SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe szczęścia 2016
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia 2016

Oceń ten wątek:
  • adolfina Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja niedawno zaliczylam pozytywny test i teraz szukam dobrego learza na NFZ w warszawie, polecani przez znajomych do tej pory nie osiagalni najwczesniejsza wizyta w czerwcu.....możwe Wy mi kogoś polecicie?

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mam Termin u lekarza o 14:50 :) tak sie denerwuje ... Trzymajcie kciuki dziewczyny :*

Jolcia1985, Moko, pabelka88, magdaa, _polin lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Ciekawe co tam dzisiaj o Olki i ciekawe co tam z Mirabelką.
    Ja po tajniaku podczytuję, ale się nie uaktywniam;) Powoli dostaję paranoi, leżę i tylko nasłuchuję czy coś się dzieje. Jak cycki przestają boleć to panika że po wszystkim już jest. Jak zaczynają boleć to trochę lepiej z samopoczuciem;) a do czwartkowego usg tak daleko jeszcze...

Ellasi, Karolka14 lubią tę wiadomość

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy prywatnie lekarka tez moze mi wystawic zaswiadczenie do becikowego? Bylam teraz w 6 tygodniu I pojde do niej w 9 tyg. Karte pacjenta u niej mam. A I czy karte ciazy prywatnie mi tez zalozy?

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda damo jako ciężarna masz opiekę lekarska zapewniona przez państwo na czad ciąży, porodu i pologu bez względu na posiadanie czy nie posiadanie tytułu ubezpieczenia a przynajmniej jeszcze w 2015roku tak bylo. A prywatny gin hak najbardziej moze Ci wypisać zaświadczenie do becikowego.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kartę ciąży tez Ci założy. To żaden urzędowy dokument w sensie nie ma jakiegoś wzoru czy modelu, najczęściej jakis reklamowy kartonik na ktorym się wpsiuje informacje dotyczące ciebie i dziecka.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk dzieki za odpowiedz. Jestem tylko ciekawa co mam powiedziec idac do przychodni jesli chce z tego prawa skorzystac. Ja czytalam ze musze isc do prezydenta miasta i go prosic o zaświadczenie jakies ze daje mi prawo do tych uslug bez ubezpieczenia. Chyba przejade sie do oddzialu nfz i spytam co i jak.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to wygląda praktycznie to nie wiem, naprawdę. Jak się czegos dowiesz to daj znać, moze w przyszlosci komuś sie przyda :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Trzymam kciuki za wizytujace dzisiaj ja jakoś nie mam natchnienia na pisanie ;) czekam niecierpliwie na wynik posiewu i mam nadzieję,że będzie dobry.

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Ja po tajniaku podczytuję, ale się nie uaktywniam;) Powoli dostaję paranoi, leżę i tylko nasłuchuję czy coś się dzieje. Jak cycki przestają boleć to panika że po wszystkim już jest. Jak zaczynają boleć to trochę lepiej z samopoczuciem;) a do czwartkowego usg tak daleko jeszcze...

Z tą schizą objawową mam to samo. Ciągła obserwacja i analiza. Szaleństwo!
    Ten stres mnie wykończy ;)

Pisałyście o liście pytań i tematów do ginekologa- idealna sprawa :) Ja mam wizytę z czwartek i chyba zrobię sobie taką listę bo zwykle o czymś zapominam :)

Padło pytanie o nowej ustawie aborcyjnej... Mam takie samo, krytyczne zdanie jak dziewczyny, które już się wypowiedziały w temacie. Pomijając wszystko każda z nas ma własne sumienie i (podobno) wolną wole więc dla mnie to wyczerpuje temat i nie wymaga odgórnych regulacji. A głos księży, których sprawa (przynajmniej oficjalnie) nie dotyczy jest delikatnie mówiąc nieodpowiednie. Ja w takim razie chcę ustalać menu księży, ich godziny pracy i generalnie im trochę w życiu, a może nawet przede wszystkim w zdrowiu nieco namieszać.
    Proponowałabym wszystkim kobietom posiadającym niepełnosprawne dzieci, które ze względu na to musiały zrezygnować z pracy i przeformatować kompletnie swoje życie, a które dostają od państwa grosze nie pokrywające potrzeb chorego dziecka nawet w 20%, żeby udały się do swojego proboszcza niech on im wynagrodzi etyczną postawę i poświęcenie życia w imię cierpienia dziecka i życia w ubóstwie.
    Może ksiądz pochowa za darmo dziecko narodzone i żyjące jedynie kilka godzin ze względu na niewłaściwy rozwój jakiś istotnych narządów o czym było wiadomo na niezaawansowanym etapie ciąży. A może pochowa matkę, która w wyniku ciąży straciła życie.
    Tak bulwersuje mnie ten temat bo ja nikomu życia nie układam, za nikogo nie podejmuję decyzji, a za mnie ktoś chce podejmować decyzję za które konsekwencje poniosę wyłącznie ja.

Ja po całym dniu pracy padam na twarz. Pogoda piękna :) ja wracałam z pracy termometr pokazywał 22 stopnie! aż na spacer by wypadało iść ale nie mam siły :/ Odpoczywam zatem w ogrodzie na leżaczku :)

No dziewczyny- czekam na relacje z wizyt :) Sfrasznie jestem głodna dobrych wiesci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:32

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje kochane za trzymanie kciukow :) :) :) jest moje 18 mm szczescia <3 <3 <3 wszystko w porzadku :D uufff co za ulga i radosc :D

Jolcia1985, Ellasi, Moko, pabelka88, magdaa, megimeg lubią tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia i jak po wizycie? Ja jeszcze czekam w poczekalni ale wchodzę już następna :-)

klauuudia lubi tę wiadomość

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• klauuudia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam kciuki Jolka :) :) :) bardzo mocno

Jolcia1985 lubi tę wiadomość

zrz69vvj3yqbx4nk.png
    zrz6jw4zaldusvqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest zarodek jest czynność serduszka ale jest też torbiel cialka żółtego:( w pt kolejna kontrola czy nie rośnie. Może się wchłonąć ale może też peknac a wtedy...:((jest mi zle. Boje sie bo mam czego.mam się obserwować w razie plamien od razu na IP

Izabela23 lubi tę wiadomość

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia pisz nam tu szybko;)Jesteśmy głodne dobrych wieści;)

• maaadzik1207 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mloda dama polecam zarejestrowac sie w UP na czas ciazy;) tylko nie mów ze jestes w ciazy a od nich bedziesz miec ubezpieczenie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 17:18

Rośnij kinderku ❤❤❤
    16udgywlq3r6pkjj.png
  • Izabela23 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa, przepraszam niechcący wcisnelam lubię

PCO,hashimoto,wtòrny brak @,brak owu

wwgzvfxmo5sww7ny.png

ANIOŁEK 28 tc <3
  • Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda nie martw się, leż i odpoczywaj a będzie dobrze. Mi lekarz powiedział żeby dużo nie chodzić i się nie forsować żeby właśnie krwiak się nie zrobił. Będzie dobrze;) a jak serduszko bije? i ile ma zarodek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelka30 wrote:
    Magda nie martw się, leż i odpoczywaj a będzie dobrze. Mi lekarz powiedział żeby dużo nie chodzić i się nie forsować żeby właśnie krwiak się nie zrobił. Będzie dobrze;) a jak serduszko bije? i ile ma zarodek?
    Wszystko zgodne z terminem. Tylko ta torbiel...szlag by trafil. Odpoczywam staram się dużo leżeć i robie tylko to co musze.

• Mirabelka30 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze;) Trzymam kciuki.

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ