)

oar83e3kuvvfsi35.png
  • radiszka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Ania no to wizytujemy razem byle do piątku.

Wowwwww Madzikkkk same chopy niezle ,ja mam przeczucie,ze u mnie tez tak bedzie...
    A Oli z którego lipca ?moj Leon z 8.
    Cc cz SN ?

Moj z 22 :)

zrz63e5exqf8isey.png

ex2bgu1r8d1oj5e0.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:

Trzymaj się! Jestem z Tobą!
    W takiej sytuacji w sumie dobrze, że pobędziesz w szpitalu pod fachową opieką.
    Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

• olkaaa Koleżanka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wieczornym obchodzie, wynik beta hcg wysoki podobno ponad 4tys, jutro robia mi jeszcze raz usg... Mam nadzieje ze bobas jest zwykle w swiecie niesmialy i nie chce sie pokazac... Oby :)

w57vpc0zbvyrf7zi.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olkaaa wrote:
    Jestem po wieczornym obchodzie, wynik beta hcg wysoki podobno ponad 4tys, jutro robia mi jeszcze raz usg... Mam nadzieje ze bobas jest zwykle w swiecie niesmialy i nie chce sie pokazac... Oby :)

Olkaaa,
    Jest nadzieja, że dziecię nieśmiałe :) Poza tym musi być duża szansa na to, że lekarze coś tam zobaczą na usg, bo w przeciwnym razie nie leżałabyś w szpitalu.
    Czekam na info po jutrzejszym usg :)
    Trzymaj się!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Hej,
    Witam nowe dziewczyny.

Ja też w ciągłym strachu i panice :/
    Właściwie mam tak skromne i delikatne objawy, że to mnie martwi. Piersi zdaje się że mniej bolą właściwie tylko przy dotyku (albo się przyzwyczaiła, do tego bólu i już go nie czuję jak wcześniej). W brzuchu czasem coś zakłuje ale rzadko i nie dokucza właściwie. Nie mam mdłości ani innych tego typu akcji :/
    W sumie jestem senna i ucinam sobie drzemki w ciagu dnia, ale nie wiem czy to wina ciąży czy ograniczenie picia kawy :/
    Generalnie jestem zdezorientowana i pełna obaw. Mam wrażenie że na tym empatię ciąży powinno być więcej objawów a nie takie ledwo co.
    Wizyta w czwartek a ja nie wiem jak do tego czasu wytrzymam :(
    Nie martw się ;) ja nie miałam od tygodnia objawów, a dzisiaj rano paw ;) i troszkę mdłości dzis wieczorem, a tak idealnie sie czuje

Ellasi lubi tę wiadomość

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zxc wrote:
    Nie martw się ;) ja nie miałam od tygodnia objawów, a dzisiaj rano paw ;) i troszkę mdłości dzis wieczorem, a tak idealnie sie czuje
    Zxc,
    Dzięki za miłe słowa!
    Czyli nie znam. dnia ani godziny kiedy mnie dopadnie ;) Mam nadziejęże wszystko będzie dobrze! 22.03 na wizycie było serduszko więc jest szansa że nadal tam jest ;) Staram się być dobrej myśli. Nie jestem gotowa na porażkę. W sumie to nie mamy już teraz większego wpływu na to co nam los przyniesie- trzeba liczyć na jego przychylność! :)

A jak tam u Was dziewczyny? Jak samopoczucie przed poniedziałkiem?

• _polin Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 21.03 też słyszałam serduszko, a objawów w sumie mało u mnie zostało :( i panikuje, a później staram się sama siebie uspokajać. Zostały mi sporadyczne bóle podbrzusza, piersi też mniej bolą i tylko wieczorami.

Dziewczyny a jak tam u Was z cerą? To jedyny objaw, który się nasilił. Cerę mam okropną. Przed ciążą nie była idealna, ale teraz przechodzi sama siebie :)

3jvz9vvj1ktqsgj2.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej ja już w domku:-) podróż minęła ok a trochę się bałam, że będziemy na siusiu stawać co 5 minut ;-) dziewczyny co do objawów no cóż w pierwszej ciąży to ja oprócz zmęczenia nie miałam kompletnie żadnych... Dopiero ok 6 MC zaczęły mnie troszkę piersi boleć. Obecnie już od początku bolą mnie piersi i czasami podbrzusze po całym dniu a tak kompletnie nic. Więc myślę, że natężenie objawów nie jest wyznacznikiem czy ciąża dobrze się rozwija czy też nie, jakby tak było to moje 6 letnie szczęście nie biegało by jaj szalone w pokoju obok ;-) dziewczyny głowy do góry i cieszcie się, że macie ich tak mało :-)

7u22s65gmika7d3f.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _polin wrote:
    Ja 21.03 też słyszałam serduszko, a objawów w sumie mało u mnie zostało :( i panikuje, a później staram się sama siebie uspokajać. Zostały mi sporadyczne bóle podbrzusza, piersi też mniej bolą i tylko wieczorami.

Dziewczyny a jak tam u Was z cerą? To jedyny objaw, który się nasilił. Cerę mam okropną. Przed ciążą nie była idealna, ale teraz przechodzi sama siebie :)

Widzę że ciąż skopoobjawowych ;) jest tu więcej- to pocieszające, ale jednocześnie wiem jak każda z nas to przeżywa.
    Polin, nie staraj się nie denerwować bo to nie pomaga, na to co będzie faktycznie nie mamy wpływu. Skoro nie mamy plamien, czy krwawień pozostaje wierzyć że jest ok.
    U mnie cera bez zmian. Czasem pojawi się jakiś syfek, ale i przed ciążą tak było. Generalnie tragedii nie ma. Pewnie u Ciebie ogranizm tak reaguje na zmiany hormonalne- to ewidentne objaw że coś się dzieje :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka14 wrote:
    No hej ja już w domku:-) podróż minęła ok a trochę się bałam, że będziemy na siusiu stawać co 5 minut ;-) dziewczyny co do objawów no cóż w pierwszej ciąży to ja oprócz zmęczenia nie miałam kompletnie żadnych... Dopiero ok 6 MC zaczęły mnie troszkę piersi boleć. Obecnie już od początku bolą mnie piersi i czasami podbrzusze po całym dniu a tak kompletnie nic. Więc myślę, że natężenie objawów nie jest wyznacznikiem czy ciąża dobrze się rozwija czy też nie, jakby tak było to moje 6 letnie szczęście nie biegało by jaj szalone w pokoju obok ;-) dziewczyny głowy do góry i cieszcie się, że macie ich tak mało :-)

Karolka,
    Fajnie że jesteś i że podróż minęła spokojnie!
    Domysłem się że intensywne objawy to nic przyjemnego, ale dają namacalny dowód na to że ciąża jest i się rozwija. A bez nich człowiek ma rożne dziwne myśli... to silniejsze od nas :)
    Dzięki że dajesz namacalne potwierdzenie że brak mocnych objawów na tym etapie ciazy nie jest złym znakiem- twoje 6-letnie rozbrykane szczęście przekonuje mnie że mogę spać spokojnie i cierpliwie czekać do czwartku na wizytę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)
    Trochę mnie nie było ale codzień cieszę się córka i spędzamy mnóstwo czasu na dworze, staram się też cieszyć ciąża ale jadlowstret mam taki ze cały dzień jadę na chrupkach i wodzie, a węch mam tak wyostrzony, że wszystko mnie odtraca, na szczęście nie wymiotuje ale mdłości i mnie wykamczaja, jedynie cola pomaga :-)
    A poza tym jest super nie mogę się doczekać Listopada i reakcji młodej na rodzeństwo

• katerineczka Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleks9 wrote:
    TSH 3-cia generacja
    Wynik w surowicy 2,544

FT4
    Wynik w surowicy 20,61

Przeciwciała anty-TPO 0,31

Aleks wyniki książkowe, sama bym chciała takie mieć

Aleks9 lubi tę wiadomość

16udskjo53emf7uv.png74dij44jpribg1eo.png
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ