Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry w nowym tygodniu
Olka trzymam mocno kciuki za Ciebiemoże faktycznie ciąża jest za młoda no i na dodatek bąbel trochę nieśmiały. Najważniejsze, ze jesteś pod fachową opieką
trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.
Trzymam kciuki także za wszystkie dzisiejsze wizyty (heh także za swoją).
U mnie trochę stresu i podniecenia. A jeżeli wszystko będzie dobrze (a taką mam nadzieję) to dzisiaj wieczorem poinformujemy rodzinę męża o kropku (teściowa i dwie szwagierki). Dalsza rodzina dowie się w odpowiednim czasie
Dziewczyny, poruszę może troszkę drażliwy, wrażliwy temat, jakie macie zdanie o projekcie nowej ustawy antyaborcyjnej? Mnie powoli zaczyna przerażać to co robi nowy rząd i to jakie prawa chce nam zabrać. Każda kobieta, która poroni i przeżywa wielką tragedię ma się tłumaczyć przed policją? A co z ciążą pozamaciczną? Co z ciążą, która obumarła? Co z dzieckiem, które jest na tyle chore, że nie ma żadnych szans przeżyć roku? Co z ciążą, która zagraża zdrowiu i życiu kobiety? To co robi teraz kościół i pis nie mieści się w mojej głowie.Moko lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
Olka trzymamy kciuki i czekamy na wieści!
Jolcia klerykalizm Pisu mnie przeraża... Państwo powinno być państwem a kościół kościołem. W sprawach aborcji, in vitro itd. moim zdaniem każdy człowiek powinien postępować zgodnie ze swoim sumieniem i poglądami. -
nick nieaktualny
-
Ojej ojej jak ja wytrzymam do 18:40 do wizyty? Strasznie i okropnie się denerwuję! Pierwsza wizyta najgorsza, potem z górki leci
Co do projektu ustawy antuaborcyjnej... Moim zdaniem obecny kształt ustawy jest w sam raz. Absolutnie nie uważam ze aborcja powinna być dostępna na życzenia jako środek "antykoncepcyjny" ale mogę sobie wyobrazić szereg sytuacji kiedy bym się nie wahała podejmując decyzje o terminacji ciąży. Jestem sobie w stanie również wyobrazić jaka kasę zaczną zbijać lekarze ginekolodzy za wizyty w początkowej ciąży które nie będą rejestrowane (pewnie będą tacy co się będą w rym specjalizować) i nie mówię tu o kobietach które będą chciały aborcji ale zobaczymy na sam nasz wątek, ile z nas poronilo juz wczesniej, czasem.wiecej niż raz, i jak bardzo się boi ze przytrafi sie to po raz drugi? Takie kobiety będą unikać jak najdłużej sie tylko da oficjalnego wciagniecia do systemu jako ciężarna żeby właśnie uniknąć nieprzyjemności jakie dodtkowo mogą je spotkać. Zresztą aborcje sie wykonywało, wykonuje i będzie wykonywać - wszystko kwestia ceny i warunków jakie bedzie miała kobieta która taką decyzję podejmie._polin, gama lubią tę wiadomość
-
Ja uwazam, ze kobieta sama powinna decydowac o swoim ciele. To nasza indywidualna sprawa czy chcemy urodzic dziecko czy nie bo tak na prawdę to my pozniej zostajemy obarczone problemami i konsekwencjami. Aborcje byly, sa i beda, tylko, ze trzeba slono za nie placic.
-
Ellasi wrote:Karolka,
Fajnie że jesteś i że podróż minęła spokojnie!
Domysłem się że intensywne objawy to nic przyjemnego, ale dają namacalny dowód na to że ciąża jest i się rozwija. A bez nich człowiek ma rożne dziwne myśli... to silniejsze od nas
Dzięki że dajesz namacalne potwierdzenie że brak mocnych objawów na tym etapie ciazy nie jest złym znakiem- twoje 6-letnie rozbrykane szczęście przekonuje mnie że mogę spać spokojnie i cierpliwie czekać do czwartku na wizytę -
Witam się i ja
Ja uważam, że aborcja powinna być dostępna tylko w konkretnych przypadkach, tak jak było do tej pory. Na pewno nie pochwalę usunięcia ciąży w przypadku zwykłej wpadki. Każdy wie jakie mogą być konsekwencje pójścia do łóżka i trzeba je przyjąć na klatę.
Tak poza tym to siedzę w pracy z mdłościami, ciężko jest. Ale przynajmniej wiem, że w ciąży jestem
Ja na wizytę planowałam iść jutro ale nie wiem czy jednak nie poczekam do czwartku bo liczę już na wyraźne usg i usłyszenie w końcu serduszka a nie tylko zobaczenie
Słonecznego dnia Wam życzę :-)Trzymam kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:12
-
U mnie tez przepięknie i słonecznie, aż chce sie żyć! Tylko ta dzisiejsza wizyta mnie dołuje i stresuje. Dlatego postanowiłam znaleźć sobie zajecie i polaczyc je z wydawaniem kasy co sprawia mi najwieksza przyjemność i idę kupić małemu buty pierwsze do chodzenia i zamówić restaurację na roczkowy obiad
-
Pogoda u nas też super, ciepło, słonko świeci - tylko co z tego jak ja czuje się totalnie wypompowana ??? Wczoraj pierwszy raz mi się zdarzyło zasnąć po południu. Powoli upodabniam się do naszych kotów
rano w miarę aktywna a potem zalegam leżąc i wieczorkiem znowu uaktywniam się hehe
Odliczam już do wizyty, jeszcze tylko ponad 4 godzinytoż to prawie nic. Muszę dzisiaj dowiedzieć się coś nt. konfliktu serologicznego przy pierwszej ciąży bo u nas niestety taki konflikt występuje (ja RH - a mąż RH +).
05.11.2016 Antoś ❤
-
michasia-K wrote:Cześć dziewczyny!
I nas piekna pogoda -
Ja rozpoczęłam 10tc.
Jutro wizytuje, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok!
Nie mam żadnych plamien więc caly czas sie tym pocieszam, ze wszystko jest ok!
Ja już kartkę do gin z pytaniami wypisałam, ale i tak z niepokojem czekam przede wszystkim na usg.
Będzie dobrze!
-
Moko chyba też powinnam sobie taką karteczkę zrobić
w domu o czymś myślę a potem jak dochodzi co do czego to zapominam.
W sumie to nawet nie mam aż tak dużo pytań, wątpliwości, baaardzo dużo można wyczytać w necie i myślę, że nie wszystko to bzdury.
Ja też z ogromną niecierpliwością czekam właśnie na usg, od tego przecież wszystko zależy. Mam tylko nadzieję, że po dzisiejszym badaniu będę już spokojniejsza.1 IUI X.2015 -, 2 IUI XI.2015
05.11.2016 Antoś ❤
-
Zazdroszcze Wam wizyt I trzymam kciuki za pozytywne wiesci. Ja swoja nastepna planuje na 19-21 kwiecien toz to tak daleko
Mam problem z ubezpieczeniem. Nie mam zdrowotnego I jedyne co mi zostalo to Urzad Pracy. Bylam tam juz ale brakuje mi dokumentow z bylej pracy a zanim szefowa mi je zalatwi bedzie polowa ciazy. Jestem zalamana... ew zostal mi jeszcze slub cywilny z moim ale to tez jakis czas sie czeka. Nie zrobia mi go na juz jesli nie ma powodowmasakra.
Ciagle zle sie czuje...zalamana jestem. Mam juz serdecznie dosc tych mdlosciahh mam dolka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:07
-
Młoda nie załamuj się. Na ślub cywilny czeka się min miesiąc i o ile się nie mylę jest to termin ustawowy. Czasami udaje się załatwić wcześniej
tak jak moim znajomym parę lat temu. Spróbuj dowiedzieć się w różnych urzędach stanu cywilnego jakie mają terminy bo przecież nie musicie brać ślubu w mieście gdzie mieszkacie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:14
Moko lubi tę wiadomość
05.11.2016 Antoś ❤
-
Jolcia1985 wrote:Moko chyba też powinnam sobie taką karteczkę zrobić
w domu o czymś myślę a potem jak dochodzi co do czego to zapominam.
W sumie to nawet nie mam aż tak dużo pytań, wątpliwości, baaardzo dużo można wyczytać w necie i myślę, że nie wszystko to bzdury.
Ja też z ogromną niecierpliwością czekam właśnie na usg, od tego przecież wszystko zależy. Mam tylko nadzieję, że po dzisiejszym badaniu będę już spokojniejsza.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę i wszystkie nadchodzące u dziewczyn:)Jolcia1985 lubi tę wiadomość