Listopadowe szczęścia 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jolcia1985 wrote:Ciekawe co tam dzisiaj o Olki i ciekawe co tam z Mirabelką.
Ellasi, Karolka14 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy prywatnie lekarka tez moze mi wystawic zaswiadczenie do becikowego? Bylam teraz w 6 tygodniu I pojde do niej w 9 tyg. Karte pacjenta u niej mam. A I czy karte ciazy prywatnie mi tez zalozy?
-
Młoda damo jako ciężarna masz opiekę lekarska zapewniona przez państwo na czad ciąży, porodu i pologu bez względu na posiadanie czy nie posiadanie tytułu ubezpieczenia a przynajmniej jeszcze w 2015roku tak bylo. A prywatny gin hak najbardziej moze Ci wypisać zaświadczenie do becikowego.
-
Adk dzieki za odpowiedz. Jestem tylko ciekawa co mam powiedziec idac do przychodni jesli chce z tego prawa skorzystac. Ja czytalam ze musze isc do prezydenta miasta i go prosic o zaświadczenie jakies ze daje mi prawo do tych uslug bez ubezpieczenia. Chyba przejade sie do oddzialu nfz i spytam co i jak.
-
Mirabelka30 wrote:Ja po tajniaku podczytuję, ale się nie uaktywniam;) Powoli dostaję paranoi, leżę i tylko nasłuchuję czy coś się dzieje. Jak cycki przestają boleć to panika że po wszystkim już jest. Jak zaczynają boleć to trochę lepiej z samopoczuciem;) a do czwartkowego usg tak daleko jeszcze...
Z tą schizą objawową mam to samo. Ciągła obserwacja i analiza. Szaleństwo!
Ten stres mnie wykończy
Pisałyście o liście pytań i tematów do ginekologa- idealna sprawa Ja mam wizytę z czwartek i chyba zrobię sobie taką listę bo zwykle o czymś zapominam
Padło pytanie o nowej ustawie aborcyjnej... Mam takie samo, krytyczne zdanie jak dziewczyny, które już się wypowiedziały w temacie. Pomijając wszystko każda z nas ma własne sumienie i (podobno) wolną wole więc dla mnie to wyczerpuje temat i nie wymaga odgórnych regulacji. A głos księży, których sprawa (przynajmniej oficjalnie) nie dotyczy jest delikatnie mówiąc nieodpowiednie. Ja w takim razie chcę ustalać menu księży, ich godziny pracy i generalnie im trochę w życiu, a może nawet przede wszystkim w zdrowiu nieco namieszać.
Proponowałabym wszystkim kobietom posiadającym niepełnosprawne dzieci, które ze względu na to musiały zrezygnować z pracy i przeformatować kompletnie swoje życie, a które dostają od państwa grosze nie pokrywające potrzeb chorego dziecka nawet w 20%, żeby udały się do swojego proboszcza niech on im wynagrodzi etyczną postawę i poświęcenie życia w imię cierpienia dziecka i życia w ubóstwie.
Może ksiądz pochowa za darmo dziecko narodzone i żyjące jedynie kilka godzin ze względu na niewłaściwy rozwój jakiś istotnych narządów o czym było wiadomo na niezaawansowanym etapie ciąży. A może pochowa matkę, która w wyniku ciąży straciła życie.
Tak bulwersuje mnie ten temat bo ja nikomu życia nie układam, za nikogo nie podejmuję decyzji, a za mnie ktoś chce podejmować decyzję za które konsekwencje poniosę wyłącznie ja.
Ja po całym dniu pracy padam na twarz. Pogoda piękna ja wracałam z pracy termometr pokazywał 22 stopnie! aż na spacer by wypadało iść ale nie mam siły Odpoczywam zatem w ogrodzie na leżaczku
No dziewczyny- czekam na relacje z wizyt Sfrasznie jestem głodna dobrych wiesciWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:32
-
Klaudia i jak po wizycie? Ja jeszcze czekam w poczekalni ale wchodzę już następna
klauuudia lubi tę wiadomość
1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
nick nieaktualnyJest zarodek jest czynność serduszka ale jest też torbiel cialka żółtego:( w pt kolejna kontrola czy nie rośnie. Może się wchłonąć ale może też peknac a wtedy...(jest mi zle. Boje sie bo mam czego.mam się obserwować w razie plamien od razu na IP
Izabela23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMirabelka30 wrote:Magda nie martw się, leż i odpoczywaj a będzie dobrze. Mi lekarz powiedział żeby dużo nie chodzić i się nie forsować żeby właśnie krwiak się nie zrobił. Będzie dobrze;) a jak serduszko bije? i ile ma zarodek?