X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    radiszka wrote:
    Moj z 22 :)
    Oli z 29 lipca sn ,wywołali 2 tyg przed terminem bo tetno skakało

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w poniedziałkowy poranek i wszystkim Wam życzę miłego dnia :)

Karolka14 lubi tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym tygodniu :)
    Olka trzymam mocno kciuki za Ciebie :) może faktycznie ciąża jest za młoda no i na dodatek bąbel trochę nieśmiały. Najważniejsze, ze jesteś pod fachową opieką :) trzeba wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

Trzymam kciuki także za wszystkie dzisiejsze wizyty (heh także za swoją :) ).
    U mnie trochę stresu i podniecenia. A jeżeli wszystko będzie dobrze (a taką mam nadzieję) to dzisiaj wieczorem poinformujemy rodzinę męża o kropku (teściowa i dwie szwagierki). Dalsza rodzina dowie się w odpowiednim czasie :)

Dziewczyny, poruszę może troszkę drażliwy, wrażliwy temat, jakie macie zdanie o projekcie nowej ustawy antyaborcyjnej? Mnie powoli zaczyna przerażać to co robi nowy rząd i to jakie prawa chce nam zabrać. Każda kobieta, która poroni i przeżywa wielką tragedię ma się tłumaczyć przed policją? A co z ciążą pozamaciczną? Co z ciążą, która obumarła? Co z dzieckiem, które jest na tyle chore, że nie ma żadnych szans przeżyć roku? Co z ciążą, która zagraża zdrowiu i życiu kobiety? To co robi teraz kościół i pis nie mieści się w mojej głowie.

Moko lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• aher Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka trzymamy kciuki i czekamy na wieści!

Jolcia klerykalizm Pisu mnie przeraża... Państwo powinno być państwem a kościół kościołem. W sprawach aborcji, in vitro itd. moim zdaniem każdy człowiek powinien postępować zgodnie ze swoim sumieniem i poglądami.

m3sx3e3ksd1nt9wx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny a ja trzese portkami przed dzisiejsza wizytą:((
    3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ojej jak ja wytrzymam do 18:40 do wizyty? Strasznie i okropnie się denerwuję! Pierwsza wizyta najgorsza, potem z górki leci :)

Co do projektu ustawy antuaborcyjnej... Moim zdaniem obecny kształt ustawy jest w sam raz. Absolutnie nie uważam ze aborcja powinna być dostępna na życzenia jako środek "antykoncepcyjny" ale mogę sobie wyobrazić szereg sytuacji kiedy bym się nie wahała podejmując decyzje o terminacji ciąży. Jestem sobie w stanie również wyobrazić jaka kasę zaczną zbijać lekarze ginekolodzy za wizyty w początkowej ciąży które nie będą rejestrowane (pewnie będą tacy co się będą w rym specjalizować) i nie mówię tu o kobietach które będą chciały aborcji ale zobaczymy na sam nasz wątek, ile z nas poronilo juz wczesniej, czasem.wiecej niż raz, i jak bardzo się boi ze przytrafi sie to po raz drugi? Takie kobiety będą unikać jak najdłużej sie tylko da oficjalnego wciagniecia do systemu jako ciężarna żeby właśnie uniknąć nieprzyjemności jakie dodtkowo mogą je spotkać. Zresztą aborcje sie wykonywało, wykonuje i będzie wykonywać - wszystko kwestia ceny i warunków jakie bedzie miała kobieta która taką decyzję podejmie.

_polin, gama lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • pati85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwazam, ze kobieta sama powinna decydowac o swoim ciele. To nasza indywidualna sprawa czy chcemy urodzic dziecko czy nie bo tak na prawdę to my pozniej zostajemy obarczone problemami i konsekwencjami. Aborcje byly, sa i beda, tylko, ze trzeba slono za nie placic.

4c3tpc0zeu5it3zr.png

• Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Karolka,
    Fajnie że jesteś i że podróż minęła spokojnie!
    Domysłem się że intensywne objawy to nic przyjemnego, ale dają namacalny dowód na to że ciąża jest i się rozwija. A bez nich człowiek ma rożne dziwne myśli... to silniejsze od nas :)
    Dzięki że dajesz namacalne potwierdzenie że brak mocnych objawów na tym etapie ciazy nie jest złym znakiem- twoje 6-letnie rozbrykane szczęście przekonuje mnie że mogę spać spokojnie i cierpliwie czekać do czwartku na wizytę :)
    Dokładnie:-)ją pierwszą oficjalna wizytę tutaj mam 13 kwietnia, już nie mogę się doczekać...

7u22s65gmika7d3f.png
  • Karolka14 Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaa wrote:
    Cześć dziewczyny a ja trzese portkami przed dzisiejsza wizytą:((
    3mam kciuki za dzisiejsze wizyty!
    ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡
    Powodzenia, będzie dobrze:-)

magdaa lubi tę wiadomość

7u22s65gmika7d3f.png
  • Sówka_83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :-)

Ja uważam, że aborcja powinna być dostępna tylko w konkretnych przypadkach, tak jak było do tej pory. Na pewno nie pochwalę usunięcia ciąży w przypadku zwykłej wpadki. Każdy wie jakie mogą być konsekwencje pójścia do łóżka i trzeba je przyjąć na klatę.

Tak poza tym to siedzę w pracy z mdłościami, ciężko jest. Ale przynajmniej wiem, że w ciąży jestem ;-)

Ja na wizytę planowałam iść jutro ale nie wiem czy jednak nie poczekam do czwartku bo liczę już na wyraźne usg i usłyszenie w końcu serduszka a nie tylko zobaczenie :-)

Słonecznego dnia Wam życzę :-)Trzymam kciuki za wizyty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:12

p19u3e3kdr6ipbhx.png
    3i49tv73mtgklla9.png
  • michasia-K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    I nas piekna pogoda -:-)
    Ja rozpoczęłam 10tc.
    Jutro wizytuje, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok!
    Nie mam żadnych plamien więc caly czas sie tym pocieszam, ze wszystko jest ok!

pabelka88, Magda-lenka lubią tę wiadomość

klz915nmlia8kvj4.png

m3sx43r8weulaext.png

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez przepięknie i słonecznie, aż chce sie żyć! Tylko ta dzisiejsza wizyta mnie dołuje i stresuje. Dlatego postanowiłam znaleźć sobie zajecie i polaczyc je z wydawaniem kasy co sprawia mi najwieksza przyjemność i idę kupić małemu buty pierwsze do chodzenia i zamówić restaurację na roczkowy obiad :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • pabelka88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja!!! kciuki za dzisiejsze podglądania szkrabów!!!!

magdaa, Jolcia1985 lubią tę wiadomość

2007 Maciuś <3
    02.03.2016 transfer Blastocysty 411, 7dpt beta 54,9,9dpt beta 165,12dpt beta 625 <3 KOCHAM!!!
    2 mrożaczki -blastki 422 i 322 <3
    c899c781c5.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda u nas też super, ciepło, słonko świeci - tylko co z tego jak ja czuje się totalnie wypompowana ??? Wczoraj pierwszy raz mi się zdarzyło zasnąć po południu. Powoli upodabniam się do naszych kotów ;) rano w miarę aktywna a potem zalegam leżąc i wieczorkiem znowu uaktywniam się hehe :)

Odliczam już do wizyty, jeszcze tylko ponad 4 godziny :) toż to prawie nic. Muszę dzisiaj dowiedzieć się coś nt. konfliktu serologicznego przy pierwszej ciąży bo u nas niestety taki konflikt występuje (ja RH - a mąż RH +).

05.11.2016 Antoś ❤

• Moko Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    michasia-K wrote:
    Cześć dziewczyny!
    I nas piekna pogoda -:-)
    Ja rozpoczęłam 10tc.
    Jutro wizytuje, mam nadzieje, ze wszystko bedzie ok!
    Nie mam żadnych plamien więc caly czas sie tym pocieszam, ze wszystko jest ok!
    Hej, ja też jutro wizyta (9tc + 6 dni będzie). Czy to trzeba się tak stresować tymi wizytami? A jak do nich daleko, to chcemy żeby były jak najszybciej. Zwariować można.
    Ja już kartkę do gin z pytaniami wypisałam, ale i tak z niepokojem czekam przede wszystkim na usg.
    Będzie dobrze!

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moko chyba też powinnam sobie taką karteczkę zrobić :) w domu o czymś myślę a potem jak dochodzi co do czego to zapominam.
    W sumie to nawet nie mam aż tak dużo pytań, wątpliwości, baaardzo dużo można wyczytać w necie i myślę, że nie wszystko to bzdury :).
    Ja też z ogromną niecierpliwością czekam właśnie na usg, od tego przecież wszystko zależy. Mam tylko nadzieję, że po dzisiejszym badaniu będę już spokojniejsza.

05.11.2016 Antoś ❤

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam wizyt I trzymam kciuki za pozytywne wiesci. Ja swoja nastepna planuje na 19-21 kwiecien toz to tak daleko :(
    Mam problem z ubezpieczeniem. Nie mam zdrowotnego I jedyne co mi zostalo to Urzad Pracy. Bylam tam juz ale brakuje mi dokumentow z bylej pracy a zanim szefowa mi je zalatwi bedzie polowa ciazy. Jestem zalamana... ew zostal mi jeszcze slub cywilny z moim ale to tez jakis czas sie czeka. Nie zrobia mi go na juz jesli nie ma powodow :( masakra.

Ciagle zle sie czuje...zalamana jestem. Mam juz serdecznie dosc tych mdlosci :(:( ahh mam dolka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:07

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda nie załamuj się. Na ślub cywilny czeka się min miesiąc i o ile się nie mylę jest to termin ustawowy. Czasami udaje się załatwić wcześniej :) tak jak moim znajomym parę lat temu. Spróbuj dowiedzieć się w różnych urzędach stanu cywilnego jakie mają terminy bo przecież nie musicie brać ślubu w mieście gdzie mieszkacie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:14

Moko lubi tę wiadomość

05.11.2016 Antoś ❤

• Moko Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Moko chyba też powinnam sobie taką karteczkę zrobić :) w domu o czymś myślę a potem jak dochodzi co do czego to zapominam.
    W sumie to nawet nie mam aż tak dużo pytań, wątpliwości, baaardzo dużo można wyczytać w necie i myślę, że nie wszystko to bzdury :).
    Ja też z ogromną niecierpliwością czekam właśnie na usg, od tego przecież wszystko zależy. Mam tylko nadzieję, że po dzisiejszym badaniu będę już spokojniejsza.
    Ja zawsze z kartką idę, bo tak to zapominam o co chciałam zapytać :P
    Trzymam kciuki za Twoją wizytę i wszystkie nadchodzące u dziewczyn:)

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

• Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co tam dzisiaj o Olki i ciekawe co tam z Mirabelką.

05.11.2016 Antoś ❤

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ