X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • adolfina Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja niedawno zaliczylam pozytywny test i teraz szukam dobrego learza na NFZ w warszawie, polecani przez znajomych do tej pory nie osiagalni najwczesniejsza wizyta w czerwcu.....możwe Wy mi kogoś polecicie?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam Termin u lekarza o 14:50 :) tak sie denerwuje ... Trzymajcie kciuki dziewczyny :*

Jolcia1985, Moko, pabelka88, magdaa, _polin lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ciekawe co tam dzisiaj o Olki i ciekawe co tam z Mirabelką.
    Ja po tajniaku podczytuję, ale się nie uaktywniam;) Powoli dostaję paranoi, leżę i tylko nasłuchuję czy coś się dzieje. Jak cycki przestają boleć to panika że po wszystkim już jest. Jak zaczynają boleć to trochę lepiej z samopoczuciem;) a do czwartkowego usg tak daleko jeszcze...

Ellasi, Karolka14 lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy prywatnie lekarka tez moze mi wystawic zaswiadczenie do becikowego? Bylam teraz w 6 tygodniu I pojde do niej w 9 tyg. Karte pacjenta u niej mam. A I czy karte ciazy prywatnie mi tez zalozy?

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda damo jako ciężarna masz opiekę lekarska zapewniona przez państwo na czad ciąży, porodu i pologu bez względu na posiadanie czy nie posiadanie tytułu ubezpieczenia a przynajmniej jeszcze w 2015roku tak bylo. A prywatny gin hak najbardziej moze Ci wypisać zaświadczenie do becikowego.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży tez Ci założy. To żaden urzędowy dokument w sensie nie ma jakiegoś wzoru czy modelu, najczęściej jakis reklamowy kartonik na ktorym się wpsiuje informacje dotyczące ciebie i dziecka.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk dzieki za odpowiedz. Jestem tylko ciekawa co mam powiedziec idac do przychodni jesli chce z tego prawa skorzystac. Ja czytalam ze musze isc do prezydenta miasta i go prosic o zaświadczenie jakies ze daje mi prawo do tych uslug bez ubezpieczenia. Chyba przejade sie do oddzialu nfz i spytam co i jak.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to wygląda praktycznie to nie wiem, naprawdę. Jak się czegos dowiesz to daj znać, moze w przyszlosci komuś sie przyda :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj ja jakoś nie mam natchnienia na pisanie ;) czekam niecierpliwie na wynik posiewu i mam nadzieję,że będzie dobry.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Ja po tajniaku podczytuję, ale się nie uaktywniam;) Powoli dostaję paranoi, leżę i tylko nasłuchuję czy coś się dzieje. Jak cycki przestają boleć to panika że po wszystkim już jest. Jak zaczynają boleć to trochę lepiej z samopoczuciem;) a do czwartkowego usg tak daleko jeszcze...

Z tą schizą objawową mam to samo. Ciągła obserwacja i analiza. Szaleństwo!
    Ten stres mnie wykończy ;)

Pisałyście o liście pytań i tematów do ginekologa- idealna sprawa :) Ja mam wizytę z czwartek i chyba zrobię sobie taką listę bo zwykle o czymś zapominam :)

Padło pytanie o nowej ustawie aborcyjnej... Mam takie samo, krytyczne zdanie jak dziewczyny, które już się wypowiedziały w temacie. Pomijając wszystko każda z nas ma własne sumienie i (podobno) wolną wole więc dla mnie to wyczerpuje temat i nie wymaga odgórnych regulacji. A głos księży, których sprawa (przynajmniej oficjalnie) nie dotyczy jest delikatnie mówiąc nieodpowiednie. Ja w takim razie chcę ustalać menu księży, ich godziny pracy i generalnie im trochę w życiu, a może nawet przede wszystkim w zdrowiu nieco namieszać.
    Proponowałabym wszystkim kobietom posiadającym niepełnosprawne dzieci, które ze względu na to musiały zrezygnować z pracy i przeformatować kompletnie swoje życie, a które dostają od państwa grosze nie pokrywające potrzeb chorego dziecka nawet w 20%, żeby udały się do swojego proboszcza niech on im wynagrodzi etyczną postawę i poświęcenie życia w imię cierpienia dziecka i życia w ubóstwie.
    Może ksiądz pochowa za darmo dziecko narodzone i żyjące jedynie kilka godzin ze względu na niewłaściwy rozwój jakiś istotnych narządów o czym było wiadomo na niezaawansowanym etapie ciąży. A może pochowa matkę, która w wyniku ciąży straciła życie.
    Tak bulwersuje mnie ten temat bo ja nikomu życia nie układam, za nikogo nie podejmuję decyzji, a za mnie ktoś chce podejmować decyzję za które konsekwencje poniosę wyłącznie ja.

Ja po całym dniu pracy padam na twarz. Pogoda piękna :) ja wracałam z pracy termometr pokazywał 22 stopnie! aż na spacer by wypadało iść ale nie mam siły :/ Odpoczywam zatem w ogrodzie na leżaczku :)

No dziewczyny- czekam na relacje z wizyt :) Sfrasznie jestem głodna dobrych wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:32

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochane za trzymanie kciukow :) :) :) jest moje 18 mm szczescia <3 <3 <3 wszystko w porzadku :D uufff co za ulga i radosc :D

Jolcia1985, Ellasi, Moko, pabelka88, magdaa, megimeg lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i jak po wizycie? Ja jeszcze czekam w poczekalni ale wchodzę już następna :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki Jolka :) :) :) bardzo mocno

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zarodek jest czynność serduszka ale jest też torbiel cialka żółtego:( w pt kolejna kontrola czy nie rośnie. Może się wchłonąć ale może też peknac a wtedy...:((jest mi zle. Boje sie bo mam czego.mam się obserwować w razie plamien od razu na IP

Izabela23 lubi tę wiadomość

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia pisz nam tu szybko;)Jesteśmy głodne dobrych wieści;)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda dama polecam zarejestrowac sie w UP na czas ciazy;) tylko nie mów ze jestes w ciazy a od nich bedziesz miec ubezpieczenie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:18

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa, przepraszam niechcący wcisnelam lubię

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie martw się, leż i odpoczywaj a będzie dobrze. Mi lekarz powiedział żeby dużo nie chodzić i się nie forsować żeby właśnie krwiak się nie zrobił. Będzie dobrze;) a jak serduszko bije? i ile ma zarodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Magda nie martw się, leż i odpoczywaj a będzie dobrze. Mi lekarz powiedział żeby dużo nie chodzić i się nie forsować żeby właśnie krwiak się nie zrobił. Będzie dobrze;) a jak serduszko bije? i ile ma zarodek?
    Wszystko zgodne z terminem. Tylko ta torbiel...szlag by trafil. Odpoczywam staram się dużo leżeć i robie tylko to co musze.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze;) Trzymam kciuki.

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ